Fehér ház

Friss kommentek

Elnökválasztási térkép

A Szilícium-völgy már letette a voksát az elnökválasztáson

4 órája Módosítva: 2016-08-27 14:58:08
29
1 hozzászólás
Megnéztük, milyen tervei vannak a demokrata Hillary Clintonnak és a republikánus Donald Trumpnak a techszektorral. A két jelölt a legtöbb kérdésben nagyon mást gondol arról, mit kéne vele kezdeni, de még ennél is nagyobb a különbség abban, hogy egyáltalán milyen súllyal kezelik a kérdést. Az idei elnökválasztás az ágazat képviselőiből is szokatlanul erőteljes reakciókat váltott ki. Clintonnak újra fájhat a feje, hogy külügyminiszterként magasról tett a biztonságos emailezésre, de még így is népszerűbb, mint az orosz kiberbűnözőkkel viccelődő ellenfele.

Egy választási program és pláne néhány kampánynyilatkozat nyilván nem ad tűpontos képet arról, mi várható a gyakorlatban, ha egyik vagy másik jelölt tényleg beköltözik a Fehér Házba. Ennek ellenére nagyon is érdemes figyelni, ki mit és hogyan mond a terveiről. Már csak azért is, mert az utóbbi időszakban több heves társadalmi vita is éppen technológiai kérdések körül robbant ki, tömeges megfigyelési botránytól a terrorizmus elleni harcon át a Demokrata Párt (feltehetően) orosz meghekkeléséig, és az a világ többi részének, így Magyarországnak se mindegy, hogy ezekhez a kérdésekhez Amerika hogyan fog viszonyulni. Az pedig már most is látszik, ki hova helyezi a hangsúlyt, és egyáltalán mennyire tartja fontosnak a témát – pláne, ha nincs is erről szóló programja.

Különös pikantériát ad a témának, hogy Trump olyan heves ellenérzéseket vált ki a techszektoron belül, hogy Clinton emailbotrányának már a sokadik fellángolása se tud igazán nagyot ártani neki a Szilícium-völgyben. A botrány alapja, hogy külügyminisztersége idején Clinton a hivatalos levelezését nem az előírt módon, hanem a szabályokat megkerülve, a magánszerverén keresztül bonyolította. Hosszas nyomozás után először Clinton csapata átadott nagyjából 30 ezer emailt a hatóságoknak, majd ezek vizsgálata után az FBI nem javasolt vádemelést, ami így el is maradt. Az ügy legfrissebb fejleménye, hogy a néhány napja váratlanul előkerült újabb 15 ezer levelet egy bírósági döntés értelmében a vártnál jóval korábban, már szeptember 13-án el kell kezdeni nyilvánosságra hozni, ami újabb kellemetlen perceket jelenthet majd a demokrata jelöltnek.

De nem annyira kellemetleneket, mint az, ha Julian Assange, a WikiLeaks alapítója beváltja a fenyegetését, és hamarosan tényleg további demokrata dokumentumokat szivárogtat ki. A WikiLeaks hozta nyilvánosságra a demokrata pártvezetés belső levelezését is júliusban, és már akkor is jó nagy botrány kerekedett a dologból, mert kiderült belőle, hogy az előválasztások alatt Clintonnak lejtett a pálya a vetélytárs Bernie Sandersszel szemben. Assange már akkor is bevallottan direkt Clintonnak kellemetlen időpontra, a demokrata jelöltállító gyűlésre időzítette a szivárogtatást, az újabb adagról pedig azt állította, jelentős információkat tartalmaz.

1 hozzászólás Tovább

Trump orvosa: Oké, talán picit túloztam

5 órája Módosítva: 2016-08-27 18:51:24
15
1 hozzászólás

Donald Trump orvosa, Harold Bornstein az NBC News-nak elismerte, hogy kapkodásban, mindössze 5 perc alatt írta meg a republikánus elnökjelölt kicsattanó egészségét bizonygató levelet. Miközben a levelet fogalmazta, Trump limuzinja odakint várt rá a manhattani rendelője előtt.

A 70 éves Trump 1980 óta Harold Bornstein páciense, előtte pedig a doktor apjához, Jacob Bornsteinhez járt. A még decemberben írt levélben Bornstein kijelentette, hogy az elmúlt 39 évben nem volt komoly egészségügyi problémája a jelöltnek, a vérnyomása, a laboreredményei kiválóak, csak egyszer műtötték, 10 éves korában, vakbéllel, soha nem dohányzott, nem volt gondja az alkohollal.

