Fehér ház

Friss kommentek

Elnökválasztási térkép

Miben reménykedhet még egyáltalán Trump?

10 órája Módosítva: 2016-10-27 09:27:10
0
15 hozzászólás

Kevesebb mint két hét van hátra a november 8-i amerikai elnökválasztásig, amikor eldől, hogy Hillary Clinton, vagy Donald Trump lesz az Egyesült Államok következő elnöke. Trump nemcsak országosan van lemaradva, hanem

a legfontosabb, a választást eldöntő államokat nézve is nagy Clinton előnye.

A republikánus jelöltnek ettől még maradt esélye, de egy Trump elnökségnél most annak is sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy Clinton nemcsak nyer, hanem átütő győzelmet arat. Megnéztük a felmérések alapján egyenként azokat az államokat, amik igazából számítanak, köztük egy olyat, ahol akár egy harmadik jelöltnek is esélye lehet a nagyok mellett.

Trumpék reménykednek, Clinton nagy győzelemben bízik

A szerdán egy washingtoni hotelének megnyitójára elugró Donald Trump és a kampánycsapata továbbra is hangsúlyozza, hogy a milliárdos még mindig nyerhet. Trump egyik fia, Eric arról beszélt, hogy apja 10 ezer ember előtt beszélt Clevelandben, míg Hillary Clinton és alelnökjelöltje, Tim Kaine gyűlésén csak 600-an voltak egy pennsylvaniai csarnokban. Rudy Giuliani volt New York-i polgármester pedig azzal próbált érvelni, hogy Trump rosszabbul áll a republikánusok között, mint anno Mitt Romney 2012-ben, de szerinte több demokratát és függetlent tud megszólítani.

Hillary Clinton azonban közben már bejelentette, hogy a maga részéről végzett Trumppal, akinek a válla felett átnézve pozitívabb üzenettel próbál felkészülni esetleges elnökségére. Clintonék célja emellett az, hogy minél több államot söpörjenek be, amitől azt remélik, hogy így kivédhetnék Trump csalásról szóló érvelését is.

15 hozzászólás Tovább

Trump megszakította kampányát, hogy megnyissa a saját szállodáját

tegnap, 20:22 Módosítva: 2016-10-27 07:22:26
0
3 hozzászólás

Donald Trump republikánus elnökjelölt megszakította kampányát, hogy az amerikai szövetségi fővárosban megnyissa a saját szállodáját - írja az MTI.

A republikánus elnökjelölt döntése nem kis vitát kavart. Azzal vádolják, hogy az elnökválasztási kampány finisében a kampányt saját üzleti érdekei reklámozására is felhasználja. Donald Trump kedden, a floridai Miamiban kampányolva, meglátogatta a Miami mellett lévő golfpályáját is (ahol egyébként interjút adott a Reuters tudósítójának). Döntéseit kampánymenedzsere, Kellyanne Conway magyarázta az NBC televízióban, azzal érvelve, hogy mindez kiemeli Trump üzleti tapasztalatait, s különben is - mondta Conway - Hillary Clinton is volt már távol a kampánytól öt napon keresztül. 

Hillary Clinton egyébként szerdán ünnepli hatvankilencedik születésnapját. A demokraták elnökjelöltje egész nap Floridában kampányolt és arra kérte a választókat, hogy vegyenek részt a korai szavazáson. Az Egyesült Államokban ugyanis 36 szövetségi államban és Washington DC-ben lehetőség van a november 8-i elnökválasztás előtti, korai szavazásra.

3 hozzászólás Tovább

Trump felhagy a pénzgyűjtéssel a kampány hajrájára

október 25., 23:37 Módosítva: 2016-10-26 12:08:24
1
6 hozzászólás

Meglepő, de valahol logikus döntést hozott Donald Trump, aki az elnökválasztási kampány hajrájára felhagy a pénzgyűjtéssel, és a pénzért kalapolás helyett inkább az emberek közé megy kampányolni. Ez persze egyáltalán nem azt jelenti, hogy bedobná a törölközőt, pusztán csak az eddig felhalmozott – a demokratákénál azért jóval kevesebb – pénzéből fejezi be a kampányt.

