Trump pénteken állhat elő alelnökjelöltjével

2016. július 13., 16:01 Módosítva: 2016.07.13 18:40
1

A várható republikánus elnökjelölt, Donald Trump pénteken végszóra, még a hétfőn kezdődő republikánus konvenció előtt hivatalossá teheti, hogy a kiszivárgott öt név közül kit vesz majd maga mellé alelnökjelöltnek – vagy esetleg valaki meglepőbbet húz elő a kalapból. Eközben Hillary Clinton esetében azt találgatják, hogy stratégiai megfontolásból választ-e majd maga mellé második embert, és így próbálja megnyerni a politikailag megosztott Floridát.

Tovább

Megtörtént: Sanders beállt Clinton mögé

2016. július 12., 17:35 Módosítva: 2016.07.13 00:09
1416

Hillary Clinton megnyerte a demokrata előválasztást, ehhez gratulálok neki. Ő lesz a demokraták elnökjelöltje, és mindent meg fogok tenni, amit csak tudok, hogy ő legyen az Egyesült Államok következő elnöke

– így jelentette be a volt külügyminiszterrel közösen tartott New Hampshire-i kampányrendezvényen Bernie Sanders vermonti szenátor, hogy hivatalosan is támogatja Clintont. Mint mondta, nem a múltról akar beszélni, hanem a jövőre koncentrálni.

Sanders hivatalosan nem lépett vissza az előválasztások után, de azt már június végén kimondta egy interjúban, hogy Clintonra szavaz majd, és mindent megtesz, hogy ne Donald Trump nyerjen a november 8-i elnökválasztáson. Az eredetileg politikai forradalmat hirdető Sandersnek azt sikerült elérnie, hogy számos kérdésben balra tolja Clintont.

Tovább

Emailbotrány: az ameriaki külügyben új vizsgálat lesz

2016. július 8., 06:46 Módosítva: 2016.07.08 11:31
1

Újraindítja az amerikai külügyminisztérium belső vizsgálatát Hillary Clinton volt külügyminiszter és munkatársai e-mail-botrányának ügyében. John Kirby, a külügyminisztérium szóvivője közleményben jelentette be: a tárca újrakezdi a belső vizsgálatot annak megállapítására, hogy Hillary Clinton és legfontosabb munkatársai hanyagul kezelték-e a titkosított információkat Clinton külügyminisztersége idején.

Tovább

Nem emelnek vádat Clinton ellen

2016. július 7., 00:31 Módosítva: 2016.07.08 06:46
2

Az amerikai igazságügyi miniszter, Loretta Lynch bejelentette, hogy nem emelnek vádat az elnöki pozícióért induló Hillary Clinton ellen, amiért az korábban, még külügyminiszterként a biztonságos helyett saját rendszerét használta emailezésre, amit aztán valószínűleg fel is törtek, és a Wikileaks publikált az anyagokból.

A Twitterre is kikerült hivatalos levél részlete szerint "egybehangzó ajánlás" alapján döntött úgy, hogy nem lesz vádemelés, hiába az évekig tartó nyomozás.

Felelnie kell viszont az FBI igazgatójának, James Comeynak. Ő már kedden azt ajánlotta, hogy ne emeljenek vádat Clinton ellen, viszont elmondta, hogy „nagyon felelőtlen volt a titkos anyagokkal kapcsolatban".

Tovább

Halottlátó bróker, pimasz boszorka: akinek a nyomában jár Clinton

2016. július 6., 17:04 Módosítva: 2016.07.07 09:24
164
Halottlátó, spiritiszta, börtöntöltelék, szüfrazsett, hetilapkiadó, brókercég-tulajdonos, „Mrs. Sátán”: Victoria Woodhull kalandos, hosszú életébe sok minden belefért, és ha az ambícióján múlt volna, még egy dolog biztosan: hogy ő legyen az Egyesült Államok első női elnöke. 1872-ben indult, majd' ötven évvel azelőtt, hogy a nők egyáltalán a szavazati jogot megkapták volna.

Jövendőbeli elnöknő, Future Presidentess – volt egy nő a 19. században, aki szívesen hivatkozott így magára, és a saját korában mindenkinél közelebb jutott hozzá, hogy valóra is váltsa, amiről beszél.

