Fehér ház

Friss kommentek

Elnökválasztási térkép

Soros György a Clinton-kampány második legnagyobb támogatója

május 31., 11:39 Módosítva: 2016-05-31 16:39:58
2
8 hozzászólás

Soros György csak a második Hillary Clinton kampányának támogatói sorában, derült ki a Forbes cikkéből. Az amerikai gazdasági lap listáján az első Haim és Cheryl Saban, akik tévés vállalkozásaik és befektetéseik révén tettek szert akkora vagyonra, hogy abból

10 millió dollárt 

adományozzanak Clinton kampányára.

8 hozzászólás Tovább

Nagy gyomrost kapott Hillary Clinton

május 30., 11:21 Módosítva: 2016-06-03 06:52:50
147
28 hozzászólás

Néhány hónapja még úgy tűnt, Hillary Clinton bársonyszőnyegen fog bemasírozni a Fehér Házba: Bernie Sanders előtt meggyőző fölénnyel vezetett, a mérsékelt republikánus jelöltek kiesésével pedig megkapta a tökéletes ellenlábast, Donald Trumpot. A hipergazdag és hiperpopulista ingatlanmágnás népszerűsége annyira szűk fókuszúnak tűnt (a sokat emlegetett fehér kékgalléros munkásokon kívül mindenki másnak ellenszenves volt), hogy Hillary Clinton már előre garantáltnak érezhette a latinók, feketék és ázsiai-amerikaiak szavazatait (akik nélkül ma már lehetetlen elnökválasztást nyerni).

De a május már olyan hosszúra és fájdalmasra nyúlt, mint egy gyökérkezelés: New York után Sanders a választási matematikára ügyet sem vetve kampányolt tovább Hillary ellen, méghozzá olyan hevesen, hogy az már átcsap azon a határon, ami a pártot stimuláló belső versengést és a mérgező testvérháborút elválasztja.

Trump pedig az elnökjelöltség bezsebelése után azonnal megkezdte országos kampányát, elkezdte győzködni a jelöltsége ellen berzenkedő republikánus elitet, és több országos közvélemény-kutatásban is felzárkózott Hillary Clintonhoz.

A volt first lady  azonban   a legnagyobb gyomrost nem két riválisától, hanem saját volt munkahelyétől kapta. Szerdán hozta ugyanis nyilvánosságra több vezető amerikai lap a külügyminisztérium belső ellenőrének, Steve Linicknek a 83 oldalas vizsgálatát az emailbotrányról, mely több ponton is elmarasztalja a volt külügyminisztert.

28 hozzászólás Tovább

Rohamrendőrök választották szét a Trump ellen és mellett tüntetőket

május 28., 11:10 Módosítva: 2016-05-29 08:06:51
0
0 hozzászólás

Az amerikai elnökválasztási kampány eddigi legkeményebb pillanatai történtek San Diego utcáin. 

Szólj hozzá! Tovább

Trump tesz a klímaváltozásra, ezerrel tolná az olajat

május 27., 12:38 Módosítva: 2016-05-27 23:09:19
67
12 hozzászólás

Donald Trump végre elmondta, hogy hogyan nézne ki az Egyesült Államok energetikapolitikája, ha őt választanák elnökké. Ahogy pedig az várható volt, a republikánus elnökjelölt elképzelései elég félelmetesen hangzanak a külvilág és a környezetvédők szempontjából, viszont annál jobban az amerikai olajipar számára: felmondaná a párizsi klímaegyezményt és eltörölné Barack Obama környezetvédelmi rendelkezéseit, viszont megépítené a sokat bírált Keystone XL vezetéket és támogatná az olaj- és gázkutak fúrását.

12 hozzászólás Tovább

AP: Trump átlépte a bűvös határt

május 26., 17:32 Módosítva: 2016-05-26 22:14:00
3
3 hozzászólás

Donald Trump átlépte a republikánus jelöltséghez hivatalosan is szükséges 1237 delegáltas bűvös határt az AP saját delegáltbecslésében. A CNN számításai szerint egyébként Trump még alatta van valamivel, ők 1229-re becsülik a delegáltjait.

