Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Oszama bin Laden él és Afganisztánban tartózkodik

2001.10.08. 12:01
Oszama bin Laden él és Afganisztán területén tartózkodik - nyilatkozta Abdul Salam Zaif, a tálibok pakisztáni nagykövete hétfői sajtótájékoztatóján. A diplomata szerint nők, gyermekek és idősek is áldozatul estek az első amerikai csapás során.
Enyhe önellentmondásba keveredett a nagykövet, amikor az országában bujkáló terroristavezérről kérdezték. Először azt állította, hogy a tálibok az amerikai bombázás óta nem vették fel a kapcsolatot Oszama bin Ladennel, néhány másodperccel később viszont leszögezte, hogy a szaúdi férfi él és Afganisztán területén tartózkodik.

Polgári áldozatok?

Abdul Salam Zaif szerint az amerikai csapás polgári áldozatai között nők, gyermekek és öregek is voltak. A diplomata megismételte azt az amerikaiak által korábban cáfolt állítást, hogy a tálibok lelőttek egy repülőgépet.

Amerikai rabszolgák Koránnal

Zaif az "amerikaiak rabszolgáinak" nevezte a tálibellenes belső ellenzéki haderő, az Északi Szövetség katonáit. A tálib politikus figyelmeztetett arra, hogy külső hatalomnak még sohasem sikerült erőszakkal megváltoztatnia az afganisztáni viszonyokat. Az afgánok szerinte életük árán is megvédik az iszlámot és országukat.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.