Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Az újságíró visszalő

2003.04.13. 09:41
Huszein szülővárosa elhagyott, egy helyi tanár szerint a Szaddám Fedajín fegyveresei elmenekültek. A városban alig látni katonákat. A CNN stábja akadálytalanul jutott be a városba, távozóban azonban kisebb tűzharcba keveredtek egy ellenőrzőpontnál.
Gyakorlatilag akadálytalanul, egy tikriti tanár segítségével jutott be Huszein szülővárosába, feltételezések szerint a rezsim utolsó "végvárába" a CNN stábja. A Moszul felől érkező tévések elhagyott tankokat, páncélozott szállító harcjárműveket és civil ruhában gyalogló fiatal férfiakat láttak.

"Szaddámnak vége van" - nyilatkozta a tanár a CNN-nek. Elmondása szerint a várost elhagyták a Szaddám Fedajín fegyveresei, és csekély a katonai jelenlét. A tanár értesüléseit a CNN felvételei is alátámasztották.

A békésnek és nyugodtnak tűnő városból éppen távozó tévéstáb azonban tűz alá került a város határán álló ellenőrzőpontnál. A CNN stábjának egy tagja, az újságírók biztonságáért felelős fegyveres viszonozta a tüzet. A stáb rövid autós üldözés után megmenekült.

Tikritet Szaddám Huszein utolsó erősségének tartotta az amerikai hadvezetés. A hírszerzés szombati adatai szerint azonban a város nem készült ütközetre, a felderítőgépek felvételein nem csapatmozgások, hanem a Bagdadban és Bászrában már tapasztalt fosztogatások látszottak.

A CNN értesülései szerint egyébként a városban tartózkodó Huszein-hű erők Tikrit feladásáról egyeztetnek a helyi törzsi vezetőkkel.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.