Fehér ház

Friss kommentek

Elnökválasztási térkép

Habony Árpád a fél Századvéget odaadná egy ilyen sötét, aljas és zseniális lejárató videóért

május 24., 00:38 Módosítva: 2016-05-24 14:31:42
7
1 hozzászólás

Nem csak a durcás magyar kormány mondogat oda nagy elánnal Bill Clintonnak, hanem Donald Trump is. A republikánus elnökjelölt ugyanis érzi, hogy - még mindig csak leendő - riválisát, Hillary Clintont a kampányban helyszíni tapasztalataink alapján elég nagypapás teljesítményt mutató volt elnökön keresztül is meg lehet fogni. Ezért Trump hétfőn posztolt is egy videót az Instagramjára, méghozzá a legalattomosabb, legsötétebb lejárató fajtából. Tessék:

Is Hillary really protecting women?

Donald J. Trump (@realdonaldtrump) által közzétett videó,

1 hozzászólás Tovább

Trump: Hillary elveszi a fegyverviselés jogát

május 20., 22:05 Módosítva: 2016-05-21 09:29:51
1
6 hozzászólás

A legnagyobb amerikai fegyverlobbista szervezet, az 5 millió tagot számláló National Rifle Association a támogatásáról biztosította Donald Trumpot, a republikánusok még nem hivatalos, de már biztosnak tekinthető elnökjelöltjét. Ez eddig még nem meglepő, a szabad fegyvertartás hagyományosan a republikánusok kedvenc témája.

Trump a szervezet gyűlésén tartott, nagy sikerű beszédében azt mondta, ha Hillary Clinton lesz az elnök, meg fogja semmisíteni az alkotmány második kiegészítését, ami a szabad fegyverbirtoklás jogát biztosítja az amerikaiaknak. A demokraták (szintén nem hivatalos, de nagyon valószínű) jelöltje ugyan ilyesmit sosem mondott, és valójában az elnöknek erre nem is lenne jogköre. Trump annyival indokolta a kijelentését, hogy "Az én véleményem szerint erre készül".

Hillary egyébként valóban kiállt - Obama elnökhöz hasonlóan - a fegyvertartás szigorítása mellett, de ez főként a brutális tűzerejű automata, sorozatlövő fegyverekre vonatkozik. Az ilyen fegyverek betiltása körül elég komoly vita van Amerikában az elmúlt évek sok áldozatot hozó lövöldözései miatt. A tiltás pártolói szerint az önvédelemhez való jog nem sérül, ha azt csak sima pisztollyal lehet gyakorolni, brutális katonai fegyverek helyett.

Külön csavar a történetben, hogy a kilencvenes években maga Trump is az automata fegyverek betiltása, és a fegyvervásárlással járó ellenőrzési procedúra szigorítását támogatta.

6 hozzászólás Tovább

"Amerika sosem volt nagyszerű"

május 20., 18:23 Módosítva: 2016-05-21 11:07:56
42
16 hozzászólás
Egy Staten Island-i, Bernie Sanders-támogató nő halálos fenyegetéseket kapott, miután széles körben elterjedt a képe a közösségi médiában.

A 22 éves Krystal Lake a munkahelyén, a Home Depot-ban a népszerű Donald Trump szlogent kritizáló sapkát viselt. Szerinte a "Make America Great Again" nem helytálló, mert Amerika sosem volt nagyszerű, mindig történtek benne borzasztó dolgok, és ha Trump lesz az elnök, nem is fog történni semmi jó, ugyanis a Republikánus elnökjelölt elutasító azokkal szemben, akik nem felelnek meg az ő ideális emberképének. 

Az "America Was Never Great" feliratú sapkát viselő pénztárost a felháborodott vásárlók fotózták le és posztolták a közösségi oldalaikon. Lake-et és az üzletet is több támadás érte. Többek között halálosan is megfenyegették a hölgyet, de ő ezeket nem vette túl komolyan. 