Ha megválasztják, egyértelműen állíthatom: ő lesz a legegészségesebb valaha elnöknek választott ember

- zárta a négy bekezdéses levelet, amely az egyetlen orvosi jellegű információ, amit Trump nyilvánosságra hozott magáról.

Most a doktor az NBC-nek azt mondta: fenntartja, hogy Trump kitűnő egészségnek örvend. Ugyanakkor azt is mondta, hogy normális esetben nem fogalmazna ennyire túláradóan pozitívan egy betegnek írt levélben, de kivételt tett Trump kedvéért, aki két héttel korábban már beharangozta a Twitteren, hogy a doktor értékelése maga lesz a tökély. "Azt hiszem, fölvettem az ő nyelvi stílusát" - tette hozzá Bornstein, és elismerte: talán kicsit túlzott, hogy Trump kampánystábja örüljön.

Trump szóvivője azt mondta, hajlandóak lesznek átfogóbb orvosi adatokat is kiadni, de csak akkor, ha Hillary Clinton is megteszi ugyanezt. Ha Trump győz a választáson, ő lesz a legidősebb valaha elnöknek választott jelölt. Clinton két évvel fiatalabb nála, ő 68 éves.

1 hozzászólás Tovább

Bekeményített Clinton és Trump

tegnap, 18:37 Módosítva: 2016-08-26 20:36:47
2
0 hozzászólás

Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje lerasszistázta és gyűlöletbeszédei miatt támadta republikánus ellenfelét, Donald Trumpot. Míg a milliárdos ingatlanmágnás amiatt kezdte ki riválisát, hogy az valójában csak a színesbőrűek és a kisebbségek szavazataira hajt, de igazából nem foglalkozik a problémáikkal, kihasználja őket.

A hét elején úgy tűnt, hogy Trump visszafogottabb kampányba kezd, ehelyett csütörtökön már felmelegítette régi ígéreteit, például a Mexikó határára tervezett falat. Ezzel az új kampányfőnökét is kellemetlen helyzetbe hozta, míg a biztosan a republikánus jelöltre szavazó Texas egyik elektora arról beszél, hogy az eredménytől függetlenül Trump ellen szavazhat az elnökválasztás eredményét megerősítő elektori kollégiumban.

Szólj hozzá! Tovább

Ku Klux Klán, Wikileaks és Clinton levelezése

tegnap, 02:05 Módosítva: 2016-08-26 13:57:06
5
0 hozzászólás

Hillary Clinton kampánystábja csütörtökön kiadott egy videót, amiben Donald Trump republikánus elnökjelöltet a rasszisták, a fehér felsőbbrendűség hirdetői és a neonácik jelöltjeként mutatja be.

A klántagok azért szeretik Donald Trumpot, mert sok mindenben hiszünk, amiben ő is hisz

– mondja egy Ku Klux Klán-tagnak öltözött férfi a videó elején. A háttérben déli szövetségi zászlók lobognak a szélben; Trump integet a tömegnek; a férfi karlendítést mutat be egy Trump-fórumon.

Szólj hozzá! Tovább

Trump mellett kampányol majd Nigel Farage

augusztus 25., 00:03 Módosítva: 2016-08-25 07:36:30
3
1 hozzászólás

Összenő, ami összetartozik: a Nagy-Britanniát az EU-ból kiszavaztató,  majd a népszavazás után visszavonuló brit politikus, a UKIP párt volt vezetője, Nigel Farage lesz a vendék szónok Donald Trump következő kampánygyűlésén.

1 hozzászólás Tovább

Bill Clinton távozik jótékonysági szervezetei éléről

augusztus 23., 00:13 Módosítva: 2016-08-23 07:51:54
3
0 hozzászólás

Hillary Clinton demokrata elnökjelölt férje, a korábbi elnök Bill Clinton távozik a jótékonysági szervezetei éléről. Az elmúlt időszakban sokat kritizált alapítvány több száz emailjének nyilvánosságra hozása után jelentette be a lépését. A levelek többek között arra utalnak, hogy a bahreini koronaherceg Szalmánnal, egyik támogatójukkal a Clinton Alapítványt is bevonva szervezhettek meg egy külügyminiszteri találkozót.