A becslések azért térhetnek el, mert az államokban elnyert, kötött mandátumú delegáltak mellett helyi pártvezetők is delegáltszavazattal bírnak, ők viszont valójában bármikor változtathatnak álláspontjukon. Az AP számításai szerint Trump többek között az oklahomai republikánusokat vezető Pam Pollard kiállásával szerzett plusz szavazatokat.

3 hozzászólás Tovább

Nézze meg, milyen villára cserélheti Obama a Fehér Házat!

május 26., 13:57 Módosítva: 2016-05-26 18:48:34
3
2 hozzászólás

Nyolc év után hagyja majd maga mögött a Fehér Házat Barack Obama és családja és már arról is vannak sajtóhírek, hogy hova költözik az elnök miután 2017. január 20-án átadja hivatalát utódjának. A Politico forrásai szerint az Obama-család Washingtonban marad, annak Kalorama nevű kertvárosias környékén fog lakni egy hatalmas, több, mint 760 négyzetméteres villába. A család addig nem költözik el a fővárosból, amíg a legkisebb Obama, a 2001-ben született Sasha ki nem járja a középiskolát.

image

A Telegraph azt írja, hogy a ház utoljára 2014 májusában cserélt gazdát, akkor 5 millió 295 ezer dollárért, átszámolva 1,48 milliárd forintért vette meg egy korábbi amerikai kormányszóvivő Joe Lockhart, aki még Bill Clinton elnöksége alatt dolgozott a Fehér Házban. A házhoz jár borospince, díszkert, több szökőkút, 9 hálószoba, ugyanennyi fürdő és egy kisebb konditerem is.

2 hozzászólás Tovább

Trump szerényen a „Báró” álnevet használta önmaga fényezésére

május 26., 08:56 Módosítva: 2016-05-26 11:21:13
0
2 hozzászólás

Donald Trump két hete még letagadta, hogy valaha is álnéven promózta volna magát újságíróknak. Az egyetlen talpon maradt republikánus elnökjelöltet múlt héten ugyan szembesítették egy 1991-es hangfelvétellel, amin a People magazin riporterének nyilatkozik John Millerként, de akkor letagadta, hogy ez ő lett volna. Szerdán Jimmy Kimmel műsorában mégis elismerte, hogy használta ezt és a John Barron neveket, írja a Guardian.

2 hozzászólás Tovább

Donald Trumpból programozási nyelv lett

május 26., 06:35 Módosítva: 2016-05-26 12:59:49
533
0 hozzászólás

Nemrég került fel a Githubra, és máris a világ politikát követő programozóinak kedvence a TrumpScript programnyelv, amit a Rice University egyetem diákjai készítettek egy programozóversenyen. A nyelv a népszerű Python szkriptnyelv alapjaira épül, és igyekszik minden megnyilvánulásában Donald Trump viselkedését másolni. Mottója természetesen az, hogy tegyük újra naggyá a programozást, a hibaüzenetek pedig változatos Trump-idézetek.

Szólj hozzá! Tovább

Hillary Clinton kapott egy rovót

május 25., 20:58 Módosítva: 2016-05-31 10:34:49
0
1 hozzászólás

Hillary Clinton külügyminiszterként megsértette a hivatali előírásokat azzal, hogy hivatalos levelezését is a privát Gmail fiókján, magánszerveren bonyolította a titkosított és védett belső levelezőrendszer helyett - ezzel a megállapítással zárult az ügyet az amerikai külügyi tárca belső vizsgálata, ami szerdán jutott el az amerikai sajtóhoz. Clintont ezért megrovásban részesítették.

1 hozzászólás Tovább

Stephen King szerint Trump az igazi horror

május 25., 20:05 Módosítva: 2016-05-26 06:38:51
1
1 hozzászólás

Közös levélben tiltakozik az Egyesült Államok 600 legnevesebb írója Donald Trump ellen, aki szerintük az amerikai emberekben lévő legsötétebb és legerőszakosabb vonásokat akarja kihasználni arra, hogy magát elnökké választassa. Az aláírók között a leghíresebb talán Stephen King, de tiltakozik még Trump ellen több elismert író, mint Jennifer Egan,  Tobias Wolff vagy Dave Eggert. 

