Fehér ház

Friss kommentek

Elnökválasztási térkép

Tényleg oroszok hekkelték meg a demokratákat?

július 30., 20:47 Módosítva: 2016-08-26 02:05:17
229
12 hozzászólás
Nagyjából csak annyi biztos, hogy valaki meghekkelte a demokrata párt szervereit, megszerzett egy csomó emailt, amit átadott a WikiLeaksnek. Meg annyi, hogy van még az emailekből, és most már politikai következményei vannak a szivárgásnak. A legújabb feltevések szerint a háttérben Oroszország lehet, hiába jelentkezett be egy Guccifer 2.0 nevű hekker elkövetőnek. Viszont amennyi bizonyíték szól az oroszok mellett, technikailag annyira könnyű megkérdőjelezni is őket, politikai motiváció ide vagy oda. Donald Trump viccesen beszólt a demokratáknak az oroszokkal fenyegetve, de ezzel a republikánus pártot is megosztotta, hamar magyarázkodni kényszerült.

Július 22-én, azután, hogy Donald Trumpot hivatalosan is megválasztották republikánus elnökjelöltnek, és azelőtt, hogy a magyar idő szerint péntek hajnalban véget ért demokrata konvenció, a másik párt jelölőgyűlése elkezdődött, a WikiLeaks több mint 19 ezer emailt hozott nyilvánosságra, amit a Demokrata Párt vezetését adó Demokrata Nemzeti Bizottság (DNC) szervereiről szereztek. A levelekből eddig az derült ki, hogy a pártvezetés semlegesség helyett erősen Hillary Clintont favorizálta Bernie Sandersszel szemben, ami felkorbácsolta a vermonti szenátor támogatóit, és Debbie Wasserman Schultz pártelnök is belebukott, a konvenció után távozik tisztségéből.

A pártban úgy gondolják, a levelek kikerülésének időpontja nem lehet véletlen, és a WikiLeakset vezető Julian Assange nyilatkozatai alapján egyértelműen politikai célja van, a szivárogtatásokkal a megfelelő időzítést vártaIgaz, a hekkeléssel átütő csapást nem sikerült mérni sem Clintonra, sem a pártra  – legalábbis egyelőre, mivel a WikiLeaks szerint akad még nem nyilvánosságra hozott emailekből.

12 hozzászólás Tovább

Újabb demokrata hekkelés miatt nyomoz az FBI

július 29., 19:03 Módosítva: 2016-08-26 02:05:17
38
11 hozzászólás

Még javában tart a WikiLeaks-szivárogtatás miatt kitört demokrata emailbotrány, de máris itt az újabb hekkelési ügy: a Reuters információi szerint a Demokrata Nemzeti Bizottság (DNC) után ezúttal a Demokrata Kongresszusi Kampány Bizottságot (DCCC) érte kibertámadás, az FBI már nyomoz az ügyben. A hírügynökségnek négy forrás is azt állítja, hogy az új hekkelésnek köze lehet az előző támadáshoz. A DCCC később meg is erősítette, hogy meghekkelték. A két támadás célpontja, a DNC és a DCCC közös irodában működik.

Frissítés: a Clinton-kampányt is meghekkelték

Időközben egy harmadik támadásról is értesült a Reuters, ebben magát a Hillary Clinton kampánystábja által használt hálózatot hekkelték meg. Ebben az ügyben már az igazságügyi minisztérium nemzetbiztonsági osztálya nyomoz, ami arra utalhat, hogy a kormány szerint állami segítséget kaptak a hekkerek.

11 hozzászólás Tovább

Orbánnal szemben az európai jobbközép Clinton támogatásán gondolkozik

július 29., 14:45 Módosítva: 2016-08-01 14:37:14
86
12 hozzászólás
A Trump-elnökségtől való félelem Philadelphiába, a demokraták jelöltállító gyűlésére terelt számos olyan jobbközép európai politikust, akik korábban mindig a republikánus jelölt megkoronázását nézték végig. De Trumpot nem nyelik le, ellentétben Orbán Viktorral.

