Fehér ház

A republikánus jelöltséget elfogadó, rekordhosszú beszédében sötét képet festett, de azt ígérte, ő biztonságossá teszi Amerikát, legyőzi Clintont.

Friss kommentek

 • Egri János, kvíznagymester: @vazzup: ez szép monológ volt, de mire? én a "post-convention bounce"-on fanyalogtam, ami teljesen általános, a közvélemény kutatók nagyon jól ismerik és még a média is a helyén k... 2016-07-27 01:02
  Trump átvette a vezetést a CNN mérése szerint
 • Lady Scarlett: Egy ilyen tajparaszt öntelt milliárdos Trump tényleg azt hiszi hogy a nyálfröcsőgős duma, meg a lopott milliárdjai elég a politikában, egy Putyin ellen?! Hülyébb mint gondoltam. M... 2016-07-26 15:34
  Ha Trumpot megválasztják, jöhet az armageddon
 • Irbisz: "Azzal is odaszólt a Twitteren kifejezetten aktív Trumpnak, hogy ő olyan elnököt akar, aki tudja, hogy egy elnök feladatai nem egyszerűsíthetők le 140 karakterre. 2016-07-26 14:55
  Nem maradt el a balhé a demokrata konvención

Elnökválasztási térkép

Trump ötből öt államban tarolt, Clinton négyet vitt a keleti parton

április 27., 07:48 Módosítva: 2016-04-27 14:50:23
62
10 hozzászólás

A republikánus versenyben vezető Donald Trump ötből öt államban is nagyot nyert, míg Hillary Clinton kihívója, Bernie Sanders ugyan tudott fogni egy kisebb államot, de a legfontosabbakban a volt first lady fölénye érvényesült a kedden tartott előválasztásokon.

Trump ezzel egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy összegyűjtse a republikánus elnökjelöltséghez szükséges 1237 delegáltat, azonban nagyon sok múlik majd az egy hét múlva szavazó Indianán. Clinton tovább tudta növelni eddig is szinte behozhatatlan előnyét, elnökjelöltsége pedig már nem nagyon lehet kérdés, de Sanders ennek ellenére kitarthat a júniusban szavazó utolsó államokig.

10 hozzászólás Tovább

Trump ötből ötöt is vihet, Clinton odacsaphat Sandersnek

április 26., 21:02 Módosítva: 2016-04-27 06:38:45
6
1 hozzászólás

A New York-i nagy győzelmük után a demokratáknál Hillary Clinton, a republikánusoknál pedig Donald Trump megint erőt mutathat fel, és az éllovasoknak mindkét oldalon van esélyük egy nagy tarolásra a kedden előválasztást tartó öt keleti parti államban, Connecticutban, Delaware-ben, Marylandben, Pennsylvaniában és Rhode Islanden.

Clinton közel kerülhet ahhoz, hogy rövidre zárja az előválasztási küzdelmet, habár kihívója, Bernie Sanders vermonti szenátornak is van esélye, hogy fogjon államot az ötből, és az eredménytől függetlenül kitarthat akár az utolsóként szavazó államokig is.

Trump esetében nem ezen az öt államon fog múlni minden, de nagyon nem mindegy, mennyi delegáltat sikerül pontosan elnyernie a jelöltséghez szükséges 1237-hez vezető út újabb állomásán. Ennél is fontosabb lesz, milyen hátszéllel tud ráfordulni az egy héttel később szavazó, kulcsfontosságú Indianára.

1 hozzászólás Tovább

Összefognak Trump ellenfelei

április 25., 20:23 Módosítva: 2016-04-26 07:41:50
0
0 hozzászólás

A republikánusok elnökjelöltségéért folyó küzdelemben vezető Donald Trump két talpon maradt ellenfele, Ted Cruz texasi szenátor és John Kasich ohiói kormányzó megállapodott abban, hogy egyeztetik kampánystratégiáikat. A nagy taktikai húzás részeként Cruz nem kampányol majd például Oregonban és Új-Mexikóban, míg Kasich szabad utat ad texasi riválisának a másfél hét múlva szavazó, rettentő fontos Indianában.

