Fehér ház

Friss kommentek

Elnökválasztási térkép

Csúnya véget jósol a Trumpot nem támogató házelnöknek a volt alelnökjelölt

május 9., 18:31 Módosítva: 2016-05-09 23:13:16
0
3 hozzászólás

A Donald Trumpot támogató Sarah Palin volt alelnökjelölt és alaszkai kormányzó keményen nekiment Paul Ryan házelnöknek, aki csütörtökön arról beszélt, hogy egyelőre nem tudja támogatni a milliárdost. Palin szerint Ryan kijelentései is bizonyítják, hogy nem érti meg a választókat, és ezért hamarosan annak az Eric Cantornak a sorsára fog jutni, aki a republikánusok befolyásos képviselőházi frakcióvezetőjeként 2014-ben meglepetésre kikapott virginiai körzetében az előválasztások alatt.

3 hozzászólás Tovább

Hiába tiltotta meg Mick Jagger, Trump használja a Stones-dalt

május 6., 19:53 Módosítva: 2016-05-07 12:48:26
147
8 hozzászólás

A héten a republikánus elnökjelöltséget bebiztosító Donald Trump továbbra is felhasználja a Rolling Stones dalait kampányeseményein, bár a zenekar szerdán közleményben kérte, hogy ne tegye ezt. Trump csütörtök esti rendezvényén is elhangzott a You Can't Always Get What You Want című Stones-szám.

Trump rendszerint egy-egy Stones-világsláger ritmusára vonul fel a kampányrendezvények színpadára, a brit zenekar szerint viszont sosem adtak engedélyt, hogy Trump kampányában a dalaikat játssza.

A New York-i milliárdos az amerikai CNBC tévécsatornának elmondta, hogy joguk van a dalok használatára. „Sok számot használunk fel, megvannak a jogok, mindig megvásárolom őket" – mondta. A CNBC kérdésére azt is elmondta, hogy se neki, se a stábjának nincs semmi gondja az együttessel. „Szeretem Mick Jaggert, szeretem a dalaikat" – mondta.

8 hozzászólás Tovább

Az egyik legfontosabb republikánus sem állt Trump mögé

május 5., 23:19 Módosítva: 2016-05-06 11:43:00
7
2 hozzászólás

Paul Ryan republikánus házelnök azt mondta, egyelőre nem tudja támogatni Donald Trumpot, a párt leendő elnökjelöltjét. „Még nem tartok ott. Remélem, és szeretném, ha már megtehetném" – mondta a CNN-nek.

Ryan korábban azt mondta, támogatni fogja a párt elnökjelöltjét, de most úgy látja, hogy van még mit tenni, mielőtt a republikánus párt összezárhatna. Szerinte sok republikánus olyan vezéralakot szeretne látni, aki az ő értékeiket képviseli.

2 hozzászólás Tovább

Egyik volt republikánus elnök sem fog Trump mellett kampányolni

május 5., 11:30 Módosítva: 2016-05-05 13:47:33
0
4 hozzászólás
Egyetlen, ma is életben lépő republikánus exelnök sem támogatja Donald Trump jelöltségét.

- habosíthatnám fel azt a hírt, hogy George és George W. Bush közös nyilatkozatban jelentette ki a Guardian-nek, egyikük sem kíván semmilyen formában sem beszállni az elnökválasztási kampányba, és véleményt sem akarnak nyilvánítani. 

4 hozzászólás Tovább

Tényleg ő teszi naggyá Amerikát?

május 4., 19:01 Módosítva: 2016-05-05 13:59:11
228
27 hozzászólás

Donald Trump nagyot nyert Indianában, de nemcsak az államot, hanem mindent vitt: legnagyobb riválisa, Ted Cruz rögtön a veresége után bejelentette, hogy felfüggeszti kampányát, John Kasich ohiói kormányzó pedig szerdán döntött hasonlóan. A február 1-jén a republikánusok elnökjelöltségéért indult küzdelem ezzel véget ért, két hónap múlva hivatalosan is a milliárdos lesz a korábban kézzel lábbal tiltakozó párt elnökjelöltje. Megnéztük, hogy jutott idáig, és mi következik most.

27 hozzászólás Tovább

Tényleg csak Trump maradt, Kasich is visszalépett

május 4., 18:18 Módosítva: 2016-05-04 20:51:42
48
2 hozzászólás

Teljes győzelmet hozott Donald Trump számára az Indiana államban tartott keddi előválasztás: miután legfőbb ellenfele, Ted Cruz bejelentette, hogy a számára már teljesen reménytelen versenyben visszalép az elnökjelölt-jelöltségtől, néhány órával később ugyanígy tett a még egyetlen versenyben lévő John Kasich is.

