Fehér ház

Friss kommentek

 • Mannlicher: Kérdés: A 10 millió dollárnál nagyobb vagyon, az nincs átfedésben a 10-50 millió közötti vagyonnal? Vagy az első a házaspárokra, a második az egyénre vonatkozik? A milliárdos gondo... 2016-09-24 19:07
  Clinton keményen rátámadt a milliárdosokra
 • Egri János, kvíznagymester: Az mondjuk érdekes volt mennyire elvárták, hogy beálljon Trump mögé, amikor minden kérdésben mást vall (jobb-rosszabb vagy egyáltalán jó-e az álláspontja az most lényegtelen), ille... 2016-09-24 17:26
  Ted Cruz bejelentette, hogy Trumpra fog szavazni
 • CS úr: Pár évtizede még tűzzel vassal irtották arra fele még a kommunizmus gondolatát is. Most lassan már a magántulajdont is megkérdőjelezik. 2016-09-24 13:23
  Clinton keményen rátámadt a milliárdosokra

Elnökválasztási térkép

Obama álnéven ímélezik

tegnap, 14:02 Módosítva: 2016-09-24 16:45:47
3
0 hozzászólás

Bár eddig egetrengető botrányok nem igazán kerekedtek ki a Hillary Clinton ímélbotrányával kapcsolatos nyomozásból, most legalább megtudhattuk, hogy Barack Obama álnéven levelezik. Erre az FBI által pénteken közzétett nyomozati iratokból derült fény, és a Politico számolt be róla.

A legújabb nyilvánosságra hozott dokumentumokban ugyanis szerepel egy kihallgatás leirata, amelyben a tanú, az amerikai külügyminisztérium egyik magas beosztású munkatársa nem ismerte fel egy vizsgált e-mai feladóját. Mikor közölték vele, hogy az elnökről van szó, aki álnevet használ, annyit mondott: ez hogyhogy nem titkosított? A leirat szerint meglepődött azon, hogy az Obama álnéven kommunikál, sőt utána kért magának egy másolatot is a kérdéses e-mailről.

Szólj hozzá! Tovább

Clinton keményen rátámadt a milliárdosokra

tegnap, 09:49 Módosítva: 2016-09-24 16:45:39
5
5 hozzászólás

Hillary Clintonnak az utóbbi hetekben eléggé megcsappant a népszerűsége, ezért a demokrata elnökjelöltnek elő kellett húznia valamit a kalapból. Nem meglepő módon a választás az elit-, gazdag- és kapitalizmusellenes hangokban bővelkedő kampány egyik slágertémájára, a gazdagok megadóztatására esett, Clinton új adótervezete ugyanis

 • a 10 millió dollár, azaz kb. 2,7 milliárd forintnál nagyobb vagyonnal rendelkező házaspárokra 50 százalékos,
 • a 10-50 millió közti vagyonnal bírókra 55 százalékos,
 • a milliárdosokra pedig 65 százalékos örökösödési adót vetne ki.

Azaz a szupergazdagok hagyatékának nagyobbik részét lesápolná az amerikai állam.

5 hozzászólás Tovább

Clinton-ellenes tartalmat pénzel a Facebooknak dolgozó milliárdos

tegnap, 09:00 Módosítva: 2016-09-24 16:45:33
1
2 hozzászólás

Az internetes mémek is beszálltak az elnökválasztásba: Palmer Luckey, a virtuális valóság szemüvegeket fejlesztő Oculus alapítója beszáll a Trump-kampányba, és olyan bloggereket és internetezőket szerződtet, akik megrendelésre gyártanak majd lejárató és kifigurázó tartalmat Hillary Clintonról.

2 hozzászólás Tovább

Ted Cruz bejelentette, hogy Trumpra fog szavazni

szeptember 23., 22:09 Módosítva: 2016-09-23 22:51:37
4
1 hozzászólás

Pálfordulás következett be az amerikai elnökválasztás hajrájában, ugyanis a Trump ellen hevesen kampányoló republikánus texasi szenátor, Ted Cruz bejelentette, hogy a republikánusok jelöltjére fogja leadni a voksát. Cruz két dologgal indokolta döntését. Az egyik, hogy tavaly megígérte, hogy mindenképpen a republikánus jelöltre fog szavazni. A másik indok, hogy bár alapvető dolgokban ütköznek nézeteik Trumppal, Hillary Clinton számára teljesen vállalhatatlan, és képtelen lenne rá szavazni. 