Szólj hozzá! Tovább

Az egyik befolyásos republikánus milliárdos már Clinton elnökségével szemezget

április 24., 14:52 Módosítva: 2016-04-25 09:34:23
4
11 hozzászólás

Elég egyértelmű üzenetet küldött a mostani republikánus jelölteknek, és nem zárkózott el Hillary Clinton elnökségétől sem az egyik legnagyobb amerikai vállalat, az építőiparban, beruházásokban, kereskedelemben érdekelt Koch Industries vezérigazgatója az ABC Newsnak adott interjújában. „Ez bizony lehetséges” – mondta Charles Koch arra a kérdésre, hogy jobb lenne-e egy republikánus elnöknél inkább egy újabb demokrata elnök, ha azt Clintonnak hívnák – írta a Politico.

11 hozzászólás Tovább

A republikánusoknak legalább a 2020-as elnökjelöltjük megvan

április 23., 10:05 Módosítva: 2016-05-05 11:22:47
35
3 hozzászólás
Miközben Amerikában teljes gőzzel folyik a republikánus párt elnökjelöltségéért folyó harc, illetve a pártelit – tényleg nincs jobb kifejezés erre - aknamunkája Donald Trump megfékezésére, egyik vezető politikusuk elkezdett kampányolni. Állítja, sem az elnökjelöltségre, sem az alelnökjelöltségre nem hajt. De akkor mit akar Paul Ryan?

Paul Ryan, az amerikai alsóház elnöke sorra tölti fel a zongorakísérettel aláfestett politikai hitvallásokat, beizzította az Instagramot, hogy kutyák, gyerekek és mosolygós emberek társaságában népszerűsítse magát.

3 hozzászólás Tovább

Trump állítólag imázsváltásra készül

április 22., 06:51 Módosítva: 2016-04-22 09:31:45
0
2 hozzászólás

A republikánus vezetők megbeszélésén a milliárdos emberei azt ígérték: vissza fog venni.

2 hozzászólás

Trump és Clinton is tarolt hazai pályán New Yorkban

április 20., 07:29 Módosítva: 2016-04-20 16:23:39
91
41 hozzászólás

A demokratáknál Hillary Clinton és a republikánusoknál Donald Trump is nagyot nyert a kedden a mindkettőjük hazai pályájának számító New Yorkban tartott előválasztáson, amivel az éllovasok hetek óta először tudtak újra fontos győzelmet felmutatni.

Clinton ezzel derékba törte kihívója, Bernie Sanders vermonti szenátor elmúlt hetekben aratott győzelmeivel szerzett lendületét, és tovább erősítette eddig is tetemes előnyét az államokban elnyert delegáltak között. Trump pedig  New York szinte összes delegáltjának bezsebelésével fontos lépést tett előre, hogy legyen még esélye összegyűjteni a republikánus jelöltséghez szükséges 1237 delegáltat, és így elkerülhesse azt a nyílt konvenciót júliusban, ahol ellenfeleinek még lenne esélye az előzésre.

41 hozzászólás Tovább

Clinton és Trump is New Yorkban vághat vissza kedd éjjel

április 19., 19:17 Módosítva: 2016-04-20 05:05:13
23
5 hozzászólás

A demokratáknál vezető Hillary Clinton és a republikánusoknál vezető Donald Trump is a hazai pályáiknak számító New Yorkban nyerhet újra az elmúlt hetekben elszenvedett vereségek után, az igazi kérdés azonban a győzelmük mértéke lesz. Főként a milliárdos esetében kulcsfontosságú, hogy pontosan mennyi delegáltat tud elnyerni az államban, ugyanis nagyon ki van centizve az útja a republikánus jelöltséghez szükséges 1237 küldött felé.

5 hozzászólás Tovább

Tényleg elszabadulhat a pokol a republikánusoknál

április 18., 21:28 Módosítva: 2016-04-22 06:38:23
56
27 hozzászólás
 • Donald Trump előtt kicentizett út áll, hogy még valahogy összegyűjtse a republikánusok elnökjelöltségéhez szükséges számú delegáltakat, de ellenfelei is csak abban bízhatnak, hogy ez nem sikerül neki, és így nyílt jelöltállító gyűlést kellene tartani júliusban, amin már megfordulhatnak az esélyek.
 • Trump kedden New Yorkban javíthat az elmúlt hetek vereségei után, de a színfalak mögött zajló delegáltgyűjtésben Cruz áll a legjobban.
 • Összeszedtük, milyen forgatókönyvek jöhetnek, és hogyan nézhetne ki egy esetleges nyílt konvenció a republikánusoknál.

