Fehér ház

Legalább 290 elektort szerzett, és országosan is csak 0,2 százalékkal kapott kevesebb szavazatot. Ő az Egyesült Államok új elnöke.

Friss kommentek

Elnökválasztási térkép

Hiába az FBI nyomozása, Clinton biztosan vezet

november 3., 06:34 Módosítva: 2016-11-03 14:44:41
22
15 hozzászólás

Egy szerdán közzétett közvélemény-kutatás szerint Hillary Clinton ismét ugyanannyival vezet Donald Trump előtt, mint az előtt, hogy az FBI pénteken bejelentette, hogy újraindította a nyomozást az e-mailjei ügyében.

A Reuters hírügynökség és az Ipsos közvélemény-kutató felmérése szerint a demokrata párti politikus országosan ismét 6 százalékponttal népszerűbb republikánus ellenlábasánál azok körében, akik várhatóan elmennek majd szavazni jövő kedden, vagy már szavaztak is.

15 hozzászólás Tovább

Bill Clinton egyik utolsó intézkedéséről hozott nyilvánosságra jelentést az FBI

november 2., 21:03 Módosítva: 2016-11-03 08:30:30
20
5 hozzászólás

Az FBI nyilvánosságra hozott egy jelentést, ami Bill Clinton 15 évvel ezelőtti, egyik utolsó intézkedését vizsgálta, ezen pedig megint felháborodtak a demokraták.

5 hozzászólás Tovább

Még a fideszesek is Clintont akarják

november 2., 19:14 Módosítva: 2016-11-03 09:38:17
657
39 hozzászólás
Ötször több magyar látná szívesen Hillary Clintont az amerikai elnöki székben, mint Donald Trumpot, és szokatlanul sok olyan honfitársunk van, akiket egyszerűen nem érdekel az amerikai elnökválasztás vagy nem tudnak dönteni a két jelölt között. Ez derült ki abból az országos reprezentatív közvélemény-kutatásból, amit az Index rendelt meg a Závecz Researchtől.

Miközben az elmúlt héten Donald Trump közelebb került az országos felmérésekben az utolsó összesítések szerint mindössze 2 százalékponttal vezető Hillary Clintonhoz, úgy tűnik, a magyarok inkább a demokrata jelölthöz húznak, amennyiben az amerikai elnöki székről van szó.

Sokkal kevesebben vannak azok, akik a republikánus Donald Trumpot látnák szívesebben (11%) az Egyesült Államok élén. Meglepően magas azoknak az aránya (az összes megkérdezett 35%-áról van szó), akik ebben a kérdésben nem nyilvánítanak véleményt. Vagy azért, mert nem érdekli őket az amerikai elnökválasztás, vagy azért, mert nincs elegendő információ a birtokukban a döntéshez.

39 hozzászólás Tovább

Clinton és Trump ragaszkodik a saját ágyához

november 2., 18:05 Módosítva: 2016-11-03 11:14:57
6
17 hozzászólás

Van egy nagyon furcsa közös metszete Hillary Clinton és Donald Trump kampányának: mindketten rendszeresen hazajárnak aludni. Ez elsőre nem tűnik olyan furcsának, hiszen az embereknek az a szokásuk, hogy az otthonukban alszanak. Csakhogy az amerikai elnökjelölteknél korábban luxusnak számított az ilyen, főleg a kampányhajrában.

17 hozzászólás Tovább

Ha megválasztják, lemondatás fenyegeti Clintont

november 2., 13:23 Módosítva: 2016-11-06 22:34:59
9
10 hozzászólás

Egyértelműen impeachment vár Hillary Clintonra, ha megtartva szűkülő előnyét Donald Trumppal szemben végül megnyeri az elnökválasztást – állítja Ron Johnson. Igaz, a republikánus szenátor, miközben az emailbotrány kapcsán bűnvádi eljárással fenyegeti az elnököt, azt is elismeri, hogy elég gyenge az elnökjelölti felhozatal mindkét oldalon.

