Fehér ház

Trump utolsó utáni ellenfele is felfüggesztette kampányát, a republikánus előválasztásban teljes a győzelme. A republikánusok továbbra is megosztottak, vannak, akik még Clintonra is átszavaznának. Megnéztük, hogy jutott Trump idáig, mi következik most, hogy a demokraták ellen fordulhat.

Friss kommentek

Elnökválasztási térkép

Clinton Obamával próbálta megfogni Sanderst

február 12., 16:33 Módosítva: 2016-02-12 19:12:59
2
0 hozzászólás

Újabb tévévitán vannak túl a demokrata elnökjelöltek, Hillary Clinton és Bernie Sanders február 11-én Milwaukee-ban, az egyébként csak április 5-én előválasztó Wisconsin államban ültek le egymással. Most találkoztak először New Hampshire után, ahol Sanders, a vermonti szenátor söpörte be a győzelmet.

A vita nem volt különösebben izgalmas, és kiélezett sem, alapvetően udvariasak voltak egymással a jelöltek, ha csípősek is. Az Economist elemzése szerint Clinton legerősebb érve Sanders ellen az volt, hogy a szenátor fantazmagóriákkal házal a rajongóinál (főleg a fiataloknál), például akkor, amikor azt állítja, hogy át tudna verni a kongresszuson és a közvéleményen egy európai stílusú egészségügyi rendszert. Csakhogy ez az érv akkor tudna működni, ha Clinton meg tudná győzni a Sanders-híveket arról, hogy nem látják jól a dolgokat, hogy naivak.

Szólj hozzá! Tovább

Megtörtént: Trump és Sanders is besöpörte a győzelmet

február 10., 07:45 Módosítva: 2016-02-14 13:18:37
236
10 hozzászólás
  • Donald Trump az előzetes felméréseknek megfelelően nagy előnnyel megnyerte a republikánusok előválasztását New Hampshire-ben.
  • Bernie Sanders vermonti szenátor is tarolt, Hillary Clintonnak nem sikerült közelebb kerülnie hozzá az utolsó napokban.
  • A republikánusoknál nem tudott kiemelkedni egy olyan jelölt, aki egyértelműen számíthatna a pártelit támogatására.
  • John Kasich ohiói kormányzó lett a második, az Iowa után erősödő, de a szombati vitán bukdácsoló Marco Rubio visszacsúszott, Jeb Bush pedig túlélte a második államot.

Régóta vezetett sok államban a felmérésekben, azonban az iowai második helye után New Hampshire-ben tényleg megtörtént az, amit sokan nem hittek volna még hetekkel ezelőtt sem: Donald Trump nagy fölénnyel győzni tudott a republikánus előválasztás egyik fontos államában, ahol hosszú sorok alakultak ki, rekordközeli részvétel lehetett.

A demokratáknál pedig a magát demokratikus szocialistának valló Bernie Sanders vermonti szenátor söpörte be a győzelmet a 2008-ban még a felméréseket meghazudtolva fordító Hillary Clinton előtt, ezzel lendületet adva a még mindig hosszú út előtt álló kampányának.

Mindketten annyira biztosan nyertek, hogy már az exit pollok alapján, a körzetek zárása után azonnal kihirdették győzelmüket a nagy amerikai tévék.

10 hozzászólás Tovább

Trump és Sanders nagyot nyert New Hampshire-ben

Index
február 10., 00:41 Módosítva: 2016-02-12 15:28:58
18
0 hozzászólás

Nagy különbséggel győzött Donald Trump a republikánus, és Bernie Sanders a demokrata oldalon a másodikként előválasztó államban, New Hampshire-ben. Clintont most elhagyta a 2008-ban őt választó állam, a republikánusoknál a szombati vitán bukdácsoló Marco Rubio visszaesett, helyette John Kasich ohiói kormányzó lépett egyet előre, Jeb Bush pedig talpon maradt. Rekordközeli részvétel is lehet. Olvassa vissza az előválasztás eredményeinek alakulását!

Szólj hozzá!

Tud nyerni Donald Trump a meglepetések államában?

február 9., 21:32 Módosítva: 2016-02-12 15:28:58
35
1 hozzászólás

Az előválasztások második államában, New Hampshire-ben folytatódik a demokraták és a republikánusok versenyfutása pártjaik elnökjelöltségéért. Iowában a republikánusok versengését felforgató Donald Trump ingatlanmágnás-megmondóember egy hete elszenvedte első vereségét, Hillary Clinton pedig csak egy hajszállal győzött kihívója, Bernie Sanders vermonti szenátor előtt – ez azonban másik állam, egészen más esélyekkel.

