Fehér ház

Friss kommentek

 • Mannlicher: Kérdés: A 10 millió dollárnál nagyobb vagyon, az nincs átfedésben a 10-50 millió közötti vagyonnal? Vagy az első a házaspárokra, a második az egyénre vonatkozik? A milliárdos gondo... 2016-09-24 19:07
  Clinton keményen rátámadt a milliárdosokra
 • Egri János, kvíznagymester: Az mondjuk érdekes volt mennyire elvárták, hogy beálljon Trump mögé, amikor minden kérdésben mást vall (jobb-rosszabb vagy egyáltalán jó-e az álláspontja az most lényegtelen), ille... 2016-09-24 17:26
  Ted Cruz bejelentette, hogy Trumpra fog szavazni
 • CS úr: Pár évtizede még tűzzel vassal irtották arra fele még a kommunizmus gondolatát is. Most lassan már a magántulajdont is megkérdőjelezik. 2016-09-24 13:23
  Clinton keményen rátámadt a milliárdosokra

Elnökválasztási térkép

Tényleg elcsalja a Google az amerikai elnökválasztást?

június 11., 22:18 Módosítva: 2016-06-12 15:03:46
37
12 hozzászólás

A SourceFed weboldal nemrég készített egy videót, ami néhány nap alatt több millió nézőt gyűjtött maga köré a Facebookon és a YouTube-on.

A hétperces film szerkesztői azzal vádolják a Google-t, hogy megbabrálták az automatikus kiegészítést – tudják, azt, amikor elkezdenek bepötyögni valamit a keresőbe, mire az elkezdi listázni a szerinte releváns keresőkifejezéseket –, méghozzá úgy, hogy a találatok az amerikai Demokrata Pártnak kedvezzenek.

12 hozzászólás Tovább

Egymásnak feszült Clinton és Trump az abortusz kapcsán

június 11., 08:54 Módosítva: 2016-06-11 22:09:37
2
0 hozzászólás

Pénteken Hillary Clinton és Donald Trump is szóba hozta az abortusz kérdését nyilvános fellépésén, mind a ketten azzal vádolták a másikat, hogy elnökké választása esetén radikális irányba változtatná a terhességmegszakítás szabályozását - írja a Politico. 

Szólj hozzá! Tovább

Trump: Aki mondja másnak, az mondja magának, beeee!

június 10., 19:20 Módosítva: 2016-06-11 22:09:39
8
3 hozzászólás

A Twitteren játszott le egy kört a november 8-i elnökválasztásra készülő Hillary Clinton és Donald Trump, habár azt nem lehet mondani, hogy túl magasröptű eszmefuttatásokba bocsátkoztak volna.

Trump kiírta, hogy Barack Obama támogatta Clintont, amivel

még négy év Obamát akar, csak rajta kívül senki más nem!

Erre Clintonék öt perccel később nemes egyszerűséggel a következő üzenettel válaszoltak, és ez lett a kampányának eddigi legtöbbször megosztott bejegyzése:

Töröld a fiókodat realDonaldTrump.

A "töröld a fiókodat" egy twitteren gyakran használt vicc, amit nem szó szerint kell érteni. Általában akkor használják ezt, mikor valakinek a láthatólag jól kigondolt poénja felsül. Ebből a szempontból tökéletes válasz Clinton csapata részéről, hiszen Obama jelenleg is nagyon népszerű elnöknek számít. Sokkal többen utálják Clintont, mint Obamát, világít rá a Vox.com szakértője. Vagyis egyáltalán nem igaz, hogy „senki nem akarna  még 4 év Obamát."

Ráadásul Trumpnak tényleg érdemes lenne megfogadnia, hogy törölje a fiókját vagy legalább megváltoztassa a hozzáállását. Ragaszkodik hozzá, hogy egyedül ő intézze a tartalmat, amiket nem saját kezűleg ír, hanem egy asszisztensének diktálja. Ennek következtében a Twitter csatornájából jó képet kaphat az ember arról, hogy Trump milyen ember is valójában. Bárkinek megosztja az üzenetét, aki őt dicséri, kicsinyes vitákba is belemegy és képtelen elviselni, ha nem az övé az utolsó szó.