6 hozzászólás Tovább

Obama már a demokrata kongresszusért harcol

október 24., 17:42 Módosítva: 2016-10-25 11:01:17
8
16 hozzászólás

Az aktívan kampányoló Barack Obama elnök vasárnap Las Vegasban Donald Trump mellett a republikánus szenátorokat, kongresszusi képviselőket és kormányzókat is kiosztotta. Miután Hillary Clinton átlagosan 6 ponttal vezet országosan Trump előtt, és a csatatérállamok többségében is jobban áll a republikánus jelöltnél, Obama is főként arra koncentrált, hogy a szenátusi többségért küzdő demokratákat segítse.

16 hozzászólás Tovább

Clinton: Végeztem Trumppal

október 23., 20:45 Módosítva: 2016-10-24 18:38:03
24
32 hozzászólás

Az amerikai elnökválasztáson a demokrata párt jelöltjeként induló Hillary Clinton egy sajtónyilatkozatban kijelentette, hogy a továbbiakban nem érdekli, mit mond republikánus ellenfele, Donald Trump, a folyamatos szájkarate helyett inkább a fontos kérdésekre koncentrál majd a választásokig fennmaradt időben.

32 hozzászólás Tovább

Trumpot már egy pornósztár is zaklatással vádolja

október 23., 12:04 Módosítva: 2016-10-24 07:07:24
254
0 hozzászólás

Jessica Drake pornófilmes sorban a 12. nő, aki azzal vádolja a republikánus párti elnökjelöltet, hogy szexuálisan zaklatta. Állítása szerint 2006-ban találkoztak egy golfversenyen, Kaliforniában, ahol Trump felhívta a szállodai szobájába. Drake nem akart egyedül felmenni, így két barátnőjét is magával vitte.

Trump pizsamában fogadott minket,  átölelt és megcsókolt mindegyikőnket, anélkül, hogy erre engedélyt kért volna. A pornózásról kérdezett, nagyon érdekelték a részletek. Nem sokkal később leléptünk, de Trump engem mindenképpen szeretett volna viszontlátni a szobájában. Elutasítottam, de nem hagyta annyiban, pár óra múlva felhívott, és tízezer dollárt kínált, ha felmegyek hozzá egyedül. Ismét nemet mondtam, pedig még a magángépét is felajánlotta, hogy azzal menjek haza Los Angelesbe.

Szólj hozzá! Tovább

Trump beintene a szabadkereskedelmi megállapodásoknak és a klímaváltozásnak

október 22., 20:45 Módosítva: 2016-10-23 08:06:15
13
3 hozzászólás

A történelmi jelentőségű, pennsylvaniai Gettysburgben mondta el szombaton Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltje, mit tenne elnöksége első száz napján, írja az MTI.

Itt mondta el híressé vált beszédét Abraham Lincoln, az Egyesült Államok első republikánus párti elnöke 1863-ban, négy hónappal az után, hogy a város mellett az északi, uniós erők vereséget mértek a déli, konföderációs csapatokra, ami fordulópontot jelentett az amerikai polgárháborúban.

3 hozzászólás Tovább

Fehér poros borítékot találtak Clinton kampányközpontjában

október 22., 18:49 Módosítva: 2016-10-22 20:47:37
2
1 hozzászólás

Gyanús, fehér port tartalmazó boríték miatt ki kellett üríteni Hillary Clinton kampányközpontját helyi idő szerint péntek este New Yorkban, írja az MTI.

Két gyakornok találta a fehér port tartalmazó borítékot a kampánystáb manhattani irodájában, ahonnan átvitték a brooklyni kampányközpontba. Ott viszont egy teljes emeletet kiürítettek a gyanús por miatt - mondta el a helyi rendőrség.

1 hozzászólás Tovább

Joe Biden azt kívánja, bárcsak verekedhetne Trumppal

október 22., 12:15 Módosítva: 2016-10-23 07:25:56
18
5 hozzászólás

Ragadós Donald Trump keménykedős stílusa az amerikai elnökválasztási kampányban, ugyanis Joe Biden, amerikai alelnök már nem először fogalmazott meg durva kijelentéseket, a republikánus elnökjelölttel kapcsolatban. Egy pénteki kampányrendezvényen a következőket mondta:

"A sajtó mindig azt kérdezi tőlem, hogy nem vágyom-e arra, hogy vitázhassak Trumppal. Nem, inkább azt kívánom, hogy bárcsak gimiben lennénk. Akkor lerendezhetnénk ezt a tornaterem mögött."