Az európai jobbközép pártok hagyományosan az amerikai jobboldalt többé-kevésbé politikailag lefedő Republikánus Párttal tartanak fenn szövetségesi viszonyt, Donald Trump elnökjelöltté válása azonban ezt a hagyományt is felborította. A Politico Europe cikke szerint számos európai jobbközép párt átértékeli az eddigi kötődéseit és inkább a demokraták jelöltje, Hillary Clinton mögött sorakozik föl.

12 hozzászólás Tovább

Clinton: Nem bízhatjuk Trumpra az atomfegyvereket

július 29., 07:22 Módosítva: 2016-08-26 02:05:17
108
20 hozzászólás

Nemzetbiztonsági kérdésekben különösen sokat támadta Donald Trumpot, magát pedig felelős vezetőnek és főparancsnoknak mutatta be Hillary Clinton, aki csütörtök este a philadelphiai konvenció zárásaként elmondta a demokraták jelöltségét elfogadó beszédét. Ezzel hivatalosan is történelmet írt, ő lett az egyik nagy párt első női elnökjelöltje.

20 hozzászólás Tovább

Az amerikai titkosszolgálat nem tudja, kik törték fel Clintonék e-mailjeit

július 28., 23:14 Módosítva: 2016-07-29 08:48:55
2
2 hozzászólás

Az amerikai hírszerzés vezetője azt mondja, valójában még nem tudják, ki törte fel a Demokrata Párt e-mailjeit.  James Clapper, az amerikai nemzeti hírszerzés (DNI) igazgatója csütörtökön beszélt arról, hogy a titkosszolgálat egyelőre nem tud állást foglalni a kérdésben. Az FBI sem hozott nyilvánosságra semmit arról, hogy kik állhattak a hackertámadás mögött.

2 hozzászólás Tovább

A Kreml szerint abszurd, hogy közük lett volna az amerikai hackertámadáshoz

július 28., 20:03 Módosítva: 2016-07-28 21:27:34
1
0 hozzászólás
Abszurdnak és az ostobaság határát súrolónak nevezte a Kreml azokat a vádakat, amelyek szerint Moszkvának köze volt a demokrata párt szervere elleni hackertámadáshoz.

Obama elnök és demokratapárti állítások szerint egyre több szakértő feltételezi: Oroszország áll amögött, hogy a Wikileaks a múlt pénteken a Demokrata Párttól megszerzett több ezer levelet publikált. Ezek arról tanúskodtak, hogy a párt nem volt pártatlan, megpróbálta gáncsolni Bernie Sanders kampányát, hogy Clinton lehessen az elnökjelölt.

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő a Hillary Clinton választási kampánystábjából származó vádakra reagálva most leszögezte: „Nem végeztünk hackertevékenységet, semmi közünk a történtekhez”. Szerinte a vádak annak a bizonyítékai, hogy oroszfóbiát szítanak az amerikai választási kampányban – írja az MTI.

Szólj hozzá! Tovább

Obama nekiment Trumpnak, átadná a stafétát Clintonnak

július 28., 08:25 Módosítva: 2016-07-28 16:43:15
1113
16 hozzászólás

Barack Obama volt a Philadelphiában tartott demokrata konvenció harmadik napjának fő szónoka, és beszédében a korábbi leköszönő elnökökhöz képest aktívabban támadta a másik párt rivális jelöltjét, miközben teljes mellszélességgel kiállt az elnöki öröksége biztosítékának tartott Hillary Clinton mögött.

16 hozzászólás Tovább

Trump az orosz hackerek segítségét kéri a kampányához

július 27., 21:29 Módosítva: 2016-08-09 00:05:26
215
27 hozzászólás
Trump Oroszországtól kér segítséget a kampányához, kérdés, hogy fogják ezt fogadni a republikánus szavazók. Közben Obama már arról beszél, hogy Trump akár nyerhet is - az elnök a veszély emlegetésével Clinton mögé próbálhatja beállítani a bizonytalankodó demokratákat.

