Ambrus
-7 °C
3 °C

Merényletet tervezhettek az iraki miniszterelnök ellen

2004.12.03. 13:38
Őrizetbe vett a német rendőrség három irakit, akik - a gyanú szerint - az országban tartózkodó Ijad Allávi iraki miniszterelnök megölésére készültek.

A német rendőrség különleges egységei terroristagyanús személyek lakásait kutatta át pénteken Berlinben, Stuttgartban és Augsburgban, három irakit őrizetbe vettek, közölte Kay Nehm főügyész.

Az illetőket azzal gyanúsítják, hogy az Anszár al-Iszlám (Az Iszlám Támogatói) terrorista csoporthoz tartoznak és merényletet terveztek a Németországban tartózkodó Ijad Allávi iraki miniszterelnök ellen.

A német főügyész azt mondta, hogy az őrizetbe vett személyeket szombaton vezetik a vizsgálóbíró elé, s részleteket is csak ez után óhajtanak közölni.

A német belső elhárítás információi szerint az Anszár al-Iszlám radikális kurdokat tömörít. Akcióit Észak-Irakból szervezi és kapcsolatban áll az al-Kaida terrorista szervezettel. A szervezet az al-Kaida tagjait bújtatta, cserébe kiképzésen vehettek részt Oszama bin Laden szervezetének táboraiban. A tömörülés Németországi támogatóik számát százra becsülik.

Az Anszár al-Iszlám nevéhez iraki adatok szerint pokolgépes merényletek és gyilkossági kísérletek fűződnek. A szervezet ellenzi a nők egyenjogúságát szolgáló lépéseket: aktivistái lányiskolákat gyújtottak fel, és világiasan öltözködő nőket bántalmaztak.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.