Obama Kenyában lehetne király

2008. november 4., 14:19 Módosítva: 2009.02.07 11:06

Azért egyes afrikaiak McCaint is szeretik, mert a fehérek jó fej gyarmatosítók voltak. Bővebben >>>

Obama kosarazik, a kampánymenedzser számolgat

2008. november 4., 14:05 Módosítva: 2009.02.07 11:06

David Plouffe, Obama kampánymenedzsere a FoxNewsnak mondta az imént, hogy a demokrata elnökjelölt ma sem hagyja ki a sportolást. Miután befejezték Indianában a kampányolást, a stáb tagjaival kosarazik majd Barack Obama.

Korábban, amikor a CNN kamerái előtt dobott egy hárompontos kosarat, annyit jegyzett meg Obama, hogy ilyen az, amikor nyomás alatt kell teljesítenie.

Amúgy a kampánymenedzser szerint az egyik erősségük az ebben a választási hajrában, hogy nem kell egyetlen államra koncentrálniuk. Persze Plouffe is megkapta a kérdést, hogy ő mit fog ma sportolni. Az amúgy szintén aktívan kosarazó kampánymenedzser azt mondta, a számokat fogja figyleni egész nap. Ma ez lesz az ő sportja.

Plouffe amúgy szép sikerekkel űzi ezt a "sportot" is. Az ő nevéhez szokás kötni Obama sikerét az elnökjelölő kampányban. És a mostani elnökválasztási kampányban is ő az egyik kulcsfigura a kékek oldalán.  

Egész Amerika együtt kávézik

2008. november 4., 12:16 Módosítva: 2009.02.07 11:06

November negyedike nem csak arról lesz emlékezetes, hogy ezen a napon tartották a 2008-as amerikai elnökválasztást, valamint, hogy a jelenlegi first ladynek, Laura Bushnak ezen a napon van a születésnapja. Hanem arról is, hogy ez volt az a nap, amikor egész Amerika együtt kávézott. A Starbucks kávéházlánc ugyanis minden szavazónak ingyen kávét ígér legújabb reklámfilmjében.

Bár eleinte csak azoknak az amerikai állampolgároknak szeretett volna ingyen kávét adni kedden a Starbucks, akik szavaztak is, hétfőn a cég módosította a játékszabályokat. Hogy a választási törvény szellemében járjanak el, kiterjesztették az akciót azokra is, akik nem kívánnak élni szavazati jogukkal a választás napján. Vagy csak egyszerűen Laura Bush egészségére szeretnének koccintani a papírpoharakkal.

Azoknak pedig, akik erőt gyűjtöttek ahhoz, hogy elmenjenek ma reggel szavazni, duplán jól fog jönni a forró kávé. Az amerikai hírtelevíziók tudósításai szerint ugyanis számos szavazóhely előtt már a hivatalos nyitás előtt hatalmas sorok kígyóztak.

Na de miért éppen Kedden?

2008. november 4., 12:15 Módosítva: 2009.02.07 11:06

A WhyTuesday.org főszerkesztőjének kérdésére az előválasztások alatt kiderült, hogy még az elnökségért induló Mike Huckabee sem tudta pontosan miért is tartják kedden az elnökválasztást az Egyesült Államokban. A republikánus jelölthöz hasonlóan az amerikaiak többsége sincs tisztában azzal, hogy miért éppen a november első hétfőjét követő keddet írták elő a szavazásra.

Tovább

A Facebook is számolja a szavazatokat

2008. november 4., 11:39 Módosítva: 2009.02.07 11:06

Az egyik legnépszerűbb amerikai közösségi szájt arra buzdítja amerikai felhasználóit, hogy szavazzanak, valamint a szavazás tényét osszák meg ismerőseikkel is. 

A Facebook amerikai felhasználónak profiloldalán megjelent egy "I Voted" gomb, és ha a felhasználó erre klikkel, ismerősei értesülnek arról, hogy ő már szavazott. A Facebook választási oldalán nyomon is lehet követni, hogy eddig hányan kattintottak a szavazós gombra. 

Egy másik közösségi szájt, a Twitter pedig arra kérte felhasználóit, hogy írják meg rövid, sms hosszúságú üzenetekben választási tapasztalataikat. A TwitterVoteReport.com és a TwitterSearch szájtokon élőben lehet követni az amerikai választópolgárok rövid élménybeszámolóit. 