Alig egy órával később érkezett Trump visszavágása, amivel Clinton emailbotrányára utalt:

Hol is van a 33 ezer emailed, amit töröltél?

3 hozzászólás Tovább

Obama: Senki nem volt még ennyire felkészült

június 9., 20:31 Módosítva: 2016-06-11 22:09:39
611
10 hozzászólás

A demokraták leendő elnökjelöltje, Hillary Clinton kampányoldalára felrakták Barack Obama videóját, amin az elnök hivatalosan is bejelentette volt külügyminisztere támogatását.

Nem hiszem, hogy valaha lett volna bárki, aki ennyire felkészült lett volna az elnökségre

– mondta. Obama szerint Amerika-szerte több tízmillióan mondták el véleményüket, most ő is kinyilvánítja a sajátját. Gratulált Clintonnak, amiért történelmet írt, és az amerikai politikát meghatározó két nagy pártot tekintve az első női elnökjelölt lett. Méltatta, hogy a saját 2008-as előválasztási küzdelmük után külügyminiszterként dolgozott mellette.

10 hozzászólás Tovább

Clinton: Mérföldkő ez Amerika történetében

június 8., 07:27 Módosítva: 2016-06-15 08:59:54
446
21 hozzászólás
 • Hillary Clinton az első női elnökjelöltként mondott győzelmi beszédet
 • Hat államban szavaztak kedden, ezek közül megnyerte New Jersey-t, Új-Mexikót és Dél-Dakotát, míg Bernie Sanders győzött Észak-Dakotában, és várhatóan Montanában is. Kaliforniában még számolnak, de 90 százaléknál Clinton vezet, nagyon biztosan nyeri a legnagyobb államot
 • A szuperdelegáltakkal a volt first lady már hétfőn bebiztosította a jelöltségét, de kedden az államokban elnyerhető delegáltak többségét is megszerezte
 • A demokrata előválasztás több mint négy hónap után Washingtont leszámítva véget ért, de Sanders azt mondta, talpon maradna a júliusi konvencióig is
 • A demokrata vezetés viszont már a pártegyesítésre akar koncentrálni, amiben Barack Obamának is fontos szerep juthat

Nektek köszönhetően mérföldkőhöz értünk, országunk történetében először lesz egy nő az egyik nagy párt elnökjelöltje

– mondta támogatóinak a magát hivatalosan is a demokraták leendő elnökjelöltjének nyilvánító Hillary Clinton brooklyni nagygyűlésén tartott győzelmi beszédében, és a Twitter avatárján is feltűntette, hogy „Történelmet írtunk". Szerinte üzenet ez minden kislánynak, aki nagy dolgokról álmodik: bárki lehet belőlük, akár még elnök is.

Clinton gratulált riválisának, Bernie Sanders vermonti szenátornak, amiért kampányával milliókat ért el, és lelkesíteni tudta a fiatalokat. Egységre szólította fel a demokratákat, szerinte Sanders több programpontja az egész párt programja is. Emellett pedig nekiment Donald Trumpnak is, aki majd a republikánus ellenfele lesz a november 8-i elnökválasztáson. „Jobbak vagyunk ennél. Nem fogjuk engedni, hogy ez történjen Amerikával" – üzente. Clinton szerint Trump vérmérséklete miatt nem alkalmas elnöknek, sem pedig főparancsnoknak.

21 hozzászólás Tovább

Clinton már várja, hogy Obamával vállvetve kampányoljon

június 7., 09:18 Módosítva: 2016-06-07 15:08:14
0
0 hozzászólás

A demokrata elnökjelöltség várományosa, Hillary Clinton reményei szerint hamarosan már Barack Obama elnökkel együtt kampányolhat, aminek az volt a feltétele, hogy elég delegáltat gyűjtsön a párt jelöltségének megszerzéséhez. Obama múlt héten annyit mondott, hogy ezen a héten szerinte világos lesz, ki lesz a demokraták elnökjelöltje, de korábban már egyértelműen utalt is Clintonra.

Clinton szombaton megnyerte mind a 7 delegáltat a Virgin-szigeteken, vasárnap pedig 61-38,6-ra legyőzte ellenfelét, Bernie Sanders vermonti szenátort a 60 delegáltat kiosztó Puerto Ricón, amivel már nagyon közel került a jelöltséghez szükséges bűvös határhoz.