1 hozzászólás Tovább

A régi hagyomány Sanderst és Kasich-et hozta ki győztesen

február 9., 09:58 Módosítva: 2016-02-12 15:28:58
1
1 hozzászólás

Már meg is vannak az első eredmények a keddi New Hampshire-i előválasztáson. Dixville Notch városkában a kilenc regisztrált szavazó közül a demokratáknál négyen választották Bernie Sanders vermonti szenátort, a republikánusoknál pedig három szavazattal John Kasich ohiói kormányzó nyert a két szavazatot gyűjtő Donald Trump előtt.

1 hozzászólás Tovább

FT: Michael Bloomberg indulna az elnökjelöltségért

február 9., 06:05 Módosítva: 2016-02-09 09:08:17
1
0 hozzászólás
New York városának volt polgármestere, Michael Bloomberg valószínűleg mégis indulna az elnökjelöltségért, írja az MTI.

Erről maga a milliárdos beszélt a Financial Timesnak, bár a hétfőn megjelentetett interjúban még mindig nem fogalmazott egyértelműen, vagyis nem mondta ki, hogy mikor hozza nyilvánosságra végleges döntését. Mint kifejtette, megvizsgál minden lehetőséget, figyeli, hogy az elnökjelölt-aspiránsok mit mondanak, milyen programot vázolnak fel, s hogyan reagálnak rájuk a választók. Március elején kellene bejelentenie az indulást, ha komoly kampányt akar - tette hozzá.

Szólj hozzá! Tovább

Bill Clinton kifakadt Sanders ellen

február 8., 15:52 Módosítva: 2016-02-12 15:28:58
2
7 hozzászólás

Kampányának üzenete „hermetikusan el van zárva a realitástól", ő maga pedig képmutató, és nem őszinte – többek között ezekről beszélt a felesége legnagyobb ellenfele, Bernie Sanders vermonti szenátor ellen dühösen kikelő Bill Clinton volt amerikai elnök az előválasztását kedden tartó New Hampshire államban.

Bill Clintont már Iowában is titkos fegyvereként harangozta be Hillary Clinton, de az első államban sokkal inkább az volt a célja a fellépéseinek, hogy közös emlékeket idézve, személyesebbé tegye, közelebb hozza a választókhoz a végül szoros döntetlenben győző volt first ladyt. New Hampshire-ben azonban megint olyan támadó üzemmódra állították, ami nem nagyon fordult elő vele, mióta a 2008-as előválasztás alatt Barack Obama ellen beszélt. (Politico, New York Times)

7 hozzászólás Tovább

Már a bevonulásnál jó kis kavarodás volt a republikánus vitán

február 7., 10:22 Módosítva: 2016-02-07 20:40:18
5
4 hozzászólás

A legutóbbi elnökjelölti vitát még kihagyó Donald Trump visszatért, de a többiek is próbáltak fogást találni a riválisokon a republikánus elnökjelölt-jelöltek New Hampshire-i tévévitáján, amin heten vettek részt.

Az előválasztásokat megnyitó Iowát Ted Cruz texasi szenátor nyerte, azonban a második állam a mérsékeltebb szavazóknak is elfogadhatóbb jelöltek terepe. Marco Rubio floridai szenátor bőven számíthatott támadásokra a vitán, hiszen az iowai erős harmadik helyével sikerült a kedden szavazó második államban is erősödnie, miközben a szintén a pártvezetés figyelméért harcoló három másik jelöltnek, John Kasich ohiói kormányzónak, Jeb Bush volt floridai kormányzónak és Chris Christie New Jersey-i kormányzónak is fel kell tudni mutatni valamit, vagy könnyen bajba kerülhet.

4 hozzászólás Tovább

Egyetemista srác szívatja a fotós szakmát az amerikai elnökválasztáson

február 6., 11:42 Módosítva: 2016-02-08 10:33:31
657
62 hozzászólás

Érdekes történetet göngyölítettek fel a priceonomics szerkesztői. Donald Trump hivatalos fotósáról akartak portrét írni, miután az ingatlanos-milliárdosból lett elnökjelölt népszerűsége felfelé ívelt (csak aztán hétfőn Iowában elszenvedte első vereségét). Kíváncsiak voltak rá, hogyan dolgozik és mennyit kap a fotós, akinek a fotói a Trumpról alakuló képet meghatározzák, úgyhogy onnan indultak el, ahol mindenki kezdte volna a keresgélést. Megnyitották Trump kampányoldalát, és megnézték, ki csinálta a nyitóképet, amin Trump V-betűt mutatva pózol az egész képernyőt beterítő fotón.