Screen Shot 2016-05-18 at 10.03.03 PM.png
16 hozzászólás Tovább

Videón, ahogy Obama szóvivője lerázza magáról Lázár összeesküvés-elméletét

május 20., 12:17 Módosítva: 2016-05-21 16:05:55
1075
32 hozzászólás

Tegnap este írtunk arról, hogy Barack Obama egyes számú szóvivője, Josh Earnest reagált a Lázár János csütörtöki kormányinfóján elhangzottakra, miszerint Barack Obama és az USA azért áll a bevándorlás pártján, hogy muszlimokkal töltsék fel Európát. Azóta felkerült Earnest sajtótájékoztatójáról a Fehér Ház Youtube-csatornájára a videó, amin már pontosan látható, milyen kérdésre mit reagál.

32 hozzászólás Tovább

Trump meglepetésre két felmérésben is előzi Clintont

május 19., 22:40 Módosítva: 2016-06-08 07:45:31
42
10 hozzászólás

Donald Trump két felmérésben is megelőzte országosan a demokraták várható elnökjelöltjét, Hillary Clintont. A Rasmussennél 42-37-re vezetett a milliárdos, míg a Fox News polljában 45-42 volt az állás a republikánus jelölt javára.

10 hozzászólás Tovább

Megszólalt a Fehér Ház pár órával azután, hogy Lázár beleszállt Obamába

május 19., 20:08 Módosítva: 2016-05-20 16:57:58
3745
50 hozzászólás
Már Barack Obama egyes számú szóvivőjéig is eljutott a hír, hogy a magyar kormány intenzív sorosozásba kezdett, sőt azzal vádolja az amerikai elnököt, hogy minél több muszlimot szeretne látni Európában. Josh Earnest röviden és visszafogottan reagált.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón váratlanul kemény szavakkal szólt be Barack Obama amerikai elnöknek és még egy összeesküvés-elméletbe is belekeverte.

50 hozzászólás Tovább

Lényegében eldőlt, ki lesz Donald Trump kihívója

május 18., 06:15 Módosítva: 2016-05-18 20:41:22
73
20 hozzászólás

A nyugati parti Oregon államban tartottak kedden előválasztást, a republikánusoknál az egész csak formalitás volt, mivel Donald Trumpnak már elfogytak a kihívói; a Demokrata Pártban viszont továbbra is éles a verseny; és a pártelit támogatását élvező Hillary Clintont megint megverte a radikális baloldali Bernie Sanders. A vermonti szenátor a választók 53 százalékának támogatását szerezte meg, Hillary Clinton a voksok 47 százalékát kapta. Oregonban 74 kongresszusi küldött megnyerése volt a tét, így Sanders nem sokat tudott ledolgozni 250 küldöttnyi hátrányából

Clinton lényegében már bebiztosította a jelöltségét, azonban Sanders jelezte, hogy az utolsóként szavazó államokig maradni fog, az Indianában és Nyugat-Virginiában aratott győzelmeivel pedig kínos helyzetbe hozta a volt first ladyt. Clintonnak a matek miatt nem, de szimbolikus szempontból kellett már újabb győzelem, amit a másik keddi előválasztáson, Kentuckyban hajszállal sikerült is kiharcolnia: a 46,7 százalékát kapta, míg Bernie Sanders csak 46,3 százalékot kapott. A szoros eredmény azt jelenti, hogy az államban megszerezhető 55 küldöttből Clinton és Sanders 25-25-öt szerzett meg, ötről pedig a hivatalos végeredmény alapján döntenek majd. 

20 hozzászólás Tovább

Észak-Korea vezetőjével tárgyalna Trump

május 18., 00:04 Módosítva: 2016-05-27 18:16:29
2
0 hozzászólás

Leülne tárgyalni Kim Dzsong-unnal Donald Trump amerikai elnökjelölt, írja a Reuters. Trump a phenjani atomprogram leállításáról beszélne a kommunista diktátorral. A Reutersnek adott interjújában arról is beszélt, hogy nem tetszik neki, amit Vlagyimir Putyin Ukrajnában művel és a párizsi klímaegyezményt is újratárgyalná.

