Ágnes
-13 °C
0 °C

Ajánlat Ukrajnának a díjmentes magyar vízumra

2003.09.06. 18:12
Díjmentes vízumlehetőséget ajánlott fel az ukrán állampolgárok számára Magyarország, közölte a külügyi szóvivő szombaton a távirati irodával.
A vízumtárgyalások újabb fordulóján a magyar fél ezért cserébe a magyar állampolgárok vízummentes beutazását kérte Ukrajnába - mondta Tóth Tamás.

"Ezzel a kárpátaljai magyarság és a korábban rendszeresen hozzánk látogató ukrán állampolgárok gyakorlatilag a korábbiakkal megegyező feltételekkel, de más formában jöhetnek Magyarországra" - hívta fel a figyelmet.

Mint hozzátette: ez a konstrukció biztosíthatná, hogy a határon túli magyarság gyakorlatilag minden változtatás nélkül tarthassa a kapcsolatot Magyarországgal november 1-jét, az európai uniós csatlakozással összefüggő vízumköteles határátlépés bevezetését követően is.

A külügyi szóvivő elmondta: a vízumkötelezettség kérdéséről Szerbiával a jövő héten tárgyalnak. A magyar kormány várhatóan Szerbiának is olyan javaslatot tesz, amely teljes mértékben kielégíti mind a vajdasági magyarság, mind pedig Szerbia korábban megfogalmazott igényeit, közölte Tóth Tamás.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.