Az elnökválasztási versenyben az elmúlt hetekben alaposan visszacsúszó, de most új kampánytanácsadókat kinevező republikánus jelölt, Donald Trump azonnal megpróbált fogást találni az alapítványok ügyein, és felszólította riválisát, hogy szüntesse be a szervezet működését. Clintonék szerint viszont a levelekből sem az derül ki, hogy a demokrata jelölt tett volna bármilyen lépést külügyminiszterként csak azért, mert valaki támogatta a családi alapítványt.

Szólj hozzá! Tovább

Lemondott Donald Trump kampányfőnöke

augusztus 19., 16:52 Módosítva: 2016-08-20 11:52:20
8
2 hozzászólás

Lemondott Paul Manafort, Donald Trump eddigi kampányfőnöke, akinek pozíciója azonban már csak formális volt szerda óta. „Ma reggel felajánlotta a lemondását, én pedig elfogadtam. Nagyon hálás vagyok a munkáért, amivel segített eljutni oda, ahol ma tartunk" – írta Trump, külön megköszönve Manafortnak a konvenció alatt nyújtott munkáját.

2 hozzászólás Tovább

Teljesen betehet a Clinton Alapítványnak Hillary kampánya

augusztus 19., 12:30 Módosítva: 2016-08-19 14:52:33
3
0 hozzászólás

Az amerikai elnökválasztási kampányban jó ideje téma már, hogy mi lesz a sorsa Clintonék jótékonysági szervezetének, a "XXI. század globális kihívásaival" foglalkozó Clinton Alapítványnak. 1997-es létrejötte óta a szervezet összesen mintegy kétmilliárd dollárnyi adományt gyűjtött. A kritikusok szerint Hillary Clinton elnöki aspirációja fényében a nagy adományok felvetik a gyanút, hogy a támogatókat nem csak az önzetlen jótékonykodás, hanem a befolyásszerzés szándéka is vezérli.

Erre válaszul jelentette be helyi idő szerint csütörtök este a Clinton Foundation, hogy amennyiben Clinton nyer novemberben, a szervezet többé nem fogad el céges és külföldi adományokat. A döntést férje, Bill Clinton jelentette be, és azt is közölte, hogy továbbra is tartja magát ahhoz a tavaly novemberi döntéséhez, hogy nem tart pénzért előadásokat, ha pedig Hillaryt megválasztják, akkor az önkéntes moratóriumot az elnöksége végéig meghosszabbítja (az USA-ban az exelnökök egyik bevett bevételi forrása, hogy irdatlan pénzekért vállalnak rendezvényeken nyilvános megjelenéseket, beszédeket).

A helyzet visszásságát jól mutatja, hogy a héten a State Department magyarázkodásra kényszerült, mert kiderült, hogy az USA az új nigériai nagykövetségéhez kinézett lagosi telket olyan helyi üzletemberektől venné, akik korábban egymillió dollárral támogatták Clintonék alapítványát. A héten először a Boston Globe napilap, majd Pennsylvania demokrata kormányzója adott hangot kételyeinek az alapítvány jövőbeni működésével kapcsolatban. Hillary Clinton egyelőre nem nyilatkozott, de júniusban már előrevetítette, hogy a kérdéssel előbb-utóbb foglalkoznia kell.

(CNN)

Szólj hozzá!

Ki a betegebb verseny indult Trump és Clinton között

augusztus 19., 08:17 Módosítva: 2016-08-27 14:38:48
3
1 hozzászólás

Részletes orvosi jelentést követelt Hillary Clinton kampányfőnöke Donald Trumpról. Joel Benenson ezzel vágott vissza a republikánus elnökjelöltnek, akinek szóvivője egy nappal korábban diszfáziát "állapított meg" Clintonnál.

Katrina Pierson szerint Clinton viselkedése a bizonyíték arra, hogy a volt first lady egészsége ingatag, bár az nem derüt ki, mire alapozza az idegrendszeri alapú beszédzavart.

1 hozzászólás Tovább

Michael Moore szerint Trump soha nem is akart elnök lenni

augusztus 18., 07:20 Módosítva: 2016-08-18 15:26:42
30
16 hozzászólás

Michael Moore filmrendező azt állítja: az amerikai republikánus pártiak elnökjelöltje, Donald Trump soha nem is akart elnök lenni. Most is azon van, hogy kiszálljon az elnökválasztási küzdelemből.