McCain stábja nem hisz az exit-polloknak

2008. november 4., 11:37 Módosítva: 2009.02.07 11:06

Az Egyesült Államokban ismeretlen a kampánycsend fogalma, a jelölteknek legfeljebb a szavazóhelyiségek közvetlen közelében tilos kampányolniuk. Így a közvélemény-kutatókat sem korlátozza semmi exit-polljaik nyilvánosságra hozásában - igaz, a komolyabb intézetek így is ki szokták várni a szavazás végét. De felméréseik eredményei rendre még a szavazókörök zárása előtt kiszivárog, és ezek eredménye nagyban befolyásolja a média tudósításait.

McCain kampánystábja ezért a választás előestéjén körlevelet adott ki, amiben az exit-pollok megbízhatatlanságára hívják fel a figyelmet. Állításuk szerint a szavazókörökből távozók megkérdezésén alapuló felmérések általában felülmérik a demokraták támogatottságát. Obama támogatottságát különösen, hiszen lelkes választói valószínűbben nyilatkoznak a kutatóknak. Ez mind országosan, mind tagállami szinten igaz, írják. 2004-ben például John Kerry a valósnál 5,5 százalékponttal jobb eredményt ért el, azaz konkrétan ő tűnt a választás győztesének. (via Drudge)

Obama fölényesen nyert az első szavazáson

2008. november 4., 11:18 Módosítva: 2009.02.07 11:06

Az Egyesült Államok választásainak egyik legrégibb hagyománya, hogy két kis New Hampshire-i városka maroknyi szavazópolgára már közvetlenül éjfél után leadja szavazatait. Dixville Notchban és Hart's Locationben az idén összesen 50-en szavaztak. Dixville Notchban Obama 15-6, Hart's Locationben 17-10 arányban nyert - itt két szavazó Ron Paulra, a libertariánus republikánusra adta szavazatát. (via AP)

01

Megdöbbennénk, ha McCain megnyerné

2008. november 4., 11:15 Módosítva: 2009.02.07 11:06

A közvélemény-kutatások 6-11 százalékos előnyt mérnek Barack Obamának, innen pedig képtelenség elbukni a választást. Bővebben >>>

Palin mégsem élt vissza hatalmával

2008. november 4., 10:42 Módosítva: 2009.02.07 11:06

A választás előtt egy nappal elkészült az alaszkai törvényhozás Palin kormányzó visszaéléseit vizsgáló bizottságának jelentése. A bizottság megállapításai szerint a republikánus alelnökjelölt nem élt vissza hivatali hatalmával, amikor kirúgta az állam rendőrfőnökét. Palin a gyanú szerint azért rúgta ki a rendőrfőnököt, mert az csupán öt napos felfüggesztéssel büntette Palin sógorát, aki fegyvert fogott saját gyerekére és bántalmazta exnejét, Palin nővérét. Az alaszkai törvények szerint a kormányzó bármikor, indoklás nélkül felmentheti a rendőrfőnököt, így, akármi volt is a kirúgás oka, nem követhetett el visszaélést hivatali hatalmával. (via AP)

Chavez tárgyalna "a fekete emberrel"

2008. november 4., 10:28 Módosítva: 2009.09.07 19:13

Az Egyesült Államok imperialista világuralmi törekvéseinek legnagyobb latin-amerikai ellenfele, Hugo Chávez venezuelai diktátor - aki Obamához hasonlóan nagy híve a vagyon újraelosztásának - egyértelmű támogatásáról biztosította a demokraták elnökjelöltjét. Jóslata szerint a választást "a fekete ember" nyeri majd, akivel amúgy tárgyalni is hajlandó. Igaz, azt nem kéri tőle, "hogy forradalmár vagy szocialista legyen". (via Reuters)

McCainen már csak a drogok segíthetnek

2008. november 4., 10:24 Módosítva: 2009.02.07 11:06

Az idei elnökválasztási kampány legjobb tréfáit rendre a republikánusok sütötték el, akik humorukat az utolsó pillanatban sem vesztették el. Mark Salter, McCain főtanácsadója politikustól szokatlan őszinteséggel válaszolt arra a kérdésre, hogy hogyan bírja majd talpon a megterhelő kampány utolsó napját. "Amfetaminnal. Én személy szerint legalábbis így fogom kibírni" - válaszolta a Wall Street Journalnak. Komolyabb válasza sem volt sokkal visszafogottabb. "Kicsit nehezen kelek ki az ágyból, de nyolc kávé és egy fél doboz cigaretta után már embernek érzem magam". (via Gawker)

