Mégsem indul Michael Bloomberg az elnökjelöltségért

2016.03.08. 00:06
0 hozzászólás

Saját véleményoldalán, a BloombergView-n jelentette be New York korábbi polgármestere, Michael Bloomberg, hogy a hosszas készülődés ellenére mégsem indul az amerikai elnökválasztáson, mert nem szállhat be olyan harcba, ami végül Trump győzelméhez vezethet.

A milliárdos Bloomberg egy hónapja még úgy fogalmazott  a Financial Timesnak adott interjújában, hogy előbb megvizsgál minden lehetőséget, csak utána dönt arról, hogy indul-e független jelöltként. Akkor március elejét jelölte meg, mint a legvégső határidőt a döntéssel kapcsolatban, mert csak így tudna komoly kampányt folytatni, és ezt be is tartotta: március elején közölte, be sem száll a harcba.

A 74 éves Bloomberg részletes indoklást is ad a döntés hátteréről. Mint írja, ha Donald Trump és Bernie Sanders lennének a legerősebb jelöltek, biztosan indult volna ellenük függetlenként, ám mivel a legfrissebb kimutatások szerint Hillary Clinton komoly előnyre tett szert Sandersszel szemben a demokrata oldalon, Bloomberg legjobb esélye egy patthelyzet lett volna az elektori testületben, hiszen valószínűleg egyikük sem szerezte volna meg a győzelemhez szükséges 270 elektori szavazatot.

És mivel ez könnyedén Trump, vagy adott esetben Ted Cruz győzelméhez vezethetne úgy, hogy a döntés a Kongresszuson múlna, ezért nem vállalhatja józan ésszel a kockázatot, amit Trump elnöksége jelentene.

Ezért az sem meglepő, hogy kőkeményen odaszólt Trumpnak is, akinek a kampányát a legmegosztóbb és legdemagógabbnak tartja, amire csak emlékszik, és amely az emberek előítéleteiből és félelmeiből táplálkozik.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!