Az AP számításai szerint Clinton már csak pár delegáltra volt attól, hogy az őt támogató szuperdelegáltakkal – pártvezetők, kongresszusi képviselők, szenátorok – együtt átlépje a demokrata jelöltséghez szükséges 2383 delegáltat. Hétfő este aztán az AP, majd pedig a nagy amerikai tévék is jelezték, hogy 

Clinton az őt támogató szuperdelegáltak számának hirtelen megugrásával már be is gyűjtötte a 2383 delegáltas támogatást.
Szólj hozzá! Tovább

Clinton most már hivatalosan is jelölt

június 7., 07:42 Módosítva: 2016-06-07 12:58:18
0
2 hozzászólás

Hillary Clinton megszerezte a szükséges számú támogatót ahhoz, hogy az amerikai demokrata párt valószínű elnökjelöltje lehessen - jelentette hétfőn az AP hírügynökség, saját összesítése alapján.

A volt amerikai külügyminiszter e szerint már a vasárnapi Puerto Rico-i előválasztáson aratott győzelmével, valamint az őt támogató szuperdelegátusok számának hirtelen megugrásával begyűjtötte azt a 2383 delegátusi támogatást, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy a demokraták nyári konvencióján megtegyék őt az Egyesült Államok első női elnökjelöltjévé.

2 hozzászólás Tovább

Újabb csontváz borult ki Trump páncélszekrényéből

június 4., 21:25 Módosítva: 2016-06-05 16:20:18
5
8 hozzászólás

Egyre több üzleti csontváz borul ki Donald Trump páncélszekrényéből. A héten az amerikai média elkezdte ízekre szedni a Trump Egyetem-nek nevezett üzleti főiskola-hálózat visszásságait, az AP pedig szombaton egy újabb olyan üzletet szellőztetett meg, mely komoly adu lehet majd a republikánus jelölt elleni kampányban.

8 hozzászólás Tovább

Trump börtönbe záratná Hillary Clintont

június 3., 06:52 Módosítva: 2016-06-03 14:29:52
46
7 hozzászólás

Húha, most aztán nagyon eldurvult a kampány; Donald Trump börtönnel fenyegette meg Hillary Clintont külügyminiszterként mutatott hanyagsága miatt, demokrata jelölt viszont azzal ijesztgette hallgatóságát, hogy az ingatlanmágnás túlságosan instabil és indulatos ahhoz, hogy rá lehessen bízni az atomkódot.

Mindkét politikus Kaliforniában kampányolt; Trump már a hivatalos elnökjelöltség (és végre a republikánus pártelit támogatásának) tudatában, Clinton viszont még mindig Bernie Sanders ellen kampányolva.

7 hozzászólás Tovább

Beállt Trump mögé az eddigi legbefolyásosabb támogatója

június 2., 22:12 Módosítva: 2016-06-03 07:40:51
90
5 hozzászólás

Paul Ryan, az amerikai kongresszus Képviselőházának házelnöke, wisconsini képviselő és 2012-es alelnökjelölt csütörtökön egy cikkben jelentette be, hogy Donald Trump megkapja a támogatását és rá fog szavazni a novemberi elnökválasztáson. Ez azért nagy hír, mert Ryan volt a legmagasabb rangú és legbefolyásosabb aktív republikánus politikus, aki eddig vonakodott kijelenteni, hogy beáll Trump mögé. Most azonban egy wisconsini újságban ezt mégis megtette.

5 hozzászólás Tovább

Meglepő üzenetet küldött Trumpnak a harmadik párti jelölt

június 2., 19:27 Módosítva: 2016-06-02 23:33:19
0
1 hozzászólás

A volt republikánus kormányzó Gary Johnsonnal, a Libertárius Párt hivatalos elnökjelöltjével készített interjút a CNN, aminek a végén a Donald Trumpot korábban kiosztó Johnson mosolyogva egy csókot dobott a milliárdosnak. Ezt a meglepő lefegyverzésre szánt eszközt egyébként élőben is bevetné, ha együtt szerepelnének egy vitában, mint ahogy tette azt például a libertáriusoknál szintén próbálkozó John McAfee-vel is.

gary
1 hozzászólás Tovább

Észak-Korea örülne a bölcsnek nevezett Trumpnak

május 31., 20:58 Módosítva: 2016-05-31 21:29:59
2
0 hozzászólás

A legtöbb demokratikus ország vezetője kritikus Donald Trumppal szemben, ami javarészt éles stílusának, valamint unortodox politikai elképzeléseinek köszönhető -írja a Washington Post. Ennek fényében nem annyira meglepő, hogy Észak-Korea egy különösen bölcs emberként tekint a republikánus politikusra, aminek a rezsim  szócsöve, a DPRK adott hangott egy keddi vezércikkben. 