Victoria Woodhullnak 75 évvel azelőtt sikerült az első női amerikai elnökjelöltté válnia, hogy a demokrata elnökjelöltség várományosa, Hillary Clinton – akinek a több mint egy éve húzódó emailbotránya ügyében kedden kiderült, hogy nem javasol vádemelést az FBI, a Wikileaks viszont nyilvánosságra hozta 1200 emailjét – egyáltalán megszületett volna, és majdnem 50 évvel azelőtt, hogy a nők szavazati jogot kaptak volna.

Pedig ahonnan és ahogyan indult, az inkább való egy Dickens-regény lapjaira, mint egy ígéretes életpálya első állomásának. 1838. szeptember 23-án született az Ohio állambeli Homerban Victoria Claflin néven, a félszemű Reuben „Buck” Claflim és az írástudatlan Roxanna, „Annie” tíz gyereke közül a hetedikként, nyomorba. Woodhull életrajzírója, Myra MachPherson szerint az anyját mindenki, aki ismerte, undok vén csoroszlyának tartotta, erőszakos ember volt, de az apa, Buck, egy piti bűnöző rajta is túltett: verte a gyerekeit, lopott és csalt, általában orvosnak, ügyvédnek adta ki magát, olyan sztorik maradtak fenn róla, mint hogy egyszer a rendőröktől szorongatva a szájába tömött és megevett pár hamis csekket.

Tovább

Trump a kivégzett iraki diktátort dicsérte

2016. július 6., 14:25 Módosítva: 2016.07.06 18:18
2

Donald Trump szerint Szaddám Huszein iraki diktátor egy valamit jól csinált: keményen fellépett a terroristák ellen. Az NBC szerint a republikánusok leendő elnökjelöltje ezt az észak-karolinai Raleigh-ben tartott kampánygyűlésén mondta. 

Szaddám Huszein tényleg rosszfiú volt, de tudják, mit csinált jól? Terroristákat ölt. És ezt nagyon jól csinálta: az iraki hatóságok nem olvasták fel nekik a jogaikat, nem beszéltek velük.

Tovább

Az FBI nem javasol vádemelést Clinton ellen az emailügyben

2016. július 5., 17:34 Módosítva: 2016.07.07 00:30
9

Az FBI a Hillary Clinton emailügyében egy éve folyó vizsgálata alapján nem javasol vádemelést a volt külügyminiszter ellen, jelentette be James Comey igazgató. Az FBI átküldi a nyomozás megállapításait és az ügyet az igazságügyi minisztériumnak.

A 30 ezer átadott emailből 110 olyan volt, ami elküldésének, vagy beérkezésének idején titkosított információt tartalmazott, mondta Comey. Az FBI több ezer olyan levelet is talált, amiket Clinton nem adott át, ezek közül három tartalmazott bizalmas információt. Titkosított információ viszont nem került nyilvánosságra.

Tovább

Csökken Hillary Clinton előnye Trumppal szemben

2016. július 4., 21:27 Módosítva: 2016.07.05 00:48
2

Hillary Clinton hat százalékponttal vezet Donald Trumppal szemben az USA Today és a Suffolk University közös felmérésében. Az eredmény mégsem megnyugtató azok számára, akik a viszonylagos racionalitást részesítik előnyben a felhőtlen idiotizmussal szemben. A két politikus közti különbség ugyanis csökken: két hónapja a különbség ugyanis még 11 százalékpont volt, írja a CNN.

Tovább

Clintont kihallgatták ímélbotránya miatt

2016. július 2., 19:43 Módosítva: 2016.07.03 16:22
31

Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt szombat reggel három és fél órát beszélgetett az FBI nyomozóival a külügyminisztersége idején fenntartott privát e-mailszerverének jogszerűsége kapcsán folyó nyomozás keretén belül.

Kampánya közlése szerint Clinton önként vállalta a kihallgatást, és örül, hogy segíthet az igazságügyi minisztériumnak pontot tenni a hosszan húzódó, és egyes vélemények szerint elnöki esélyeit is nagyban fenyegető ügy végére.

Tovább

Trump külföldi politikusoknál kuncsorog

2016. június 29., 22:50 Módosítva: 2016.06.30 08:46
2

Angol, osztrák, izlandi, dán, finn és ausztrál parlamenti képviselők kaptak levelet Donald Trump kampánycsapatától, amelyben arra kérik őket, hogy támogassák pénzadománnyal Trump kampányát - írja a The Hill. A megkeresés azért érdekes, mert az amerikai törvények tiltják, hogy amerikai elnökjelöltek külföldiektől fogadjanak el adományt.