10 hozzászólás Tovább

Washington Post/ABC News felmérés: Trump átvette a vezetést

november 1., 18:12 Módosítva: 2016-11-02 13:02:01
1059
37 hozzászólás

Megjelentek a Washington Post és az ABC News követéses közvélemény-kutatásának legújabb eredményei: azok szerint egy hajszállal, de átbillent az állás Donald Trump javára. Míg legutóbb még 1 pontos előnyt jeleztek Hillary Clintonnak, a kedd reggeli jelentés szerint 46:45 arányban már a republikánus elnökjelölt vezet országosan.

37 hozzászólás Tovább

Kettős mércével vádolják a demokraták az FBI-igazgatót

november 1., 13:11 Módosítva: 2016-11-01 19:39:17
43
8 hozzászólás

Miután az elmúlt napokban minden Hillary Clinton emailjeiről szólt megint, a demokrata jelölt kampánycsapata „égbekiáltó kettős mércével" vádolja James Comey FBI-igazgatót.

8 hozzászólás Tovább

Eljött a mindent eldöntő utolsó egy hét: Clinton vagy Trump?

november 1., 08:53 Módosítva: 2016-11-03 14:47:54
306
21 hozzászólás

Amerika történetének két legkevésbé népszerű elnökjelöltjének küzdelméből egy hét van hátra, de ez biztosan rettentő izgalmasan alakul majd. Csak a hét közepére derülhet ki pontosan, mennyit számított az FBI igazgatójának pénteki bejelentése, ami után az elmúlt napokban megint minden a felmérésekben vezető Hillary Clinton emailjeiről szólt. Az biztos, hogy Donald Trump a múlt héten erősödni tudott országosan és több csatatérállamban is, főként a republikánusok sorakoztak fel mögé. A legnagyobb kérdés viszont most már a bizonytalanok, és a kis jelöltek szavazóinak döntése lehet.

21 hozzászólás Tovább

Donald Trump az egyik kisebb jelöltnek is keményen nekiment

október 31., 13:00 Módosítva: 2016-11-07 00:56:24
78
7 hozzászólás

„Még senki se hallott” Evan McMullinról, Utah állam egyik független jelöltjéről – mondta a Fox Newsnak egy interjúban Donald Trump. Szerinte McMullin – aki évekig a CIA tisztje volt, majd pedig republikánus politikusok mellett dolgozott – nem más, mint a Weekly Standard nevű lap szerkesztője, William Kristol bábja.

7 hozzászólás Tovább

Megvan az engedély arra, hogy Clinton leveleit átvizsgálják

október 31., 08:35 Módosítva: 2016-10-31 20:29:51
1
7 hozzászólás

Nagy nyomás alá került az FBI igazgatója, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda mielőbb hozza nyilvánosságra, milyen e-mailekre bukkant, melyeknek közük lehet ahhoz, hogy Clinton külügyminiszterként privát e-mailcímét használta, de a hatóságnak vasárnapra sikerült megszereznie a bírói engedélyt a levelek tüzetes átvizsgálásához - árulták el az ügyet ismerő források Washingtonban.

A bennfentesek világossá tették, hogy bíró által kiállított felhatalmazás nélkül az FBI nem vizsgálhatta volna át a dokumentumokat, ám az FBI-nak vasárnap sikerült beszereznie a bírói parancsot, hogy átvizsgálhassák az újabb adathalmazt. James Comey, az FBI igazgatója pénteken arról tájékoztatta a washingtoni törvényhozást, hogy egy másik ügyben olyan levelekre bukkantak, melyek relevánsak lehetnek azzal a vizsgálattal kapcsolatban, melyet az FBI korábban Clinton e-mailjei miatt folytatott. Az továbbra sem világos, hogy mikor hozhatja nyilvánosságra az FBI, hogy pontosan mit is találtak.