5 hozzászólás Tovább

Több résztvevő ledöbbent Trump és Clinton közös vacsoráján

október 21., 18:08 Módosítva: 2016-10-22 17:57:41
369
26 hozzászólás

Négy éve kellemes, most inkább viccesen kínos volt az elnökjelöltek szereplése az Alfred E. Smith Memorial Foundation éves jótékonysági vacsoráján, ami általában a humoros pillanatokról szól. Nem volt példa rá, hogy a két jelölt beszédében ilyen erős mondatok hangozzanak el, amikre a vendégek volt, hogy hangos fújolással válaszoltak, és a házigazda is elítélte a történteket. Ahogy közeledik a választás napja, úgy durvul az ellentét, az amerikaiak pedig nagyon belefáradtak már az egészbe – de legalább elsült az elnökválasztás eddigi legjobb poénja.

26 hozzászólás Tovább

Minden idők hamadik legnézettebb tévévitája volt a szerdai

október 21., 11:17 Módosítva: 2016-10-21 13:40:19
1
11 hozzászólás

Csütörtökre virradóra ment a tévékben a harmadik, egyben utolsó vita Donald Trump és Hillary Clinton között, melynek csúcspontján Trump nem volt hajlandó kijelenteni, hogy el fogja fogadni a választás végeredményét. Amerikában hagyományosan az első tévévita a legnézettebb, és ez most is így volt, azonban a harmadik is óriásit hasított.

11 hozzászólás Tovább

Trump mégis elismeri a választás eredményét, egy feltétellel

október 20., 19:18 Módosítva: 2016-10-21 11:46:56
236
44 hozzászólás

A csütörtök hajnali elnökjelölti vitán Donald Trump nem akarta kimondani, hogy el fogja ismerni a novemberi választás eredményét, azt mondta, hogy majd meggondolja, ha ennek eljön az ideje. 

44 hozzászólás Tovább

Trump nem mondta ki, hogy elismeri a választás eredményét

október 20., 07:41 Módosítva: 2016-10-21 15:23:36
128
35 hozzászólás

Ezúttal a korábbiaknál több szó volt tényleges politikai kérdésekről, de ahogy várni lehetett, a visszafogottabb kezdés után sárdobálásban is bővelkedett Hillary Clinton és Donald Trump harmadik, egyben utolsó elnökjelölti tévévitája, aminek azonban legfontosabb pillanata kétségkívül az volt, amikor a republikánus jelölt nem volt hajlandó kijelenteni, hogy minden esetben elfogadja a választás végeredményét.

Majd meggondolom, ha eljön az ideje

– mondta Trump. A moderátor visszakérdezésére is annyit válaszolt, hogy majd akkor megmondja, addig mindenkit bizonytalanságban tart. Kikelt viszont a média ellen, ami szerinte megmérgezte a választók elméjét, de úgy gondolja, hogy a szavazók átlátnak rajtuk. Azt mondta, hogy a választást már csak azért is megbundázták, mert Clintont nem is lett volna szabad hagyni elindulni az emailbotránya és más ügyei miatt.

A választási csalás lehetőségét az elmúlt héten kampánya egyik központi témájává emelő Trump ezt annak ellenére mondta, hogy alelnökjelöltje, Mike Pence pont a vita előtt erősítette meg, hogy elfogadják majd a választás eredményét, bármi legyen is az, és a milliárdos lánya, Ivanka Trump is erre utalt szerdán. Korábban amerikai elnökjelölttől nem lehetett ilyet látni, és az első vita végén még Trump is úgy válaszolt, hogy támogatni fogja Clintont, ha ő nyer november 8-án.

Clinton a vitán most le is csapott a kínálkozó lehetőségre, szerinte Trump mindig csalásra panaszkodik, ha valami nem úgy alakul, ahogy szeretné. Hosszasan sorolta a korábbi példákat, amikor az iowai kaukusz elvesztése után a republikánus előválasztást támadta, vagy amikor a Trump Egyetem elleni vizsgálat miatt a bírósági rendszert tartotta elfogultnak. Szerinte még az Emmy-díjnál is csalással jött, amiért nem kapta meg soha. „Ez egy felfogás, Donald így működik" – mondta, hozzátéve, hogy az amerikai demokrácia viszont nem így működik több száz éve.