Trump direktben az orosz hackerekhez fordult: sajtótájékoztatóján azt kérte tőlük, hogy további e-maileket hozzanak nyilvánosságra Hillary Clinton feltört postafiókjából.

Oroszország, ha hallasz, remélem megtaláljátok azt a 33 ezer e-mailt, ami még hiányzik. Szerintem a sajtónk bőségesen meg fog jutalmazni érte

– mondta a floridai eseményen a republikánus jelölt. Ezt a vele nem szimpatizáló sajtó rögtön úgy interpretálja, hogy az orosz hackereket arra kéri, indítsanak újabb kibertámadást az Egyesült Államok ellen. Trump konkrétan Hillary Clinton külügyminisztersége alatti, eddig nyilvánosságra nem került levelei kapcsán tette a kijelentést. A Quartz szerint valószínűleg ez az első alkalom, hogy egy esélyes elnökjelölt idegen nagyhatalomtól kér segítséget.

27 hozzászólás Tovább

Amerika egyre biztosabb benne, hogy Putyin kavart bele az elnökválasztásukba

július 27., 08:49 Módosítva: 2016-07-27 15:35:01
262
19 hozzászólás

Amerikai hírszerzők arról tájékoztatták a Fehér Házat, hogy "nagy biztossággal állíthatóan" az orosz kormány áll a demokrata párt belügyeit érintő emailszivárogtatós botrány mögött,írja a New York Times.

De azt is hozzátették, hogy azt nem tudják, hogy a levelezés feltörése egy szokásosnak mondható kiberkémkedés volt, amit egyébként az USA is csinál, vagy kifejezett szándék volt az oroszok részéről, hogy manipulálják a 2016-os elnökválasztást.

19 hozzászólás Tovább

Miközben Clinton elnökjelölt lett, az utcán káoszba fordult a tüntetés ellene

július 27., 06:50 Módosítva: 2016-07-28 16:43:16
18
0 hozzászólás

Egy több száz résztvevős Black Lives Matter tüntetés több mint két órán át vonult a Clintont megválasztó demokrata konvenció helyszínétől nem messze, majd összetalálkozott egy másik nagy csoporttal, amelyben ott voltak Bernie Sanders szimpatizánsai és palesztinbarát demonstrálók is, írja a Politico.

A tüntetéseknek ellenzői is akadtak, a helyzet aztán feszültségbe, majd erőszakba fulladt, legalább egy verekedés is volt, noha azt nem lehet teljes bizonyossággal megmondani, hogy ki kezdte.

Szólj hozzá! Tovább

Assange direkt a demokrata gyűlésre időzítette a WikiLeaks szivárogtatását

július 27., 02:50 Módosítva: 2016-07-27 08:53:04
7
4 hozzászólás

Julian Assange, a WikiLeaks alapítója arról beszélt a Democracy Now! hírműsornak, hogy úgy időzítette a demokrata pártvezetés belső levelezésének kiszivárogtatását, hogy egybe essen a demokrata jelöltállító gyűléssel, írja a New York Times.

4 hozzászólás Tovább

Megválasztották Clintont a demokraták elnökjelöltjének

július 27., 01:16 Módosítva: 2016-07-28 16:43:16
45
0 hozzászólás

A demokrata jelöltállító gyűlés második napján a Philadelphiában összegyűlt delegáltak hivatalosan is megszavazták Hillary Clintont az elnökjelöltjüknek. A volt first lady ezzel történelmet írt, és a nagy pártokat tekintve az első női elnökjelölt lett.