Több tízezer ember, mindenhol lufik, táblák, tévések, miközben az egész Egyesült Államok egyetlen nagy csarnokra figyelt, ahol akár egy óriási meglepetés is kilátásban volt. Akadt olyan delegált, akit Gerald Ford elnök elvitt egy körre az Air Force One-nal, másokat pedig meghívott vacsorára a Fehér Házba a spanyol királlyal – kihívója, Ronald Reagan kaliforniai kormányzó pedig személyesen zárkózott be egy étterembe az el nem kötelezett pennsylvaniai delegáció tagjaival.

27 hozzászólás Tovább

Jöhet a forradalom, csak ne kerüljön sokba

április 15., 21:16 Módosítva: 2016-04-18 22:57:25
3
1 hozzászólás

Bernie Sanders demokrata elnökaspiráns hiába szerzett hatalmas támogatottságot “politikai forradalmat”, többek között ingyenes állami egészségügyet és felsőoktatást hirdető kampányával, egy friss felmérés szerint még saját hívei sem lennének hajlandók megfizetni programja költségeit.

1 hozzászólás Tovább

Trump meghekkelte Amerikát

április 15., 15:58 Módosítva: 2016-05-24 00:38:37
310
18 hozzászólás

Donald Trumpról tavaly júniusban senki nem tudta elképzelni – mi sem –, hogy 2016 áprilisára a republikánusok összes mérsékelt riválisát kiüti a nyeregből, és szinte már csak egy óriási párt-összeesküvéssel lehet elütni attól, hogy ringbe szálljon az Egyesült Államok elnöki székéért.

Sikerét a Republikánus Párttól az amerikai munkásosztályig politikai és társadalmi válságok sora alapozta meg. De Trump sikere annak is köszönhető, hogy a szabad és plurális sajtó erőtlenné, sőt eszköztelenné vált az ingatlanmágnás/reality-celeb erőszakos tempójával szemben.

18 hozzászólás Tovább

Izraelen kapott össze a két demokrata elnökjelölt

április 15., 07:22 Módosítva: 2016-04-15 10:03:03
1
4 hozzászólás

Keményen egymásnak csattant a jövő keddi New York államban esedékes előválasztás előtt a két demokrata elnökaspiráns. Brooklynban Bernie Sanders és Hillary Clinton is bizonyos szempontból hazai pályán érezhette magát, a vermonti szenátor Brooklynban született és nőtt fel, Hillary Clinton volt külügyminisztert pedig New Yorkban választották szenátorrá.

4 hozzászólás Tovább

Ejtik a vádakat Trump kampányfőnöke ellen

április 14., 21:47 Módosítva: 2016-04-15 06:54:35
0
0 hozzászólás

David Aronberg floridai ügyész bejelentette, hogy nem folytat eljárást Donald Trump kampányfőnöke, Corey Lewandowski ellen, írja a CNN. A floridai rendőrség könnyű testi sértéssel gyanúsította a republikánus elnökjelöltségért folyó küzdelemben élen álló milliárdos kampánycsapatának vezetőjét, akinek március végén kellett megjelennie a rendőrségen.

Szólj hozzá! Tovább

Sanderst támogatja a hírhedt tőzsdecápa

április 13., 15:23 Módosítva: 2016-04-13 18:10:32
1
0 hozzászólás

Bernie Sanderst, a magát demokratikus szocialistának nevező vermonti szenátort támogatja az elnökválasztási küzdelemben egy hírhedt Wall Street-i pénzember. Teszi ezt ráadásul azért, mert egyedül Sanders lenne hajlandó keményen nekimenni az amerikai pénzügyi szektornak.