“Még nem nyertünk meg semmit”

2008. november 4., 09:45 Módosítva: 2009.02.07 11:06

[Interjú Joan Axelrod-dal, az Obama kampány Arlington-i (Massachusetts) irodájának vezetőjével. Joan bátyja, David Axelrod Barack Obama főtanácsadója és a kampány egyik fő stratégája. Joan civilben fogyatékos gyerekek gondozásával foglalkozik. Ezt az írást Felcsuti Balázs jegyzi. Balázs 10 éve él a Massachusetts-i Bostonban, ahol egy biotechnológiai cég munkatársa. Balázs önkéntesként segíti Obama kampányát Massachusettsben és New Hampshire-ben.]

Miért csatlakozott Barack Obama kampányához?

Nagyon megfogott Barack személyisége. Davidtől már évek óta hallok róla, és nemrég személyesen is megismertem. A fiam is Obamánál volt kongresszusi gyakornok, most pedig a médiakapcsolatok területén dolgozik a kampányban. Obama olyan ember, aki, bár saját maga rendkívül erős vízióval rendelkezik mégis nyitott arra, hogy mások – még ellenfelei - véleményét is figyelembe vegye álláspontja kialakításánál. Nem véletlenül példaképe Abraham Lincoln, aki elnökké választása után több politikai ellenfelét is meghívta kabinetjébe. Ezenkívül kiegyensúlyozott személyisége nyugalmat áraszt a legnagyobb krízis közepette is. Ezt a közvélemény is megtapasztalhatta a mostani pénzügyi válság kapcsán.

Mikor merült fel először Obama indulásának lehetősége?

Sokak hiedelmével ellentétben Obama nem akart óvodás kora óta elnök lenni.

Tovább

Barack Kicsoda nagy utazása

2008. november 4., 09:07 Módosítva: 2009.02.07 11:06

Egy éve még úgy tűnt, Hillary Clinton könnyed győzelmet arat Rudy Giuliani ellen. Aztán mindent felborított minden idők egyik legizgalmasabb elnökválasztási kampánya. Bővebben >>>

Most már tudjuk, miért tűnt fáradtnak Obama a hajrában

2008. november 3., 23:34 Módosítva: 2009.02.07 11:06

Néhány órája azt írtuk, hogy Obama vasárnapi kampánybeszédein kifejezetten fáradtnak tűnt. Most már azt is tudjuk, miért.

Bár a hírügynökségek (magyar idő szerint) hétfőn este közölték a hírt, a demokrata elnökjelölt nagymamája fél nappal korábban hunyt el.

Nyilvánvalóan ez a tragikus esemény (is) magyarázza, hogy Obama a rákövetkező napon miért volt (az utóbbi hetekben megszokott formájához képest) sokkal fáradtabb. Meglepő is volt az elcsigázottság, hiszen elnézve korábbi kortesbeszédeit, eddig nem volt jellemző rá az indiszponáltság.

Az egyelőre nem világos, hogy a halálhír miben befolyásolja Obama kampánymenetrendjét a választás előtti utolsó napon. Annyi bizonyos, hogy a tragikus hír hatással lesz mindkét jelölt következő fellépésére... és a szavazókra is.

Meghalt Barack Obama nagymamája

2008. november 3., 22:47 Módosítva: 2009.02.07 11:06

Meghalt Barack Obama nagymamája. 24 órával azelőtt, hogy unokáját az Egyesült Államok elnökévé választhatták volna.

Madelyn Dunham békésen halt meg, közölte közleményében Barack Obama és testvére, Maya. Rákban halt meg hawaii otthonában vasárnap éjszaka, 86 éves volt. Madelyn Dunham keleti parti idő szerint hajnali 5 óra körül halt meg, Barack Obama reggel 8-kor tudta meg ezt Floridában.

Barack Obama mindig úgy beszélt nagymamájáról, hogy neki köszönheti, hogy idáig jutott. "Ő volt a sarokkő a családban" - emlékezik meg róla a demokrata elnökjelölt. Mindig büszke volt unokáira és ükunokáira, és úgy hagyta itt a világot, hogy tudta, hatása maradandó és meghatározó volt mindannyiunkra - folytatódik a közlemény. A család megköszöni mindenkinek, aki virágokat, jókívánságokat küldött az elmúlt időben, köszönik az imákat a nehéz időkben.