Az ausztrál parlamenti képviselő, Tim Watts azt mondta, több levelet is kapott, és úgy véli, hogy ezzel nincs egyedül az ausztrál parlamenti képviselők között. Watts megkeresése Trump részéről azért is fura, mert Watts Twittere alapján egyértelmű, hogy Hilary CIintonnak szurkol. A Watts által posztolt screenshot alapján Trump kampánycsapata a brit népszavazásra utaló "Visszaszerezték az országukat" tárggyal írt e-mailt.

Tovább

A botladozó Trump szerint a Brexit őt igazolja

2016. június 27., 15:52 Módosítva: 2016.06.28 01:18
2

Donald Trump kampánystábja örömmel vette tudomásul a Brexit-népszavazás végeredményét, mert szerintük az egy újabb bizonyítéka az anti-establishment hangulatnak, ami majd Trumpot is hatalomra segítheti, írja a Politico.

Paul Manafort, Trump kampánytanácsadója azt mondta az NBC-nek, hogy a Brexit-döntéssel az emberek átvették az irányítást, miután ugyanazokkal a problémákkal szembesültek, mint az amerikaiak, és amelyek vezető témái lesznek az idei választásoknak.

Tovább

Bill kokainista csajozógép, Hillary egy hisztis paranoid, állítja egy botránykönyv

2016. június 27., 12:03 Módosítva: 2016.06.28 01:13
41

Kedden jelenik meg Amerikában egy egykor a Fehér Házban szolgáló titkos szolgálati (Secret Service) dolgozó botránykönyve, amelyben Bill Clintonról és Hillary Clintonról ír meg - állítása szerint - eddig nem ismert történeteket. 

A szerző, Gary J. Byrne azt állítja, hogy Bill Clintonnak volt egy "kocogólistája", amibe amibe az őt védő titkosszolgálat munkatársai gyűjtötték azoknak a csinos nőknek a neveit, akiket az elnök kocogás közben látott. Ezekkel a nőkkel aztán Clinton megpróbálta felvenni a kapcsolatot.

Byrne szerint Clinton egyszerre három nőnek is csapta a szelet, köztük volt a volt alelnök, Walter Mondale lánya is, akikre - a könyvben legalábbis ezt írja - rá is nyitott egyszer a térképszobában. A könyvben Clintont kokainhasználattal is vádolja. 

Hillary Clintonról azt írta, a vezetői képessége kimerült abban, hogy mindenkit rettegésben tartott, és paranoid szörnyként írja le őt First Ladyként. A könyv szerint Hillary Clinton annyira hirtelen és lobbanékony személyiség, hogy az őt védők közül néhányan "szó szerint megőrültek".

Bírálói szerint Byrne egyrészt soha nem dolgozott olyan pozícióban, hogy ennyire közeli információi lehessenek Clintonról, másrészt kijelentette, hogy soha nem fog Hillary Clintonra szavazni, ráadásul Trump szólamait hangoztatja. Hillary Clinton szóvivője szerint a fikciós irodalom között van a könyv helye a boltokban.

Byrne kiáll amellett, hogy igazat ír a könyvében.

Sanders kimondta: Clintonra szavaz majd

2016. június 24., 14:56 Módosítva: 2016.06.25 13:06
83

Bernie Sanders pénteken az MSNBC reggeli tévéinterjújában a műsorvezető kérdésére válaszolva azt mondta, Hillary Clintonra szavaz majd novemberben (az elnökválasztáson). Eddig ez a legerősebb támogatás a vermonti szenátortól a vetélytársa felé, és a legkonkrétabb elismerése annak, hogy nem ő lesz a demokrata elnökjelölt, írja értékelésében a CNN

A párbeszéd a következőképp hangzott:

- Hillary Clintonra szavaz majd novemberben?

- Igen. Igen, a helyzet az, hogy mindent megteszek, amit tudok, hogy Donald Trumpot legyőzzem. Szerintem Trump rengeteg módon katasztrófát jelentene ennek az országnak, ha megválasztanák.

A műsorvezető megkérdezte, hogy akkor Clintonra, vagy Trump ellen szavaz-e, de Sanders kitérő választ adott, mondván, nem akar szóelemzésbe bocsátkozni.