2 hozzászólás Tovább

Vereség lett Hillary Clinton érzéketlenségéből

május 4., 08:57 Módosítva: 2016-09-15 16:41:54
127
16 hozzászólás

Bár az Indiana előtti hat államból ötöt Hillary Clinton nyert, amivel bebiztosította toronymagas előnyét és az előző hónapban már jelentősen több pénzt tudott összekalapozni, mint ellenfele, Bernie Sanders, a vermonti szenátor 52,5-47,5-re aratott győzelme mégsem olyan meglepő a kedden előválasztó államban. A helyszínen járva a Clinton és a Sanders-tábor kampánygyűléseire is elmentünk, beszéltünk választókkal és a helyi kampánycsapat tagjaival, és ezek alapján négy fontos jel is utalt arra, hogy a végén a mindenki által csak Bernie-zett demokratikus szocialista szenátor jöhet ki jobban a versenyből.

A négy összetevő röviden: Indiana lakosságának összetétele, a Clinton-kampány elbizakodottsága, Hillary Clinton nem túl magas érzékenysége a melósok problémái iránt, és a Sanders-rajongó egyetemisták elkötelezettsége.

16 hozzászólás Tovább

Sanders Indianában is meglepte Clintont

május 4., 06:43 Módosítva: 2016-05-04 09:02:08
0
1 hozzászólás

Azt is mondhatnánk: Hoppá!, a demokrata párt elnökjelöltségéért versenyző Bernie Sanders szenátor váratlanul legyőzte Hillary Clintont az Indiana államban kedden megtartott előválasztáson. A szavazatok háromnegyedének összeszámlálása alapján 53 százalékot szerzett a volt külügyminiszterrel szemben.

1 hozzászólás Tovább

Eldőlt: Donald Trump lesz a republikánus elnökjelölt

május 4., 06:27 Módosítva: 2016-05-13 19:32:10
831
28 hozzászólás
  • Győzelmi sorozatát folytatva Donald Trump nagyot nyert Indiana államban is
  • Legnagyobb ellenfele, Ted Cruz texasi szenátor bejelentette, hogy visszalép
  • Ezzel a milliárdos előtt szabad az út a szükséges 1237 delegált összegyűjtése felé, így Trump lesz a republikánusok elnökjelöltje a novemberi elnökválasztáson
  • Az maradt kérdés, hogy összezár-e mögötte a jelöltségétől sokáig ódzkodó pártvezetés

Donald Trump a várakozásoknak megfelelően 53,3 százalékkal megnyerte az Indiana államban tartott előválasztást, legnagyobb ellenfele, a texasi szenátor Ted Cruz csak 36,6 százalékot ért el, és veresége után bejelentette, hogy vissza is lép a további versengéstől. Ezzel feleslegessé vált a titkos forgatókönyvek körüli spekuláció, és 99,9999 százalékig biztossá vált, hogy a milliárdos lesz a párt jelöltje a november 8-i elnökválasztáson.

Egyedüla zsinórban hét államot megnyerő  Trumpnak volt már csak esélye, hogy összegyűjtse a republikánus jelöltséghez szükséges 1237 delegáltat, de ellenfelei, élükön Cruzzal próbálták megakadályozni ebben. Ha ugyanis a milliárdos is alatta maradt volna a küszöbnek, akkor  nyílt konvenciót kellene tartani, amin már a texasi szenátor, vagy mások is beelőzhették volna Trumpot. Indianai győzelmével azonban a milliárdos jó úton haladt a bűvös 1237 felé, míg a Trump elleni erőknek lényegében ez volt az utolsó esélye.

Egyrészt Cruz mindent megpróbált, múlt héten korán bejelentette alelnökjelöltjét is Carly Fiorina, a HP volt vezérigazgatójának személyében, de  abból sem tudott lényegesen profitálni, hogy a két jelölt közöttkötött paktum alapján  a még versenyben lévő ohiói kormányzó, John Kasich átengedte a terepet a texasi szenátornak, és nem kampányolt Indianában. Indianai vereségével kevés jelentősége maradt, hogy az elmúlt hetekben a háttérben folyó árnyékkampányban sikerült olyan államokból is neki kedvező delegáltakat a júliusi konvencióra küldetnie, akik egy esetleges második szavazási körben már átpártolhattak volna a texasi szenátorhoz – hiszen Trump a legjobb úton haladt afelé, hogy már az elsőben megválasszák.

Az ingatlanmágnás Indianában egy olyan államban is folytatni tudta a győzelmi sorozatát, ahol papíron bőven lehetett volna esélye a közeli Wisconsinban győztes Cruznak, azonban a keleti parton túllépve is 50 százalék feletti eredménnyel tett pontot az i-re. Előzetesen is érezhető volt, hogy Trump nagyot nyer majd, a helyszínen néztük meg az egyik kampánygyűlését, amire annyian mentek, hogy be sem fértek a terembe. Az már a héten kiderült, hogy az utolsók között szavazó, de legtöbb delegáltat adó Kaliforniában is tarolhat Trump, ezért Cruz körül elfogyott a levegő.