trumnp

Gage Skidmore nevét találták a kép alatt, akiről kiderült, hogy nem a republikánus jelölt hivatalos fotósa. Sőt, nem is fotós. Sőt. Skidmore egy 22 éves srác, aki hobbiból körbefotózta az összes elnökjelöltet egy sor kampányeseményen, és több mint negyvenezer fotót rakott fel róluk a Flickr-re, szabadon felhasználható Creative Commons licensszel.

Egy gyors kitérő, ha nem tudná mi az a Flickr vagy a Creative Commons. A Flickr az egyik legnépszerűbb online fotómegosztó, amit most a Yahoo üzemeltet, és egy egyszerű regisztrációval 1 terabyte-nyi tárhelyet kapunk tőlük a fotóinknak. A Creative Commons pedig egy nonprofit szervezet, a szellemi termékek (szöveg-kép-videó, satöbbi) szerzői jogaira hoztak létre egy iránymutatást, amit egyezményesen használunk az egész világon. A CC-licensz segítségével több fokozatban megszabhatjuk azt, hogy mások milyen feltételekkel használhatják vagy éppen nem használhatják az anyagainkat – erre pedig jogvitás esetekben is hivatkozhatunk.

62 hozzászólás Tovább

Összecsapott a forradalmár és a fennálló rend embere

február 5., 18:53 Módosítva: 2016-02-06 10:36:58
2
1 hozzászólás

Iowa után már hivatalosan is csak Hillary Clinton és a meglepetésember, Bernie Sanders párharca a Demokrata Párt előválasztása. A voksolás után először csapot tössze a két jelölt újabb tévévitában, habár egy town hallban már részt vettek.

Az első fordulót, az iowai kaukuszt, egy hangyányival megnyerte Clinton, de New Hampshire nagyon Sandersnek fekszik, és 17,6 százalékkal vezet is. A forradalmat ígérő, magát demokratikus szocialistának valló Sanders valahol már azzal kisebb történelmet írt, hogy a szocialista jelzőt felvállalva még versenyben lehet a demokrata elnökjelöltségért.

1 hozzászólás Tovább

George Bush is beszállt a kampányba

február 5., 18:02 Módosítva: 2016-02-05 22:02:09
3
1 hozzászólás

George W. Bush volt elnök is teljes mellszélességgel bedobja magát a republikánus elnökjelölti kampányba. Egy új tévészpotban próbál mindenkit meggyőzni arról, hogy öccse, Jeb Bush volt floridai kormányzó lenne a legmegfelelőbb arra, hogy hozzá hasonlóan beköltözzön a Fehér Házba.

1 hozzászólás Tovább

Clinton magyarázkodhatott a méregdrága beszédei miatt

február 4., 19:40 Módosítva: 2016-02-06 11:40:07
0
1 hozzászólás

Hillary Clinton és Bernie Sanders újabb vitán van túl. A két megmaradt demokrata jelölt – no, nem mintha a néhány százalékra mért, de hétfőn visszalépett Martin O'Malley volt marylandi kormányzó sok vizet zavart volna – a CNN town hallján a közönségtől, és Anderson Coopertől, a CNN moderátorától is kapott kérdéseket.

1 hozzászólás Tovább

Hullanak az elnökjelöltek Iowa után, mint a legyek

február 3., 22:28 Módosítva: 2016-02-04 07:13:37
2
0 hozzászólás

A február 1-jei iowai kaukusz után sorra jelentik be kampányuk felfüggesztését az elnökjelölt-jelöltek, a legújabb a sorban Rick Santorum. (Washington Post)

Szólj hozzá! Tovább

Trump össztüzet zúdított Cruzra, csalást kiált

február 3., 19:02 Módosítva: 2016-02-04 09:35:09
81
1 hozzászólás

Az iowai vereség után Donald Trump még kifejezetten visszafogott beszédet mondott, amiben minden ellenfelének, köztük a kaukuszt megnyerő Ted Cruz texasi szenátornak is gratulált, de érthető módon nem nyalogatta túl sokáig a sebeit, és átment támadó üzemmódba. Keményen nekiment Cruznak, és a Twitteren megszórt üzenetekben azt állította, hogy csalással szerezte meg a győzelmet. (Business Insider, Washington Post)