Madelyn Payne Dunham otthont adott a fiatal Barack Obamának, amikor anyja utazgatott a világban. A demokrata elnökjelölt mindig úgy beszélt róla, mint aki a legnagyobb hatással volt az életére. Az AP két héttel ezelőtt írt Barack Obama nagymamájáról - Tootról, ahogy ő hívta -, akkor már tudták, hogy súlyos beteg és lehet, hogy nem éri meg november 4-ét.

Az egyelőre kérdés, hogy Barack Obama megszakítja-e kampányát. Október közepén, amikor nagymamája állapota rosszabbodott, Barack Obama megszakította kampányát és elutazott Honolulura, hogy meglátogassa. Akkor felesége, Michelle helyettesítette Columbusban és Akronban, Ohio államban. Barack Obama október 25-én folytatta kampányát.

Barack Obama gyakran emlegette nagymamáját a kampány során, mint akinek sokat köszönhet, mint aki a világháború alatt keményen dolgozott egy repülőgép összeszerelő üzemben. Ugyanakkor a nagymamája - egy néhány másodperces bejátszás kivételével - nem jelent meg a kampányban.

John McCain és felesége, Cindy közleményben fejezte ki részvétét az Obama családnak.

7 államban, 1 nap alatt, 72 évesen?

2008. november 3., 21:09 Módosítva: 2009.02.07 11:06

A republikánusok nem adják fel az utolsó napon sem. Pedig az előrejelzések szerint nem nekik áll a zászló. Ha Obama hozza a demokrata államokat, már önmagában ezzel meglesz neki az elektori szavazatok többsége. Úgyhogy a republikánusoknak nem maradt más lehetősége, mint bemenni az oroszlán barlangjába és megpróbálni elhódítani egy vagy két inkább demokrata beállítottságú államot.

A republikánus kampánystáb nem tehetett mást, mint a választás utolsó napján elküldte a 72 éves republikánus elnökjelölt John McCaint 7, azaz hét amerikai államba kampányolni.

Tovább

Obama fárad

2008. november 3., 18:51 Módosítva: 2009.02.07 11:06

A demokrata párt nagyot hajrázott. Az utolsó napokra azonban érezhetően elfáradt jelöltjük. Obama szombaton Nevadában gyűlésezett, aztán átrepült Coloradóba. Majd a napot Missouriban zárta.

Vasárnap a demokrata kampánystáb Ohio államba töltötte az egész napot. Ez az egyik olyan állam, melyet a demokratáknak fontos lenne megnyerniük, ahhoz, hogy biztosan nyerje Barack Obama a 2008-as amerikai elnökválasztást.

Tovább

Obama Jokerrel együtt ijesztget

2008. október 31., 17:40 Módosítva: 2009.02.07 11:06

Négyévente a november első hétfőjét követő kedden megrendezett elnökválasztás az október 31-én tartott Halloween alatt is érezteti hatását, nagyon sok jelmezes öltözik ugyanis valamelyik elnökjelöltnek. Az ünnep így aztán előrejelzésnek sem utolsó, hiszen számos árus szerint az elmúlt hét alkalommal mindig az az induló nyerte az elnökválasztást, amelyiknek a maszkjai néhány nappal a szavazás előtt jobban fogytak. Ez nem túl jó hír a republikánusoknak, ugyanis miközben az új Batman filmnek köszönhetően a legtöbben Jokernek öltöznének, a két jelölt közül egyértelműen a demokrata Barack Obama a népszerűbb. (Sun Times)

Tovább

Barack Webama

2008. október 30., 19:31 Módosítva: 2009.02.07 11:06

[Ezt az írást Felcsuti Balázs jegyzi. Balázs 10 éve él a Massachusetts-i Bostonban, ahol egy biotechnológiai cég munkatársa. Balázs önkéntesként segíti Obama kampányát Massachusettsben és New Hampshire-ben.]

Régóta tudjuk, hogy az Obama kampány stratégiájának egyik fő eleme az internet adta lehetőségek kiaknázása. Ezen lehetőségek három csoportba oszthatók: adományok gyűjtése, önkéntesek toborzása és az Obama támogatók szavazásra bíztatása.

Én azóta tudom, hogy ezzel nem viccelnek, mióta önkéntesként először felfirkantottam a nevem, email címem és telefonszámom valami papírfecnire, amiről meg voltam győződve, hogy a szemétkosárban végzi. A papír valószinűleg ott is végezte, ám előtte még az adataim bekerültek a demokraták adatbázisába és azóta folyik a párbeszéd közöttünk.