Szólj hozzá! Tovább

Nem maradt el a balhé a demokrata konvención

július 26., 06:08 Módosítva: 2016-07-28 16:43:16
17
12 hozzászólás

Az történt, amit mindenképp szerettek volna elkerülni a Demokrata Párt jelöltállító konvencióján: az egység demonstrálása helyett a megosztottságot is megmutatta a nyitónap, bekiabálások, fütyülések szakították meg a beszédeket, amelyek célja épp az lett volna, hogy a párt delegáltjai fogadják el Hillary Clinton előválasztási  győzelmét Bernie Sandersszel szemben. A pártvezetés részrehajlására koncentrálódó emailbotrány meghozta a hatását.

12 hozzászólás Tovább

A pártvezetés emailbotránya közepette kezdődik Clinton megkoronázása

július 25., 20:37 Módosítva: 2016-07-26 06:47:16
51
10 hozzászólás

A demokrata pártvezetést megrengető új emailbotrány közepette, elégedetlen és tiltakozásokat ígérő Bernie Sanders-támogatókkal nyílik meg magyar idő szerint hétfőn éjjel az Együtt egységben szlogennel leírt első nappal a demokraták jelöltállító gyűlése a Philadelphia 76ers NBA-csapat csarnokában. A négy nap alatt Barack Obama elnökkel az élükön felszólalnak a legfontosabb demokrata politikusok, a végén pedig Hillary Clinton történelmet ír, hivatalosan is ő lesz az amerikai politikát meghatározó két nagy párt első női elnökjelöltje. Azonban nagyon nem mindegy, hogy addigra mennyire tudják véghezvinni a legfontosabb célt, vagyis egységbe kovácsolni a demokratákat.

10 hozzászólás Tovább

Trump átvette a vezetést a CNN mérése szerint

július 25., 12:46 Módosítva: 2016-07-25 21:38:16
23
14 hozzászólás

Trump erősödött a republikánus konvencióval, mégpedig akkorát, hogy most épp neki van nagyobb esélye az elnöki címre, közölte a CNN a saját mérései alapján. Eszerint

  • Donald Trump -  44%
  • Hillary Clinton - 39%,

ha a többi, gyakorlatilag esélytelen jelölttel is számolunk, és 48-45, ha csak ketten szerepelnek a mérésben. 

14 hozzászólás Tovább

Obama féltestvére Trumpra szavaz

július 25., 00:00 Módosítva: 2016-07-25 12:01:05
13
6 hozzászólás

Obama Trumpra szavaz, és ezt maga Obama mondta el. Igaz, nem a távozó demokrata államfő, hanem féltestvére, Malik Obama, de azért így is váratlan helyről kap támogatást az afroamerikaiaknál nyilvánvalóan hátránnyal induló republikánus elnökjelölt. „Tetszik, hogy Donald Trump a szívéből szól” – mondta a féltestvér a kenyai Kogelo faluban a New York Postnak.

Malik Obama
Malik Obama
Fotó: MTI
6 hozzászólás Tovább

Az e-mail botrány elsodorja a demokrata pártelnököt

július 24., 23:33 Módosítva: 2016-07-25 12:36:59
7
8 hozzászólás

Lemond a Hillary Clinton előválasztási győzelmét szentesítő jelölőkonvenció után a Demokrata Párt elnöke – írta a The Hill. Debbie Wasserman Schultz távozása a WikiLeaksen kiszivárgott belső levelezéssel áll kapcsolatban, amelyek egyértelművé tették, hogy a pártvezetés Clinton győzelmét támogatta az elnökjelöltségért folyó demokrata párti küzdelemben. Clintonék az oroszokat gyanítják a szivárogtatás mögött.

8 hozzászólás Tovább

Clintonék szerint Oroszország áll az e-mailes botrány mögött

július 24., 22:38 Módosítva: 2016-07-25 08:17:25
9
3 hozzászólás

Oroszországot vette elő Hillary Clinton kampánystábja azután, hogy a WikiLeaks a Demokrata Párt belső levelezéséből 20 ezer e-mailt szivárogtatott ki, amelyek rossz fényt vetnek a pártvezetésre. A levelekből kiderült, hogy pártvezetés erősen dolgozott Clinton legkitartóbb ellenfele, Bernie Sanders ellen.