A nemcsak dokumentumfilmjeiről, hanem vitatott kijelentéseiről is ismert rendező a The Huffington Postnak fejtette ki: biztosan tudja, hogy Trump nem akar és soha nem is akart elnök lenni, és "szabotálni" akarja saját kampányát. Moore azt állítja: ezt tényként mondta el neki valaki, aki szerinte egészen pontosan ismeri a helyzetet. Ám a rendező nem nevezi meg ezt a "valakit", írja az MTI.

16 hozzászólás Tovább

Trump kampánytanácsadója az oroszbarát ukrán elnöknek dolgozott

augusztus 18., 07:10 Módosítva: 2016-08-18 08:59:47
2
1 hozzászólás

Újabb részletek derültek ki Paul Manafortról, Donald Trump kampánytanácsadójáról. Amerikai lapok szerint Manafort segített a később megbuktatott  Viktor Janukovics elnöknek abban, hogy titokban legalább 2,2 millió dollárt utaljon át két washingtoni lobbicégnek az Egyesült Államok politikájának befolyásolására.

Az amerikai sajtót elöntötték a Manafortról szóló negatív riportok, amelyek elsősorban a volt ukrán államfőhöz, Viktor Janukovicshoz fűződő kapcsolatairól szólnak. Ugyan Manafort szerdától már nem kampányfőnöke Trumpnak, de változatlanul a kampánycsapat tagja, csakúgy, mint legközelebbi munkatársa, Rick Gates.

1 hozzászólás Tovább

Trump putyinista kampányguruja Orbánék putyinista washingtoni kapcsolatát pénzelte

augusztus 17., 07:16 Módosítva: 2016-08-17 10:36:27
96
3 hozzászólás

Ha a Kreml és Vlagyimir Putyin külföldi barátairól van szó, a szálak Washingtontól Budapestig valahogy mindig összeérnek, és ezek a figurák Moszkva politikáján túl egymást is támogatják – ez a tanulsága annak az újabb érdekes összefüggésnek, amit az elmúlt napokban kaptak fel amerikai politológusok, és amit még az orosz ellenzéki Garri Kaszparov is megosztott Twitterjén a Kreml amerikai barátairól. De hogy jön ide Magyarország?

3 hozzászólás Tovább

Trump ideológiai tesztet akar minden bevándorlónak

augusztus 15., 23:44 Módosítva: 2016-08-16 07:47:05
10
9 hozzászólás

Ideológiai tesztnek kellene alávetni minden bevándorlót, hogy kiderüljön, egyet értenek-e a nyugati liberális értékekkel, például a vallásszabadsággal és a melegek jogainak védelmével, és hogy kiszűrjék a potenciális iszlamistákat - ezzel az ötlettel próbálta feléleszteni elnöki kampányát Donald Trump ingatlanmilliárdos és elnökjelölt hétfőn, Ohio államban tartott beszédében.

Ezzel valamennyit puhított a bevándorlási politikáján a jelölt, aki a párizsi terrortámadás után még az összes muszlim bevándorlót ki akarta tiltani az USA-ból, bár a "terrorizmust exportáló" országokból továbbra sem engedne be senkit. Hogy melyek ezek az országok, azt Trump nem mondta el.

9 hozzászólás Tovább

Trump lánya Putyin barátnőjével nyaralt Dubrovnikban

augusztus 15., 18:19 Módosítva: 2016-08-16 15:10:36
1271
34 hozzászólás

Nem könnyíti meg az amerikai elnöki posztért versengő apjának dolgát Donald Trump kedvenc gyereke, Ivanka Trump, miközben ugyanis a papa igyekszik lerázni magáról a vádakat, hogy több szálon is kötődik Vlagyimir Putyinhoz,  Ivanka az orosz vezér állítólagos barátnőjével fotózkodik Horvátországban.