Trump és Cruz
Trump és Cruz
Fotó: Carlo Allegri

Cruz korábban a republikánus jelöltállító gyűlésen alakított egy nagyot azzal, hogy nem volt hajlandó támogatásáról biztosítani az egy nappal korábban nagy többséggel hivatalos elnökjelöltnek választott Donald Trumpot. A helyszínen a delegáltak keményen kifütyülték, és a pártból is sokan bírálták.
Cruz akkor azt mondta, hogy olyan vezetőre van szükség, aki kiáll az értékek mellett, és azok mentén egyesít, és remélte, hogy a düh helyett a szeretet választják az emberek. 
 

1 hozzászólás Tovább

A demokraták az orosz titkosszolgálatokat sejtik a hackertámadások mögött

szeptember 23., 14:36 Módosítva: 2016-09-23 18:01:44
53
0 hozzászólás

A Kongresszus Hírszerzési Bizottságának vezető demokrata politikusai az orosz titkosszolgálatokat teszik felelőssé az elmúlt hónapok amerikai választói adatbázisait és a Demokrata Párt szervezeteit ért hackertámadások miatt. Dianne Feinstein kaliforniai szenátor és Adam Schiff képviselő közös nyilatkozatban szólította fel Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy hagyjon fel a tevékenységével, ne próbálja meg befolyásolni a novemberi elnök- és kongresszusi választást, írja a CNN.

Az Egyesült Államokban az elmúlt időszakban egyre többször ért kibertámadás politikai szervezeteket és közhivatalokat. Szerdán ismeretlenek egy scannelt képet töltöttek fel az internetre Michelle Obama first lady útlevéléről. A gyanú szerint a hackerek a Fehér ház rendszeréből vagy az elnöki hivatal valamelyik dolgozójától jutottak hozzá a fájlhoz.

Szólj hozzá! Tovább

Clinton a legőrültebb beszélgetős műsorra se mond nemet

szeptember 22., 18:32 Módosítva: 2016-09-23 11:26:02
3
9 hozzászólás

Hillary Clinton mindent bevet annak érdekében, hogy betegsége után visszavegye az irányítást kampányában. Ennek legújabb felvonásában Zach Galifianakis (a Másnaposok trilógiából ismerős színész) Between Two Ferns névre keresztelt paródia talk showjába is ellátogatott. Ez egy kizárólag interneten jelentkező sorozat, ami rendszertelenül jelentkezik új adásokkal, de azt érdemes tudni róla, hogy olyan hírességek, mint Brad Pitt és Justin Bieber mellett, korábban már maga Barack Obama is feltűnt benne.

clinton
9 hozzászólás Tovább

Több száz tudós ment neki Trumpnak a klímaváltozás tagadása miatt

szeptember 22., 09:44 Módosítva: 2016-09-22 12:36:47
5
6 hozzászólás

Közel négyszáz neves tudós, köztük 30 Nobel-díjas kutató írt nyílt levelet Donald Trump republikánus elnökjelöltnek a klímaváltozással kapcsolatos nézetei miatt, és mert azt ígérte, ha megválasztanák elnöknek, az Egyesült Államok kihátrálna az április végén aláírt párizsi klímavédelmi egyezményből – írja az MTI.

6 hozzászólás Tovább

Clinton hat ponttal veri Trumpot az első elnöki vita előtt

szeptember 21., 23:33 Módosítva: 2016-09-22 08:18:56
1
0 hozzászólás

Hat pont az előnye Hillary Clintonnak Donald Trumppal szemben az NBC News és a Wall Street Journal friss közvélemény-kutatása szerint, legalábbis azok között, akik valószínűleg elmennének szavazni, ha most lenne az amerikai elnökválasztás. A két médiatermék az elnökjelöltek első, hétfői vitája előtt kérdezte meg a lakosságot.

Szólj hozzá! Tovább

A Facebookon is élőben közvetítik az elnökjelöltek vitáját

szeptember 20., 23:14 Módosítva: 2016-09-21 07:24:47
6
0 hozzászólás

Most először Facebookon is élőben közvetítik az amerikai elnökjelöltek vitáját, jelentette be az ABC News tévécsatorna. Ez médiatörténelmi pillanat, hiszen korábban ilyenre nem volt lehetőség. A csatorna mindhárom elnökjelölti vitát, illetve az alelnökjelöltek összecsapását is közvetíti saját Facebook oldalán.