Szólj hozzá! Tovább

Trump példás családapaként mutatkozott a CNN-en

április 13., 07:35 Módosítva: 2016-04-22 06:38:25
0
0 hozzászólás

Donald Trump szerint a republikánus pártelit mindent elkövet, hogy megakadályozza elnökjelöltségét. Az amerikai előválasztási versenyben a republikánus oldalon élen álló milliárdos a CNN hírtelevízióban beszélt erről.

Szólj hozzá! Tovább

Sanders nyert Wyomingban, az elmúlt nyolc államból hetet hozott

április 10., 00:23 Módosítva: 2016-04-10 17:52:51
87
1 hozzászólás

Bernie Sanders nyerte a szombaton rendezett kaukuszt Wyomingban, ezzel az elmúlt nyolc államból hetet megnyert a nagy esélyes Hillary Clintonnal szemben, és újabb győzelemmel erősítette lendületét a nagyon fontos, április 19-én szavazó New York előtt.

Sanders 55,7 százalékot szerzett, szemben Clinton 44,3 százalékával, azonban a volt first lady így is a várakozásoknál jobban tudott szerepelni több népes körzetben, ezért

az elnyerhető delegáltak egyenlően oszlanak meg közöttük, mindketten 7-7-et kapnak.

Az államokban elnyerhető küldöttek közül egyébként Wyoming küldi a legkevesebbet, 14-et a párt júliusi jelöltállító gyűlésére Philadelphiába.

1 hozzászólás Tovább

Sanders megszakítja kampányát, a Vatikánba megy

április 8., 20:18 Módosítva: 2016-04-10 05:31:48
3
0 hozzászólás

Bernie Sanders, az amerikai Demokrata Párt elnökjelölt-aspiránsa meghívást kapott egy vatikáni konferenciára, és megszakítja hazai kampányát, hogy Vatikánvárosba utazhasson - közölte kampányfőnöke. Egyik pénteki televíziós interjújában a vermonti szenátor dicsérte Ferenc pápát.

Szólj hozzá! Tovább

Nem siet az FBI a Clinton-emailek vizsgálatával

április 7., 17:43 Módosítva: 2016-04-07 20:31:54
22
0 hozzászólás

James Comey FBI-igazgató azt nyilatkozta, nem érzi úgy, hogy a szervezetnek sürgősen be kéne fejeznie a Hillary Clinton email-ügyét firtató vizsgálatot. Mint mondta, egy ilyen ügyben, ellentétben például egy terrortámadással, a sietségnél fontosabb prioritás a precíz munka, amihez idő kell.

Más források egyébként a CNN szerint azt mondták a háttérben, hogy a vizsgálat az utolsó szakaszban tart. A WIVB.com szerint pedig Comey azt mondta:

Semmiféle nyomást nem érez, hogy a vizsgálatot a demokrata jelöltállító gyűlés előtt lezárja.

Mint mondta, a júliusi gyűlés időpontja nem befolyásolja az FBI munkáját. Bár a vizsgálatot gyakorlatilag minden más ismert, jelenleg folyó FBI-nyomozásnál nagyobb közérdeklődés övezi, Comey elutasított minden, a vizsgálat eredményének politikai befolyására vonatkozó utalást.

Szólj hozzá! Tovább

A lánya Kínában gyártott sáljai miatt magyarázkodhat Trump

április 7., 11:58 Módosítva: 2016-04-07 14:04:01
1
0 hozzászólás

A republikánus elnökjelöltségért versenyző, jelenleg a legtöbb küldöttel rendelkező Donald Trump sokszor kárhoztatja azokat az amerikai cégeket, amelyek az Egyesült Államokon kívül gyártatnak. Főként a Kínába kiszervezett termeléssel szokott példálózni, mondván ezek súlyos adóelmaradásokat okoznak.

Az amerikai fogyasztóvédelmi hatóság most 20 ezer sálat hivatott vissza a jelöltaspiráns lánya, Ivanka Trump Kínában gyártott kollekciójából, mert azok gyúlékonyak, írja a New York Times. A lap arra is emlékeztet, hogy Trump saját ruhagyártását is kiszervezte a távol-keleti országba.