Az egyik e-mailben ugyanis elég világosan az szerepel, hogy hogyan lehetne az előválasztáson voksolók vallási nézeteire hatva rontani a magát demokratikus szocialistának nevező, zsidó vallású vermonti szenátor esélyeit. Most kiderült, ki állhat a botrány mögött, legalábbis Clintonék szerint.

3 hozzászólás Tovább

Trump fia a New York-i polgármesterség felé kacsintgat

július 24., 19:00 Módosítva: 2016-07-25 00:06:40
4
4 hozzászólás

A republikánus elnökjelölt, Donald Trump legidősebb fia szívesen lenne New York városának polgármestere: az ifjabb Donald Trump erről a CNN-nek beszélt vasárnap, írja az MTI.

4 hozzászólás Tovább

Trump ismét felfedezte a fehér munkás szavazókat

július 24., 17:54 Módosítva: 2016-07-24 19:55:23
2
0 hozzászólás

Donald Trump sikerének az egyik titka, hogy rettentő hatékonyan használja a tömegmédiát, miközben ő maga egy Amerika-szerte tapintható jelenséggé vált. Legelvakultabb támogatói rocksztárként rajongják körbe, és a kampányállomásokon mindig teljes extázisban várják, hogy Trump a show közben lesétáljon a kordonhoz, és kezet fogjon velük az első sorokban. A legutóbbi rajongói fogadtatásról itt nézheti meg nagyképünket.

A republikánus párt évekig elhanyagolta a fehér munkás szavazókat, akik az elmúlt húsz év amerikai gazdaságpolitikájának nagy vesztesei voltak, mások pedig az országos szinten nem is annyira rossz anyagi helyzetük ellenére is egyértelműen úgy érezték, rossz irányba mennek a dolgok – Trump viszont pont azt mondta ki, amit hallani akartak. Már az előválasztások alatt lényegében több társadalmi, szavazói csoport évekig érlelődő bajaira tapintott rá szépen, egyesével, közben pedig simán szembement gazdasági, szociális és külpolitikai témákban több ponton is a republikánusok hagyományos értékrendjével és irányvonalával.

Trump népszerűségét a bázisát adó szavazók között nagyon jól le lehetett mérni a csütörtökön véget ért republikánus jelöltállító gyűlésen. A továbbra is Trump-ellenes kisebbik részt leszámítva a delegáltak szinte éltek-haltak érte, „Trumpot akarjuk!" – kiáltották be, mielőtt dühösen kifütyölték Ted Cruz texasi szenátort, aki nem volt hajlandó támogatásáról biztosítani a milliárdost.

Szólj hozzá!

Obama: Négy dolog kell a leendő elnöknek

július 24., 17:31 Módosítva: 2016-07-24 20:24:59
1
3 hozzászólás

Barack Obama interjút adott az egyik vasárnap délelőtti politikai vitaműsornak, a CBS-en futó "Szemtől szembe a nemzettel"-nek, és kijelentette: nincs jobb elnökjelölt Hillary Clintonnál, írja az MTI.

3 hozzászólás Tovább

Trump Párizst és Berlint okolja a terrortámadásokért

július 24., 16:40 Módosítva: 2016-07-24 19:59:47
31
8 hozzászólás

Csak magát okolhatja Németország és Franciaország a területükön végrehajtott terrorista támadásokért – jelentette ki Donald Trump. A republikánus elnökjelölt szerint az érintett országok tehetnek a történtekről, „mert beengedték az embereket a területükre.”

Trump rendkívüli ellenőrzésnek vetné alá a terror által fenyegetett országokból érkezőket. Ezzel arra utalt, hogy a Franciaországból és Németországból érkező állampolgárokat is jobban meg kellene szűrni, és az eddiginél kevesebb ember beutazását engednék meg az Egyesült Államokba. 