Szólj hozzá! Tovább

Soros György a Clinton-kampány második legnagyobb támogatója

május 31., 11:39 Módosítva: 2016-05-31 16:39:58
2
8 hozzászólás

Soros György csak a második Hillary Clinton kampányának támogatói sorában, derült ki a Forbes cikkéből. Az amerikai gazdasági lap listáján az első Haim és Cheryl Saban, akik tévés vállalkozásaik és befektetéseik révén tettek szert akkora vagyonra, hogy abból

10 millió dollárt 

adományozzanak Clinton kampányára.

8 hozzászólás Tovább

Nagy gyomrost kapott Hillary Clinton

május 30., 11:21 Módosítva: 2016-06-03 06:52:50
146
28 hozzászólás

Néhány hónapja még úgy tűnt, Hillary Clinton bársonyszőnyegen fog bemasírozni a Fehér Házba: Bernie Sanders előtt meggyőző fölénnyel vezetett, a mérsékelt republikánus jelöltek kiesésével pedig megkapta a tökéletes ellenlábast, Donald Trumpot. A hipergazdag és hiperpopulista ingatlanmágnás népszerűsége annyira szűk fókuszúnak tűnt (a sokat emlegetett fehér kékgalléros munkásokon kívül mindenki másnak ellenszenves volt), hogy Hillary Clinton már előre garantáltnak érezhette a latinók, feketék és ázsiai-amerikaiak szavazatait (akik nélkül ma már lehetetlen elnökválasztást nyerni).

De a május már olyan hosszúra és fájdalmasra nyúlt, mint egy gyökérkezelés: New York után Sanders a választási matematikára ügyet sem vetve kampányolt tovább Hillary ellen, méghozzá olyan hevesen, hogy az már átcsap azon a határon, ami a pártot stimuláló belső versengést és a mérgező testvérháborút elválasztja.

Trump pedig az elnökjelöltség bezsebelése után azonnal megkezdte országos kampányát, elkezdte győzködni a jelöltsége ellen berzenkedő republikánus elitet, és több országos közvélemény-kutatásban is felzárkózott Hillary Clintonhoz.

A volt first lady  azonban   a legnagyobb gyomrost nem két riválisától, hanem saját volt munkahelyétől kapta. Szerdán hozta ugyanis nyilvánosságra több vezető amerikai lap a külügyminisztérium belső ellenőrének, Steve Linicknek a 83 oldalas vizsgálatát az emailbotrányról, mely több ponton is elmarasztalja a volt külügyminisztert.

28 hozzászólás Tovább

Rohamrendőrök választották szét a Trump ellen és mellett tüntetőket

május 28., 11:10 Módosítva: 2016-05-29 08:06:51
0
0 hozzászólás

Az amerikai elnökválasztási kampány eddigi legkeményebb pillanatai történtek San Diego utcáin. 

Szólj hozzá! Tovább

Trump tesz a klímaváltozásra, ezerrel tolná az olajat

május 27., 12:38 Módosítva: 2016-05-27 23:09:19
67
12 hozzászólás

Donald Trump végre elmondta, hogy hogyan nézne ki az Egyesült Államok energetikapolitikája, ha őt választanák elnökké. Ahogy pedig az várható volt, a republikánus elnökjelölt elképzelései elég félelmetesen hangzanak a külvilág és a környezetvédők szempontjából, viszont annál jobban az amerikai olajipar számára: felmondaná a párizsi klímaegyezményt és eltörölné Barack Obama környezetvédelmi rendelkezéseit, viszont megépítené a sokat bírált Keystone XL vezetéket és támogatná az olaj- és gázkutak fúrását.

