Rekordot hozott az elnökjelölti vita a Twitteren

2012.10.04. 15:36

Az amerikai elnökjelöltek szerda esti első televíziós vitája volt a Twitter történetében a legnagyobb érdeklődéssel kísért politikai esemény: Barack Obama és Mitt Romney másfél órás összecsapása alatt 10,3 millió bejegyzés érkezett a közösségi portálra.

A coloradói Denveri Egyetemen rendezett összecsapás ezzel elhódította a Twitteren legnagyobb figyelmet kapó politikai esemény címét, amelyet a két nagy amerikai párt, a Republikánus Párt és a Demokrata Párt nyár végi elnökjelölt-állító konvenciói birtokoltak. Barack Obama elnök rekordot állított fel pártja konvencióján, amikor beszéde alatt percenként 52 757 bejegyzés született a mikroblog-portálon.

A denveri elnökjelölti megméretés során – amelyen szakkommentátorok egyöntetű véleménye szerint a republikánus kihívó, Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó győzött – a legtöbb twitteres beírás a vita kezdete után szűk egy órával, egészen pontosan 9 óra 53-kor keletkezett – közölte blogján a Twitter.

A bejegyzések áradata különösen akkor lendült meg, amikor Romney kijelentette, hogy csökkenteni fogja a PBS közszolgálati csatorna támogatását, jóllehet szereti a PBS-t és a Szezám utcából ismert Nagy Madarat is. A Nagy Madár említése percenkénti 17 ezres bejegyzést generált, a PBS pedig 10 ezres üzenetfolyamot váltott ki.

A Twitter augusztusban indított politikai népszerűségi indexe – amellyel a két elnökjelölt körüli közhangulat mérik fel – a vita után azt mutatta, hogy Mitt Romney egy ponttal vezet Barack Obama előtt.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM