Fehér ház

Trump utolsó utáni ellenfele is felfüggesztette kampányát, a republikánus előválasztásban teljes a győzelme. A republikánusok továbbra is megosztottak, vannak, akik még Clintonra is átszavaznának. Megnéztük, hogy jutott Trump idáig, mi következik most, hogy a demokraták ellen fordulhat.

Friss kommentek

Elnökválasztási térkép

A botladozó Trump szerint a Brexit őt igazolja

tegnap, 15:52 Módosítva: 2016-06-28 01:18:14
1
4 hozzászólás

Donald Trump kampánystábja örömmel vette tudomásul a Brexit-népszavazás végeredményét, mert szerintük az egy újabb bizonyítéka az anti-establishment hangulatnak, ami majd Trumpot is hatalomra segítheti, írja a Politico.

Paul Manafort, Trump kampánytanácsadója azt mondta az NBC-nek, hogy a Brexit-döntéssel az emberek átvették az irányítást, miután ugyanazokkal a problémákkal szembesültek, mint az amerikaiak, és amelyek vezető témái lesznek az idei választásoknak.

4 hozzászólás Tovább

Bill kokainista csajozógép, Hillary egy hisztis paranoid, állítja egy botránykönyv

tegnap, 12:03 Módosítva: 2016-06-28 01:13:40
24
5 hozzászólás

Kedden jelenik meg Amerikában egy egykor a Fehér Házban szolgáló titkos szolgálati (Secret Service) dolgozó botránykönyve, amelyben Bill Clintonról és Hillary Clintonról ír meg - állítása szerint - eddig nem ismert történeteket. 

A szerző, Gary J. Byrne azt állítja, hogy Bill Clintonnak volt egy "kocogólistája", amibe amibe az őt védő titkosszolgálat munkatársai gyűjtötték azoknak a csinos nőknek a neveit, akiket az elnök kocogás közben látott. Ezekkel a nőkkel aztán Clinton megpróbálta felvenni a kapcsolatot.

Byrne szerint Clinton egyszerre három nőnek is csapta a szelet, köztük volt a volt alelnök, Walter Mondale lánya is, akikre - a könyvben legalábbis ezt írja - rá is nyitott egyszer a térképszobában. A könyvben Clintont kokainhasználattal is vádolja. 

Hillary Clintonról azt írta, a vezetői képessége kimerült abban, hogy mindenkit rettegésben tartott, és paranoid szörnyként írja le őt First Ladyként. A könyv szerint Hillary Clinton annyira hirtelen és lobbanékony személyiség, hogy az őt védők közül néhányan "szó szerint megőrültek".

Bírálói szerint Byrne egyrészt soha nem dolgozott olyan pozícióban, hogy ennyire közeli információi lehessenek Clintonról, másrészt kijelentette, hogy soha nem fog Hillary Clintonra szavazni, ráadásul Trump szólamait hangoztatja. Hillary Clinton szóvivője szerint a fikciós irodalom között van a könyv helye a boltokban.

Byrne kiáll amellett, hogy igazat ír a könyvében.

5 hozzászólás Tovább

Sanders kimondta: Clintonra szavaz majd

június 24., 14:56 Módosítva: 2016-06-25 13:06:46
82
1 hozzászólás

Bernie Sanders pénteken az MSNBC reggeli tévéinterjújában a műsorvezető kérdésére válaszolva azt mondta, Hillary Clintonra szavaz majd novemberben (az elnökválasztáson). Eddig ez a legerősebb támogatás a vermonti szenátortól a vetélytársa felé, és a legkonkrétabb elismerése annak, hogy nem ő lesz a demokrata elnökjelölt, írja értékelésében a CNN

A párbeszéd a következőképp hangzott:

- Hillary Clintonra szavaz majd novemberben?

- Igen. Igen, a helyzet az, hogy mindent megteszek, amit tudok, hogy Donald Trumpot legyőzzem. Szerintem Trump rengeteg módon katasztrófát jelentene ennek az országnak, ha megválasztanák.

A műsorvezető megkérdezte, hogy akkor Clintonra, vagy Trump ellen szavaz-e, de Sanders kitérő választ adott, mondván, nem akar szóelemzésbe bocsátkozni.

Sanders formálisan még nem adta fel a harcot a demokrata elnökjelöltségért, de gyakorlatilag biztosan Clinton nyerte kettejük versenyét.

1 hozzászólás Tovább

Orosz hackerek kezébe kerülhetett az amerikai elnökválasztás sorsa

június 22., 10:16 Módosítva: 2016-06-22 15:52:40
30
6 hozzászólás

A Bill, Hillary és Chelsea Clinton Alapítvány is orosz hackerek támadásának célpontjává válhatott az elmúlt hónapokban – írja a Bloomberg. Az alapítvány szervereinek feltörését a hackerek online tevékenységét figyelő kormányzati tisztviselők fedezték fel.

6 hozzászólás Tovább

Trump eddig 6 millió dollárt fizetett ki saját cégeinek a kampányban

június 21., 21:50 Módosítva: 2016-06-22 07:27:16
1
0 hozzászólás

Donald Trump saját vállalataiba irányította a kampánypénzek egy részét - írja az AP hírügynökség. A republikánus jelölt kampánya egy éve tart, ez idő alatt a közvetve magához visszafolyatott összeg mintegy 6 millió dollárt tesz ki. 

Szólj hozzá! Tovább

Lázad a Wall Street a népszerű Warren alelnöksége ellen

június 21., 12:39 Módosítva: 2016-06-21 13:34:20
1
0 hozzászólás
Nagy a harc az alelnöki posztért Hillary Clinton demokrata elnökjelölt mellé. A Wall Street bankárai ultimátumot adtak: ha kell a pénzük a kampányhoz, Hillary nem jelölheti Elizabeth Warrent.

Több prominens demokrata és támogatóik interjúi alapján a  CNBC arról számolt be , hogy a Wall Street egységesen kiáll Elizabeth Warren szenátor alelnökké jelölése ellen. A Harvard volt kereskedelmi jogász professzora, jelenleg Massachusets demokrata szenátora az egyik, a sajtó által legesélyesebbnek tartott jelölt Hillary Clinton helyettesének.

Szólj hozzá! Tovább

Trump szegény, mint a templom egere

június 21., 06:33 Módosítva: 2016-06-21 12:47:31
1
0 hozzászólás
Legalábbis a május 31-i állapotok szerint Clintonnak sok tízmillió dollárral volt többje a kampányra.

Rég volt elnökjelöltnek olyan kevés pénze a kampányra, mint most Donald Trumpnak,  írja a CNN . Miközben Clinton 42 millió dollárt gyűjtött össze a május 31-i állapotot összegző hivatalos jelentés szerint, és 52 millió dollárja van az úgynevezett Super PAC-jének, addig Trump 1,3 millió dollárból kampányolhat.

Szólj hozzá! Tovább

Meg akarták ölni Donald Trumpot Las Vegasban

június 21., 01:22 Módosítva: 2016-06-21 15:53:21
14
14 hozzászólás

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki meg akarta ölni Donald Trumpot, a republikánusok várható elnökjelöltjét a szombati Las Vegas-i nagygyűlésén – közölte az NBC televízió és több amerikai hírforrás az amerikai titkosszolgálatra hivatkozva helyi idő szerint hétfőn.

14 hozzászólás Tovább

Trump kidobta kampányfőnökét

június 20., 17:30 Módosítva: 2016-06-21 10:04:21
2
3 hozzászólás

Corey Lewandowski már nem dolgozik a leendő republikánus elnökjelölt kampánycsapatával, jelentették be Donald Trump kampánymenedzserésnek kirúgását. Lewandowski távozása azonban állítólag még a kampánycsapatban is sokakat meglepetésként ért, és egyelőre nem derült ki, ki fogja átvenni a helyét az átszervezés után.

3 hozzászólás Tovább

Megszületett Hillary Clinton második unokája

június 19., 15:18 Módosítva: 2016-06-20 07:46:29
2
0 hozzászólás

Hillary Clinton és Bill Clinton volt elnök lánya, Chelsea Clinton bejelentette, hogy világra jött a kisfia, Aidan - írta a BBC.

A 36 éves édesanyának és férjének, Marc Mezvinsky pénzügyi szakembernek már van egy kislánya, a 20 hónapos Charlotte. A család New Yorkban él. Az apa szülei, Edward Mezvinsky és Marjorie Margolies-Mezvinsky korábban szintén képviselők voltak.

Aidan a második baba idén, aki az elnökjelöltségért kampányoló politikus unokájaként jött világra. Márciusban Donald Trump republikánus jelölt lánya, Ivanka adott életet harmadik gyermekének, Theodore Jamesnek. 

Clinton unokájának születéséhez Donald Trump is gratulált.

Szólj hozzá!

Sanders bejelentette együttműködését Clintonnal "Trump csúnya legyőzésére"

június 17., 06:28 Módosítva: 2016-06-17 13:18:58
5
4 hozzászólás

Egy élőben streamelt beszédben Bernie Sanders elnökjelöltségért küzdő demokrata politikus, vermonti szenátor bejelentette, hogy befejezi a versengést Clintonnal, a cél pedig, hogy „Trumpot durván legyőzzük” – számol be a Guardian

Bernie Sanders a támogatóit arra biztatta, hogy lépjenek túl a demokrata elnökjelölti harcon, ugyanakkor addig azért nem ment el, hogy teljes támogatásáról biztosítsa vetélytársát. Leszögezte: a „politikai forradalma” Clinton elnökjelöltségért folytatott győzelme ellenére is folytatódik

A következő öt hónap fő politikai feladata, hogy legyőzzük, és nagyon legyőzzük Trumpot. És én személyesen nagyon rövid időn belül elkezdem a szerepemet ebben a folyamatban – mondta. 

A szenátor megköszönte a támogatóinak a kampányában nyújtott segítséget. „Választások jönnek és mennek, de a politikai és társadalmi forradalmak, amik a társadalmunkat próbálják meg megváltoztatni, sosem érnek véget” – mondta. 

A Guardian összegzése szerint a nehezen dekódolható kijelentések, amelyekből nem lehet pontosan eldönteni, hogy mennyire áll be Clinton mögé Sanders, arra utalhatnak, hogy még folynak az alkuk a két fél között.

4 hozzászólás Tovább

Ki lehet a magyar Trump?

június 16., 15:49 Módosítva: 2016-06-17 09:18:12
66
12 hozzászólás
2015. június 15-én Donald Trump egy volt a sok amerikai tévés celeb és gazdag üzletember közül, talán csak mérhetetlen önimádatával és exhibicionizmusával tűnt ki közülük (pedig pont ilyesmikben ezek a körök nemigen szenvednek hiányt). Másnap, pont egy éve viszont bejelentette, hogy beszáll az elnökválasztási kampányba, és ezt mindenki egy extrém reklámfogásnak vélte. Tíz és fél hónappal később az utolsó vetélytársak is feladták a küzdelmet, és május elején biztossá vált, hogy Trump lesz a republikánusok hivatalos elnökjelöltje a novemberi választáson. A történetnek rengeteg tanulsága van. Az egyik az, hogy a celebséget ügyes taktikázással simán politikai hatalomra lehet váltani, akármekkora ellenszélben is. A kérdés adott: akár Magyarországon is?

Akármi is lesz a novemberi végeredmény, az már szinte biztos, hogy a 2016-os amerikai elnökválasztás úgy fog bekerülni a történelemkönyvekbe, mint A Választás, Amit (Majdnem) Meghekkelt Donald Trump. A celeb-milliárdos-bohóc sikerének titkát már eddig is sokan elemezték, foglaljuk össze röviden, mivel ért el szűk egy év alatt a politikai értelemben vett nulláról egészen a csúcs közelébe:

  • Az emberek csalódtak a politikában, és utálják a politikusokat. Trump ezzel szemben azt mondja, ő nem is politikus, hanem sikeres üzletember, és ha egy cégbirodalmat jól tud vezetni, akkor egy országot is.
  • Az emberek rühellik a politikát átszövő korrupciót és annak hivatalos formáját, a lobbizást. Trump ezzel szemben azt mondja, ő már elég gazdag ahhoz, hogy visszautasíthasson minden ilyesmit.
  • Az embereknek jólesik, ha a saját életük sikertelenségéért másokat okolhatnak. Trump bőven nyújt nekik ellenségképet (mexikóiak, muszlimok, a kínaiak, a média), és brutális fellépést ígér velük szemben.
  • Az emberek nem látják át a gazdaságot működtető bonyolult mechanizmusokat, és tetszik nekik, hogy Trump egyszerű megoldásokat kínál a problémákra, „ha nincs pénz, majd nyomtatunk” szinten.
  • Az emberek jó részének imponál, hogy Trump kimondja a dolgokat, ahogy vannak”, vagyis magasról tesz a civilizált viselkedés és kommunikáció hallgatólagos szabályaira.

Ehhez adjuk hozzá, hogy Trump tényleg karizmatikus előadó, zseniálisan tudja kezelni és manipulálni a médiát, és hosszú évtizedek munkája van a botrányhős figura felépítésében, abban, hogy olyan gazdag, híres és megosztó személyiség legyen, akiről mindenkinek van véleménye, és akire mindenki odafigyel, ha kinyitja a száját. Akkor is, ha nem is veszi komolyan.

Úgy tűnik, ennyi elég ahhoz, hogy valaki elérjen egészen a küszöbére annak, hogy a világ ura lehessen.

Ez valahol egészen félelmetes, és mindent felborít arról, amit a politika működéséről eddig gondoltunk – és persze felveti a kérdést, hogy ki tudná Trump után csinálni ugyanezt Magyarországon, akár már a 2018-as választásokon. Elvégre minden hozzávaló megvan: az emberek itthon is utálják a politikusokat, a korrupciót, szeretnek gyűlölködni, és vevők a demagógiára. Már csak egy olyan figura kell, aki ezt ki tudja használni, elég távol van a politikától, eléggé celeb, elég gazdag, elég nagy rajongótábora van, és elég ügyesen tud összevissza beszélni. Összegyűjtöttük azt a tíz embert Magyarországon, akiben látjuk a potenciált a hazai Trumppá válásra – még akkor is, ha nekik ez legdurvább lázálmukban sem jutna eszükbe:

(Figyelem, a cikk innentől nem veszi magát 100 százalékosan komolyan, a párhuzamokkal inkább az egész Trump-jelenség abszurditására, és a politika celeb-valóságshow-vá válásának jelenségére igyekszünk rávilágítani.)

12 hozzászólás Tovább

Hillary Clinton nyerte az utolsó előválasztást is

június 15., 06:23 Módosítva: 2016-06-15 09:18:11
22
2 hozzászólás

Hillary Clinton nyerte az utolsó előválasztás magyar idő szerint szerda hajnalban Washington DC-be (azaz a fővárost és környékét felölelő szövetségi területen) rendezett előválasztást az elnökjelöltségért folyó demokrata küzdelemben.

2 hozzászólás Tovább

Orosz hackerek feltörték az amerikai demokraták adatbázisát

június 14., 21:01 Módosítva: 2016-06-14 21:56:51
1
0 hozzászólás

Orosz kormányzati hackerek két csoportja is behatolt az amerikai demokrata párt fő szervének számító Demokrata Országos Bizottságnak számítógépes adatbázisába és fontos információkat tulajdonítottak el - írja a Washington Post. 

A hackerek azokat a kulcsfontosságú adatokat szereztek meg, amelyeket a demokraták a republikánus elnökjelölt Donald Trumpról gyűjtöttek, például a stratégiájukra vonatkozó kutatásaik eredményeit.

A rendszerbe sikerült olyan mélységig eljutniuk, hogy csetelések és levelezések tartalmaihoz is hozzáfértek, de csak a Trumpra vonatkozó adatokat mentették le, így inkább kémkedésről van szó. A Demokrata Párt megerősítette a lap értesüléseit.

Szólj hozzá! Tovább

Clinton és Trump szerint is őt igazolja az orlandói merénylet

június 14., 05:57 Módosítva: 2016-06-14 08:50:55
3
0 hozzászólás

Az amerikai elnökségre pályázó Hillary Clinton és Donald Trump is rávetette magát az Orlandóban vasárnap történt vérengzésre, ami mindkettőjük szerint pont azt bizonyítja, amiért eddig is kampányoltak. Persze hogy mit látnak igazolva az amerikai történelem egyik legvéresebb fegyveres terrortámadásával, az nagyon különbözik. Ez volt az első alkalom, hogy Trump és Clinton elnökjelöltként nyilatkozhatott egy ilyen fontos témában.

Szólj hozzá! Tovább

Trump ellen fogtak össze a pénzemberek

június 12., 12:45 Módosítva: 2016-06-13 08:48:38
4
6 hozzászólás

Mitt Romney volt republikánus elnökjelölt péntek estétől kétnapos találkozót szervezett a Utah államban lévő Park Cityben a párt vezető személyiségei és anyagi támogatói számára, hogy együtt kritizálhassák Donald Trumpot - írja az MTI. A meghívottak között volt Paul Ryan, a szövetségi képviselőház republikánus elnöke, Meg Whitman, a Hewlett-Packard milliárdos vezérigazgatója, és tekintélyes pénzemberek, a Republikánus Párt anyagi támogatói.

Amerikai sajtójelentések szerint a találkozón feszült volt a légkör, többen felelősségre vonták Paul Ryant, hogy hosszas tépelődés és habozás után miért támogatta mégis Donald Trump elnökjelöltségét. Ryan humorral próbálta elvenni a támadások élét, és azt mesélte, hogy nemrégiben David Copperfielddel, a neves illuzionistával beszélgetve azt kérdezte, el tudná-e őt, Ryant tüntetni a politika színpadáról?

6 hozzászólás Tovább

Tényleg elcsalja a Google az amerikai elnökválasztást?

június 11., 22:18 Módosítva: 2016-06-12 15:03:46
37
12 hozzászólás

A SourceFed weboldal nemrég készített egy videót, ami néhány nap alatt több millió nézőt gyűjtött maga köré a Facebookon és a YouTube-on.

A hétperces film szerkesztői azzal vádolják a Google-t, hogy megbabrálták az automatikus kiegészítést – tudják, azt, amikor elkezdenek bepötyögni valamit a keresőbe, mire az elkezdi listázni a szerinte releváns keresőkifejezéseket –, méghozzá úgy, hogy a találatok az amerikai Demokrata Pártnak kedvezzenek.

12 hozzászólás Tovább

Egymásnak feszült Clinton és Trump az abortusz kapcsán

június 11., 08:54 Módosítva: 2016-06-11 22:09:37
2
0 hozzászólás

Pénteken Hillary Clinton és Donald Trump is szóba hozta az abortusz kérdését nyilvános fellépésén, mind a ketten azzal vádolták a másikat, hogy elnökké választása esetén radikális irányba változtatná a terhességmegszakítás szabályozását - írja a Politico. 

Szólj hozzá! Tovább

Trump: Aki mondja másnak, az mondja magának, beeee!

június 10., 19:20 Módosítva: 2016-06-11 22:09:39
8
3 hozzászólás

A Twitteren játszott le egy kört a november 8-i elnökválasztásra készülő Hillary Clinton és Donald Trump, habár azt nem lehet mondani, hogy túl magasröptű eszmefuttatásokba bocsátkoztak volna.

Trump kiírta, hogy Barack Obama támogatta Clintont, amivel

még négy év Obamát akar, csak rajta kívül senki más nem!

Erre Clintonék öt perccel később nemes egyszerűséggel a következő üzenettel válaszoltak, és ez lett a kampányának eddigi legtöbbször megosztott bejegyzése:

Töröld a fiókodat realDonaldTrump.

A "töröld a fiókodat" egy twitteren gyakran használt vicc, amit nem szó szerint kell érteni. Általában akkor használják ezt, mikor valakinek a láthatólag jól kigondolt poénja felsül. Ebből a szempontból tökéletes válasz Clinton csapata részéről, hiszen Obama jelenleg is nagyon népszerű elnöknek számít. Sokkal többen utálják Clintont, mint Obamát, világít rá a Vox.com szakértője. Vagyis egyáltalán nem igaz, hogy „senki nem akarna  még 4 év Obamát."