12 hozzászólás Tovább

AP: Trump átlépte a bűvös határt

május 26., 17:32 Módosítva: 2016-05-26 22:14:00
3
3 hozzászólás

Donald Trump átlépte a republikánus jelöltséghez hivatalosan is szükséges 1237 delegáltas bűvös határt az AP saját delegáltbecslésében. A CNN számításai szerint egyébként Trump még alatta van valamivel, ők 1229-re becsülik a delegáltjait.

A becslések azért térhetnek el, mert az államokban elnyert, kötött mandátumú delegáltak mellett helyi pártvezetők is delegáltszavazattal bírnak, ők viszont valójában bármikor változtathatnak álláspontjukon. Az AP számításai szerint Trump többek között az oklahomai republikánusokat vezető Pam Pollard kiállásával szerzett plusz szavazatokat.

3 hozzászólás Tovább

Nézze meg, milyen villára cserélheti Obama a Fehér Házat!

május 26., 13:57 Módosítva: 2016-05-26 18:48:34
3
2 hozzászólás

Nyolc év után hagyja majd maga mögött a Fehér Házat Barack Obama és családja és már arról is vannak sajtóhírek, hogy hova költözik az elnök miután 2017. január 20-án átadja hivatalát utódjának. A Politico forrásai szerint az Obama-család Washingtonban marad, annak Kalorama nevű kertvárosias környékén fog lakni egy hatalmas, több, mint 760 négyzetméteres villába. A család addig nem költözik el a fővárosból, amíg a legkisebb Obama, a 2001-ben született Sasha ki nem járja a középiskolát.

image

A Telegraph azt írja, hogy a ház utoljára 2014 májusában cserélt gazdát, akkor 5 millió 295 ezer dollárért, átszámolva 1,48 milliárd forintért vette meg egy korábbi amerikai kormányszóvivő Joe Lockhart, aki még Bill Clinton elnöksége alatt dolgozott a Fehér Házban. A házhoz jár borospince, díszkert, több szökőkút, 9 hálószoba, ugyanennyi fürdő és egy kisebb konditerem is.

2 hozzászólás Tovább

Trump szerényen a „Báró” álnevet használta önmaga fényezésére

május 26., 08:56 Módosítva: 2016-05-26 11:21:13
0
2 hozzászólás

Donald Trump két hete még letagadta, hogy valaha is álnéven promózta volna magát újságíróknak. Az egyetlen talpon maradt republikánus elnökjelöltet múlt héten ugyan szembesítették egy 1991-es hangfelvétellel, amin a People magazin riporterének nyilatkozik John Millerként, de akkor letagadta, hogy ez ő lett volna. Szerdán Jimmy Kimmel műsorában mégis elismerte, hogy használta ezt és a John Barron neveket, írja a Guardian.

2 hozzászólás Tovább

Donald Trumpból programozási nyelv lett

május 26., 06:35 Módosítva: 2016-05-26 12:59:49
533
0 hozzászólás

Nemrég került fel a Githubra, és máris a világ politikát követő programozóinak kedvence a TrumpScript programnyelv, amit a Rice University egyetem diákjai készítettek egy programozóversenyen. A nyelv a népszerű Python szkriptnyelv alapjaira épül, és igyekszik minden megnyilvánulásában Donald Trump viselkedését másolni. Mottója természetesen az, hogy tegyük újra naggyá a programozást, a hibaüzenetek pedig változatos Trump-idézetek.

Szólj hozzá! Tovább

Hillary Clinton kapott egy rovót

május 25., 20:58 Módosítva: 2016-05-31 10:34:49
0
1 hozzászólás

Hillary Clinton külügyminiszterként megsértette a hivatali előírásokat azzal, hogy hivatalos levelezését is a privát Gmail fiókján, magánszerveren bonyolította a titkosított és védett belső levelezőrendszer helyett - ezzel a megállapítással zárult az ügyet az amerikai külügyi tárca belső vizsgálata, ami szerdán jutott el az amerikai sajtóhoz. Clintont ezért megrovásban részesítették.