1 hozzászólás Tovább

Rand Paulnak ennyi volt, kiszállt az elnökválasztásból

február 3., 16:00 Módosítva: 2016-02-03 18:05:59
1
4 hozzászólás

Kiszállt a republikánus elnökjelöltségért folyó versengésből libertariánus eszmék atyjának, Ron Paulnak a fia, Rand Paul kentucky szenátor. Apja, Ron Paul 2012-ben még harmadik helyen futott be Iowában a kaukuszon, Rand Paul most viszont harmadannyi szavazattal még pont elcsípett egyébként 1 delegáltat, de messze lemaradva csak az ötödik hely jutott neki. Az országos felmérésekben is csak 2,4 százalékkal állt már, de a republikánus mezőny egyik színfoltjának számított, tavaly egyszer a Time is a legérdekesebb politikusnak nevezte címlapján.

4 hozzászólás Tovább

Amerikai előválasztás: Trump kapott egy pofont, elképesztő döntetlen a demokratáknál

február 2., 07:51 Módosítva: 2016-02-03 17:13:12
228
19 hozzászólás

A demokrata és a republikánus oldalon is izgalmasan alakult az amerikai előválasztásokat megnyitó Iowa államban rendezett szavazás. A republikánusoknál Donald Trump elszenvedte első vereségét, a demokratáknál pedig csak egy hajszál döntött Hillary Clinton javára.

A kezdő államok mindig nagyon fontosak, egy jó rajt után felsorakozhatnak a támogatók egy jelölt mögé, míg a leszereplő indulók pénzforrásai hamar elapadhatnak, és árral szemben is csak ideig, óráig lehet evezni. Az iowai előválasztást éjszaka élőben közvetítettük, itt olvashatja vissza az események alakulását>>>

19 hozzászólás Tovább

Vannak, akik sütivel kenyereznek le

február 2., 00:08 Módosítva: 2016-02-02 19:38:30
10
1 hozzászólás
Tóth György, a Stirlingi Egyetem történésze Iowában doktorált, ezért annak ellenére, hogy nem amerikai állampolgár, megfigyelőként részt vehetett iowai kaukuszokon – 2008-ban egy demokrata, 2012-ben egy republikánus eseményre ment el. 2008-as, egy helyi iskola dísztermében készült képeihez fűzött magyarázatából kiderül, milyen belülről egy kaukusz a lélektanilag egyik legfontosabb államban.

Tóth (aki korábban amerikanisztika szakot végzett az ELTE-n, és először a Kellner-ösztöndíjjal járt Amerikában) az idei választásról kiemelte: az egyik leginkább említésre méltó fejlemény, hogy bár 2008-ban is így volt, most talán még igazabb, hogy egy nőnek komoly esélye van, hogy megválasztják amerikai elnöknek. Amerikában ezen a téren még nem történt meg az a társadalompszichológiai áttörés, ami után egy női politikus kampányában nem az az egyik legfontosabb kérdés, hogy azért, mert nő, van-e esélye nyerni – fogalmazott.

1 hozzászólás Tovább

Most derül ki, leszavaznak-e tényleg Trumpra

február 1., 21:58 Módosítva: 2016-02-02 20:03:39
10
3 hozzászólás

Egy ország figyel majd az alig több mint hárommillió lakosú Iowára, ahol a demokrata és republikánus szavazók hamarosan felkerekednek, hogy tornatermekben, tűzoltóállomásokon, könyvtárakban összegyűlve sajátos szokásaik alapján nyílt vitában döntsenek arról, kit tartanak a legmegfelelőbbnek arra, hogy pártja jelöltje, végső soron pedig az Egyesült Államok elnöke legyen. A hosszas felkészülési időszak után most kezdetét veszi az a kilenc hónap, aminek végén majd a két párt jelöltje november 8-án összecsap egymással, hogy egyikük beköltözhessen Barack Obama utódjaként a Fehér Házba.