Harry Reid, a demokraták vezetője a szenátusban levelet írt Comeynak, melyben azt írja, hogy az FBI igazgatója megsérthette azt a törvényt, amely tiltja, hogy a kormány beavatkozzon a választási folyamatba. John Podesta, Clinton kampánymenedzsere úgy vélte, Comey bejelentése "túl sok célozgatást és túl kevés tényt" tartalmazott. Egyelőre semmit nem tudni arról, mit is talált pontosan az FBI. "Semmi nem bizonyít bűncselekményt, nem hangzott el bűncselekménnyel kapcsolatos vád. Semmi nem utal arra, hogy ennek egyáltalán köze van Hillaryhez" - fogalmazott Podesta.

7 hozzászólás Tovább

Egy nő kétszer szavazott Amerikában, mert attól félt, hogy az elsőt manipulálják

október 30., 11:19 Módosítva: 2016-10-31 10:59:36
21
10 hozzászólás

Donald Trump republikánus jelöltnek igaza lett: tényleg megpróbáltak csalni az amerikai elnökválasztáson, bár nem a demokraták és tömegesen, hanem egyetlen Trump-szavazó hirtelen ötlettől vezérelve, magányos akcióként.

10 hozzászólás Tovább

Nem tudni, mekkora vihart kavar az FBI bejelentése

október 29., 21:49 Módosítva: 2016-11-27 12:17:32
13
29 hozzászólás

Bár Loretta Lynch főügyész és helyettese, Sally Yates tiltakoztak a döntés ellen, az FBI igazgatója, James Comey úgy döntött, hogy értesíti a Kongresszust a Hillary Clinton e-mail-botrányával kapcsolatos nyomozás állásáról.

Az Igazságügyi Minisztérium és az FBI bevett gyakorlata szerint a politikai témájú nyomozásokkal kapcsolatban nem szoktak publikus nyilatkozatokat tenni 60 nappal a választások előtt. Comey mégis ezt az utat választotta.

29 hozzászólás Tovább

Az amerikás magyarok a kelet-európai hisztit produkálják az elnökválasztáson

október 29., 08:20 Módosítva: 2016-10-30 16:57:48
264
38 hozzászólás

Nem tudjuk, hogy az Amerikába szakadt magyarok őrizték meg vérmérsékletüket, vagy az amerikaiak sajátították el a kelet-európai hisztit a mostani választási kampányban, ami a végletekig megosztotta az amerikai társadalmat. Az viszont biztos, hogy a megkérdezett egykori magyarok olyan képet festettek a választás előtti hangulatról, mintha nem is az Egyesült Államok, hanem a Kossuth téri fütyülős demonstráció lenne a helyszín.

Csak hogy felvegyük a ritmust, bevezetőnek néhány gondolat.

„Hillary korupt zsidó.” „Trump ... mindenkit becsap, ha az érdeke úgy kívánja. A háttér banki hatalom kiszolgálója.” Hillary „Sorossal es másokkal együtt igyekszik elcsalni a választást.” „Clinton világszínvonal, Trump óvodás színvonal.”

A neveken kívül az olyan válaszok jelezték, hogy mégsem itthon vagyunk, mint hogy:

Nem szeretnem, hogy Magyarorszag vagy Oroszorszag sorsara jussunk.

– ahogy azt egy demokrata szavazó írta.

A zaklatott helyzet kérdőívünk nyomán tárult fel előttünk. A kérdéseket Amerikában élő, szavazásra jogosult egykori magyar állampolgároknak küldtük el, mert arra voltunk kíváncsiak, hogy létezik-e sajátosan magyar válasz a Hillary vs. Trump kérdésben.

A hazájukat elhagyó honfitársaink egyértelműen demokraták, hiszen saját bőrükön tapasztalták meg a pártra inkább jellemző befogadást és toleranciát? Vagy pont fordítva: az őshazájuktól távol élő amerikás magyarokban felerősödik a nacionalizmus, és így elbódítja őket a radikálisabb Trump?

Bár a beérkezett 58 válasz reprezentatívnak nem mondható, de már elég ahhoz, hogy véleményt formálhassunk arról, hogy fest a közelgő elnökválasztás egykori honfitársaink szemszögéből.