Szólj hozzá! Tovább

Orbán után Zeman is beállt Trump mögé

szeptember 20., 14:40 Módosítva: 2016-09-20 23:14:43
7
4 hozzászólás

Nem kívánok beavatkozni az amerikai belügyekbe, de elmondom, hogy ha amerikai állampolgár lennék, akkor igen, Donald Trumpra szavaznék

- mondta Milos Zeman cseh államfő a iDnes hírportálnak, aki szerint Hillary Clinton csak folytatná Barack Obama amerikai elnök politikáját, amelyet ő nem tart jónak.

A cseh államfő szerint ugyanis Obama után sok vérző seb marad.

Neve egy egész sor sikertelenséggel van összekötve, szétverte például a Közel-Keletet.

Zeman úgy véli, hogy a Trump populizmusáról és tapasztalatlanságáról szóló kritikák alaptalanok, mert Reaganre is ezt mondták. "Amikor Reagan indult a választáson, kinevették, hogy ő csak egy buta színész, akitől nem lehet sokat várni. És az amerikai elnökök egyik legnagyobbika lett" - idézi beszédét az MTI.

4 hozzászólás Tovább

Az idősebb Bush is Clintonra szavazhat

szeptember 20., 10:14 Módosítva: 2016-09-20 23:14:43
48
18 hozzászólás

George H. W. Bush exelnök is beáll majd azoknak a republikánus politikusoknak a sorába, akik azt tervezik, hogy a november 8-i elnökválasztáson átszavaznak a demokrata Hillary Clintonra – legalábbis a Politico szerint ezt állítja a Kennedy család egyik tagja, aki hétfőn személyesen is találkozott a 92 éves politikussal.

Kathleen Hartington Kennedy Townsend, Bobby Kennedy lánya, és Maryland állam volt helyettes kormányzója a Facebookra rakott ki erről egy bejegyzést. A Politicónak viszont telefonon is megerősítette, hogy Bush egyértelművé tette előtte, hogy a demokrata jelöltre szavaz.

18 hozzászólás Tovább

Az Iszlám Államban azért imádkoznak, hogy Hillary legyen az elnök

szeptember 20., 06:29 Módosítva: 2016-09-20 23:14:43
13
9 hozzászólás

Elfajult a két amerikai elnökjelölt nyilatkozatháborúja, ami a New Yorkban elkövetett, 29 sérülttel járó szombati robbantás és a New Jerseyben talált robbanószerkezetek kapcsán robbant ki. Az adok-kapok során Hillary Clinton tulajdonképpen lehazaárulózta Donald Trumpot, a republikánusok jelölt viszont azt állította, hogy demokrata riválisa tisztességesebben bánik a terroristákkal, mint az őt támogató amerikaiakkal.

9 hozzászólás Tovább

Trump: Nézzük meg mi lesz Clintonnal fegyveresek nélkül

szeptember 18., 10:14 Módosítva: 2016-09-18 21:09:24
80
9 hozzászólás

Donald Trumpot azzal vádolják demokrata oldalról, hogy Clinton meggyilkolására célzott, amikor a szabad fegyverviselés jogát akarta védeni.

A republikánus jelölt Miamiban beszélt egy kampányeseményen a második kiegészítés (ez garantálja a szabad fegyverviseléshez való jogot az Egyesült Államokban) fontosságáról, és arról, hogy szerinte Clinton azt „el akarja pusztítani”.

9 hozzászólás Tovább

Jó hír Amerikából: kezd lecsengeni minden idők legostobább politikai botránya

szeptember 16., 11:11 Módosítva: 2016-09-16 21:05:34
11
10 hozzászólás

Na jó, legalább a kampány legostobább vonala kezd lecsengeni: a CNN írja, hogy Mike Pence alelnök-jelölt után már Donald Trump stábja is (aztán cikkünk élesítése után bő hat órával maga Trump is) elismerte, hogy

Barack Obama amerikai elnök az Egyesült Államokban született.

Jason Miller, a republikánus jelölt egyik vezető tanácsadója (tanácsadónak lenni Amerikában politikusi állásnak számít) tweetjéban azonban van egy jó kis csavar.