1 hozzászólás Tovább

Megint balhé volt Trump buliján

május 25., 07:48 Módosítva: 2016-05-25 12:50:37
1
1 hozzászólás

Arizona után Új-Mexikóban is erőszakba torkollott a Donald Trump kampányfellépése elleni tiltakozás. A republikánus jelöltséget óriási meglepetésre elhódító populista politikus szerdán harcias tüntetőkkel találta szemben magát Albuquerque-ben. A több száz tüntető áttörte a rendezvényt biztostó vaskorlátot, és a hangos skandálás miatt a show-t többször is félbe kellett szakítani, és a rendőrségnek is be kellett avatkoznia.

1 hozzászólás Tovább

Habony Árpád a fél Századvéget odaadná egy ilyen sötét, aljas és zseniális lejárató videóért

május 24., 00:38 Módosítva: 2016-05-24 14:31:42
7
1 hozzászólás

Nem csak a durcás magyar kormány mondogat oda nagy elánnal Bill Clintonnak, hanem Donald Trump is. A republikánus elnökjelölt ugyanis érzi, hogy - még mindig csak leendő - riválisát, Hillary Clintont a kampányban helyszíni tapasztalataink alapján elég nagypapás teljesítményt mutató volt elnökön keresztül is meg lehet fogni. Ezért Trump hétfőn posztolt is egy videót az Instagramjára, méghozzá a legalattomosabb, legsötétebb lejárató fajtából. Tessék:

Is Hillary really protecting women?

Donald J. Trump (@realdonaldtrump) által közzétett videó,

1 hozzászólás Tovább

Trump: Hillary elveszi a fegyverviselés jogát

május 20., 22:05 Módosítva: 2016-05-21 09:29:51
1
6 hozzászólás

A legnagyobb amerikai fegyverlobbista szervezet, az 5 millió tagot számláló National Rifle Association a támogatásáról biztosította Donald Trumpot, a republikánusok még nem hivatalos, de már biztosnak tekinthető elnökjelöltjét. Ez eddig még nem meglepő, a szabad fegyvertartás hagyományosan a republikánusok kedvenc témája.

Trump a szervezet gyűlésén tartott, nagy sikerű beszédében azt mondta, ha Hillary Clinton lesz az elnök, meg fogja semmisíteni az alkotmány második kiegészítését, ami a szabad fegyverbirtoklás jogát biztosítja az amerikaiaknak. A demokraták (szintén nem hivatalos, de nagyon valószínű) jelöltje ugyan ilyesmit sosem mondott, és valójában az elnöknek erre nem is lenne jogköre. Trump annyival indokolta a kijelentését, hogy "Az én véleményem szerint erre készül".

Hillary egyébként valóban kiállt - Obama elnökhöz hasonlóan - a fegyvertartás szigorítása mellett, de ez főként a brutális tűzerejű automata, sorozatlövő fegyverekre vonatkozik. Az ilyen fegyverek betiltása körül elég komoly vita van Amerikában az elmúlt évek sok áldozatot hozó lövöldözései miatt. A tiltás pártolói szerint az önvédelemhez való jog nem sérül, ha azt csak sima pisztollyal lehet gyakorolni, brutális katonai fegyverek helyett.

Külön csavar a történetben, hogy a kilencvenes években maga Trump is az automata fegyverek betiltása, és a fegyvervásárlással járó ellenőrzési procedúra szigorítását támogatta.

6 hozzászólás Tovább

"Amerika sosem volt nagyszerű"

május 20., 18:23 Módosítva: 2016-05-21 11:07:56
42
16 hozzászólás
Egy Staten Island-i, Bernie Sanders-támogató nő halálos fenyegetéseket kapott, miután széles körben elterjedt a képe a közösségi médiában.

A 22 éves Krystal Lake a munkahelyén, a Home Depot-ban a népszerű Donald Trump szlogent kritizáló sapkát viselt. Szerinte a "Make America Great Again" nem helytálló, mert Amerika sosem volt nagyszerű, mindig történtek benne borzasztó dolgok, és ha Trump lesz az elnök, nem is fog történni semmi jó, ugyanis a Republikánus elnökjelölt elutasító azokkal szemben, akik nem felelnek meg az ő ideális emberképének. 

