Vilma
-7 °C
4 °C

Vége az irakiak taszári kiképzésének

2003.03.31. 19:29
Hamarosan elindul, hogy visszatérjen Irakba a Huszein elől elmenekült civilek második és egyben utolsó turnusa. A Somogy megyei amerikai bázison háromezer helyett hetvenhat iraki civilt képeztek ki közigazgatási és segélyelosztási feladatokra.
Végleg befejeződik a taszári kiképzés, az amerikai kiképzők és a kiképzett irakiak második csoportja hamarosan elhagyja a Somogy megyei bázist. Az MTI úgy értesülése szerint Juhász Ferenc honvédelmi miniszter minderről hétfőn délután tájékoztatta Medgyessy Péter miniszterelnököt.

Sokkal kevesebben voltak

A magyar és az amerikai kormány közötti megállapodás értelmében a taszári bázison az új iraki közigazgatásban közreműködő civileket készítettek fel várható feladataikra. A felkérés 3 ezer civil kiképzésére szólt két turnusban, ám ennél jóval kevesebben vettek részt a felkészítésben.

A taszári bázisra január 29-én érkezett az első ötven fős első iraki különítmény, amely február végén távozott; sajtóértesülések szerint a 26 fős második csoport is hamarosan elhagyja a bázist.

A segélyek elosztásában segédkeznek?

A Taszáron kiképzett iraki önkéntesek egy csoportja március végén már a dél-iraki kikötováros, Umm Kaszr közelében egy hajón várakozott, hogy megkezdhesse feladatát. Taszári amerikai katonai körökből származó információk szerint a magyarországi bázison kiképzett irakiak előreláthatóan csütörtöktől az ENSZ humanitárius segélyszállítmányának elosztásában segédkeznek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.