10 hozzászólás Tovább

Clinton visszatért kampányolni

szeptember 16., 01:19 Módosítva: 2016-09-16 13:54:58
7
1 hozzászólás

Kiválóan vagyok

– mondta mosolyogva Hillary Clinton, aki csütörtökön visszatért kampányolni, és először jelent meg nyilvánosan azután, hogy vasárnap idő előtt el kellett hagynia 9/11-es megemlékezés helyszínét New Yorkban.

1 hozzászólás Tovább

Bill Clinton még mindig otthon farkalgatja a libákat

szeptember 15., 16:05 Módosítva: 2016-09-16 12:54:14
149
19 hozzászólás

Huhh, majdnem elmentünk az eddig is eseménydús elnökválasztási kampány egyik gyöngyszeme mellett! Szerdán ugyanis a vélhetően orosz hackerek által megszerzett adatokkal táplált DCleaks-en megjelent Colin Powell volt vezérkari főnök és külügyminiszter néhány 2014 és 2016 között írt mailje, melyben mindkét jelöltet porig alázza.

19 hozzászólás Tovább

Legfelsőbb bíró lehet a Gawker-gyilkos Thielből, ha Trump nyer

szeptember 15., 15:47 Módosítva: 2016-09-15 18:10:29
1
2 hozzászólás

Ha Donald Trump nyeri az amerikai elnökválasztást, jelölni fogja Peter Thielt a Legfelsőbb Bíróságba – értesült a Huffington Post. Trump tervéről a lap szerint maga Thiel beszélt a barátainak.

2 hozzászólás Tovább

Hillary Clinton állapota javul, részletek szivárogtak ki arról, milyen bőrben van Trump

szeptember 15., 00:20 Módosítva: 2016-09-15 12:10:26
19
4 hozzászólás

Őrület, de az amerikai elnökválasztási kampányban még mindig Hillary Clinton és Donald Trump egészsége a legeslegfontosabb téma. A szeptember 11-i megemlékezésről rosszulléte miatt távozott, majd kampánystábja ellentmondásos jelentései után tüdőgyulladással betegállományba került demokrata jelölt orvosa szerda este közleményt adott ki, ami szerint Hillary Clinton állapota "megfelelő mértékben javul", és 

alkalmas arra, hogy az Egyesült Államok elnöki tisztét betöltse.

4 hozzászólás Tovább

Trump jótékonysági alapítványát vizsgálja New York főállamügyésze

szeptember 14., 11:55 Módosítva: 2016-09-14 13:57:29
1
1 hozzászólás

Eric Schneiderman, New York főállamügyésze közölte, feltételezett szabálytalanságok miatt vizsgálják Trump jótékonysági alapítványát. Az ellenőrzés legalább június óta tart, mert a gyanú szerint a szervezet szabálytalanul támogatott egy csoportot, amelyik adományokat adott Pam Bondi floridiai főállamügyésznek még 2013-ban, írja a BBC.

Állítólag Bondi 25000 dollárt (6,25 millió forintot) kapott pár nappal azután, hogy az államügyész bejelentette, nyomozást indít a floridai Trump Egyetem ellen csalás gyanúja miatt. Az eljárást soha sem kezdték meg, így felmerült, hogy megvesztegették az ügyészt. Bondi tagadja a gyanúsítást, de korábban nyilvánosan támogatta Trumpot.

1 hozzászólás Tovább

Obama tényleg, tényleg, tényleg azt akarja, hogy Clinton nyerjen

szeptember 13., 22:53 Módosítva: 2016-09-14 00:02:29
1
2 hozzászólás

Barack Obama a tüdőgyulladása miatt otthon pihenő Hillary Clinton mellett kampányolt Philadelphiában.

2 hozzászólás Tovább

Clinton: Nem gondoltam, hogy ekkora ügy lesz belőle

szeptember 13., 16:11 Módosítva: 2016-09-15 00:33:40
153
12 hozzászólás

Telefonon jelentkezett be New York-i otthonából Hillary Clinton a CNN-en, és először adott nyilvános interjút, miután vasárnap idő előtt elment a szeptember 11-i megemlékezésről, amit kampánycsapata később azzal magyarázott, hogy tüdőgyulladása van, a melegben pedig kiszáradt.