Szólj hozzá! Tovább

Bill Clinton: Magyarország úgy döntött, Putyin-féle diktatúrát akar

május 16., 23:43 Módosítva: 2016-05-19 23:11:33
8644
87 hozzászólás
A volt amerikai elnök szerint a lengyelek és a magyarok az USA-nak és a hidegháborúnak köszönhetik szabadságukat, most mégis elegük lett a demokráciából és tekintélyelvű diktatúrát akarnak - és persze nem kérnek a külföldiekből. Bill Clinton ezzel Donald Trumppal állította párhuzamba Orbánékat.

Az Egyesült Államok volt elnöke és jó eséllyel leendő First Husbandje, Bill Clinton egy hétvégén tartott kampánybeszédében váratlanul Magyarországról (és a lengyelekről) kezdett el beszélni. Clinton május 13-án a College of New Jersey-ben kampányolt feleségének, a demokraták szinte-már-biztos elnökjelöltjének, Hillary Clintonnak, itt került szóba a szerinte putyinizálódó Magyarország:

87 hozzászólás Tovább

Trump: Legfeljebb nem leszek jóban Cameronnal

május 16., 14:46 Módosítva: 2016-05-16 21:14:16
0
1 hozzászólás

Elnökké választása esetén nem számít "nagyon jó" viszonyra David Cameron brit miniszterelnökkel Donald Trump, az amerikai republikánus párt elnökjelölt-aspiránsa. Trump, aki az ITV brit kereskedelmi televízió hétfői politikai magazinműsorának nyilatkozott, Cameron őt elítélő decemberi nyilatkozatára utalt, írja az MTI.

1 hozzászólás Tovább

Hillary Clinton férjére bízná a gazdaság fellendítését

május 16., 08:57 Módosítva: 2016-05-16 13:17:01
171
7 hozzászólás

Elnökké választása esetén Hillary Clinton a férjére, Bill Clinton volt amerikai elnökre bízná a gazdaság fellendítését, írja az MTI. A demokraták várható elnökjelöltje erről Kentuckyban beszélt egy vasárnapi kampányrendezvényen. Ebben a középnyugati szövetségi államban, illetve Oregonban kedden lesznek az előválasztások.

A politikus szerint Bill Clinton feladata lenne "az amerikai gazdaság újraélesztése".

Bill tudja, hogy mit kell csinálni, különösen az olyan vidékeken, ahol szénbányászatból élnek, vagy amelyek kimaradtak a fejlődésből az elmúlt években

- fogalmazott Hillary Clinton, aki a múlt héten a szénbányászatból élő és a szénbányák bezárásával küszködő Nyugat-Virginiában szenvedett nagy arányú vereséget vetélytársától, Bernie Sanders vermonti szenátortól.

7 hozzászólás Tovább

Beállt Trump mögé a milliárdos királycsináló

május 15., 12:21 Módosítva: 2016-05-16 13:17:18
68
32 hozzászólás

Több mint százmillió dollárt áldozhat Donald Trump elnöki kampányára Sheldon Adelson Las Vegas-i kaszinómilliárdos a The New York Times értesülései szerint.

Adelson a republikánus politikusok kampányainak egyik legfontosabb finanszírozója, de a 100 millió feletti összeg még tőle is kiemelkedően magasnak számít. Főleg annak fényében, hogy másoktól megvonja a pénzeket, hogy  inkább Trumpra költhessen.