3 hozzászólás Tovább

Így dőlhet el a világ sorsa

február 1., 18:07 Módosítva: 2016-02-05 11:53:31
98
12 hozzászólás
Hétfőn este Iowában megkezdődik élesben is a demokraták és a republikánusok előválasztása pártjuk jelöltségéért. Az egyik oldalon a nagy esélyes Hillary Clinton és kihívója, a vermonti szenátor Bernie Sanders küzd meg egymással, míg a republikánusoknál az ingatlanmágnás Donald Trump vezet a konzervatív tábor támogatottja, Ted Cruz texasi szenátor előtt. Hosszú utat tettek meg az amerikai elnökjelöltségre pályázó indulók, de még annál is hosszabb áll előttük a november 8-i elnökválasztásig. Áttekintettük, mi történt eddig, és mostani tudásunk alapján mi várható még. Kattintsa végig a timeline-t!
12 hozzászólás Tovább

Clinton hajszállal vezet, Cruz nyert a republikánusoknál

Index
február 1., 18:02 Módosítva: 2016-02-02 13:31:20
53
0 hozzászólás

Rengetegen mentek el szavazni Iowában, a republikánusoknál rekordrészvétel mellett Ted Cruz texasi szenátor lenyomta Donald Trumpot, akit a nagyot hajrázó Marco Rubio is szinte befogott. A demokratáknál Hillary Clinton és Bernie Sanders egy százalékon belül volt, Clinton nyert. Élőben követtük végig az amerikai előválasztás nyitányát Iowában!

Szólj hozzá!

Trump népszerűsége nemcsak érthető, hanem szükségszerű is

január 31., 09:59 Módosítva: 2016-02-01 03:06:58
440
14 hozzászólás

Hétfőn az iowai kaukusszal megkezdődik a világ első számú politikai cirkusza, az amerikai elnökválasztás. A republikánus oldalon a fő attrakció egy bombasztikus ingatlanmágnás (Donald Trump) illetve a radikális nézeteiről elhíresült Tea Party-kedvenc (Ted Cruz), míg a demokratáknál egy 74 éves, demokratikus szocializmust (sic!) hirdető szenátor (Bernie Sanders) szorongatja az emailügyei miatt FBI-vizsgálat alatt álló korábbi nagy esélyes Hillary Clintont.

14 hozzászólás Tovább

Cheney lánya is indul a kongresszusi választáson

január 31., 09:26 Módosítva: 2016-01-31 14:45:10
4
0 hozzászólás

Richard Cheney (ismertebb nevén Dick Cheney), a Bush-kormány egykori amerikai alelnökének idősebb lánya, Liz Cheney kongresszusi képviselőnek készül az Egyesült Államokban idén tartandó választásokon, írja az MTI. A 49 éves, ötgyerekes, jogász végzettségű Liz Cheney két évvel ezelőtt a szenátusi választáson indult Wyoming állam jelöltjeként, de akkor kudarcot vallott. Republikánus párttársát, Mike Enzit nem sikerült legyőznie; a helyi republikánusok nem is támogatták őt, mondván, hogy csak néhány évvel korábban költözött Wyomingba, ezért nem is tudná érdemben képviselni Washingtonban ennek a szövetségi államnak az ügyeit.

Liz Cheney most is Wyomingban nyújtotta be a szövetségi választási bizottságnak a szükséges dokumentumokat. Ezúttal azonban a szövetségi képviselőház tagja szeretne lenni, változatlanul a Republikánus Párt tagjaként. Környezetéből származó hírek szerint hétfőn jelenti be indulását az északkelet-wyomingi Gillette városában, amely nagyon megszenvedte a szénbányászat hanyatlását. Cheney éppen erre építi a kampányát, már többször hangoztatta ugyanis, hogy Barack Obama elnök a globális klímaváltozással összefüggő rendelkezéseivel háborút visel a szénipar ellen.

Szólj hozzá!

Titkos mailek is vannak Clinton magánszerverén

január 30., 13:59 Módosítva: 2016-01-30 19:28:48
3
1 hozzászólás

Az amerikai kormány beismerte, hogy féltett kormányzati titkokat is tartalmaz Hillary Clinton vizsgálat alá vett egykori magánszervere, és ezért kiemel onnan huszonkét e-mailt, amelyek tartalma a legmagasabb szintű titokbesorolást igényli, írja az MTI. Mindezt három nappal azelőtt közölték, hogy Clinton a legesélyesebb demokrata elnökjelölt-aspiránsként megmérkőzik vetélytársaival az első, Iowa állambeli jelölőgyűléseken.

1 hozzászólás Tovább

Hillary Clinton riválisát savazza a volt budapesti nagykövet

január 30., 10:50 Módosítva: 2016-01-30 17:10:50
14
0 hozzászólás

Ahogy közeledik az iowai kaukusz, vagyis az első előválasztás február elsején, napról napra nő a feszültség Hillary Clinton táborában. 