Anderson Cooper műsorvezető többek között azt kérdezte meg Clintontól, hogy miért tartotta titokban a tüdőgyulladását, amit már pénteken diagnosztizáltak. „Nem gondoltam, hogy ez lesz belőle" – mondta Clinton. Szerinte ilyen egy elfoglalt, aktív emberrel történik, akkor próbálja tovább tenni a dolgát. Többek között azt is hangsúlyozta, hogy nem veszítette el az eszméletét a vasárnapi eset alatt, amiről itt olvashat bővebben>>>

12 hozzászólás Tovább

Hillary Clinton tüdőgyulladására rámehet az elnökség

szeptember 12., 21:47 Módosítva: 2016-09-15 00:33:41
198
33 hozzászólás

Hát nekem már a busz utáni sprinthez is be kell melegítenem, ugyan miért is lepődnék meg azon, ha két, a hatvanas évei vége felé járó gazdag amerikai legfontosabb közös témája az egészség? És ha ezt a két szépkorút Hillary Clintonnak és Donald Trumpnak hívják? És ha novemberben tényleg az „És hogy szolgál a kedves egészsége?” kérdésre adott válaszon áll vagy bukik az, ki lesz az Egyesült Államok következő elnöke, a drónhadak és titkos CIA-missziók ura?

33 hozzászólás Tovább

Napszúrás elől ment haza Clinton a megemlékezésről

szeptember 11., 18:23 Módosítva: 2016-09-13 17:27:39
65
32 hozzászólás

Egy előkerült felvétel alapján sokkal rosszabbul volt Hillary Clinton, mint azt a párt közleménye jelezte azután, hogy  demokrata elnökjelölt  a tervezettnél előbb hagyta el a szeptember 11-i megemlékezés helyszínét. A volt külügyminisztert lánya manhattani otthonához vitték. Azóta kiderült: a 68 éves politikusnak tüdőgyulladása van.

A felvétel egyébként biztonsági szempontból is aggályos, hiszen az elnökjelölt nincsen különösebben védve, a közelében elég hosszú ideig biztonsági őr sem áll, csak az autóba szállás pillanatában alkotnak gyűrűt. Akik pedig megfogják, elég sután segítik be a a 70 éves Clintont.

32 hozzászólás Tovább

Obama: Az Iszlám Állam képtelen legyőzni egy olyan erős nemzetet, mint az amerikai

szeptember 11., 18:10 Módosítva: 2016-09-11 20:59:16
5
0 hozzászólás

Szeptember 11-én háromezer csodálatos élet veszett oda, ma még mindig arra gondolunk, hogyan bontakozott volna ki az életük. Hogyan öltöttek volna formát az álmaik 

– ezekkel a szavakkal emlékezett vissza Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke a 15 évvel ezelőtti New York-i terrortámadás áldozataira a Pentagonnál tartott megemlékezésén. Az elnök a merényletek áldozatait és túlélőit példaképnek nevezte, akik erőt és hitet adhatnak az amerikaiaknak, hogy nincs olyan fenyegetés, amelyet a nemzetük ne tudna legyőzni.

Szólj hozzá! Tovább

Nem hinné, mit bírt mondani Trump a 9/11 napján

szeptember 11., 17:30 Módosítva: 2016-09-12 11:19:13
339
30 hozzászólás

A republikánusok elnökjelöltje 15 évvel ezelőtti nyilatkozata bukkant fel, amelyet a World Trade Center csaknem 3000 ezer embert maga alá temető megsemmisülésének napján mondott. Az élőben bejelentkező ingatlanmilliárdos szavai láthatóan már akkor életveszélyesek voltak, csak mivel akkoriban még senkiben nem merült fel, hogy valaha elnökjelölt lehet belőle, szövege valahogy elsikkadt.

30 hozzászólás Tovább

Clinton szerint Trump támogatóinak fele szánalmas alak

szeptember 10., 12:13 Módosítva: 2016-09-10 16:09:19
158
6 hozzászólás

rasszista, szexista, idegengyűlölő, iszlámellenes – amit csak akarnak

– mondta egy New York-i kampánypénzgyűjtő LMBTQ-rendezvényen Hillary Clinton ellenfele, Donald Trump támogatóinak feléről, akik szerinte szánalomra méltóak.