32 hozzászólás Tovább

Jó napot, Donald Trump vagyok... izé, a szóvivője, és nem, nem Trump!

május 15., 08:19 Módosítva: 2016-05-16 13:17:57
34
8 hozzászólás

A The Washington Post című lap azt állítja, hogy birtokába jutott egy 1991-ben készült hangfelvétel, amelyen bizonyos John Miller néven bemutatkozó, magát Donald Trump szóvivőjének mondó férfi Trump nőügyeiről beszél egy újságírónak. A Post ugyanakkor azt állítja, hogy az állítólagos szóvivő maga Donald Trump. A republikánusok várható elnökjelöltje viszont váltig cáfolja, hogy a magnószalagon megőrzött hang az övé volna, írja az MTI.

8 hozzászólás Tovább

Donald Trump korábbi inasa szerint Obamát fel kellene akasztani

május 13., 19:20 Módosítva: 2016-05-16 13:18:44
0
0 hozzászólás

Már az amerikai titkosszolgálat is vizsgálódik az ügyben.

Szólj hozzá! Tovább

Három dollárért nyírta ki Donald Trump az NFL riválisát

május 13., 16:38 Módosítva: 2016-05-13 16:38:47
0
0 hozzászólás

Május elejére biztos lett, hogy Donald Trump maradt az utolsó republikánus elnökjelölt az amerikai választáson. Nem ez volt az első, lehetetlennek tűnő vállalkozása az amerikai milliárdosnak, akinek sokan csak viccnek gondolták a jelölését, aztán ahogy telt az idő, úgy jöttek rá, hogy Trump nem tréfál, és bármilyen esélytelennek tartották, végigcsinálja.

Trump bő 30 éve már belekóstolt egy hasonlóan kemény projektbe: a mára a világ legnagyobb sportligájává növő NFL-t, a profi amerikaifutball-bajnokságot próbálta meg térdre kényszeríteni. Annak óriási égés lett a vége. Bővebben itt>>>

Szólj hozzá! Tovább

Trump túl van eddigi legfontosabb találkozóján, Ryannel tárgyalt

május 12., 19:30 Módosítva: 2016-05-13 07:10:08
0
0 hozzászólás

Donald Trump közel egy órán át tárgyalt az egyik legfontosabb republikánussal, Paul Ryan házelnökkel, aki egy hete jelezte, hogy még nem tudja támogatni a párt leendő elnökjelöltjét.

„Biztató volt, amit ma Donald Trumptól hallottam" – mondta az építőnek nevezett megbeszélés után tartott sajtótájékoztatón a házelnök. Azonban szerinte az egység kiépítése egy folyamat, ami nem egyik percről a másikra megy, hiszen minden idők egyik legmegosztóbb előválasztásán vannak túl.

Szólj hozzá! Tovább

Puhul Trump muszlimellenessége

május 12., 11:00 Módosítva: 2016-05-12 12:16:42
0
0 hozzászólás

Donald Trump, aki egyre biztosabb, hogy a republikánusok következő elnökjelöltje lesz, az eddigieknél visszafogottabban beszélt a muszlimokkal kapcsolatos terveiről. Volt honnan hátrébb lépni: Trump korábban otthon és külföldön is nagy felháborodást váltott ki azzal, hogy a párizsi terrortámadás után bejelentette, ideiglenesen megtiltaná a muszlimok beutazását az Egyesült Államokba.

Szólj hozzá! Tovább

Biden: Én lettem volna a legjobb elnök

május 11., 17:04 Módosítva: 2016-05-12 09:13:43
1
10 hozzászólás

Joe Biden alelnök nem kételkedik benne, hogy Hillary Clinton megnyeri a demokrata elnökjelöltséget, és a végén ő lesz a következő amerikai elnök, írta a Politico. Donald Trumpot ugyan jócskán alulbecsülték, de szerinte így is felül fog kerekedni a demokrata politikus.

Biden maga is tervezte, hogy elindul a demokrata elnökjelöltségért, de tavaly októberben, miután fia, Beau Biden meghalt, bejelentette, hogy nem száll be a versengésbe. Ezt most is jó döntésnek tartja, de azért azt elejtette, hogy szerinte

ő maga lett volna a legjobb elnök.