35 hozzászólás Tovább

Madonna kínosabb, mint valaha

október 19., 23:01 Módosítva: 2016-10-20 14:54:36
270
32 hozzászólás

Az 58 éves popsztár nyilvánosan megígérte, mindenkit leszop, aki Hillary Clintonra szavaz. 

32 hozzászólás Tovább

Trump Obama féltestvérét is meghívta a vitára

október 19., 21:57 Módosítva: 2016-10-20 10:14:02
28
2 hozzászólás

Hillary Clinton és Donald Trump is különleges vendégekkel készült a magyar idő szerint csütörtök hajnalban tartott harmadik, egyben utolsó elnökjelölti vitára.

Trump a második vitára olyan nőket hívott meg, akik korábban szexuális zaklatással vádolták meg Bill Clintont. Ezúttal pedig Barack Obama kenyai féltestvérét, az elnököt egyáltalán nem kedvelő, ellenben a milliárdost már korábban támogató Malik fog ott ülni Trump vendégei között. Ott lesz mellette Patricia Smith is, a bengázi követségnél meghalt egyik amerikai édesanyja, aki azzal vádolja Clintont, hogy volt külügyminiszterként ő a felelős fia haláláért.

Clinton meghívottjai között lesz Mark Cuban milliárdos, a Dallas Mavericks tulajdonosa, aki többször is odaszólt már Trumpnak, és az első tévévitán is részt vett nézőként. Ott ül majd Meg Whitman, a Hewlett-Packard vezérigazgatója is, aki korábban republikánus színekben indult kormányzónak, de a mostani választáson Clintont támogatta.

2 hozzászólás Tovább

Trump kampányának új központi témája: a csalás

október 19., 17:21 Módosítva: 2016-10-19 23:13:12
3
6 hozzászólás

Még a 2016-os kampányhoz mérve is elképesztő szintre zuhant az elnökválasztási küzdelem hajrája: az egyik fő téma ugyanis nem más, mint hogy mennyire lehet elcsalni a választást. Donald Trump többek között ezzel akarta már múlt héten is mozgósítani saját táborát, illetve megágyazni a magyar idő szerint csütörtök hajnalban esedékes utolsó elnökjelölti vitának.

Közben viszont egy rejtett kamerás videófelvétel is egyre jobban terjed a neten, ezen egy demokrata pártaktivista beszélt arról, hogyan lehet balhét kirobbantani Trump gyűlésein. A videó arra utal, hogy a Clinton-kampánnyal kapcsolatban álló szervezetek egyike tudatosan szított erőszakot Trump egyes kampányrendezvényein. Egy másik videón pedig ugyanez az aktivista arról beszél, hogy már ötven éve folyik szavazók buszoztatása.

Elindult erről a vita

Trump egy korábbi narratívát felelevenítve azt mondta, a november 8-i választások „abszolút el lesznek csalva" Hillary Clinton javára, és a republikánus pártvezetést is ostorozta, amiért többségében nem álltak be mögé ebben a kérdésben. Egészen év elejéig nyúlik egyébként vissza, hogy Trump csalásra hivatkozik – mikor az elővalasztásokon a másik Republikánus jelölt, Ted Cruz nyert Iowában, Trump akkor is azt emlegette, hogy ellopták tőle a kaukuszt: 

6 hozzászólás Tovább

Á, ez csak férfibeszéd

október 19., 14:48 Módosítva: 2016-10-19 21:39:44
115
13 hozzászólás
„Ragadd meg a pinájukat. Bármit megtehetsz" – mondta úgy nagy általánosságban a szép nőkről Donald Trump egy 11 évvel ezelőtti, de másfél hete nyilvánosságra került tévéinterjún, amikor azt hitte, még nincs bekapcsolva a mikrofonja. A trumpista nők, akikkel beszéltünk, meglepődtek ugyan a másfél hete kiszivárgott felvételen hallható durva beszéd hallatán, de állítják: a férfiak már csak ilyenek, gyakran beszélnek egymás közt így a nőkről. Azt is megnéztük, milyen érvelésekkel védekezik, és megy át ellentámadásba az elmúlt napokban a választási csalás lehetőségét kampánya középpontjába helyező Donald Trump. Trump támogatottsága felmérések szerint alig csökkent az elmúlt hetek botrányai miatt saját táborában, viszont alig három héttel a választás előtt összességében Clinton tovább erősödött.