28 hozzászólás Tovább

A Donald egy jelenség, amit meg akarnak tapasztalni

május 3., 19:13 Módosítva: 2016-05-24 00:38:37
46
11 hozzászólás

Vasárnap az Indiana állambeli, 60 ezres lakosságú Terre Haute nagyjából minden huszadik lakója megpróbált bejutni a kisváros színházába. Kilométeres sort kellett végigállni a tűző napon, a tömeg öt-hat utcasarkon át kanyargott. Szinte a teljes városközpontot körbeállták a rövidnadrágos melósok, baseballsapkás veteránok, sportcipős nyugdíjasok, a nem túl jól eleresztett, de azért nem is annyira szakadt alsó középosztálybeli családok.

Az előadás címe a színház hirdetőtábláján gyorsan magyarázatot adott mindenre:

Donald Trump 2016, Make America Great Again.
11 hozzászólás Tovább

Trump tudni akarja, mi köze Cruz apjának Kennedy gyilkosához

május 3., 18:51 Módosítva: 2016-05-04 07:33:02
2
1 hozzászólás

Ted Cruz apjának Kennedy-gyilkossághoz kapcsolódó szerepét firtatta Donald Trump a Fox News tévécsatornán. A republikánus elnökjelölt egy pár nappal korábban megjelent Miami Herald-cikkre hivatkozva mondta, hogy Rafael Cruzt még le is fotózták, ahogy 1963-ban John F. Kennedy gyilkosa, Lee Harvey Oswald egy Fidel Castrót népszerűsítő propagandanyomtatványt ad át a férfinek New Orleansban.

1 hozzászólás Tovább

Cruz alelnökjelöltje rosszul lépett, Clinton először kalapozta túl Sanderst

május 2., 20:39 Módosítva: 2016-05-03 07:56:36
4
0 hozzászólás

Rosszul lépett, és leesett a színpadról Ted Cruz texasi szenátor egyik indianai kampányrendezvényén a múlt héten kiválasztott alelnökjelöltje, Carly Fiorina. A HP volt vezérigazgatója éppen Cruzt és családját konferálta fel, mielőtt a szemből készült videón úgy eltűnt, mintha megnyílt volna alatta a föld.

Szólj hozzá! Tovább

Ön szerint Cruz vagy Trump a megtestesült sátán?

április 28., 19:24 Módosítva: 2016-05-20 23:43:55
0
10 hozzászólás

Bár a 2016-os amerikai republikánus előválasztás alatt inkább Donald Trump milliárdos ingatlanmogul tetszelgett az antikrisztus-szerepben, John Boehner, a korábbi házelnök Ted Cruz texasi szenátort nevezte a megtestesült ördögnek csütörtökön a Stanford Egyetem lapjában megjelent interjújában. Boehner emellett azt mondta Cruzról, hogy „nem találkozott még egy ilyen szerencsétlen kurafival” – írja a CNN.

10 hozzászólás Tovább

Droglaborja volt McCain aktivistájának

április 27., 16:41 Módosítva: 2016-04-27 18:05:31
0
0 hozzászólás

A republikánus John McCain 2016-os választási kampánycsapatában dolgozott az a 34 éves nő, akit kedden letartóztattak, amikor a rendőrök egy droglaborra bukkantak a házában az arizonai Maricopa County-ban - írja a Raw Story.

McCain kampánycsapata közleményben határolódott el a nőtől : "értékeljük a rendőrség kemény munkáját, amit azért végeznek, hogy megvédjék az embereket az illegális drogokkal és a drogok kereskedelmével együtt járó bűnözéstől. A kampánycsapat megszakított minden kapcsolatot Emiliy Pithaval, amint megtudta, hogy köze van a droglaborhoz".

Szólj hozzá! Tovább

Trump ötből öt államban tarolt, Clinton négyet vitt a keleti parton

április 27., 07:48 Módosítva: 2016-04-27 14:50:23
62
10 hozzászólás

A republikánus versenyben vezető Donald Trump ötből öt államban is nagyot nyert, míg Hillary Clinton kihívója, Bernie Sanders ugyan tudott fogni egy kisebb államot, de a legfontosabbakban a volt first lady fölénye érvényesült a kedden tartott előválasztásokon.