10 hozzászólás Tovább

Bernie Sanders nagy ívben tesz az esélylatolgatásokra

május 11., 07:30 Módosítva: 2016-05-11 12:27:27
3
5 hozzászólás

A papírforma igazolódott a keddi előválasztásokon: Nyugat-Virginiában és Nebraska államban a republikánusoknál az egyedüliként állva maradt jelölt, Donald Trump győzött, míg a demokratáknál Nyugat-Virginiában Bernie Sanders vermonti szenátor győzött. Ez utóbbi még nem végeredmény, de a Politico szerint 61 százalékos feldolgozottsági aránynál 51-36-ra vezet Hillary Clintonnal szemben.

5 hozzászólás Tovább

Trump milliárdos kampányt tervez, de már nem a saját pénzét költené

május 10., 21:07 Módosítva: 2016-05-10 22:53:20
0
1 hozzászólás

Donald Trump eddig leginkább saját vagyonából költött elnökjelöltségi kampányára, de most azt nyilatkozta, hogy akár másfél milliárd dollárra is szüksége lehet a győzelemhez a november 8-i elnökválasztáson, ezt pedig már inkább támogatóktól gyűjtené be, számolt be a New York Times.

1 hozzászólás Tovább

Eltűnt Hillary Clinton bizalmasának négyévnyi levelezése

május 10., 17:24 Módosítva: 2016-05-10 18:35:56
1
0 hozzászólás

Nincs meg Hillary Clinton volt külügyminisztériumi informatikai alkalmazottjának levelezése a volt first lady miniszterségének idejéről,számolt be az ABC News . Az amerikai igazságügyi minisztérium még március elején jelentette be, hogy  mentességet biztosított  Bryan Paglianónak.

Szólj hozzá! Tovább

Csúnya véget jósol a Trumpot nem támogató házelnöknek a volt alelnökjelölt

május 9., 18:31 Módosítva: 2016-05-09 23:13:16
0
3 hozzászólás

A Donald Trumpot támogató Sarah Palin volt alelnökjelölt és alaszkai kormányzó keményen nekiment Paul Ryan házelnöknek, aki csütörtökön arról beszélt, hogy egyelőre nem tudja támogatni a milliárdost. Palin szerint Ryan kijelentései is bizonyítják, hogy nem érti meg a választókat, és ezért hamarosan annak az Eric Cantornak a sorsára fog jutni, aki a republikánusok befolyásos képviselőházi frakcióvezetőjeként 2014-ben meglepetésre kikapott virginiai körzetében az előválasztások alatt.

3 hozzászólás Tovább

Hiába tiltotta meg Mick Jagger, Trump használja a Stones-dalt

május 6., 19:53 Módosítva: 2016-05-07 12:48:26
147
8 hozzászólás

A héten a republikánus elnökjelöltséget bebiztosító Donald Trump továbbra is felhasználja a Rolling Stones dalait kampányeseményein, bár a zenekar szerdán közleményben kérte, hogy ne tegye ezt. Trump csütörtök esti rendezvényén is elhangzott a You Can't Always Get What You Want című Stones-szám.

Trump rendszerint egy-egy Stones-világsláger ritmusára vonul fel a kampányrendezvények színpadára, a brit zenekar szerint viszont sosem adtak engedélyt, hogy Trump kampányában a dalaikat játssza.

A New York-i milliárdos az amerikai CNBC tévécsatornának elmondta, hogy joguk van a dalok használatára. „Sok számot használunk fel, megvannak a jogok, mindig megvásárolom őket" – mondta. A CNBC kérdésére azt is elmondta, hogy se neki, se a stábjának nincs semmi gondja az együttessel. „Szeretem Mick Jaggert, szeretem a dalaikat" – mondta.