De nem csak a „Ragadd meg a pinájukat. Bármit megtehetsz" szöveg került napvilágra mostanában. Egy másik felvételen Trump elismerte, hogy a saját lánya, Ivanka Trump „jó bula", miután korábban azt is mondta róla, hogy akár le is feküdne vele, ha nem lenne a lánya. És a botránysorozat még itt sem ért véget, volt olyan nő, aki azzal vádolta meg Trumpot a múlt héten, hogy ellentmondást nem tűrően ráhajtott évekkel ezelőtt, „olyan volt, mint egy polip, a keze ott volt mindenhol."

„Nagyon meglepődtem, miután én soha az elmúlt 23 év alatt nem hallottam és nem tapasztaltam semmilyen körülmények között tiszteletlen viselkedést, vagy akar megjegyzést nőkkel szemben Donald Trumptól. Viszont hozzá kell tennem, hogy tudom azt, hogy 

férfiak egymás között szoktak így beszélni, de nyilván nem bekapcsolt mikrofonba

– mondta az Indexnek a 2005-ös felvételről Varga Ildikó, az a magyar származású amerikai nő, aki Donald Trump személyes ismerőse és Egyesült Államok-szerte huszonhét olyan nőszervezet beindításában vett részt, amelyek a republikánus elnökjelöltet támogatják. Varga Ildikó azt mondja, ugyan elítéli az ilyen és ehhez hasonló megjegyzéseket a nőkkel szemben, de alapvetően nem változott Donald Trumpról a véleménye. „Most is úgy gondolom, hogy ő az, aki az USA gazdasági és politikai problémáit helyre tudja hozni”.

A nőszervezetek, amiknek a beindításában Varga Ildikó részt vett, azért küzdenek, hogy bemutassák Trump család- és nőbarát oldalát. „A szervezeteinkben téma volt a hangfelvétel, de a nők véleménye az volt, hogy ez csak „férfibeszéd”, és hogy a Clinton-kampány próbálja elvonni az emberek figyelmet a valós problémákról. Időzítve volt az is, hogy mikor kerüljön napvilágra a felvétel” - magyarázta Varga Ildikó.

13 hozzászólás Tovább

Obama: Trump úrnak azt javaslom, ne nyafogjon

október 18., 21:15 Módosítva: 2016-10-19 10:37:32
88
20 hozzászólás

Azt javaslom Trump úrnak, hogy ne nyafogjon, és próbáljon meg szavazatokat szerezni

- ezt üzente Barack Obama a republikánus elnökjelöltnek egy keddi sajtótájékoztatón, amikor arról kérdezték, mit szól ahhoz, hogy Trump szerint biztos el lesz csalva a választás, írja a BBC.

"Egyébként meg az, hogy már az előtt nyafogsz, hogy véget ért volna a játszma, nem egészen azt a vezéregyéniséget és keménységet mutatja, amit egy elnöktől vársz" - tette hozzá.

20 hozzászólás Tovább

Emailbotrány: egy államtitkárt nyomásgyakorlással vádolnak

október 18., 11:02 Módosítva: 2016-10-18 13:37:53
1
3 hozzászólás

Donald Trumpnak sikerült magára vonnia a figyelmet a nőkre tett korábbi megjegyzéseivel, de újra felbukkant Hillary Clinton emailbotránya is, amikor hétfőn az FBI eddig ismeretlen dokumentumokat hozott nyilvánosságra korábbi nyomozásából. Ezekben az szerepelt, hogy a nyomozás során kikérdeztek egy FBI-tisztviselőt, aki többek között arra utalt, hogy Patrick Kennedy államtitkár valamit valamiért ajánlatot tett még nyáron, és nyomást próbálhatott gyakorolni a szervezetre. Az ügyben az FBI és a Clinton-kampány képviselői is tagadnak.