Szólj hozzá! Tovább

Sanders és Cruz is lenyomta Clintont és Trumpot

április 6., 13:02 Módosítva: 2016-04-08 02:49:43
97
2 hozzászólás
 • A felmérésekben jelzettnél is nagyobb különbséggel kapott ki a demokratáknál Hillary Clinton, a republikánusoknál pedig Donald Trump a wisconsini előválasztáson.
 • A texasi szenátor Ted Cruz győzelmével a republikánusok egyre közelebb kerülnek egy nyílt jelöltállító gyűléshez, amin már egyáltalán nem a delegáltgyűjtésben vezető Trump lenne az esélyes.
 • A volt first lady előnye ugyan továbbra is tetemes, de Bernie Sanders győzelmével nőtt a nyomás a nagy esélyes Clintonon a két hét múlva tartott, hazai pályájának számító New York-i előválasztás előtt.

A republikánusoknál Ted Cruz texasi, a demokratáknál pedig Bernie Sanders vermonti szenátor győzte le nagyon meggyőző fölénnyel az éllovas Donald Trumpot és Hillary Clintont a kedden Wisconsinban tartott előválasztáson. Azonban míg Clinton pozíciója így sem került alapvetően veszélybe, addig Trump annak ellenére is nehéz helyzetben van a republikánus jelöltséghez szükséges delegáltak felé vezető úton, hogy messze le vannak maradva mögötte riválisai.

2 hozzászólás Tovább

Clinton és Trump is izgulhat Wisconsin miatt

április 5., 21:55 Módosítva: 2016-04-06 06:33:25
19
1 hozzászólás

Könnyen lehet, hogy a demokrata és a republikánus oldalon is vereséget szenved az éllovas Hillary Clinton és Donald Trump, ugyanis a felmérésekben ellenfeleik vezettek a kedden Wisconsinban tartott előválasztás előtt. Az sem kizárt azonban, hogy szoros legyen a vége, miközben Wisconsin fontos állomás a két hét múlva következő New York előtt.

1 hozzászólás Tovább

Hányféleképpen szólal meg Clinton és Trump?

április 5., 11:44 Módosítva: 2016-04-05 17:02:02
2
1 hozzászólás
Egész Amerikát körbekampányolják az elnökjelölt-jelöltek, és úgy tűnik, van, aki előszeretettel alakítja a hallgatósága igényeire a kiejtését. Hillary Clinton legendásan sokféle akcentussal képes különböző helyzetekben beszélni, de vajon mi a közös Donald Trumpban és Bernie Sandersben?

Mindenkinek van, valakinek több is – kezdődik a Bloomberg akcentusról szóló videója. Azért Hillary Clintont választották példának, mert jó 30 évet töltött a rivaldafényben, részben saját jogán, részben Bill Clinton arkansas-i kormányzó (1979–81, 1983–92), majd amerikai elnök (1993-2001) feleségeként.  

1 hozzászólás Tovább

Nem változik meg az amerikai választási rendszer

április 4., 23:21 Módosítva: 2016-04-05 07:29:37
0
0 hozzászólás

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága nem hagyta jóvá a republikánusok javaslatát a választási körzetek átrajzolására. Továbbra is a lélekszám alapján húzzák majd meg a körzethatárokat, nem pedig a szavazatra jogosultak száma alapján.

Szólj hozzá! Tovább

Trumppal a saját felhőkarcolóján trollkodott egy bevándorló

április 4., 20:09 Módosítva: 2016-04-05 07:29:36
384
6 hozzászólás

Diego Reyna kitett egy mexikói zászlót Donald Trump egyik vancouveri felhőkarcolójára Kanadában, a 2011 óta kanadai állampolgársággal rendelkező mexikói férfi így akart demonstrálni a bevándorlásellenes nézeteiről híres milliárdos ellen, írja a BBC.

12924401 10207474147065780 6802345110395729580 n
Fotó: Facebook
6 hozzászólás Tovább

Sanders nem kerül rá a szavazólapra, Clintont kihallgathatják

március 31., 14:44 Módosítva: 2016-04-07 13:58:54
1
8 hozzászólás

Nem jó hír Bernie Sandersnek, hogy a Demokrata Párt helyi vezetése elkövetett egy adminisztrációs hibát, ezért a szenátor neve nem lesz rajta a washingtoni szavazólapokon. A hiba annyi volt, hogy a párt egy napot csúszott egy hivatalos papír benyújtásával.