8 hozzászólás Tovább

Bemutatta az alelnökjelöltjét Hillary Clinton

július 23., 20:26 Módosítva: 2016-07-24 17:15:02
1
1 hozzászólás

Miamiban, a Florida International University-n mutatta be választóinak alelnökjelöltjét, Tim Kaine virginiai szenátort Hillary Clinton, a Demokrata Párt elnökjelöltje. Péntek este derült ki, hogy a várakozásoknak megfelelően Virginia volt kormányzóját és a Demokrata Párt korábbi vezetőjét választja Clinton alelnökjelöltnek. 

1 hozzászólás Tovább

Amerika második emberén röhögnek a legtöbbet

július 23., 19:26 Módosítva: 2016-07-24 18:52:48
4
2 hozzászólás
Sok spekulációt követően végre Donald Trump, majd Hillary Clinton is előállt a maga alelnökjelöltjével. De mire is jó az alelnök? Hiszen nem ő az elnök helyettese, ráadásul hazájában a legtöbbet gúnyolt politikus, vagy ahogy még mondani szokás, A világ legismertebb senkije. Az alkotmány szerzői elfelejtettek neki feladatokat adni, és a mai napig a főnökén múlik, kap-e valódi hatalmat vagy az elnökválasztási kampány után betámasztják a Fehér Ház egyik eldugott szobájába. Azért kiderült, hogy alelnöknek lenni mégis nagyon megéri.

Egy külföldinek az Egyesült Államok testőrök és titkárok seregével körülvett, kormányfőkkel parolázó és díszfogadásokon koccintgató alelnöke élet és halál urának tűnik, de odahaza inkább élcek és froclizások állandó célpontja. Igen, egy igazi balek. Ez a reputáció ráadásul olyan mélyen beleívódott a köztudatba, hogy még az amerikai szenátus hivatalos ismertetője is egy magyarázkodással kezdődik:

Ez a legkevésbé értett, legtöbbet gúnyolt és gyakran figyelmen kívül hagyott poszt a szövetségi kormányban.

És már első betöltője, John Adams is így panaszkodott:

Ez a legjelentéktelenebb hivatal, amit az emberi lelemény valaha is megalkotott.

Az HBO pedig egy egész vígjáték-sorozatot húzott fel erre a témára; a Veep kínosan vicces poénjainak nagy része arra van felfűzve, milyen súlytalan Selina Meyer alelnök. Sőt, a Fehér Házi tudósítók 2014-es vacsorájára készített beharangozó videóban még maga Joe Biden is csatlakozott a Selina Meyert játszó Julia Louis-Dreyfushoz egy kis washingtoni semmittevésre:

Joe Biden azonban eléggé túlhajtotta az öniróniát (nekem amúgy is megfekszi a gyomrom az ilyen mértékű politikai önirónia), mivel sok ciklusban a léha látszat gyakran komoly alelnöki hatalmat takart. De a kérdés egyáltalán nem felesleges – különösen nem Magyarországról feltéve:

Az alelnök miért van?

2 hozzászólás Tovább

WikiLeaks-szivárogtatás: nem biztos, hogy pártatlan a demokrata pártvezetés

július 23., 15:06 Módosítva: 2016-07-23 23:14:29
9
6 hozzászólás

Az amerikai Demokrata Párt húszezer belső e-mailjét szivárogtatta ki a WikiLeaks napokkal a párt jelölőgyűlése előtt. A levelekből pedig a CNN szerint az rajzolódik ki, hogy a pártvezetés nem teljesen részrehajlásmentesen járt el az előválasztási kampányban, ami újra felhevítheti a témával kapcsolatos feszültségeket Hillary Clinton és Bernie Sanders hívei között.