1 hozzászólás Tovább

Stephen King szerint Trump az igazi horror

május 25., 20:05 Módosítva: 2016-05-26 06:38:51
1
1 hozzászólás

Közös levélben tiltakozik az Egyesült Államok 600 legnevesebb írója Donald Trump ellen, aki szerintük az amerikai emberekben lévő legsötétebb és legerőszakosabb vonásokat akarja kihasználni arra, hogy magát elnökké választassa. Az aláírók között a leghíresebb talán Stephen King, de tiltakozik még Trump ellen több elismert író, mint Jennifer Egan,  Tobias Wolff vagy Dave Eggert. 

1 hozzászólás Tovább

Megint balhé volt Trump buliján

május 25., 07:48 Módosítva: 2016-05-25 12:50:37
1
1 hozzászólás

Arizona után Új-Mexikóban is erőszakba torkollott a Donald Trump kampányfellépése elleni tiltakozás. A republikánus jelöltséget óriási meglepetésre elhódító populista politikus szerdán harcias tüntetőkkel találta szemben magát Albuquerque-ben. A több száz tüntető áttörte a rendezvényt biztostó vaskorlátot, és a hangos skandálás miatt a show-t többször is félbe kellett szakítani, és a rendőrségnek is be kellett avatkoznia.

1 hozzászólás Tovább

Habony Árpád a fél Századvéget odaadná egy ilyen sötét, aljas és zseniális lejárató videóért

május 24., 00:38 Módosítva: 2016-05-24 14:31:42
7
1 hozzászólás

Nem csak a durcás magyar kormány mondogat oda nagy elánnal Bill Clintonnak, hanem Donald Trump is. A republikánus elnökjelölt ugyanis érzi, hogy - még mindig csak leendő - riválisát, Hillary Clintont a kampányban helyszíni tapasztalataink alapján elég nagypapás teljesítményt mutató volt elnökön keresztül is meg lehet fogni. Ezért Trump hétfőn posztolt is egy videót az Instagramjára, méghozzá a legalattomosabb, legsötétebb lejárató fajtából. Tessék:

Is Hillary really protecting women?

Donald J. Trump (@realdonaldtrump) által közzétett videó,

1 hozzászólás Tovább

Trump: Hillary elveszi a fegyverviselés jogát

május 20., 22:05 Módosítva: 2016-05-21 09:29:51
1
6 hozzászólás

A legnagyobb amerikai fegyverlobbista szervezet, az 5 millió tagot számláló National Rifle Association a támogatásáról biztosította Donald Trumpot, a republikánusok még nem hivatalos, de már biztosnak tekinthető elnökjelöltjét. Ez eddig még nem meglepő, a szabad fegyvertartás hagyományosan a republikánusok kedvenc témája.

Trump a szervezet gyűlésén tartott, nagy sikerű beszédében azt mondta, ha Hillary Clinton lesz az elnök, meg fogja semmisíteni az alkotmány második kiegészítését, ami a szabad fegyverbirtoklás jogát biztosítja az amerikaiaknak. A demokraták (szintén nem hivatalos, de nagyon valószínű) jelöltje ugyan ilyesmit sosem mondott, és valójában az elnöknek erre nem is lenne jogköre. Trump annyival indokolta a kijelentését, hogy "Az én véleményem szerint erre készül".

Hillary egyébként valóban kiállt - Obama elnökhöz hasonlóan - a fegyvertartás szigorítása mellett, de ez főként a brutális tűzerejű automata, sorozatlövő fegyverekre vonatkozik. Az ilyen fegyverek betiltása körül elég komoly vita van Amerikában az elmúlt évek sok áldozatot hozó lövöldözései miatt. A tiltás pártolói szerint az önvédelemhez való jog nem sérül, ha azt csak sima pisztollyal lehet gyakorolni, brutális katonai fegyverek helyett.

Külön csavar a történetben, hogy a kilencvenes években maga Trump is az automata fegyverek betiltása, és a fegyvervásárlással járó ellenőrzési procedúra szigorítását támogatta.

6 hozzászólás Tovább

"Amerika sosem volt nagyszerű"

május 20., 18:23 Módosítva: 2016-05-21 11:07:56
42
16 hozzászólás
Egy Staten Island-i, Bernie Sanders-támogató nő halálos fenyegetéseket kapott, miután széles körben elterjedt a képe a közösségi médiában.