3 hozzászólás Tovább

Melania Trump: A férjem egy gentleman

október 18., 07:40 Módosítva: 2016-10-18 11:26:32
3
4 hozzászólás

Hazudnak azok a nők, akik azt állítják, hogy Donald Trump zaklatta őket szexuálisan – állt Melania Trump férje mellé. Igaz, az republikánus elnökjelölt felesége szerint is elfogadhatatlan dolgot mondott a nőkről, ami után egyébként sem egyértelmű támogatottsága megbomlott a Republikánus Párton belül.

4 hozzászólás Tovább

Addig vegyen fegyvert, amíg nem lesz Clinton az elnök

október 17., 21:18 Módosítva: 2016-10-18 09:38:31
5
8 hozzászólás

Egy Las Vegasi fegyverbolt úgy gondolja, hogy Hillary Clinton elnöksége esetén a fegyverárak az egekbe szöknek, írja a businessinsider.com. Ezért egy újságban meghirdették a "Pre-Hillary Sale"-t, azaz kvázi egy kiárusítást, amiben fegyvervásárlásra buzdítanak mindenkit , még mielőtt Clintont elnökké választják.

8 hozzászólás Tovább

Az USA válaszcsapást lengetett be a hekkertámadások miatt

október 17., 13:04 Módosítva: 2016-10-17 19:59:18
5
15 hozzászólás

„Hogyhogy nem üzent az USA még semmit Oroszországnak?" – ezt a kérdést kapta meg Joe Biden alelnök az NBC egyik tévéadásában, mikor a demokrata pártot ért hekkerbotrányról és szivárogtatásról kezdett érdeklődni a riporter. A válasz rövid volt, de egyértelmű:

Fogunk üzenni

– mondta Biden, egy játékos félmosollyal az arcán.

15 hozzászólás Tovább

Trump drogtesztre küldené Clintont

október 16., 14:16 Módosítva: 2016-10-17 09:11:26
321
28 hozzászólás

Donald Trump szombaton egy New Hampshire államban tartott gyűlésen azt javasolta, hogy a következő vita előtt mindkét elnökjelölt vegyen részt egy drogteszten, írja a Politico. A republikánus elnökjelölt ezt azzal magyarázta, hogy szerinte Hillary Clinton a legutóbbi vita alkalmával feltűnően fel volt spanolva, a végére azonban látványosan elfáradt. „Alig tudott elvánszorogni az autójához" – mondta.

28 hozzászólás Tovább

Trump szerint a szexuális zaklatásos vádakkal csak le akarják járatni

október 15., 19:21 Módosítva: 2016-10-16 09:42:23
3
3 hozzászólás

A republikánus elnökjelölt továbbra is teljes defenzívába szorulva tagadja, hogy szexuális ragadozó lenne. 

3 hozzászólás Tovább

Belebetegednek az amerikaiak az elnökválasztásba

október 14., 19:51 Módosítva: 2016-10-14 22:53:00
7
0 hozzászólás

A legjobb, amit barátainkkal tehetünk, ha megtartjuk magunknak a véleményünket – ez lehet a tanulsága annak a kutatásnak, amely szerint az elnökválasztással kapcsolatos hírek komoly stresszforrást jelentenek az amerikaiaknak.  Az egyik legnagyobb súlyosbító tényező a közösségi média, mivel hirtelen a magánszférában is gyűlölködő kommentekkel kell megbirkózniuk a politikát követőknek. A regisztrált demokraták 55%-a, a republikánusok 59%-a stresszel a választás miatt,  derült ki az Amerikai Pszichológiai Társaság (APA) felméréséből.

Szólj hozzá! Tovább

Michelle Obama remegő hangon szólt „szexuális predátor” Trumpról

október 14., 00:11 Módosítva: 2016-10-14 11:25:13
120
34 hozzászólás
Érzelmes és erős beszédet tartott Michelle Obama Hillary Clinton kampányeseményén csütörtökön: a first lady nagyon keményen nekiment a csak „egy jelölt” néven emlegetett Trumpnak a nyilvánosságra került hangszalagok miatt. „Tudom, hogy ez egy kampány, de ez már nem politika. Ez az alapvető emberi tisztességről szól.”