Sanders formálisan még nem adta fel a harcot a demokrata elnökjelöltségért, de gyakorlatilag biztosan Clinton nyerte kettejük versenyét.

Orosz hackerek kezébe kerülhetett az amerikai elnökválasztás sorsa

2016. június 22., 10:16 Módosítva: 2016.06.22 15:52
29

A Bill, Hillary és Chelsea Clinton Alapítvány is orosz hackerek támadásának célpontjává válhatott az elmúlt hónapokban – írja a Bloomberg. Az alapítvány szervereinek feltörését a hackerek online tevékenységét figyelő kormányzati tisztviselők fedezték fel.

Tovább

Trump eddig 6 millió dollárt fizetett ki saját cégeinek a kampányban

2016. június 21., 21:50 Módosítva: 2016.06.22 07:27
1

Donald Trump saját vállalataiba irányította a kampánypénzek egy részét - írja az AP hírügynökség. A republikánus jelölt kampánya egy éve tart, ez idő alatt a közvetve magához visszafolyatott összeg mintegy 6 millió dollárt tesz ki. 

Tovább

Lázad a Wall Street a népszerű Warren alelnöksége ellen

2016. június 21., 12:39 Módosítva: 2016.06.21 13:34
1
Nagy a harc az alelnöki posztért Hillary Clinton demokrata elnökjelölt mellé. A Wall Street bankárai ultimátumot adtak: ha kell a pénzük a kampányhoz, Hillary nem jelölheti Elizabeth Warrent.

Több prominens demokrata és támogatóik interjúi alapján a  CNBC arról számolt be , hogy a Wall Street egységesen kiáll Elizabeth Warren szenátor alelnökké jelölése ellen. A Harvard volt kereskedelmi jogász professzora, jelenleg Massachusets demokrata szenátora az egyik, a sajtó által legesélyesebbnek tartott jelölt Hillary Clinton helyettesének.

Tovább

Trump szegény, mint a templom egere

2016. június 21., 06:33 Módosítva: 2016.06.21 12:47
1
Legalábbis a május 31-i állapotok szerint Clintonnak sok tízmillió dollárral volt többje a kampányra.

Rég volt elnökjelöltnek olyan kevés pénze a kampányra, mint most Donald Trumpnak,  írja a CNN . Miközben Clinton 42 millió dollárt gyűjtött össze a május 31-i állapotot összegző hivatalos jelentés szerint, és 52 millió dollárja van az úgynevezett Super PAC-jének, addig Trump 1,3 millió dollárból kampányolhat.

Tovább

Meg akarták ölni Donald Trumpot Las Vegasban

2016. június 21., 01:22 Módosítva: 2016.06.21 15:53
14

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki meg akarta ölni Donald Trumpot, a republikánusok várható elnökjelöltjét a szombati Las Vegas-i nagygyűlésén – közölte az NBC televízió és több amerikai hírforrás az amerikai titkosszolgálatra hivatkozva helyi idő szerint hétfőn.

Tovább

Trump kidobta kampányfőnökét

2016. június 20., 17:30 Módosítva: 2016.06.21 10:04
2

Corey Lewandowski már nem dolgozik a leendő republikánus elnökjelölt kampánycsapatával, jelentették be Donald Trump kampánymenedzserésnek kirúgását. Lewandowski távozása azonban állítólag még a kampánycsapatban is sokakat meglepetésként ért, és egyelőre nem derült ki, ki fogja átvenni a helyét az átszervezés után.

Tovább

Megszületett Hillary Clinton második unokája

2016. június 19., 15:18 Módosítva: 2016.06.20 07:46
2

Hillary Clinton és Bill Clinton volt elnök lánya, Chelsea Clinton bejelentette, hogy világra jött a kisfia, Aidan - írta a BBC.

A 36 éves édesanyának és férjének, Marc Mezvinsky pénzügyi szakembernek már van egy kislánya, a 20 hónapos Charlotte. A család New Yorkban él. Az apa szülei, Edward Mezvinsky és Marjorie Margolies-Mezvinsky korábban szintén képviselők voltak.

Aidan a második baba idén, aki az elnökjelöltségért kampányoló politikus unokájaként jött világra. Márciusban Donald Trump republikánus jelölt lánya, Ivanka adott életet harmadik gyermekének, Theodore Jamesnek. 

Clinton unokájának születéséhez Donald Trump is gratulált.