6 hozzászólás Tovább

Ha Trumpot megválasztják, jöhet az armageddon

július 23., 14:38 Módosítva: 2016-07-24 15:59:57
96
24 hozzászólás

Miközben Orbán Viktor tusványosi beszédében a világon elsőként állt be Donald Trump mögé mint hivatalban lévő kormányfő, az amerikai sajtó baloldali és centrista orgánumai éppen azt jövendölik, hogy a republikánus jelölt megválasztása ha nem is a világvégéhez, de legalábbis az amerikai demokrácia szétveréséhez vezethet.

A republikánus jelölőgyűlés kapcsán ugyanis számos patinás lap hozott szerkesztőségi- vagy véleménycikket arról, hogy mi vár Amerikára egy Trump-elnökség esetén, és enyhén szólva borúlátóak.

  • A Washington Post szerint Trump különleges veszélyt jelent az amerikai demokráciára
  • A Vox sztárpublicistája, Ezra Klein azt írta, először életében valóban nagyon fél Trump jelölése miatt
  • A New York Times félelemkampánynak bélyegezte Trump "sötét vízióját"
  • A jellemzően az üzletbarát republikánusokhoz húzó Wall Street Journal azt írta, Trump rendkívül keveset tud a politikáról és az állam vezetéséről, és nem érdeklik a részletek.
  • A Slate pedig kigyűjtötte, hogy Trump már egészen pontosan 153 alkalommal bizonyította, hogy nem alkalmas elnöknek
24 hozzászólás Tovább

Megvan Clinton alelnökjelöltje is

július 23., 02:23 Módosítva: 2016-07-23 19:15:27
7
4 hozzászólás

Ahogy azt várni lehetett, péntek este Hillary Clinton is előállt alelnökjelöltjével, aki nem más lett, mint

Tim Kaine, virginiai szenátor.

Clinton a Twitteren úgy jelentette be Kaine-t, mint aki egész életét annak szentelte, hogy másokért harcoljon. Több lehetséges név is keringett, de az utolsó napokban már a legtöbben Kaine-t tippelték a demokrata elnökjelölt legvalószínűbb választásának.

4 hozzászólás Tovább

Engedély nélkül használta Donald Trump a Rolling Stones dalát

július 23., 00:30 Módosítva: 2016-10-06 22:04:44
106
13 hozzászólás

Trump és a Rolling Stones kálváriája nem ér véget. Az amerikai Republikánus Párt elnökjelöltje hónapok óta használja a brit együttes You Can't Always Get What You Want című dalát, annak ellenére, hogy már többször jelezték neki: nem rendelkezik a jogokkal ehhez.

Csütörtökön a republikánus konvención elmondott több mint egy órás beszéde után is felcsendült a dal, a zenekar pedig Twitterén jelezte, hogy Trumpot továbbra sem támogatják és a dal a hozzájárulásuk nélkül hangzott el.

13 hozzászólás Tovább

Trump: Én leszek a hangotok

július 22., 07:35 Módosítva: 2016-07-24 19:59:59
15
8 hozzászólás

A republikánusok elnökjelöltségét hivatalosan is elfogadó, a négynapos jelöltállító gyűlést záró beszédében Donald Trump sötét képet festett egy számos problémától sújtott Egyesült Államokról, de azt mondta, elnöksége új korszakot hozna, amiben Amerika és az átlagemberek lennének az elsők.

8 hozzászólás Tovább

Miért szereti Amerika a radikálisokat?

július 21., 18:27 Módosítva: 2016-07-21 18:27:51
0
0 hozzászólás

Ha az éppen most zajló republikánus és a jövő heti demokrata konvenció is rábólint, Donald Trump, az elszabadult hajóágyú száll harcba a Fehér Ház meghódításáért a politikai elit egy befolyásos, de sokak által szintén elutasított tagjával, Hillary Clintonnal. A BBC Historynak két történész vázolta fel, mi történt a korábbi elnökválasztásokon, amikor ismert politikusdinasztiák szabadúszókkal csaptak össze. Bővebben itt>>>

Szólj hozzá!