34 hozzászólás Tovább

Trump ultimátumot kapott a Wall Street Journal-től

augusztus 15., 06:58 Módosítva: 2016-08-15 19:34:54
14
12 hozzászólás

A The Wall Street Journal vasárnap szerkesztőségi állásfoglalásban próbálja megoldani a Trump-dilemmát; a republikánus párt fősodrához amúgy közel álló lap szerint

vagy változtat politikáján, vagy lépjen vissza alelnökjelöltje, Mike Pence javára.
12 hozzászólás Tovább

Obama már az afganisztáni háborúért is felelőssé vált

augusztus 14., 13:07 Módosítva: 2016-08-15 01:06:42
10
15 hozzászólás
Az afganisztáni háború "Obama háborúja", az Egyesült Államok a kétezres évek második felében nem is volt jelent Afganisztánban.

Ezt a két állítást Donald Trump szóvivőjének, Katrina Piersonnak sikerült megfogalmaznia a CNN magyar idő szerinti szombat esti műsorában, ami akkora nagy hazugság, hogy hirtelenjében nem is tudom,

  • Pierson elfeledte 9/11-et, majd George W. Bush azt követően beindult terror elleni háborúját
  • azt hitte, a CNN műsorvezetője annyira ostoba, hogy nem tudja, mikor is kezdődött az afganisztáni intervenció
  • valójában csak egy  "Kösz, Obama!"-mémet akart elsütni élő adásban
15 hozzászólás Tovább

Rossz éve volt Clintonéknak, mégis hárommilliárd forintot kerestek

augusztus 13., 00:46 Módosítva: 2016-08-13 11:03:01
3
4 hozzászólás

Hillary Clinton úgy igyekszik megszabadulni egyik kampánykoloncától, hogy közben még Donald Trumpnak is odavág: korábbi ígéretéhez híven nyilvánosságra hozta adóbevallását. 

4 hozzászólás Tovább

Súlyosabb lehet a demokrata párt elleni kibertámadás, mint eddig tűnt

augusztus 11., 19:13 Módosítva: 2016-08-12 09:49:30
9
7 hozzászólás

Még annál is súlyosabb lehetett a demokrata párt levelezőszervereit ért kibertámadás, mint ahogy eddig tűnt -írta a New York Times, az FBI nyomozására rálátó forrásokra hivatkozva. Mint kiderült, a párt több, mint 100 tisztségviselőjének privát emailfiókja lehet érintett a hekkelésben. A fő célpontok Hillary Clinton kampányának kulcsemberei, és a hozzá kötődő csoportok voltak. Az áldozatok között van a Democratic Congressional Campaign Committee (a demokraták adományokkal és kampányfinanszírozással foglalkozó szervezete), és a Hillary kampányában használt szavazói analitika-szoftver adatbázisa is.

7 hozzászólás Tovább

Trump: Obama az Iszlám Állam alapítója

augusztus 11., 10:29 Módosítva: 2016-08-11 16:40:47
623
17 hozzászólás

Donald Trump a floridai Sunrise-ban tartott kampánykörútján alaposan kiosztotta Barack Obama jelenlegi amerikai elnököt, amikor azt állította, hogy

Obama az Iszlám Állam alapítója.

A republikánus elnökjelölt négyszer mondta ki ezt a beszédében, majd hozzátette, hogy szerinte Obama még nagyobbra növelte a káoszt a Közel-Keleten azután, hogy hatalomra került. Mint mondta, a terroristák ezért kitüntették Barack Hussein Obamát. Trump szerint ráadásul a demokraták elnökjelöltje, Hillary Clinton a társalapítója lenne a dzsihádista szervezetnek.

17 hozzászólás Tovább

Trump fegyveres ellenállásra buzdított

augusztus 10., 22:33 Módosítva: 2016-08-15 07:03:35
228
14 hozzászólás

Úgy tűnik, kemény egy napig bírta Donald Trump a konszolidált kampányolást. Ugyanis miután úgy tűnt, gazdasági programjával akar egérutat nyerni az elmúlt hét botrányspiráljából, az észak-karolinai Wilmingtonban tartott kampányrendezvényén megint ledobott egy verbális atombombát.

14 hozzászólás Tovább

Trump visszavágott, méghozzá oda, ahol nagyon fáj

augusztus 9., 15:45 Módosítva: 2016-08-10 09:09:05
12
3 hozzászólás

Egyre többen fordulnak el Doland Trumptól a republikánus elit tagjai közül. Ahogy azt hétfőn megírtuk, nem kevesebb, mint 50, a republikánus kormányzatok alatt komoly nemzetbiztonsági pozíciót betöltő ember írta le nyílt levélben azt már többek által is hangoztatott kritikát, miszerint Trump alkalmatlan, nincs „karaktere”, sem tapasztalata, képtelen a „tanulásra”, ő lenne az USA legrosszabb elnöke, satöbbi.

