Judit
3 °C
6 °C

Úszást javasol katonáinak Huszein

2003.03.06. 17:03
Irak népe akár "puskákkal és kézigránátokkal is kész felvenni a harcot" - véli Szaddám Huszein. A Tigris folyót évente többször átúszó diktátor azt várja hadseregétől, hogy a katonák akár egy napot is kibírjanak a vízben. Januárban még a gyorsaság fokozását javasolta harcosainak.
"Abszolút ostobaságot követ el" az Egyesült Államok, ha megtámadja Irakot - jelentette ki Szaddám Huszein. Az iraki diktátor szerint népe, ha kell "puskákkal és kézigránatokkal veszi fel a harcot az agresszor ellen" - tudósított a bagdadi állami televízió a kormány csütörtöki üléséről.

Egy napot kell kibírni a vízben

A diktátor a hadsereget is ellátta jótanácsaival. A katonákkal találkozva arra bíztatta a harcosokat, hogy javítsák úszóteljesítményüket, hogy akár egy napot is kibírjanak a vízben. Véleménye szerint "a katonáknak keménynek és állhatatosnak kell lenniük úszásban is". Úgy vélte, hogy a tengerben a só miatt könnyebb úszni, mint a folyókban.

Huszein maga is megszállott úszó, a bagdadi tévé már többször is mutatta, ahogy átszeli a Tigris folyót.

Fokozzák a tempót

A diktátor az utóbbi időben egyre gyakrabban találkozik hadserege tisztjeivel, ilyenkor mindig jótanácsokkal látja el őket. Január 29-én például a gyorsaság fokozását javasolta, keveselte ugyanis, hogy katonái egy 75 kilométeres távot két órás pihenővel csak 17 óra alatt képesek megtenni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.