38 hozzászólás Tovább

Az FBI 12 nappal az elnökválasztás előtt újranyitja Hillary Clinton email-aktáját

október 28., 20:08 Módosítva: 2016-10-30 01:38:04
573
28 hozzászólás

12 nappal az amerikai elnökválasztás előtt az FBI bejelentette, hogy

újranyitják a nyomozást Hillary Clinton emailbotránya ügyében.

A szövetségi nyomozóiroda igazgatója,  James B. Comey pénteken, a szenátus igazságügyi bizottságának írt levelében árulta el, hogy egy, az eredeti ügyhöz nem kapcsolódó esetben fedezték fel, hogy vannak még olyan emailek, melyeket figyelembe lehet venni annak eldöntésénél, vajon Hillary Clinton külügyminiszterként tanúsított, feltűnően hanyag adatkezelése átlépte-e a törvényesség határát.

Magyar idő szerint péntek este újabb részletek derültek ki: Az FBI Clinton vezető tanácsadójának és az ő férjének lefoglalt telefonjain talált meg – a New York Times információi szerint akár több ezer – olyan emailt, melyről a nyomozók úgy ítélték, köze lehet az email-botrányhoz. Huma Abedin épp válófélben van demokrata képviselőként is dolgozó férjétől, Anthony Weinertől. A New York-i férfi 2011-ben amiatt volt kénytelen lemondani képviselői posztjáról, mert Twitteren küldözgetett egy nőnek meztelen képeket önmagáról, 2013-ban -épp, miután bejelentkezett New York polgármesteri székéért - kiderült, hogy minimum hat nőnek küldött képeket a péniszéről. A válóokot végül az a fotó szolgáltatta (csak erős idegzetűeknek!), melyen Weiner dudorodó alsógatyával fekszik az ágyán - fiára vigyázva. Ezt a képet egy vele flörtölő 22 éves - egyébként fanatikus Trump-rajongó - nőnek küldte el. 

28 hozzászólás Tovább

Trump már ott tart, hogy meg sem kéne tartani a választást

október 28., 11:35 Módosítva: 2016-10-28 23:44:03
8
11 hozzászólás

Donald Trump republikánus párti elnökjelölt helyi idő szerint csütörtökön egy ohiói kampányrendezvényen kijelentette: nem is kellene megtartani az elnökválasztást, elég lenne őt kihirdetni győztesnek. 

11 hozzászólás Tovább

Kicsúszott a futópályáról Trump alelnökjelöltjének repülőgépe

október 28., 10:44 Módosítva: 2016-10-28 13:48:41
1
0 hozzászólás

Leszállás után kicsúszott a futópályáról Donald Trump alelnökjelöltjét, Mike Pence-t szállító Boeing 737-700-as repülőgép a new yorki LaGuardia repülőtéren, írja az Airportal.hu.

Az esemény október 27-én a késő esti órákban történt, a baleset időpontjában esett az eső, a futópálya nedves volt. A gép lecsúszott a futópálya felületéről és annak végén, a laza, füves talajon állt meg, futóművei részben elsüllyedtek a sárban, de a futószárak nem törtek ki a helyükről.

18 éves gépet az Eastern Airlines üzemelteti. Az esemény során személyi sérülés nem történt.

Szólj hozzá! Tovább

Egy ötöd Őszöd sincs a WikiLeaksben

október 28., 07:04 Módosítva: 2016-11-11 16:08:57
62
8 hozzászólás
Majdnem három hete szivárognak már a WikiLeaksen keresztül Hillary Clinton stábjának levelei. Ezeken keresztül mindenki betekintést nyerhetett abba, milyen számításokkal teli, piszkos dolog is a politika. Az orosz hekkerek és Julian Assange közös ajándékcsomagja Trumpnak azonban bunkerromboló bombák helyett csak petárdákkal volt tele, melynek pukkanását alig hallani a kampányzajban.