Sanders bejelentette együttműködését Clintonnal "Trump csúnya legyőzésére"

2016. június 17., 06:28 Módosítva: 2016.06.17 13:18
5

Egy élőben streamelt beszédben Bernie Sanders elnökjelöltségért küzdő demokrata politikus, vermonti szenátor bejelentette, hogy befejezi a versengést Clintonnal, a cél pedig, hogy „Trumpot durván legyőzzük” – számol be a Guardian

Bernie Sanders a támogatóit arra biztatta, hogy lépjenek túl a demokrata elnökjelölti harcon, ugyanakkor addig azért nem ment el, hogy teljes támogatásáról biztosítsa vetélytársát. Leszögezte: a „politikai forradalma” Clinton elnökjelöltségért folytatott győzelme ellenére is folytatódik

A következő öt hónap fő politikai feladata, hogy legyőzzük, és nagyon legyőzzük Trumpot. És én személyesen nagyon rövid időn belül elkezdem a szerepemet ebben a folyamatban – mondta. 

A szenátor megköszönte a támogatóinak a kampányában nyújtott segítséget. „Választások jönnek és mennek, de a politikai és társadalmi forradalmak, amik a társadalmunkat próbálják meg megváltoztatni, sosem érnek véget” – mondta. 

A Guardian összegzése szerint a nehezen dekódolható kijelentések, amelyekből nem lehet pontosan eldönteni, hogy mennyire áll be Clinton mögé Sanders, arra utalhatnak, hogy még folynak az alkuk a két fél között.

Ki lehet a magyar Trump?

2016. június 16., 15:49 Módosítva: 2016.06.17 09:18
66
2015. június 15-én Donald Trump egy volt a sok amerikai tévés celeb és gazdag üzletember közül, talán csak mérhetetlen önimádatával és exhibicionizmusával tűnt ki közülük (pedig pont ilyesmikben ezek a körök nemigen szenvednek hiányt). Másnap, pont egy éve viszont bejelentette, hogy beszáll az elnökválasztási kampányba, és ezt mindenki egy extrém reklámfogásnak vélte. Tíz és fél hónappal később az utolsó vetélytársak is feladták a küzdelmet, és május elején biztossá vált, hogy Trump lesz a republikánusok hivatalos elnökjelöltje a novemberi választáson. A történetnek rengeteg tanulsága van. Az egyik az, hogy a celebséget ügyes taktikázással simán politikai hatalomra lehet váltani, akármekkora ellenszélben is. A kérdés adott: akár Magyarországon is?

Akármi is lesz a novemberi végeredmény, az már szinte biztos, hogy a 2016-os amerikai elnökválasztás úgy fog bekerülni a történelemkönyvekbe, mint A Választás, Amit (Majdnem) Meghekkelt Donald Trump. A celeb-milliárdos-bohóc sikerének titkát már eddig is sokan elemezték, foglaljuk össze röviden, mivel ért el szűk egy év alatt a politikai értelemben vett nulláról egészen a csúcs közelébe:

  • Az emberek csalódtak a politikában, és utálják a politikusokat. Trump ezzel szemben azt mondja, ő nem is politikus, hanem sikeres üzletember, és ha egy cégbirodalmat jól tud vezetni, akkor egy országot is.
  • Az emberek rühellik a politikát átszövő korrupciót és annak hivatalos formáját, a lobbizást. Trump ezzel szemben azt mondja, ő már elég gazdag ahhoz, hogy visszautasíthasson minden ilyesmit.
  • Az embereknek jólesik, ha a saját életük sikertelenségéért másokat okolhatnak. Trump bőven nyújt nekik ellenségképet (mexikóiak, muszlimok, a kínaiak, a média), és brutális fellépést ígér velük szemben.
  • Az emberek nem látják át a gazdaságot működtető bonyolult mechanizmusokat, és tetszik nekik, hogy Trump egyszerű megoldásokat kínál a problémákra, „ha nincs pénz, majd nyomtatunk” szinten.
  • Az emberek jó részének imponál, hogy Trump kimondja a dolgokat, ahogy vannak”, vagyis magasról tesz a civilizált viselkedés és kommunikáció hallgatólagos szabályaira.