De persze nem sokáig kellett arra várni, hogy Trump stábja kijöjjön a jelöltre jellemző ellentámadással.

3 hozzászólás Tovább

Korlátok nélküli kapitalizmust ígér Trump

augusztus 9., 12:37 Módosítva: 2016-08-09 19:13:57
133
23 hozzászólás

Donald Trump az utóbbi hetekben botrányt botrányra halmozott, ami a felmérések szerint népszerűségét is elég erősen megtépázta. Hétfőn ezért megpróbálta gyakorlatilag újraindítani kampányát egy nagyívű gazdasági programbeszéddel, amelyben nagyjából a megszokott republikánus szlogeneket hangoztatta, azaz 

  • adócsökkentést, sőt "adóforradalmat",
  • a "növekedést elnyomó" szövetségi szabályozások letörését,
  • a "munkahelygyilkos" környezetvédelmi rendeletek visszavonását,
  • és ezzel összhangban természetesen rengeteg új munkahelyeket ígért.
23 hozzászólás Tovább

50 republikánus szakértő kelt ki Trump ellen

augusztus 9., 00:05 Módosítva: 2016-08-09 15:48:46
19
9 hozzászólás

Ötven republikánus nemzetbiztonsági szakértő írt nyílt nyílt levelet: arra figyelmeztetnek, hogy a párt jelöltje, Donald Trump alkalmatlan, ő lenne az USA legrosszabb elnöke. A csoport szerint, amelyben benne van a volt CIA igazgató Michael Hayden, Trumpnak nincs meg a karaktere, értékei és tapasztalata ahhoz, hogy elnök legyen. A levél azt is kijelenti, hogy az aláírók közül senki nem fog Trumpra szavazni.

9 hozzászólás Tovább

Trump ellenzőinek támogatásával indul függetlenként egy republikánus

augusztus 8., 19:47 Módosítva: 2016-08-09 07:26:22
2
0 hozzászólás

Független elnökjelöltként akar konzervatív alternatívát kínálni a republikánus elnökjelölttel, Donald Trumppal szemben, jelezte Evan McMullin, aki egészen idáig a Republikánus Párt képviselőházi politikai igazgatója volt, most viszont ringbe száll.

Szólj hozzá! Tovább

Tudta, hogy az USA-ban van Zöld Párt?

augusztus 7., 07:45 Módosítva: 2016-08-07 15:23:31
4
2 hozzászólás
Jill Steint választották az amerikai Zöld Párt elnökjelöltjévé a párt houstoni konvencióján.

A 66 éves orvosnő, megköszönve a jelöltséget, leszögezte: a Zöld Párt az egyetlen párt az Egyesült Államokban, amely "a népből, a nép által és a népért" van. Ezzel a megfogalmazással Stein Abraham Lincoln híres gettysburgi beszédére célzott, amelyben Lincoln olyan kormányról beszélt, amely "a népből van, a nép választja és a népért dolgozik", írta az MTI.

A Zöld Párt progresszív pártként határozza meg magát, amely a környezet hatékony védelméért és a társadalmi igazságosságért harcol. A jelöltséget elfogadó beszédében Jill Stein hosszan méltatta Bernie Sanders szenátort, Hillary Clinton demokrata elnökjelölt pártbeli vetélytársát és háláját fejezte ki azért a "politikai forradalomért", amelyet szerinte Sanders szenátor a pártelit politikai intézményrendszere, különösen a Demokrata Országos Bizottság (pártjának vezető szerve) ellen vívott. Stein a Zöld Párt szövetségesének mondta Bernie Sanders mozgalmát. 

Amerikai sajtójelentések szerint Sanders sok híve nem hajlandó Hillary Clintont támogatni, ők a Zöld Párthoz pártoltak, és nagy lélekszámban voltak jelen a texasi Houstonban tartott és vasárnap záruló pártkonvención. A pártgyűlésen a hívek jelszava az, hogy "Jillt és nem Hillt!", vagyis Jill Steint és nem Hillary Clintont ajánlják az amerikai választók figyelmébe. 