8 hozzászólás Tovább

Trumppal ellentétben a Fehér Ház nem adna atombombát Japánnak és Dél-Koreának

március 31., 00:16 Módosítva: 2016-03-31 10:33:45
5
1 hozzászólás

A Fehér Ház elítélte Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns keddi kijelentését, miszerint azzal kellene az Észak-Korea miatt az Egyesült Államokra neheződő katonai nyomást enyhíteni, hogy Dél-Koreát és Japánt atomfegyverek kifejlesztésére sarkallják, írja az MTI.

1 hozzászólás

Vádat emelt a floridai rendőrség Trump kampányfőnöke ellen

március 29., 18:28 Módosítva: 2016-03-30 07:31:35
2
2 hozzászólás

A floridai rendőrség könnyű testi sértés gyanújával vádat emelt a republikánus elnökjelöltségért folyó küzdelemben élen álló Donald Trump kampányfőnöke ellen, írja a Politico. Trump kampányának szóvivője azt állította, hogy Corey Lewandowski teljes mértékben ártatlan, és ártatlannak vallja majd magát.

2 hozzászólás Tovább

Az ex-CIA-vezér szerint Clinton a legfelkészültebb

március 28., 21:04 Módosítva: 2016-03-28 23:34:45
2
0 hozzászólás

Michael Hayden, a CIA volt igazgatója szerint az elnökjelölt-aspiránsok közül a demokrata párti Hillary Clinton a legfelkészültebb nemzetbiztonsági kérdésekben, a republikánus táborban pedig szerinte John Kasich ohiói kormányzó van leginkább képben – írja az MTI a Politico interjúja alapján.

Nem akarok sem jobbról, sem balról politikust megnevezni, de aki a legfelkészültebb és az első naptól készen áll: Hillary Clinton

– mondta Hayden, aki amúgy meggyőződéses republikánus, és a Politico állítása szerint nem híve és nem támogatója a volt külügyminiszternek, sőt, fontos ügyekben kifejezetten bírálta is Clintont. Ennek ellenére azt állította, hogy azon néhány alkalommal, amikor személyesen is találkozott vele, nagy benyomást tett rá.

Szólj hozzá! Tovább

Sanders tarolt egy sort, a republikánusoknál Cruz állítólagos félrelépésétől hangos minden

március 27., 15:03 Módosítva: 2016-03-28 23:33:12
11
12 hozzászólás

Mindhárom szombaton szavazó államban nagy fölénnyel tudott nyerni Bernie Sanders vermonti szenátor, amivel három hete elért michigani meglepetésgyőzelme óta először tudott megint lendületet venni. Erre nagy szüksége is volt, hiszen messze le van maradva a nagy esélyes Hillary Clinton mögött a demokrata jelöltségért folyó előválasztáson, és még a neki kedvező államok megnyerésével sem tudott lényegesen közelebb kerülni a jelöltséghez szükséges delegáltakban.

12 hozzászólás Tovább

Trumpra szavazol, drágám? Akkor nincs szex!

március 24., 10:48 Módosítva: 2016-03-25 08:49:59
197
14 hozzászólás

Egy új kampány arra szólít, hogy ne randizzanak és ne szexeljenek olyan emberekkel, akik Donald Trumpra szavaznak, így próbálnak szavazatokat megvonni a republikánus jelölttől.

A Huffington Post szerint a Vote Trump, Get Dumped (Trumpra szavazol? Ki vagy rúgva!) nevű kezdeményezésnek weboldala is van.  Azt írják, aki Trumpra szavaz, egyetért a nők elleni szexista, perverz, követelő, visszamaradott, támadó bánásmóddal, ezért amíg nem győzik le a jelöltet, nem fekszenek le, nem randiznak Trump-szavazókkal.  "Négy év Trump vagy négy év szex, dönts okosan!" - szól az egyik szlogenjük.

This could be our next leader #votetrumpgetdumped #mydistainmakesmeabstain #makeamericadistain

VoteTrumpGetDumped (@votetrumpgetdumped) által közzétett fénykép,

A kampánynak már 50 ezer követője van Instagramon és Twitteren.

14 hozzászólás