Tovább

New Hampshire Obamáé 2.

2008. október 29., 06:35 Módosítva: 2009.02.07 11:06

[Ezt az írást Felcsuti Balázs jegyzi. Balázs közgazdász végzettségű és tíz éve él a Massachusetts-i Bostonban, ahol egy biotechnológiai cég munkatársa. Balázs önkéntesként segíti Barack Obama kampányát Massachusetts-ben és New Hampshire-ben.]

Vasárnap korán reggel gyülekeznek az Obama-önkéntesek Boston külvárosában, az Arlington-i demokrata párti irodában, ahonnan a szoros versenyt ígérő New Hampshire-be megyünk korteskedni. Vidáman, “GObama” felkiáltással üdvözöljük egymást, annak ellenére, hogy a többség alig ismer valaki mást a társaságból. Az irodavezető párokba oszt minket és kezünkbe nyom egy papirost a számunkra kijelölt New Hampshire-i demokrata irodába vezető útvonal leírásával. Első utunk oda kell, hogy vezessen. Ott rögtönzött kortestréningen fogunk részt venni, illetve megkapjuk a felkeresendő szavazópolgárok listáját.

Tovább

Obamára büszke lenne Dagobert bácsi

2008. október 28., 09:05 Módosítva: 2012.04.23 13:34

A november 4-i elnökválasztást megelőző legutolsó pénzügyi jelentések szerint október elején ugyan némileg visszaesett Barack Obama támogatóinak az adakozási kedve, azonban a demokrata elnökjelölt a szeptemberben összegyűjtött 150 millió dollárral így is bődületes rekordot állított be. Bár a pénzügyi szempontból jócskán lemaradt republikánusok szerint a pénz nem minden, de a gazdasági helyzet előtérbe kerülése mellett az összegyűjtött milliók is mindenképpen közrejátszottak számos republikánus államban Obama előretérésébem. (AP, Bloomberg)

Tovább

Izrael McCaint választaná

2008. október 27., 16:54 Módosítva: 2009.02.07 11:06

Az izraeliek 46,4 százaléka, ha tehetné, John McCainre szavazna, míg Barack Obama a szavazatok 34 százalékát tudná megszerezni. A megkérdezettek 18,6 százaléka még nem döntötte el, hogy a republikánus vagy a demokrata jelöltet támogatná.

Izraelen kívül csak Grúziában és a Fülöp-szigeteken népszerűbb McCain Obamánál.

Tovább

Fehér és fekete

2008. október 26., 22:55 Módosítva: 2009.02.07 11:06

[Ezt az írást Felcsuti Balázs jegyzi. Balázs közgazdász végzettségű. Tíz éve él a Massachusetts-i Bostonban, ahol egy biotechnológiai cég munkatársa.]

Olvasom valahol Spencer Bachus, az amerikai Képviselőház pénzügyekkel foglalkozó bizottsága republikánus tagjának beszámolóját a pénzügyi válság kezeléséről. Bachus visszemlékszik egy szeptember 25-ei találkozóra George Bush-sal. Ekkorra már világos volt, hogy valamilyen fajta állami beavatkozásra szükség lesz, de a vélemények megoszlottak arról, hogy pontosan milyenre. Henry Paulson pénzügyminiszter 700 milliárd dolláros válságkezelő terve több olyan pontot tartalmazott, amely a Képviselőház republikánus frakciójának nem volt ínyére, többek közt a csomag mérete, illetve az hogy ellenőrzési mechanizmusok nélkül gyakorlatilag szabad kezet adott volna a kormányzatnak a pénz felhasználására.

Tovább

Palinnel csak a baj van

2008. október 26., 10:08 Módosítva: 2009.10.08 12:12

A republikánus elnökjelölt John McCain hátránya a felmérésekben másfél héttel a november 4-i elnökválasztás előtt felszínre hozta a feszültségeket több tanácsadója és Sarah Palin alelnökjelölt között. Miután az utóbbi időben több republikánus - köztük Colin Powell, egykori vezérkari főnök és George Bush külügyminisztere - is az alaszkai kormányzó alkalmatlanságával indokolta, hogy McCain helyett inkább a demokrata Barack Obamát támogatja, a CNN-nek név nélkül kifakadó stábtagok nehezményezték, hogy Palin rendszeresen eltér a kampány hivatalos üzenetétől, és szerintük sokszor a saját feje után megy.