8 hozzászólás Tovább

Az egyik legfontosabb republikánus sem állt Trump mögé

május 5., 23:19 Módosítva: 2016-05-06 11:43:00
7
2 hozzászólás

Paul Ryan republikánus házelnök azt mondta, egyelőre nem tudja támogatni Donald Trumpot, a párt leendő elnökjelöltjét. „Még nem tartok ott. Remélem, és szeretném, ha már megtehetném" – mondta a CNN-nek.

Ryan korábban azt mondta, támogatni fogja a párt elnökjelöltjét, de most úgy látja, hogy van még mit tenni, mielőtt a republikánus párt összezárhatna. Szerinte sok republikánus olyan vezéralakot szeretne látni, aki az ő értékeiket képviseli.

2 hozzászólás Tovább

Egyik volt republikánus elnök sem fog Trump mellett kampányolni

május 5., 11:30 Módosítva: 2016-05-05 13:47:33
0
4 hozzászólás
Egyetlen, ma is életben lépő republikánus exelnök sem támogatja Donald Trump jelöltségét.

- habosíthatnám fel azt a hírt, hogy George és George W. Bush közös nyilatkozatban jelentette ki a Guardian-nek, egyikük sem kíván semmilyen formában sem beszállni az elnökválasztási kampányba, és véleményt sem akarnak nyilvánítani. 

4 hozzászólás Tovább

Tényleg ő teszi naggyá Amerikát?

május 4., 19:01 Módosítva: 2016-05-05 13:59:11
228
27 hozzászólás

Donald Trump nagyot nyert Indianában, de nemcsak az államot, hanem mindent vitt: legnagyobb riválisa, Ted Cruz rögtön a veresége után bejelentette, hogy felfüggeszti kampányát, John Kasich ohiói kormányzó pedig szerdán döntött hasonlóan. A február 1-jén a republikánusok elnökjelöltségéért indult küzdelem ezzel véget ért, két hónap múlva hivatalosan is a milliárdos lesz a korábban kézzel lábbal tiltakozó párt elnökjelöltje. Megnéztük, hogy jutott idáig, és mi következik most.

27 hozzászólás Tovább

Tényleg csak Trump maradt, Kasich is visszalépett

május 4., 18:18 Módosítva: 2016-05-04 20:51:42
48
2 hozzászólás

Teljes győzelmet hozott Donald Trump számára az Indiana államban tartott keddi előválasztás: miután legfőbb ellenfele, Ted Cruz bejelentette, hogy a számára már teljesen reménytelen versenyben visszalép az elnökjelölt-jelöltségtől, néhány órával később ugyanígy tett a még egyetlen versenyben lévő John Kasich is.

2 hozzászólás Tovább

Vereség lett Hillary Clinton érzéketlenségéből

május 4., 08:57 Módosítva: 2016-09-15 16:41:54
127
16 hozzászólás

Bár az Indiana előtti hat államból ötöt Hillary Clinton nyert, amivel bebiztosította toronymagas előnyét és az előző hónapban már jelentősen több pénzt tudott összekalapozni, mint ellenfele, Bernie Sanders, a vermonti szenátor 52,5-47,5-re aratott győzelme mégsem olyan meglepő a kedden előválasztó államban. A helyszínen járva a Clinton és a Sanders-tábor kampánygyűléseire is elmentünk, beszéltünk választókkal és a helyi kampánycsapat tagjaival, és ezek alapján négy fontos jel is utalt arra, hogy a végén a mindenki által csak Bernie-zett demokratikus szocialista szenátor jöhet ki jobban a versenyből.

A négy összetevő röviden: Indiana lakosságának összetétele, a Clinton-kampány elbizakodottsága, Hillary Clinton nem túl magas érzékenysége a melósok problémái iránt, és a Sanders-rajongó egyetemisták elkötelezettsége.