Az "America Was Never Great" feliratú sapkát viselő pénztárost a felháborodott vásárlók fotózták le és posztolták a közösségi oldalaikon. Lake-et és az üzletet is több támadás érte. Többek között halálosan is megfenyegették a hölgyet, de ő ezeket nem vette túl komolyan. 

Screen Shot 2016-05-18 at 10.03.03 PM.png
16 hozzászólás Tovább

Videón, ahogy Obama szóvivője lerázza magáról Lázár összeesküvés-elméletét

május 20., 12:17 Módosítva: 2016-05-21 16:05:55
1075
32 hozzászólás

Tegnap este írtunk arról, hogy Barack Obama egyes számú szóvivője, Josh Earnest reagált a Lázár János csütörtöki kormányinfóján elhangzottakra, miszerint Barack Obama és az USA azért áll a bevándorlás pártján, hogy muszlimokkal töltsék fel Európát. Azóta felkerült Earnest sajtótájékoztatójáról a Fehér Ház Youtube-csatornájára a videó, amin már pontosan látható, milyen kérdésre mit reagál.

32 hozzászólás Tovább

Trump meglepetésre két felmérésben is előzi Clintont

május 19., 22:40 Módosítva: 2016-06-08 07:45:31
42
10 hozzászólás

Donald Trump két felmérésben is megelőzte országosan a demokraták várható elnökjelöltjét, Hillary Clintont. A Rasmussennél 42-37-re vezetett a milliárdos, míg a Fox News polljában 45-42 volt az állás a republikánus jelölt javára.

10 hozzászólás Tovább

Megszólalt a Fehér Ház pár órával azután, hogy Lázár beleszállt Obamába

május 19., 20:08 Módosítva: 2016-05-20 16:57:58
3745
50 hozzászólás
Már Barack Obama egyes számú szóvivőjéig is eljutott a hír, hogy a magyar kormány intenzív sorosozásba kezdett, sőt azzal vádolja az amerikai elnököt, hogy minél több muszlimot szeretne látni Európában. Josh Earnest röviden és visszafogottan reagált.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón váratlanul kemény szavakkal szólt be Barack Obama amerikai elnöknek és még egy összeesküvés-elméletbe is belekeverte.

50 hozzászólás Tovább

Lényegében eldőlt, ki lesz Donald Trump kihívója

május 18., 06:15 Módosítva: 2016-05-18 20:41:22
73
20 hozzászólás

A nyugati parti Oregon államban tartottak kedden előválasztást, a republikánusoknál az egész csak formalitás volt, mivel Donald Trumpnak már elfogytak a kihívói; a Demokrata Pártban viszont továbbra is éles a verseny; és a pártelit támogatását élvező Hillary Clintont megint megverte a radikális baloldali Bernie Sanders. A vermonti szenátor a választók 53 százalékának támogatását szerezte meg, Hillary Clinton a voksok 47 százalékát kapta. Oregonban 74 kongresszusi küldött megnyerése volt a tét, így Sanders nem sokat tudott ledolgozni 250 küldöttnyi hátrányából

Clinton lényegében már bebiztosította a jelöltségét, azonban Sanders jelezte, hogy az utolsóként szavazó államokig maradni fog, az Indianában és Nyugat-Virginiában aratott győzelmeivel pedig kínos helyzetbe hozta a volt first ladyt. Clintonnak a matek miatt nem, de szimbolikus szempontból kellett már újabb győzelem, amit a másik keddi előválasztáson, Kentuckyban hajszállal sikerült is kiharcolnia: a 46,7 százalékát kapta, míg Bernie Sanders csak 46,3 százalékot kapott. A szoros eredmény azt jelenti, hogy az államban megszerezhető 55 küldöttből Clinton és Sanders 25-25-öt szerzett meg, ötről pedig a hivatalos végeredmény alapján döntenek majd. 

20 hozzászólás Tovább

Észak-Korea vezetőjével tárgyalna Trump

május 18., 00:04 Módosítva: 2016-05-27 18:16:29
2
0 hozzászólás

Leülne tárgyalni Kim Dzsong-unnal Donald Trump amerikai elnökjelölt, írja a Reuters. Trump a phenjani atomprogram leállításáról beszélne a kommunista diktátorral. A Reutersnek adott interjújában arról is beszélt, hogy nem tetszik neki, amit Vlagyimir Putyin Ukrajnában művel és a párizsi klímaegyezményt is újratárgyalná.