Érdekes, hogy miután a legdurvább, normális esetben politikai öngyilkossággal felérő politikai balhék is simán lepattantak Donald Trumpról, végül üzleti- és főleg magánéleti botrányaival sikerült komolyan megfogni őt. Ezek olyan durva és ijesztő képet festenek Trumpról, hogy mellette egyelőre elsikkad a Hillary Clinton gázosabb ügyeit megszellőztető újabb WikiLeaks-csomag.

8 hozzászólás Tovább

Letartóztatták azt a férfit, aki megrongálta Donald Trump hollywoodi csillagát

október 27., 22:50 Módosítva: 2016-10-28 07:27:43
3
0 hozzászólás

Los Angelesben letartóztatták azt a férfit, aki szerda hajnalban megrongálta Donald Trump csillagát a Hírességek sétányán Hollywoodban - írja az MTI. 

James Otis, aki építőmunkásnak adta ki magát, kalapáccsal verte szét a csillagot. Rö gtönzött sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Trump nőkkel kapcsolatos megjegyzései borították ki. 

A csillagot azért akarta kivenni a betonból, hogy elárverezze, és az aukció bevételét annak a 11 nőnek akarta felajánlani, akik az elmúlt hetekben a nyilvánosság elé állva feltárták, hogy Donald Trump szexuálisan zaklatta őket. 

Szólj hozzá! Tovább

Miben reménykedhet még egyáltalán Trump?

október 27., 01:10 Módosítva: 2016-10-31 12:42:48
39
30 hozzászólás

Kevesebb mint két hét van hátra a november 8-i amerikai elnökválasztásig, amikor eldől, hogy Hillary Clinton, vagy Donald Trump lesz az Egyesült Államok következő elnöke. Trump nemcsak országosan van lemaradva, hanem

a legfontosabb, a választást eldöntő államokat nézve is nagy Clinton előnye.

A republikánus jelöltnek ettől még maradt esélye, de egy Trump elnökségnél most annak is sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy Clinton nemcsak nyer, hanem átütő győzelmet arat. Megnéztük a felmérések alapján egyenként azokat az államokat, amik igazából számítanak, köztük egy olyat, ahol akár egy harmadik jelöltnek is esélye lehet a nagyok mellett.

Trumpék reménykednek, Clinton nagy győzelemben bízik

A szerdán egy washingtoni hotelének megnyitójára elugró Donald Trump és a kampánycsapata továbbra is hangsúlyozza, hogy a milliárdos még mindig nyerhet. Trump egyik fia, Eric arról beszélt, hogy apja 10 ezer ember előtt beszélt Clevelandben, míg Hillary Clinton és alelnökjelöltje, Tim Kaine gyűlésén csak 600-an voltak egy pennsylvaniai csarnokban. Rudy Giuliani volt New York-i polgármester pedig azzal próbált érvelni, hogy Trump rosszabbul áll a republikánusok között, mint anno Mitt Romney 2012-ben, de szerinte több demokratát és függetlent tud megszólítani.

Hillary Clinton azonban közben már bejelentette, hogy a maga részéről végzett Trumppal, akinek a válla felett átnézve pozitívabb üzenettel próbál felkészülni esetleges elnökségére. Clintonék célja emellett az, hogy minél több államot söpörjenek be, amitől azt remélik, hogy így kivédhetnék Trump csalásról szóló érvelését is.

30 hozzászólás Tovább

Trump megszakította kampányát, hogy megnyissa a saját szállodáját

október 26., 20:22 Módosítva: 2016-10-27 07:22:26
0
3 hozzászólás

Donald Trump republikánus elnökjelölt megszakította kampányát, hogy az amerikai szövetségi fővárosban megnyissa a saját szállodáját - írja az MTI.