Tovább

Nyilvánosak Biden egészségügyi adatai

2008. október 22., 14:01 Módosítva: 2009.02.07 11:06

Hétfőn Joe Biden nyilvánosságra hozta egészségügyi iratait, amelyek szerint a 65 éves demokrata alelnökjelölt alapvetően teljesen egészséges. Ugyanakkor több orvos szerint kulcsfontosságú dokumentumok hiányoznak a 49 oldalas jelentésből, például nem szerepel benne az utóbbi időben készített CT felvétel vagy angiogram, amellyel még időben kimutathatóak a veszélyes agyi aneurizmák.

Tovább

A győztes átka

2008. október 21., 10:11 Módosítva: 2009.02.07 11:06

[Ezt az írást Felcsuti Balázs jegyzi. Balázs közgazdász végzettségű, a Massachusetts-i Bostonban egy biotechnológiai cég munkatársa]

Van a játékelméletben egy érdekes kifejezés: a győztes átka (winner’s curse). A jelenség a következő egyszerű játékkal demonstrálható. A játék vezetője felmutat egy aprópénzzel teli befőttes üveget. A részvevőknek licitálniuk kell arra, hogy mennyit ér nekik az üveg aprópénz, persze anélkül, hogy azt pontosan megszámolhatnák. A szabály nagyon egyszerű: aki a legmagasabb licitet adja, azé a pénz. A játék tanulsága – és nevének eredete -, hogy az esetek döntő többségében a győztes ajánlat tevője jóval többet fizet, mint az üvegben lévő pénz értéke. 

Tovább

Ohio az új Florida

2008. október 20., 15:00 Módosítva: 2009.02.07 11:06

A republikánusok szerint óriási választási csalásra készülnek a demokraták. Az biztos, hogy 11 olyan államban is vizsgálják egy demokrata-közeli civil szervezet által leadott szavazóregisztrációkat, ahol szoros versenyre számíthatunk. Például Ohióban, ahol kétszázezer új szavazóval kapcsolatban merült fel gyanú. De ebből még nem következik, hogy a szavazáskor is csalnak, sőt. De ha szoros lesz a választás, a mostani vádak lehetőséget teremtenek az eredmények megtámadására. Mint 2000-ben, amikor egy hónapig nem tudhattuk, ki is nyerte a választást. A teljes cikk az Indexen>>

Sarah Palin nézettségi rekordot döntött

2008. október 20., 14:31 Módosítva: 2009.02.07 11:06

Sarah Palin, a republikánus párt alelnökjelöltje megmentette a Saturday Night Live-ot, írja közeli barátunk, a Comment:com. Az idei választásokig csökkenő nézettségű műsorban szombaton személyesen is megjelent az állandó tréfák tárgya, Sarah Palin, a műsor pedig az elmúlt tizennégy év legjobb nézettségét érte el. Bővebben a c:c-ben, ahol remek videók is vannak>>

Colin Powell is Obamát támogatja

2008. október 20., 13:21 Módosítva: 2009.02.07 11:06

Vasárnap Colin Powell, a Bush kormányzat korábbi külügyminisztere bejelentette, hogy a demokrata Barack Obama elnökjelöltségét támogatja. „Új nemzedéket képvisel az amerikai politikában, és a világpolitikában, ezért rá fogok szavazni” - mondta az NBC csatorna egyik politika műsorában. Ugyanakkor azt is leszögezte, hogy nem fog külön kampányolni az illinois-i szenátor megválasztásáért a november 4-ig hátralévő két hétben.(CNN)

Tovább

Vagy ez, vagy az ablakot töröm be

2008. október 20., 05:04 Módosítva: 2009.02.07 11:06

Avagy kiből lesz önkéntes az amerikai elnökválasztási kampányban

[Ezt az írást Felcsuti Balázs jegyzi. Balázs tíz éve él a Massachusetts-i Bostonban, ahol egy biotechnológiai cég munkatársa. Balázs önkéntesként segíti Barack Obama kampányát Massachusetts-ben és New Hampshire-ben]

Hadd kezdjem egy személyes vallomással ezt a jegyzetet. Nem vagyok elkötelezett híve az amerikai Demokrata Pártnak. Sem bármilyen más irányzat vagy ideológia feltétel nélküli követője. Sosem voltam semmilyen párt tagja, aktivistája. És most először veszek részt bármilyen politikai tevékenységben.

Tovább