Ehhez adjuk hozzá, hogy Trump tényleg karizmatikus előadó, zseniálisan tudja kezelni és manipulálni a médiát, és hosszú évtizedek munkája van a botrányhős figura felépítésében, abban, hogy olyan gazdag, híres és megosztó személyiség legyen, akiről mindenkinek van véleménye, és akire mindenki odafigyel, ha kinyitja a száját. Akkor is, ha nem is veszi komolyan.

Úgy tűnik, ennyi elég ahhoz, hogy valaki elérjen egészen a küszöbére annak, hogy a világ ura lehessen.

Ez valahol egészen félelmetes, és mindent felborít arról, amit a politika működéséről eddig gondoltunk – és persze felveti a kérdést, hogy ki tudná Trump után csinálni ugyanezt Magyarországon, akár már a 2018-as választásokon. Elvégre minden hozzávaló megvan: az emberek itthon is utálják a politikusokat, a korrupciót, szeretnek gyűlölködni, és vevők a demagógiára. Már csak egy olyan figura kell, aki ezt ki tudja használni, elég távol van a politikától, eléggé celeb, elég gazdag, elég nagy rajongótábora van, és elég ügyesen tud összevissza beszélni. Összegyűjtöttük azt a tíz embert Magyarországon, akiben látjuk a potenciált a hazai Trumppá válásra – még akkor is, ha nekik ez legdurvább lázálmukban sem jutna eszükbe:

(Figyelem, a cikk innentől nem veszi magát 100 százalékosan komolyan, a párhuzamokkal inkább az egész Trump-jelenség abszurditására, és a politika celeb-valóságshow-vá válásának jelenségére igyekszünk rávilágítani.)

Tovább

Hillary Clinton nyerte az utolsó előválasztást is

2016. június 15., 06:23 Módosítva: 2016.06.15 09:18
23

Hillary Clinton nyerte az utolsó előválasztás magyar idő szerint szerda hajnalban Washington DC-be (azaz a fővárost és környékét felölelő szövetségi területen) rendezett előválasztást az elnökjelöltségért folyó demokrata küzdelemben.

Tovább

Orosz hackerek feltörték az amerikai demokraták adatbázisát

2016. június 14., 21:01 Módosítva: 2016.06.14 21:56
1

Orosz kormányzati hackerek két csoportja is behatolt az amerikai demokrata párt fő szervének számító Demokrata Országos Bizottságnak számítógépes adatbázisába és fontos információkat tulajdonítottak el - írja a Washington Post. 

A hackerek azokat a kulcsfontosságú adatokat szereztek meg, amelyeket a demokraták a republikánus elnökjelölt Donald Trumpról gyűjtöttek, például a stratégiájukra vonatkozó kutatásaik eredményeit.

A rendszerbe sikerült olyan mélységig eljutniuk, hogy csetelések és levelezések tartalmaihoz is hozzáfértek, de csak a Trumpra vonatkozó adatokat mentették le, így inkább kémkedésről van szó. A Demokrata Párt megerősítette a lap értesüléseit.

Tovább

Clinton és Trump szerint is őt igazolja az orlandói merénylet

2016. június 14., 05:57 Módosítva: 2016.06.14 08:50
3

Az amerikai elnökségre pályázó Hillary Clinton és Donald Trump is rávetette magát az Orlandóban vasárnap történt vérengzésre, ami mindkettőjük szerint pont azt bizonyítja, amiért eddig is kampányoltak. Persze hogy mit látnak igazolva az amerikai történelem egyik legvéresebb fegyveres terrortámadásával, az nagyon különbözik. Ez volt az első alkalom, hogy Trump és Clinton elnökjelöltként nyilatkozhatott egy ilyen fontos témában.

Tovább

Trump ellen fogtak össze a pénzemberek

2016. június 12., 12:45 Módosítva: 2016.06.13 08:48
4

Mitt Romney volt republikánus elnökjelölt péntek estétől kétnapos találkozót szervezett a Utah államban lévő Park Cityben a párt vezető személyiségei és anyagi támogatói számára, hogy együtt kritizálhassák Donald Trumpot - írja az MTI. A meghívottak között volt Paul Ryan, a szövetségi képviselőház republikánus elnöke, Meg Whitman, a Hewlett-Packard milliárdos vezérigazgatója, és tekintélyes pénzemberek, a Republikánus Párt anyagi támogatói.

