Mária
-6 °C
-2 °C

Bocsánatot kértek az athéni buszrablók

2004.12.20. 15:19
"Remélem a börtönévek majd segítenek cselekedetük súlyának belátásában", jelentette ki a bíróságról távozóban a múlt szerdai athéni túszdráma elkövetőinek védője. A huszonhárom túszt ejtő két albán férfi többször is bocsánatot kért a "hülyeség" miatt.

Bűnbánatot gyakorolt bírósági meghallgatásán az a két albán, akik múlt szerdán elraboltak egy athéni buszt, és tizenkilenc órán át fogva tartották az utasokat. A Reutersnek nyilatkozó bírósági források szerint a két túszszedő elismerte, tettük "hülyeség volt".

Vádaskodó védő

"Cselekedetüket nem csak a társadalom, de jómagam is elítélem", jelentette ki a bíróságról távozóban az egyik túszszedő Leonard Murataz védője, Sztefanosz Liberopulosz. Mint mondta, védence többször is bocsánatot kért tettéért, amit pszichikai problémáival indokolt, jelentette a Reuters.

A védencével egyáltalán nem szimpatizáló ügyvéd reméli, hogy a börtönben letöltendő évek "segítenek majd neki, hogy belássa, mennyire gonosz cselekedet volt" a buszrablás. Murataz társa, Elton Resulaj is bocsánatot kért, az összes görög mellett a Görögországban élő albánoktól is. Görögországban mintegy egymillió albán él, írja a Reuters.

A túszdráma múlt hétfőn hajnalban kezdődött, a buszrablók az athéni reptérre kívántak eljutni. A busz felrobbantásával fenyegetőző túszszedők öt órával a túszdráma kezdete után kezdték el elengedni foglyaikat, de csak tizenkilenc óra múlva adták meg magukat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!