A republikánus elnökjelölt döntése nem kis vitát kavart. Azzal vádolják, hogy az elnökválasztási kampány finisében a kampányt saját üzleti érdekei reklámozására is felhasználja. Donald Trump kedden, a floridai Miamiban kampányolva, meglátogatta a Miami mellett lévő golfpályáját is (ahol egyébként interjút adott a Reuters tudósítójának). Döntéseit kampánymenedzsere, Kellyanne Conway magyarázta az NBC televízióban, azzal érvelve, hogy mindez kiemeli Trump üzleti tapasztalatait, s különben is - mondta Conway - Hillary Clinton is volt már távol a kampánytól öt napon keresztül. 

Hillary Clinton egyébként szerdán ünnepli hatvankilencedik születésnapját. A demokraták elnökjelöltje egész nap Floridában kampányolt és arra kérte a választókat, hogy vegyenek részt a korai szavazáson. Az Egyesült Államokban ugyanis 36 szövetségi államban és Washington DC-ben lehetőség van a november 8-i elnökválasztás előtti, korai szavazásra.

3 hozzászólás Tovább

Trump felhagy a pénzgyűjtéssel a kampány hajrájára

október 25., 23:37 Módosítva: 2016-10-26 12:08:24
1
6 hozzászólás

Meglepő, de valahol logikus döntést hozott Donald Trump, aki az elnökválasztási kampány hajrájára felhagy a pénzgyűjtéssel, és a pénzért kalapolás helyett inkább az emberek közé megy kampányolni. Ez persze egyáltalán nem azt jelenti, hogy bedobná a törölközőt, pusztán csak az eddig felhalmozott – a demokratákénál azért jóval kevesebb – pénzéből fejezi be a kampányt.

6 hozzászólás Tovább

Obama már a demokrata kongresszusért harcol

október 24., 17:42 Módosítva: 2016-10-25 11:01:17
8
16 hozzászólás

Az aktívan kampányoló Barack Obama elnök vasárnap Las Vegasban Donald Trump mellett a republikánus szenátorokat, kongresszusi képviselőket és kormányzókat is kiosztotta. Miután Hillary Clinton átlagosan 6 ponttal vezet országosan Trump előtt, és a csatatérállamok többségében is jobban áll a republikánus jelöltnél, Obama is főként arra koncentrált, hogy a szenátusi többségért küzdő demokratákat segítse.

16 hozzászólás Tovább

Clinton: Végeztem Trumppal

október 23., 20:45 Módosítva: 2016-10-24 18:38:03
24
32 hozzászólás

Az amerikai elnökválasztáson a demokrata párt jelöltjeként induló Hillary Clinton egy sajtónyilatkozatban kijelentette, hogy a továbbiakban nem érdekli, mit mond republikánus ellenfele, Donald Trump, a folyamatos szájkarate helyett inkább a fontos kérdésekre koncentrál majd a választásokig fennmaradt időben.

32 hozzászólás Tovább

Trumpot már egy pornósztár is zaklatással vádolja

október 23., 12:04 Módosítva: 2016-10-24 07:07:24
254
0 hozzászólás

Jessica Drake pornófilmes sorban a 12. nő, aki azzal vádolja a republikánus párti elnökjelöltet, hogy szexuálisan zaklatta. Állítása szerint 2006-ban találkoztak egy golfversenyen, Kaliforniában, ahol Trump felhívta a szállodai szobájába. Drake nem akart egyedül felmenni, így két barátnőjét is magával vitte.

Trump pizsamában fogadott minket,  átölelt és megcsókolt mindegyikőnket, anélkül, hogy erre engedélyt kért volna. A pornózásról kérdezett, nagyon érdekelték a részletek. Nem sokkal később leléptünk, de Trump engem mindenképpen szeretett volna viszontlátni a szobájában. Elutasítottam, de nem hagyta annyiban, pár óra múlva felhívott, és tízezer dollárt kínált, ha felmegyek hozzá egyedül. Ismét nemet mondtam, pedig még a magángépét is felajánlotta, hogy azzal menjek haza Los Angelesbe.