Ráadásul Trumpnak tényleg érdemes lenne megfogadnia, hogy törölje a fiókját vagy legalább megváltoztassa a hozzáállását. Ragaszkodik hozzá, hogy egyedül ő intézze a tartalmat, amiket nem saját kezűleg ír, hanem egy asszisztensének diktálja. Ennek következtében a Twitter csatornájából jó képet kaphat az ember arról, hogy Trump milyen ember is valójában. Bárkinek megosztja az üzenetét, aki őt dicséri, kicsinyes vitákba is belemegy és képtelen elviselni, ha nem az övé az utolsó szó.

Alig egy órával később érkezett Trump visszavágása, amivel Clinton emailbotrányára utalt:

Hol is van a 33 ezer emailed, amit töröltél?

3 hozzászólás Tovább

Obama: Senki nem volt még ennyire felkészült

június 9., 20:31 Módosítva: 2016-06-11 22:09:39
611
10 hozzászólás

A demokraták leendő elnökjelöltje, Hillary Clinton kampányoldalára felrakták Barack Obama videóját, amin az elnök hivatalosan is bejelentette volt külügyminisztere támogatását.

Nem hiszem, hogy valaha lett volna bárki, aki ennyire felkészült lett volna az elnökségre

– mondta. Obama szerint Amerika-szerte több tízmillióan mondták el véleményüket, most ő is kinyilvánítja a sajátját. Gratulált Clintonnak, amiért történelmet írt, és az amerikai politikát meghatározó két nagy pártot tekintve az első női elnökjelölt lett. Méltatta, hogy a saját 2008-as előválasztási küzdelmük után külügyminiszterként dolgozott mellette.

10 hozzászólás Tovább

Clinton: Mérföldkő ez Amerika történetében

június 8., 07:27 Módosítva: 2016-06-15 08:59:54
446
21 hozzászólás
  • Hillary Clinton az első női elnökjelöltként mondott győzelmi beszédet
  • Hat államban szavaztak kedden, ezek közül megnyerte New Jersey-t, Új-Mexikót és Dél-Dakotát, míg Bernie Sanders győzött Észak-Dakotában, és várhatóan Montanában is. Kaliforniában még számolnak, de 90 százaléknál Clinton vezet, nagyon biztosan nyeri a legnagyobb államot
  • A szuperdelegáltakkal a volt first lady már hétfőn bebiztosította a jelöltségét, de kedden az államokban elnyerhető delegáltak többségét is megszerezte
  • A demokrata előválasztás több mint négy hónap után Washingtont leszámítva véget ért, de Sanders azt mondta, talpon maradna a júliusi konvencióig is
  • A demokrata vezetés viszont már a pártegyesítésre akar koncentrálni, amiben Barack Obamának is fontos szerep juthat

Nektek köszönhetően mérföldkőhöz értünk, országunk történetében először lesz egy nő az egyik nagy párt elnökjelöltje

– mondta támogatóinak a magát hivatalosan is a demokraták leendő elnökjelöltjének nyilvánító Hillary Clinton brooklyni nagygyűlésén tartott győzelmi beszédében, és a Twitter avatárján is feltűntette, hogy „Történelmet írtunk". Szerinte üzenet ez minden kislánynak, aki nagy dolgokról álmodik: bárki lehet belőlük, akár még elnök is.

Clinton gratulált riválisának, Bernie Sanders vermonti szenátornak, amiért kampányával milliókat ért el, és lelkesíteni tudta a fiatalokat. Egységre szólította fel a demokratákat, szerinte Sanders több programpontja az egész párt programja is. Emellett pedig nekiment Donald Trumpnak is, aki majd a republikánus ellenfele lesz a november 8-i elnökválasztáson. „Jobbak vagyunk ennél. Nem fogjuk engedni, hogy ez történjen Amerikával" – üzente. Clinton szerint Trump vérmérséklete miatt nem alkalmas elnöknek, sem pedig főparancsnoknak.