16 hozzászólás Tovább

Sanders Indianában is meglepte Clintont

május 4., 06:43 Módosítva: 2016-05-04 09:02:08
0
1 hozzászólás

Azt is mondhatnánk: Hoppá!, a demokrata párt elnökjelöltségéért versenyző Bernie Sanders szenátor váratlanul legyőzte Hillary Clintont az Indiana államban kedden megtartott előválasztáson. A szavazatok háromnegyedének összeszámlálása alapján 53 százalékot szerzett a volt külügyminiszterrel szemben.

1 hozzászólás Tovább

Eldőlt: Donald Trump lesz a republikánus elnökjelölt

május 4., 06:27 Módosítva: 2016-05-13 19:32:10
831
28 hozzászólás
  • Győzelmi sorozatát folytatva Donald Trump nagyot nyert Indiana államban is
  • Legnagyobb ellenfele, Ted Cruz texasi szenátor bejelentette, hogy visszalép
  • Ezzel a milliárdos előtt szabad az út a szükséges 1237 delegált összegyűjtése felé, így Trump lesz a republikánusok elnökjelöltje a novemberi elnökválasztáson
  • Az maradt kérdés, hogy összezár-e mögötte a jelöltségétől sokáig ódzkodó pártvezetés

Donald Trump a várakozásoknak megfelelően 53,3 százalékkal megnyerte az Indiana államban tartott előválasztást, legnagyobb ellenfele, a texasi szenátor Ted Cruz csak 36,6 százalékot ért el, és veresége után bejelentette, hogy vissza is lép a további versengéstől. Ezzel feleslegessé vált a titkos forgatókönyvek körüli spekuláció, és 99,9999 százalékig biztossá vált, hogy a milliárdos lesz a párt jelöltje a november 8-i elnökválasztáson.

Egyedüla zsinórban hét államot megnyerő  Trumpnak volt már csak esélye, hogy összegyűjtse a republikánus jelöltséghez szükséges 1237 delegáltat, de ellenfelei, élükön Cruzzal próbálták megakadályozni ebben. Ha ugyanis a milliárdos is alatta maradt volna a küszöbnek, akkor  nyílt konvenciót kellene tartani, amin már a texasi szenátor, vagy mások is beelőzhették volna Trumpot. Indianai győzelmével azonban a milliárdos jó úton haladt a bűvös 1237 felé, míg a Trump elleni erőknek lényegében ez volt az utolsó esélye.

Egyrészt Cruz mindent megpróbált, múlt héten korán bejelentette alelnökjelöltjét is Carly Fiorina, a HP volt vezérigazgatójának személyében, de  abból sem tudott lényegesen profitálni, hogy a két jelölt közöttkötött paktum alapján  a még versenyben lévő ohiói kormányzó, John Kasich átengedte a terepet a texasi szenátornak, és nem kampányolt Indianában. Indianai vereségével kevés jelentősége maradt, hogy az elmúlt hetekben a háttérben folyó árnyékkampányban sikerült olyan államokból is neki kedvező delegáltakat a júliusi konvencióra küldetnie, akik egy esetleges második szavazási körben már átpártolhattak volna a texasi szenátorhoz – hiszen Trump a legjobb úton haladt afelé, hogy már az elsőben megválasszák.

Az ingatlanmágnás Indianában egy olyan államban is folytatni tudta a győzelmi sorozatát, ahol papíron bőven lehetett volna esélye a közeli Wisconsinban győztes Cruznak, azonban a keleti parton túllépve is 50 százalék feletti eredménnyel tett pontot az i-re. Előzetesen is érezhető volt, hogy Trump nagyot nyer majd, a helyszínen néztük meg az egyik kampánygyűlését, amire annyian mentek, hogy be sem fértek a terembe. Az már a héten kiderült, hogy az utolsók között szavazó, de legtöbb delegáltat adó Kaliforniában is tarolhat Trump, ezért Cruz körül elfogyott a levegő.

28 hozzászólás Tovább