Orsolya
7 °C
10 °C

Megkezdődött a spanyolok iraki kivonulása

2004.04.19. 22:33
Megfutamították az amerikaiakat Nedzsefnél a síiták - állította Moktada asz-Szádr egyik közeli munkatársa. Az összecsapásokról az amerikai hadsereg még nem tud. A spanyolok megkezdték kivonulásokat Irakból.
Megkezdték a spanyol hadsereg kivonását Irakból - jelentette be hétfőn José Bono Martinez spanyol védelmi miniszter. A miniszter szerint készen áll az operatív terv és a kivonulást a legrövidebb időn belül és a legnagyobb biztonság szavatolásával végzik el.

Bush sajnálja

A miniszter részletekkel nem szolgált a kivonulásról, szavaiból nem derült ki, hogy a spanyol katonák tényleges kivonása kezdődött már meg, vagy az egész folyamat azzal, hogy José Luis Rodríguez Zapatero miniszterelnök kiadta rá a parancsot.

Bush amerikai elnök sajnálkozását fejezte ki a spanyol kormány döntése miatt - jelentette be Scott McClellan fehér házi szóvivő. Tájékoztatása szerint Zapatero spanyol miniszterelnök öt perces telefonbeszélgetés során tájékoztatta Busht a döntésről.

Menekültek az amerikaiak?

Megfutamította az amerikai katonákat Muktada asz-Szádr Mahdi hadserege Kúfánál, Nedszef elővárosánál - jelentette be a szélsőséges síita vallási vezető egyik közeli munkatársa. Az amerikai haderő szóvivőjének nincsenek értesülései az összecsapásokról.

Az amerikai csapatok továbbra sem kezdték meg a két hete a síita lázadók kezére került város ostromát. Szádr munkatársa szerint megakadtak a békés rendezésről folytatott tárgyalások. A koalíció egy magas rangú vezetője csak annyit közölt, hogy több iraki személyiséggel és több megoldási módozatról tárgyaltak.

Tévéstábra lőttek

Az amerikai katonák hétfőn lelőtték a nemzetközi koalíció által finanszírozott iraki televízió egy újságíróját és annak sofőrjét, valamint megsebesítettek egy operatőrt. A sérült operatőrt Szamarrában ápolják. A televízió stábja egy amerikai bázist filmezett Szamarrában, amikor lövések érték őket.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!