21 hozzászólás Tovább

Clinton már várja, hogy Obamával vállvetve kampányoljon

június 7., 09:18 Módosítva: 2016-06-07 15:08:14
0
0 hozzászólás

A demokrata elnökjelöltség várományosa, Hillary Clinton reményei szerint hamarosan már Barack Obama elnökkel együtt kampányolhat, aminek az volt a feltétele, hogy elég delegáltat gyűjtsön a párt jelöltségének megszerzéséhez. Obama múlt héten annyit mondott, hogy ezen a héten szerinte világos lesz, ki lesz a demokraták elnökjelöltje, de korábban már egyértelműen utalt is Clintonra.

Clinton szombaton megnyerte mind a 7 delegáltat a Virgin-szigeteken, vasárnap pedig 61-38,6-ra legyőzte ellenfelét, Bernie Sanders vermonti szenátort a 60 delegáltat kiosztó Puerto Ricón, amivel már nagyon közel került a jelöltséghez szükséges bűvös határhoz.

Az AP számításai szerint Clinton már csak pár delegáltra volt attól, hogy az őt támogató szuperdelegáltakkal – pártvezetők, kongresszusi képviselők, szenátorok – együtt átlépje a demokrata jelöltséghez szükséges 2383 delegáltat. Hétfő este aztán az AP, majd pedig a nagy amerikai tévék is jelezték, hogy 

Clinton az őt támogató szuperdelegáltak számának hirtelen megugrásával már be is gyűjtötte a 2383 delegáltas támogatást.
Szólj hozzá! Tovább

Clinton most már hivatalosan is jelölt

június 7., 07:42 Módosítva: 2016-06-07 12:58:18
0
2 hozzászólás

Hillary Clinton megszerezte a szükséges számú támogatót ahhoz, hogy az amerikai demokrata párt valószínű elnökjelöltje lehessen - jelentette hétfőn az AP hírügynökség, saját összesítése alapján.

A volt amerikai külügyminiszter e szerint már a vasárnapi Puerto Rico-i előválasztáson aratott győzelmével, valamint az őt támogató szuperdelegátusok számának hirtelen megugrásával begyűjtötte azt a 2383 delegátusi támogatást, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy a demokraták nyári konvencióján megtegyék őt az Egyesült Államok első női elnökjelöltjévé.

2 hozzászólás Tovább

Újabb csontváz borult ki Trump páncélszekrényéből

június 4., 21:25 Módosítva: 2016-06-05 16:20:18
5
8 hozzászólás

Egyre több üzleti csontváz borul ki Donald Trump páncélszekrényéből. A héten az amerikai média elkezdte ízekre szedni a Trump Egyetem-nek nevezett üzleti főiskola-hálózat visszásságait, az AP pedig szombaton egy újabb olyan üzletet szellőztetett meg, mely komoly adu lehet majd a republikánus jelölt elleni kampányban.

8 hozzászólás Tovább

Trump börtönbe záratná Hillary Clintont

június 3., 06:52 Módosítva: 2016-06-03 14:29:52
46
7 hozzászólás

Húha, most aztán nagyon eldurvult a kampány; Donald Trump börtönnel fenyegette meg Hillary Clintont külügyminiszterként mutatott hanyagsága miatt, demokrata jelölt viszont azzal ijesztgette hallgatóságát, hogy az ingatlanmágnás túlságosan instabil és indulatos ahhoz, hogy rá lehessen bízni az atomkódot.

Mindkét politikus Kaliforniában kampányolt; Trump már a hivatalos elnökjelöltség (és végre a republikánus pártelit támogatásának) tudatában, Clinton viszont még mindig Bernie Sanders ellen kampányolva.

7 hozzászólás Tovább

Beállt Trump mögé az eddigi legbefolyásosabb támogatója

június 2., 22:12 Módosítva: 2016-06-03 07:40:51
90
5 hozzászólás

Paul Ryan, az amerikai kongresszus Képviselőházának házelnöke, wisconsini képviselő és 2012-es alelnökjelölt csütörtökön egy cikkben jelentette be, hogy Donald Trump megkapja a támogatását és rá fog szavazni a novemberi elnökválasztáson. Ez azért nagy hír, mert Ryan volt a legmagasabb rangú és legbefolyásosabb aktív republikánus politikus, aki eddig vonakodott kijelenteni, hogy beáll Trump mögé. Most azonban egy wisconsini újságban ezt mégis megtette.