Szólj hozzá! Tovább

Trump beintene a szabadkereskedelmi megállapodásoknak és a klímaváltozásnak

október 22., 20:45 Módosítva: 2016-10-23 08:06:15
13
3 hozzászólás

A történelmi jelentőségű, pennsylvaniai Gettysburgben mondta el szombaton Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltje, mit tenne elnöksége első száz napján, írja az MTI.

Itt mondta el híressé vált beszédét Abraham Lincoln, az Egyesült Államok első republikánus párti elnöke 1863-ban, négy hónappal az után, hogy a város mellett az északi, uniós erők vereséget mértek a déli, konföderációs csapatokra, ami fordulópontot jelentett az amerikai polgárháborúban.

3 hozzászólás Tovább

Fehér poros borítékot találtak Clinton kampányközpontjában

október 22., 18:49 Módosítva: 2016-10-22 20:47:37
2
1 hozzászólás

Gyanús, fehér port tartalmazó boríték miatt ki kellett üríteni Hillary Clinton kampányközpontját helyi idő szerint péntek este New Yorkban, írja az MTI.

Két gyakornok találta a fehér port tartalmazó borítékot a kampánystáb manhattani irodájában, ahonnan átvitték a brooklyni kampányközpontba. Ott viszont egy teljes emeletet kiürítettek a gyanús por miatt - mondta el a helyi rendőrség.

1 hozzászólás Tovább

Joe Biden azt kívánja, bárcsak verekedhetne Trumppal

október 22., 12:15 Módosítva: 2016-10-23 07:25:56
18
5 hozzászólás

Ragadós Donald Trump keménykedős stílusa az amerikai elnökválasztási kampányban, ugyanis Joe Biden, amerikai alelnök már nem először fogalmazott meg durva kijelentéseket, a republikánus elnökjelölttel kapcsolatban. Egy pénteki kampányrendezvényen a következőket mondta:

"A sajtó mindig azt kérdezi tőlem, hogy nem vágyom-e arra, hogy vitázhassak Trumppal. Nem, inkább azt kívánom, hogy bárcsak gimiben lennénk. Akkor lerendezhetnénk ezt a tornaterem mögött."

5 hozzászólás Tovább

Több résztvevő ledöbbent Trump és Clinton közös vacsoráján

október 21., 18:08 Módosítva: 2016-10-22 17:57:41
369
26 hozzászólás

Négy éve kellemes, most inkább viccesen kínos volt az elnökjelöltek szereplése az Alfred E. Smith Memorial Foundation éves jótékonysági vacsoráján, ami általában a humoros pillanatokról szól. Nem volt példa rá, hogy a két jelölt beszédében ilyen erős mondatok hangozzanak el, amikre a vendégek volt, hogy hangos fújolással válaszoltak, és a házigazda is elítélte a történteket. Ahogy közeledik a választás napja, úgy durvul az ellentét, az amerikaiak pedig nagyon belefáradtak már az egészbe – de legalább elsült az elnökválasztás eddigi legjobb poénja.

26 hozzászólás Tovább

Minden idők hamadik legnézettebb tévévitája volt a szerdai

október 21., 11:17 Módosítva: 2016-10-21 13:40:19
1
11 hozzászólás

Csütörtökre virradóra ment a tévékben a harmadik, egyben utolsó vita Donald Trump és Hillary Clinton között, melynek csúcspontján Trump nem volt hajlandó kijelenteni, hogy el fogja fogadni a választás végeredményét. Amerikában hagyományosan az első tévévita a legnézettebb, és ez most is így volt, azonban a harmadik is óriásit hasított.

11 hozzászólás Tovább

Trump mégis elismeri a választás eredményét, egy feltétellel

október 20., 19:18 Módosítva: 2016-10-21 11:46:56
236
44 hozzászólás

A csütörtök hajnali elnökjelölti vitán Donald Trump nem akarta kimondani, hogy el fogja ismerni a novemberi választás eredményét, azt mondta, hogy majd meggondolja, ha ennek eljön az ideje. 

44 hozzászólás Tovább