Szólj hozzá! Tovább

Bill Clinton: Magyarország úgy döntött, Putyin-féle diktatúrát akar

május 16., 23:43 Módosítva: 2016-05-19 23:11:33
6484
86 hozzászólás
A volt amerikai elnök szerint a lengyelek és a magyarok az USA-nak és a hidegháborúnak köszönhetik szabadságukat, most mégis elegük lett a demokráciából és tekintélyelvű diktatúrát akarnak - és persze nem kérnek a külföldiekből. Bill Clinton ezzel Donald Trumppal állította párhuzamba Orbánékat.

Az Egyesült Államok volt elnöke és jó eséllyel leendő First Husbandje, Bill Clinton egy hétvégén tartott kampánybeszédében váratlanul Magyarországról (és a lengyelekről) kezdett el beszélni. Clinton május 13-án a College of New Jersey-ben kampányolt feleségének, a demokraták szinte-már-biztos elnökjelöltjének, Hillary Clintonnak, itt került szóba a szerinte putyinizálódó Magyarország:

86 hozzászólás Tovább

Trump: Legfeljebb nem leszek jóban Cameronnal

május 16., 14:46 Módosítva: 2016-05-16 21:14:16
0
1 hozzászólás

Elnökké választása esetén nem számít "nagyon jó" viszonyra David Cameron brit miniszterelnökkel Donald Trump, az amerikai republikánus párt elnökjelölt-aspiránsa. Trump, aki az ITV brit kereskedelmi televízió hétfői politikai magazinműsorának nyilatkozott, Cameron őt elítélő decemberi nyilatkozatára utalt, írja az MTI.

1 hozzászólás Tovább

Hillary Clinton férjére bízná a gazdaság fellendítését

május 16., 08:57 Módosítva: 2016-05-16 13:17:01
171
7 hozzászólás

Elnökké választása esetén Hillary Clinton a férjére, Bill Clinton volt amerikai elnökre bízná a gazdaság fellendítését, írja az MTI. A demokraták várható elnökjelöltje erről Kentuckyban beszélt egy vasárnapi kampányrendezvényen. Ebben a középnyugati szövetségi államban, illetve Oregonban kedden lesznek az előválasztások.

A politikus szerint Bill Clinton feladata lenne "az amerikai gazdaság újraélesztése".

Bill tudja, hogy mit kell csinálni, különösen az olyan vidékeken, ahol szénbányászatból élnek, vagy amelyek kimaradtak a fejlődésből az elmúlt években

- fogalmazott Hillary Clinton, aki a múlt héten a szénbányászatból élő és a szénbányák bezárásával küszködő Nyugat-Virginiában szenvedett nagy arányú vereséget vetélytársától, Bernie Sanders vermonti szenátortól.

7 hozzászólás Tovább

Beállt Trump mögé a milliárdos királycsináló

május 15., 12:21 Módosítva: 2016-05-16 13:17:18
64
32 hozzászólás

Több mint százmillió dollárt áldozhat Donald Trump elnöki kampányára Sheldon Adelson Las Vegas-i kaszinómilliárdos a The New York Times értesülései szerint.

Adelson a republikánus politikusok kampányainak egyik legfontosabb finanszírozója, de a 100 millió feletti összeg még tőle is kiemelkedően magasnak számít. Főleg annak fényében, hogy másoktól megvonja a pénzeket, hogy  inkább Trumpra költhessen.

32 hozzászólás Tovább

Jó napot, Donald Trump vagyok... izé, a szóvivője, és nem, nem Trump!

május 15., 08:19 Módosítva: 2016-05-16 13:17:57
34
8 hozzászólás

A The Washington Post című lap azt állítja, hogy birtokába jutott egy 1991-ben készült hangfelvétel, amelyen bizonyos John Miller néven bemutatkozó, magát Donald Trump szóvivőjének mondó férfi Trump nőügyeiről beszél egy újságírónak. A Post ugyanakkor azt állítja, hogy az állítólagos szóvivő maga Donald Trump. A republikánusok várható elnökjelöltje viszont váltig cáfolja, hogy a magnószalagon megőrzött hang az övé volna, írja az MTI.