Amerikai sajtójelentések szerint a találkozón feszült volt a légkör, többen felelősségre vonták Paul Ryant, hogy hosszas tépelődés és habozás után miért támogatta mégis Donald Trump elnökjelöltségét. Ryan humorral próbálta elvenni a támadások élét, és azt mesélte, hogy nemrégiben David Copperfielddel, a neves illuzionistával beszélgetve azt kérdezte, el tudná-e őt, Ryant tüntetni a politika színpadáról?

Tovább

Tényleg elcsalja a Google az amerikai elnökválasztást?

2016. június 11., 22:18 Módosítva: 2016.06.12 15:03
37

A SourceFed weboldal nemrég készített egy videót, ami néhány nap alatt több millió nézőt gyűjtött maga köré a Facebookon és a YouTube-on.

A hétperces film szerkesztői azzal vádolják a Google-t, hogy megbabrálták az automatikus kiegészítést – tudják, azt, amikor elkezdenek bepötyögni valamit a keresőbe, mire az elkezdi listázni a szerinte releváns keresőkifejezéseket –, méghozzá úgy, hogy a találatok az amerikai Demokrata Pártnak kedvezzenek.

Tovább

Egymásnak feszült Clinton és Trump az abortusz kapcsán

2016. június 11., 08:54 Módosítva: 2016.06.11 22:09
2

Pénteken Hillary Clinton és Donald Trump is szóba hozta az abortusz kérdését nyilvános fellépésén, mind a ketten azzal vádolták a másikat, hogy elnökké választása esetén radikális irányba változtatná a terhességmegszakítás szabályozását - írja a Politico. 

Tovább

Trump: Aki mondja másnak, az mondja magának, beeee!

2016. június 10., 19:20 Módosítva: 2016.06.11 22:09
8

A Twitteren játszott le egy kört a november 8-i elnökválasztásra készülő Hillary Clinton és Donald Trump, habár azt nem lehet mondani, hogy túl magasröptű eszmefuttatásokba bocsátkoztak volna.

Trump kiírta, hogy Barack Obama támogatta Clintont, amivel

még négy év Obamát akar, csak rajta kívül senki más nem!

Erre Clintonék öt perccel később nemes egyszerűséggel a következő üzenettel válaszoltak, és ez lett a kampányának eddigi legtöbbször megosztott bejegyzése:

Töröld a fiókodat realDonaldTrump.

A "töröld a fiókodat" egy twitteren gyakran használt vicc, amit nem szó szerint kell érteni. Általában akkor használják ezt, mikor valakinek a láthatólag jól kigondolt poénja felsül. Ebből a szempontból tökéletes válasz Clinton csapata részéről, hiszen Obama jelenleg is nagyon népszerű elnöknek számít. Sokkal többen utálják Clintont, mint Obamát, világít rá a Vox.com szakértője. Vagyis egyáltalán nem igaz, hogy „senki nem akarna  még 4 év Obamát."

Ráadásul Trumpnak tényleg érdemes lenne megfogadnia, hogy törölje a fiókját vagy legalább megváltoztassa a hozzáállását. Ragaszkodik hozzá, hogy egyedül ő intézze a tartalmat, amiket nem saját kezűleg ír, hanem egy asszisztensének diktálja. Ennek következtében a Twitter csatornájából jó képet kaphat az ember arról, hogy Trump milyen ember is valójában. Bárkinek megosztja az üzenetét, aki őt dicséri, kicsinyes vitákba is belemegy és képtelen elviselni, ha nem az övé az utolsó szó.

Alig egy órával később érkezett Trump visszavágása, amivel Clinton emailbotrányára utalt:

Hol is van a 33 ezer emailed, amit töröltél?

Tovább

Obama: Senki nem volt még ennyire felkészült

2016. június 9., 20:31 Módosítva: 2016.06.11 22:09
611

A demokraták leendő elnökjelöltje, Hillary Clinton kampányoldalára felrakták Barack Obama videóját, amin az elnök hivatalosan is bejelentette volt külügyminisztere támogatását.

Nem hiszem, hogy valaha lett volna bárki, aki ennyire felkészült lett volna az elnökségre

– mondta. Obama szerint Amerika-szerte több tízmillióan mondták el véleményüket, most ő is kinyilvánítja a sajátját. Gratulált Clintonnak, amiért történelmet írt, és az amerikai politikát meghatározó két nagy pártot tekintve az első női elnökjelölt lett. Méltatta, hogy a saját 2008-as előválasztási küzdelmük után külügyminiszterként dolgozott mellette.

Tovább