Ambrus
-7 °C
3 °C

Robbantás a New York-i brit konzulátusnál

2005.05.05. 11:19
Kapcsolódó cikkek (1)
Két pokolgép robbant a New York-i brit konzulátusnál csütörtök hajnalban. Személyi sérülés nem történt, de az épület ablakai betörtek.

Robbanás rázta meg helyi idő szerint hajnali fél négykor Nagy-Britannia New York-i konzulátusát. A Harmadik sugátrúton álló épület ablakai betörtek, személyi sérülésekről nem érkezett jelentés, írja a BBC.

A BBC-nek nyilatkozó New York-i rendőrtiszt szerint két, a követség előtt biztonsági akadályként is szolgáló virágágyásba rejtett pokolgép robbant. A CNN-nek nyilatkozó szemtanúk szintén két robbanásról számoltak be, az amerikai hírcsatornának nyilatkozó illetékesek ugyanakkor még nem tudták a robbanás okát. A környéken mindössze egy ezüstszínű terepjáró tartózkodott a robbanás idején.

A New York-i rendőrség a CNN-nek nyilatkozó illetékese mindössze annyit tudott elmondani, hogy a hatóságokat egy járókelő értesítette a segélykérő telefonon.

A CNN értesülései szerint többen is az épületben tartózkodtak, evakuálásukról azonban nem sikerült híreket szerezni. A brit külügyminisztérium közlése szerint egyetlen, az épületben tartózkodó munkatársuk sem sérült meg.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!