A 2005-ös hangfelvétel, melyen Trump nőzési szokásairól beszél („Ragadd meg a pinájukat. Bármit megtehetsz”) szavai szerint teljesen kiakasztották az elnök feleségét. „Nem tudok nem erre gondolni. Rendkívül megrázott, mélyebben, mint gondoltam volna” – idézi a CNN.

Korábban soha nem támadta ennyire direkten és erősen Trumpot egyik Obama sem. Michelle most arról beszélt, hogy nem akar szokásos kampányszöveget mondani, mert hamis lenne egyszerűen továbblépni a következő ügyre, mintha ez csak egy rossz álom lett volna.

34 hozzászólás Tovább

Sanders: Előre kell nézni, nem hátra

október 13., 15:36 Módosítva: 2016-10-13 16:45:35
1
6 hozzászólás

„A progresszív mozgalom dolga most az, hogy előre, ne pedig hátra nézzen" – reagált a Wikileaksen kiszivárgott emailekre Bernie Sanders vermonti szenátor az NBC Newsnak. A Wikileaks napok óta több ezer olyan emailt hoz nyilvánosságra, amik állításuk szerint John Podesta, Hillary Clinton kampányfőnökének a feltört fiókjából származnak.

6 hozzászólás Tovább

Polipként taperolta a nőket Trump

október 13., 12:23 Módosítva: 2016-10-18 00:54:58
7
4 hozzászólás

Úgy tűnik, tényleg kicsinálhatják a nők Donald Trumpot. A republikánus elnökjelölt – akinek a párttal kezdetektől ellentmondásos viszonya egyre ellenségesebb is – a nőkre nézve sértő, a vérfertőzéssel is zavarba ejtően viccelődő felvételek után újabb magyarázkodásra kényszerül négy nő vádja miatt, akik szerint Trump molesztálta őket. Trump kampánycsapata tagadja a vádakat, és perrel fenyegette meg többek között a New York Times-ot.

4 hozzászólás Tovább

Trump bocsánatot kért Szerbia bombázása miatt

október 13., 10:28 Módosítva: 2016-10-13 11:40:36
1
3 hozzászólás

Hiba volt bombázni a szerbeket 1999-ben - jelentette ki Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt a Nedeljnik című szerb hetilap legfrissebb, csütörtöki számának adott interjújában, majd bocsánatot kért azért, ahogyan az amerikai politika, különösen a Clinton-kormányzat bánt Jugoszláviával, illetve Szerbiával.    

"A szerbek bombázása, akik mindkét világháborúban a szövetségeseink voltak, nagy hiba volt. A szerbek nagyon jó emberek. Sajnos a Clinton-adminisztráció sok rosszat okozott nekik, de az egész Balkánnak is, amelyet kaotikussá tett. Korábban is többször bocsánatot kértem már a szerbektől az Egyesült Államok, különösen Clinton velük szembeni politikája miatt" - mondta az interjúban Donald Trump Bill Clinton amerikai elnök 1993 és 2001 közötti elnökségére utalva.

A NATO 1999 márciusában indított támadást Jugoszlávia ellen. Az akkor Szerbiából és Montenegróból álló országot 78 napig bombázták, a hadművelet legfőbb célja az volt, hogy elkerüljék a humanitárius katasztrófát Koszovóban, ahol a szerbek súlyos etnikai tisztogatást kezdtek a tartomány albán lakosság ellen.

3 hozzászólás Tovább

Újabb adagot tett közzé Clinton munkatársainak levelezéséből a WikiLeaks

október 13., 06:28 Módosítva: 2016-10-20 10:37:50
4
3 hozzászólás

Újabb 1200 elektronikus levelet hozott nyilvánosságra a WikiLeaks szerdán, állítólag valamennyi az amerikai demokraták kampányfőnöke, John Podesta magán email-fiókjából származik.

 A WikiLeaks lépésére reagálva Hillary Clinton demokrata elnökjelölt kampánycsapata megismételte egy nappal korábbi nyilatkozatát, miszerint a kiszivárogtatások hátterében Oroszország áll, amely így akarja befolyásolni az amerikai választási folyamatot.

3 hozzászólás Tovább