Szólj hozzá! Tovább

Ilyen az, ha Trump nincs ott

január 29., 15:44 Módosítva: 2016-01-29 16:49:57
1
0 hozzászólás

A felmérésekben vezető Donald Trump bojkottálta a hétfőn tartott iowai kaukusz előtti utolsó republikánus tévévitát, de a többiek azért összecsaptak még egyszer az előválasztásokat megnyitó állam fővárosában, Des Moines-ban.

A Fox és a Google közös szervezésében ment le a vita. Trump szerint nem lett volna vele korrekt Megyn Kelly, a Fox News műsorvezetője, az ebből kiindult csörte végén pedig lemondta a vitát. A csatorna az utolsó pillanatig fenntartott neki egy üres pódiumot, de a Fox szerint Trump csak akkor lett volna hajlandó elmenni, ha fizetnek ötmillió dollárt a jótékonysági szervezeteinek, ezt pedig nem tették meg.

Szólj hozzá! Tovább

A Fehér Ház rákapcsol a rák elleni harcra

január 28., 18:50 Módosítva: 2016-01-28 21:00:48
6
0 hozzászólás

Csütörtökön hivatalosan is bejelentette Barack Obama, hogy még idén  rákapcsolnak a rák elleni harcra. 

A munkacsoportot Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok alelnöke fogja vezetni. Céljuk, hogy a rák elleni harc hatékonyságát duplájára emeljék. A többek között kabinettitkárokból és közgadászokból álló csoport látványos eredményeket vár a megelőzés, illetve a kezelés és gyógyítás területén egyaránt. A terv szerint öt év alatt akarnak olyan változásokat elérni, ami egyébként alsó hangon, a jelenlegi tempóban tíz évet venne igénybe. 

Joe Biden személyesen is érintett az ügyben, ugyanis nemrég hunyt el fia Beau Biden, aki 46 évesen agydaganat áldozata lett. 

Szólj hozzá!

Trump begorombult, bojkottálja az utolsó Iowa előtti vitát

január 27., 16:42 Módosítva: 2016-01-27 19:23:51
2
0 hozzászólás

A felmérésekben mind országosan, mind most már az előválasztásokat megnyitó Iowában is vezető Donald Trump bejelentette, hogy bojkottálja a szavazás előtti utolsó republikánus tévévitát csütörtök este, írja a BBC.

Szólj hozzá! Tovább

Sanders harciasabb volt, Clinton a tapasztalatával érvelt

január 26., 19:45 Módosítva: 2016-01-30 13:59:06
3
0 hozzászólás

Az előválasztásokat megnyitó államokban egyre jobban álló Bernie Sanders vermonti szenátor a szokásosnál harcosabb arcát mutatta, míg Hillary Clinton volt first lady és külügyminiszter azzal érvelt, hogy ő a legfelkészültebb elnöknek. Egy héttel az iowai kaukusz (jelölőgyűlés, az előválasztások egy speciális fajtája) előtt tartották az utolsó tévévitát a demokrata elnökjelöltek.

Ezúttal egy town hall típusú vitát rendeztek Iowa fővárosában, Des Moines-ban, ahol a meghívott nézők és a CNN moderátora, Chris Cuomo tehetett fel kérdéseket a külön-külön, egymás után a színpadra lépő politikusnak.

Szólj hozzá! Tovább

Egy újabb milliárdos indulása kavarhat még egyet az elnökválasztáson

január 24., 11:51 Módosítva: 2016-02-09 08:38:15
16
0 hozzászólás

Alig egy hétre vagyunk az amerikai előválasztási időszakot megnyitó iowai kaukusztól, a republikánusoknál és a demokratáknál is izgalmasan alakul a küzdelem, de hamarosan akár még egy újabb csavar is jöhet. A környezetéből névtelenül nyilatkozó tanácsadók ugyanis azt mondták a New York Timesnak, hogy Michael Bloomberg milliárdos üzletember, egyébként pedig volt New York-i polgármester is fontolgatja, hogy függetlenként beszálljon-e az elnökválasztásba.

Szólj hozzá! Tovább

Egyre népszerűbb elnökjelölt-jelölt a balhés Trump

2015. szeptember 3., 20:45 Módosítva: 2015-09-25 06:31:44
2
0 hozzászólás

Növelte előnyét, és elérte a 30 százalékos támogatottságot a republikánus szavazók között a Fehér Házra pályázó Donald Trump ingatlanmilliárdos a Monmouth Egyetem legfrissebb közvélemény-kutatásának csütörtökön közölt adatai szerint, írja az MTI. 

Szólj hozzá! Tovább