5 hozzászólás Tovább

Meglepő üzenetet küldött Trumpnak a harmadik párti jelölt

június 2., 19:27 Módosítva: 2016-06-02 23:33:19
0
1 hozzászólás

A volt republikánus kormányzó Gary Johnsonnal, a Libertárius Párt hivatalos elnökjelöltjével készített interjút a CNN, aminek a végén a Donald Trumpot korábban kiosztó Johnson mosolyogva egy csókot dobott a milliárdosnak. Ezt a meglepő lefegyverzésre szánt eszközt egyébként élőben is bevetné, ha együtt szerepelnének egy vitában, mint ahogy tette azt például a libertáriusoknál szintén próbálkozó John McAfee-vel is.

gary
1 hozzászólás Tovább

Észak-Korea örülne a bölcsnek nevezett Trumpnak

május 31., 20:58 Módosítva: 2016-05-31 21:29:59
2
0 hozzászólás

A legtöbb demokratikus ország vezetője kritikus Donald Trumppal szemben, ami javarészt éles stílusának, valamint unortodox politikai elképzeléseinek köszönhető -írja a Washington Post. Ennek fényében nem annyira meglepő, hogy Észak-Korea egy különösen bölcs emberként tekint a republikánus politikusra, aminek a rezsim  szócsöve, a DPRK adott hangott egy keddi vezércikkben. 

Szólj hozzá! Tovább

Soros György a Clinton-kampány második legnagyobb támogatója

május 31., 11:39 Módosítva: 2016-05-31 16:39:58
2
8 hozzászólás

Soros György csak a második Hillary Clinton kampányának támogatói sorában, derült ki a Forbes cikkéből. Az amerikai gazdasági lap listáján az első Haim és Cheryl Saban, akik tévés vállalkozásaik és befektetéseik révén tettek szert akkora vagyonra, hogy abból

10 millió dollárt 

adományozzanak Clinton kampányára.

8 hozzászólás Tovább

Nagy gyomrost kapott Hillary Clinton

május 30., 11:21 Módosítva: 2016-06-03 06:52:50
146
28 hozzászólás

Néhány hónapja még úgy tűnt, Hillary Clinton bársonyszőnyegen fog bemasírozni a Fehér Házba: Bernie Sanders előtt meggyőző fölénnyel vezetett, a mérsékelt republikánus jelöltek kiesésével pedig megkapta a tökéletes ellenlábast, Donald Trumpot. A hipergazdag és hiperpopulista ingatlanmágnás népszerűsége annyira szűk fókuszúnak tűnt (a sokat emlegetett fehér kékgalléros munkásokon kívül mindenki másnak ellenszenves volt), hogy Hillary Clinton már előre garantáltnak érezhette a latinók, feketék és ázsiai-amerikaiak szavazatait (akik nélkül ma már lehetetlen elnökválasztást nyerni).

De a május már olyan hosszúra és fájdalmasra nyúlt, mint egy gyökérkezelés: New York után Sanders a választási matematikára ügyet sem vetve kampányolt tovább Hillary ellen, méghozzá olyan hevesen, hogy az már átcsap azon a határon, ami a pártot stimuláló belső versengést és a mérgező testvérháborút elválasztja.

Trump pedig az elnökjelöltség bezsebelése után azonnal megkezdte országos kampányát, elkezdte győzködni a jelöltsége ellen berzenkedő republikánus elitet, és több országos közvélemény-kutatásban is felzárkózott Hillary Clintonhoz.

A volt first lady  azonban   a legnagyobb gyomrost nem két riválisától, hanem saját volt munkahelyétől kapta. Szerdán hozta ugyanis nyilvánosságra több vezető amerikai lap a külügyminisztérium belső ellenőrének, Steve Linicknek a 83 oldalas vizsgálatát az emailbotrányról, mely több ponton is elmarasztalja a volt külügyminisztert.

28 hozzászólás Tovább