6 hozzászólás Tovább

Hol van Aleppó? Hatalmasat égett az amerikai elnökjelölt

szeptember 8., 20:25 Módosítva: 2016-09-09 10:39:51
553
19 hozzászólás

Rájár a rúd az amerikai elnökválasztás outsider indulóira, a libertárius Gary Johnsonra és a zöld párti Jill Steinre. Bár közvélemény-kutatások szerint nem állnak rosszul, és ketten együtt akár a szavazatok 6-8 százalékát is elvihetik novemberben, egy nap alatt mindketten nagyobb botrányba keveredtek.

A nagyobb bakit Gary Johnson követte el, akiről újfent, de minden eddiginél világosabban kiderült, hogy fogalma sincs a külpolitikai kérdésekről. Amikor ugyanis azt kérdezték tőle, hogy elnökként mit csinálna Aleppóval, a szíriai háború egyik fő válsággócával, visszakérdezett, hogy 

mi az az Aleppó?

19 hozzászólás Tovább

Trump jobb vezetőnek tartja Putyint, mint Obamát

szeptember 8., 08:22 Módosítva: 2016-09-08 14:02:21
175
3 hozzászólás

A republikánus elnökjelölt, Donald Trump megint Vlagyimir Putyin orosz elnököt méltatta, és megvédte korábbi problémás kijelentését a hadseregben tapasztalható szexuális zaklatásokról, míg a demokrata Hillary Clintonnak nem keveset kellett magyarázkodnia az emailbotránya miatt. Szerda este mindketten ugyanazon a színpadon próbálták meggyőzni az amerikaiakat, hogy miért lennének jobb főparancsnokok a másiknál.

3 hozzászólás Tovább

Trump szerint Izraelnek befellegzett, ha nem választják meg

szeptember 7., 17:20 Módosítva: 2016-09-08 08:32:23
9
5 hozzászólás

Donald Trump a napokban Clevelandben járt, és többek között arról beszélt, hogy az iráni atom-megállapodás miatt Izrael napjai meg vannak számlálva, kivéve ha ő lesz az elnök - írja a Newsweek. Ha ő lesz az elnök, Izrael megmarad, mert ha megválasztják, eltörli az egyezményt, aminek értelmében Irán leépíti vitatott atomprogramját, bizonyos szankciók feloldásáért cserébe. 

Iráni konzervatív vallási vezetői gyakran beszélnek Izrael megsemmisítéséről, és még az izraeli titkosszoláglatnak, a Moszadnak a vezetője is aggodalmát fejezte ki az atom-megállapodással kapcsolatban, mert az Iránt érintő szankciók feloldásával hamarosan több milliárd dollár is beáramolhat az országban, amiből tetemes mennyiségben kerülhet pénz olyan Izrael-ellenes szervezeteknek,mint a libanoni Hezbollah, vagy a palesztin Hamasz. 

Közben a hagyományosan a republikánusokra szavazó Texas állam legnagyobb napilapja, a Dallas Morning News a második világháború óta először nem republikánus elnökjelölt mellett áll ki, hanem a demokrata párti Hillary Clintont támogatja a novemberi amerikai elnökválasztáson. 

"Nem könnyen jutottunk erre a döntésre. Ez az újság a második világháború óta nem ajánlott demokrata párti politikust a nemzet legmagasabb tisztségére, s ha összeszámoljuk, akkor ez több mint 75 évet és csaknem 20 választást jelent" - írták a szerdai szerkesztőségi állásfoglalásban. 

A választási kampány során Trump és Clinton az egyik legkomplexebb vitájára készül szerda este, amivel a hadsereg kegyeiért harcolnak. A vita többek között olyan nehéz kérdéseket fog boncolgatni, mint az amerikai csapatok elhelyezése és finanszírozása, valamint veteránok integrálása a társadalomba,  

Az atom-megállapodásról részletesebben ebben a cikkünkben olvashat. 

5 hozzászólás Tovább

Trump tempót váltott, hogy bevágódjon a fekete szavazóknál

szeptember 4., 18:07 Módosítva: 2016-09-05 09:56:34
3
6 hozzászólás

Donald Trump teljesen új hangot ütött meg legutóbbi, detroiti kampánybeszédében, amelyet egy afroamerikai keresztény gyülekezet templomában tartott - írja a Politico. A republikánus jelölt eddig egyáltalán nem jeleskedett a fekete szavazók megszólításában, most azonban a szokásos botrányos kijelentések helyett "egy új polgárjogi mozgalmat" sürgetett, és Abraham Lincoln örökségének folytatójaként állította be magát a hallgatóság előtt. 

6 hozzászólás Tovább