Elemér
5 °C
16 °C

Hazarandelték a szaúdi nagykövetet

2005.02.20. 12:37
Szaúdi forrás szerint konzultációra hazarendelték Szaúd-Arábia budapesti nagykövetét, miután Gyurcsány Ferenc "arab terroristáknak" nevezte a szaúd futballválogatottat. A Rijadban nyilatkozó szaúdi illetékes nem nyilatkozott arról, hogy milyen további lépéseket fontolgat az arab ország.
Szaúd-Arábia hazarendelte konzultációra budapesti nagykövetét azt követően, hogy Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök "arab terroristáknak" nevezte a szaúd-arábiai futballválogatottat - közölte egy szaúd-arábiai külügyi illetékes vasárnap Rijádban.

"(A nagykövet) itthon tartózkodik. Hazarendelték konzultációra" - mondta a külügyi illetékes tisztviselő.

Az elmúlt hetekben idézetek jelentek meg a magyar sajtóban Gurcsány Ferenctől, amint egy nem hivatalos rendezvényen azt mondta: a magyar futballválogatott a február 2-i szaúdi-magyar barátságos mérkőzésen "halált megvető bátorsággal" küzdött az "arab terroristák" ellen. Gyurcsány azóta bocsánatot kért szavaiért.

A kormányfő kijelentése után az arab országok Budapesten delegált diplomáciai képviselői rendkívüli tanácskozást tartottak, ám úgy nyilatkoztak, hogy az eset nem fog kárt tenni Magyarország és az arab világ kapcsolataiban.

A vasárnap Rijadban nyilatkozó szaúdi illetékes nem nyilatkozott arról, hogy milyen további lépéseket fontolgat az arab királyság.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Franciaország

Élménytúra Korzikán.