8 hozzászólás Tovább

Donald Trump korábbi inasa szerint Obamát fel kellene akasztani

május 13., 19:20 Módosítva: 2016-05-16 13:18:44
0
0 hozzászólás

Már az amerikai titkosszolgálat is vizsgálódik az ügyben.

Szólj hozzá! Tovább

Három dollárért nyírta ki Donald Trump az NFL riválisát

május 13., 16:38 Módosítva: 2016-05-13 16:38:47
0
0 hozzászólás

Május elejére biztos lett, hogy Donald Trump maradt az utolsó republikánus elnökjelölt az amerikai választáson. Nem ez volt az első, lehetetlennek tűnő vállalkozása az amerikai milliárdosnak, akinek sokan csak viccnek gondolták a jelölését, aztán ahogy telt az idő, úgy jöttek rá, hogy Trump nem tréfál, és bármilyen esélytelennek tartották, végigcsinálja.

Trump bő 30 éve már belekóstolt egy hasonlóan kemény projektbe: a mára a világ legnagyobb sportligájává növő NFL-t, a profi amerikaifutball-bajnokságot próbálta meg térdre kényszeríteni. Annak óriási égés lett a vége. Bővebben itt>>>

Szólj hozzá! Tovább

Trump túl van eddigi legfontosabb találkozóján, Ryannel tárgyalt

május 12., 19:30 Módosítva: 2016-05-13 07:10:08
0
0 hozzászólás

Donald Trump közel egy órán át tárgyalt az egyik legfontosabb republikánussal, Paul Ryan házelnökkel, aki egy hete jelezte, hogy még nem tudja támogatni a párt leendő elnökjelöltjét.

„Biztató volt, amit ma Donald Trumptól hallottam" – mondta az építőnek nevezett megbeszélés után tartott sajtótájékoztatón a házelnök. Azonban szerinte az egység kiépítése egy folyamat, ami nem egyik percről a másikra megy, hiszen minden idők egyik legmegosztóbb előválasztásán vannak túl.

Szólj hozzá! Tovább

Puhul Trump muszlimellenessége

május 12., 11:00 Módosítva: 2016-05-12 12:16:42
0
0 hozzászólás

Donald Trump, aki egyre biztosabb, hogy a republikánusok következő elnökjelöltje lesz, az eddigieknél visszafogottabban beszélt a muszlimokkal kapcsolatos terveiről. Volt honnan hátrébb lépni: Trump korábban otthon és külföldön is nagy felháborodást váltott ki azzal, hogy a párizsi terrortámadás után bejelentette, ideiglenesen megtiltaná a muszlimok beutazását az Egyesült Államokba.

Szólj hozzá! Tovább

Biden: Én lettem volna a legjobb elnök

május 11., 17:04 Módosítva: 2016-05-12 09:13:43
1
10 hozzászólás

Joe Biden alelnök nem kételkedik benne, hogy Hillary Clinton megnyeri a demokrata elnökjelöltséget, és a végén ő lesz a következő amerikai elnök, írta a Politico. Donald Trumpot ugyan jócskán alulbecsülték, de szerinte így is felül fog kerekedni a demokrata politikus.

Biden maga is tervezte, hogy elindul a demokrata elnökjelöltségért, de tavaly októberben, miután fia, Beau Biden meghalt, bejelentette, hogy nem száll be a versengésbe. Ezt most is jó döntésnek tartja, de azért azt elejtette, hogy szerinte

ő maga lett volna a legjobb elnök.

10 hozzászólás Tovább

Bernie Sanders nagy ívben tesz az esélylatolgatásokra

május 11., 07:30 Módosítva: 2016-05-11 12:27:27
3
5 hozzászólás

A papírforma igazolódott a keddi előválasztásokon: Nyugat-Virginiában és Nebraska államban a republikánusoknál az egyedüliként állva maradt jelölt, Donald Trump győzött, míg a demokratáknál Nyugat-Virginiában Bernie Sanders vermonti szenátor győzött. Ez utóbbi még nem végeredmény, de a Politico szerint 61 százalékos feldolgozottsági aránynál 51-36-ra vezet Hillary Clintonnal szemben.

5 hozzászólás Tovább