A párt támogatottsága azonban nem túl magas. Az NBC televízió és a The Wall Street Journal című lap közös közvélemény-kutatása szerint a választók öt százaléka voksol rá. A The Washington Post politikai elemzője pedig megjegyzi: a párt küszködik, hogy az úgynevezett progresszív szavazótábort magához vonzza. 

A tervek szerint a CNN hírtelevízió augusztus 17-én esti politikai vitaműsort szentel a Zöld Pártnak és vezetőjének. 

Utoljára tizenhat évvel ezelőtt figyeltek az amerikaiak a Zöld Pártra: 2000-ben ugyanis Ralph Nader, a párt akkori elnökjelöltje feltűnően sikeres kampányt folytatott, sok híresség támogatta őt, ám az őszi elnökválasztáson a három százalékot sem érte el. Szereplése azonban arra elegendő volt, hogy "elvegye" a szavazatokat a demokrata elnökjelölttől, Al Gore-tól, és lehetővé tegye a republikánus George W. Bush győzelmét.

2 hozzászólás

Trump visszaszívta a bosszúját

augusztus 6., 16:47 Módosítva: 2016-08-07 08:21:18
1
0 hozzászólás

Visszavett a keménykedésből Donald Trump, akinek nem tetszett, hogy John McCain és Paul Ryan nem támogatták teljes mellszélességgel a republikánus elnökjelöltet. Trump ezután közölte, ő sem támogatja az arizoniai McCain szenátori és a wisconsini Ryan kongresszusi képviselői újraválasztását.

Péntekre azonban a helyzet megváltozott: Trump közölte, fontos az egység, mindkettőjüket támogatja – írta a Politico.

Szólj hozzá! Tovább

Milliárdos haverokból áll Trump gazdasági szupercsapata

augusztus 6., 10:03 Módosítva: 2016-08-08 19:59:57
185
9 hozzászólás

Donald Trump azt ígéri a főként munkás és alsóközéposztálybeli szavazóinak, hogy újra naggyá teszi Amerikát, péntek este óta pedig azt is tudni lehet, hogy ezt kiknek a tanácsai alapján akarja majd megcsinálni:

Trump gazdaságpolitikai tanácsadói csapatát egy tucat milliárdos üzletemberből áll.
9 hozzászólás Tovább

Donald Trump felesége illegálisan vállalhatott munkát az USA-ban

augusztus 5., 15:34 Módosítva: 2016-08-08 11:04:54
226
8 hozzászólás

Egyre több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, Donald Trump felesége vajon betartotta-e az USA bevándorlásra és munkavállalásra vonatkozó törvényeit, amikor a kilencvenes években felbukkant az országban, írja a Politico. A témával foglalkozó amerikai újságok szerint egyre valószínűbbnek látszik: a bevándorlásellenes Trump egy hajdani illegális munkavállalóval házasodott össze. 

8 hozzászólás Tovább

Clinton meggyőzően vezet Trump előtt

augusztus 4., 18:39 Módosítva: 2016-08-04 21:50:32
1
3 hozzászólás

Hillary Clinton demokrata elnökjelölt valamennyi felmérés szerint jelentősen vezet republikánus vetélytársa, Donald Trump előtt – írta az MTI.

Egy sor felmérést hoztak nyilvánosságra csütörtökön, és valamennyi azt mutatja, hogy eltérő arányban ugyan, de Hillary Clinton előnye jelentős Donald Trump előtt, és nemcsak a pártkonvenció utáni átmeneti népszerűség-növekedésről van szó.

3 hozzászólás Tovább

Trump nem érti, miért ne vethetné be az atomfegyvert

augusztus 4., 10:36 Módosítva: 2016-08-04 10:36:18
2
0 hozzászólás

Tényleg túltolta a kampánytriciglit a republikánus jelölt, alulról fúrják a képviselőház elnökét, és persze megint előkerült az atomfegyver. Egy csokor szerdai kampányhír az óceán túlpartjáról, és nem meglepő, hogy mindegyik Trumpról szól. Az is kiderült, hogy Trump egyedül július folyamán 80 millió dollárt kalapozott össze a republikánus párton és közvetlen adományozókon keresztül, míg ellenfele összesen 90 millió dollárt gyűjtött össze. Bővebben itt>>>

Szólj hozzá!