A 22 éves Krystal Lake a munkahelyén, a Home Depot-ban a népszerű Donald Trump szlogent kritizáló sapkát viselt. Szerinte a "Make America Great Again" nem helytálló, mert Amerika sosem volt nagyszerű, mindig történtek benne borzasztó dolgok, és ha Trump lesz az elnök, nem is fog történni semmi jó, ugyanis a Republikánus elnökjelölt elutasító azokkal szemben, akik nem felelnek meg az ő ideális emberképének. 

Az "America Was Never Great" feliratú sapkát viselő pénztárost a felháborodott vásárlók fotózták le és posztolták a közösségi oldalaikon. Lake-et és az üzletet is több támadás érte. Többek között halálosan is megfenyegették a hölgyet, de ő ezeket nem vette túl komolyan. 

Screen Shot 2016-05-18 at 10.03.03 PM.png
16 hozzászólás Tovább

Videón, ahogy Obama szóvivője lerázza magáról Lázár összeesküvés-elméletét

május 20., 12:17 Módosítva: 2016-05-21 16:05:55
1075
32 hozzászólás

Tegnap este írtunk arról, hogy Barack Obama egyes számú szóvivője, Josh Earnest reagált a Lázár János csütörtöki kormányinfóján elhangzottakra, miszerint Barack Obama és az USA azért áll a bevándorlás pártján, hogy muszlimokkal töltsék fel Európát. Azóta felkerült Earnest sajtótájékoztatójáról a Fehér Ház Youtube-csatornájára a videó, amin már pontosan látható, milyen kérdésre mit reagál.

32 hozzászólás Tovább

Trump meglepetésre két felmérésben is előzi Clintont

május 19., 22:40 Módosítva: 2016-06-08 07:45:31
42
10 hozzászólás

Donald Trump két felmérésben is megelőzte országosan a demokraták várható elnökjelöltjét, Hillary Clintont. A Rasmussennél 42-37-re vezetett a milliárdos, míg a Fox News polljában 45-42 volt az állás a republikánus jelölt javára.

10 hozzászólás Tovább

Megszólalt a Fehér Ház pár órával azután, hogy Lázár beleszállt Obamába

május 19., 20:08 Módosítva: 2016-05-20 16:57:58
3745
50 hozzászólás
Már Barack Obama egyes számú szóvivőjéig is eljutott a hír, hogy a magyar kormány intenzív sorosozásba kezdett, sőt azzal vádolja az amerikai elnököt, hogy minél több muszlimot szeretne látni Európában. Josh Earnest röviden és visszafogottan reagált.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón váratlanul kemény szavakkal szólt be Barack Obama amerikai elnöknek és még egy összeesküvés-elméletbe is belekeverte.

50 hozzászólás Tovább

Lényegében eldőlt, ki lesz Donald Trump kihívója

május 18., 06:15 Módosítva: 2016-05-18 20:41:22
73
20 hozzászólás

A nyugati parti Oregon államban tartottak kedden előválasztást, a republikánusoknál az egész csak formalitás volt, mivel Donald Trumpnak már elfogytak a kihívói; a Demokrata Pártban viszont továbbra is éles a verseny; és a pártelit támogatását élvező Hillary Clintont megint megverte a radikális baloldali Bernie Sanders. A vermonti szenátor a választók 53 százalékának támogatását szerezte meg, Hillary Clinton a voksok 47 százalékát kapta. Oregonban 74 kongresszusi küldött megnyerése volt a tét, így Sanders nem sokat tudott ledolgozni 250 küldöttnyi hátrányából

Clinton lényegében már bebiztosította a jelöltségét, azonban Sanders jelezte, hogy az utolsóként szavazó államokig maradni fog, az Indianában és Nyugat-Virginiában aratott győzelmeivel pedig kínos helyzetbe hozta a volt first ladyt. Clintonnak a matek miatt nem, de szimbolikus szempontból kellett már újabb győzelem, amit a másik keddi előválasztáson, Kentuckyban hajszállal sikerült is kiharcolnia: a 46,7 százalékát kapta, míg Bernie Sanders csak 46,3 százalékot kapott. A szoros eredmény azt jelenti, hogy az államban megszerezhető 55 küldöttből Clinton és Sanders 25-25-öt szerzett meg, ötről pedig a hivatalos végeredmény alapján döntenek majd. 

20 hozzászólás Tovább