Trump ezzel egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy összegyűjtse a republikánus elnökjelöltséghez szükséges 1237 delegáltat, azonban nagyon sok múlik majd az egy hét múlva szavazó Indianán. Clinton tovább tudta növelni eddig is szinte behozhatatlan előnyét, elnökjelöltsége pedig már nem nagyon lehet kérdés, de Sanders ennek ellenére kitarthat a júniusban szavazó utolsó államokig.

10 hozzászólás Tovább

Trump ötből ötöt is vihet, Clinton odacsaphat Sandersnek

április 26., 21:02 Módosítva: 2016-04-27 06:38:45
6
1 hozzászólás

A New York-i nagy győzelmük után a demokratáknál Hillary Clinton, a republikánusoknál pedig Donald Trump megint erőt mutathat fel, és az éllovasoknak mindkét oldalon van esélyük egy nagy tarolásra a kedden előválasztást tartó öt keleti parti államban, Connecticutban, Delaware-ben, Marylandben, Pennsylvaniában és Rhode Islanden.

Clinton közel kerülhet ahhoz, hogy rövidre zárja az előválasztási küzdelmet, habár kihívója, Bernie Sanders vermonti szenátornak is van esélye, hogy fogjon államot az ötből, és az eredménytől függetlenül kitarthat akár az utolsóként szavazó államokig is.

Trump esetében nem ezen az öt államon fog múlni minden, de nagyon nem mindegy, mennyi delegáltat sikerül pontosan elnyernie a jelöltséghez szükséges 1237-hez vezető út újabb állomásán. Ennél is fontosabb lesz, milyen hátszéllel tud ráfordulni az egy héttel később szavazó, kulcsfontosságú Indianára.

1 hozzászólás Tovább

Összefognak Trump ellenfelei

április 25., 20:23 Módosítva: 2016-04-26 07:41:50
0
0 hozzászólás

A republikánusok elnökjelöltségéért folyó küzdelemben vezető Donald Trump két talpon maradt ellenfele, Ted Cruz texasi szenátor és John Kasich ohiói kormányzó megállapodott abban, hogy egyeztetik kampánystratégiáikat. A nagy taktikai húzás részeként Cruz nem kampányol majd például Oregonban és Új-Mexikóban, míg Kasich szabad utat ad texasi riválisának a másfél hét múlva szavazó, rettentő fontos Indianában.

Szólj hozzá! Tovább

Az egyik befolyásos republikánus milliárdos már Clinton elnökségével szemezget

április 24., 14:52 Módosítva: 2016-04-25 09:34:23
4
11 hozzászólás

Elég egyértelmű üzenetet küldött a mostani republikánus jelölteknek, és nem zárkózott el Hillary Clinton elnökségétől sem az egyik legnagyobb amerikai vállalat, az építőiparban, beruházásokban, kereskedelemben érdekelt Koch Industries vezérigazgatója az ABC Newsnak adott interjújában. „Ez bizony lehetséges” – mondta Charles Koch arra a kérdésre, hogy jobb lenne-e egy republikánus elnöknél inkább egy újabb demokrata elnök, ha azt Clintonnak hívnák – írta a Politico.

11 hozzászólás Tovább

A republikánusoknak legalább a 2020-as elnökjelöltjük megvan

április 23., 10:05 Módosítva: 2016-05-05 11:22:47
35
3 hozzászólás
Miközben Amerikában teljes gőzzel folyik a republikánus párt elnökjelöltségéért folyó harc, illetve a pártelit – tényleg nincs jobb kifejezés erre - aknamunkája Donald Trump megfékezésére, egyik vezető politikusuk elkezdett kampányolni. Állítja, sem az elnökjelöltségre, sem az alelnökjelöltségre nem hajt. De akkor mit akar Paul Ryan?

Paul Ryan, az amerikai alsóház elnöke sorra tölti fel a zongorakísérettel aláfestett politikai hitvallásokat, beizzította az Instagramot, hogy kutyák, gyerekek és mosolygós emberek társaságában népszerűsítse magát.

3 hozzászólás Tovább

Trump állítólag imázsváltásra készül

április 22., 06:51 Módosítva: 2016-04-22 09:31:45
0
2 hozzászólás

A republikánus vezetők megbeszélésén a milliárdos emberei azt ígérték: vissza fog venni.

2 hozzászólás

Trump és Clinton is tarolt hazai pályán New Yorkban

április 20., 07:29 Módosítva: 2016-04-20 16:23:39
91
41 hozzászólás

A demokratáknál Hillary Clinton és a republikánusoknál Donald Trump is nagyot nyert a kedden a mindkettőjük hazai pályájának számító New Yorkban tartott előválasztáson, amivel az éllovasok hetek óta először tudtak újra fontos győzelmet felmutatni.

Clinton ezzel derékba törte kihívója, Bernie Sanders vermonti szenátor elmúlt hetekben aratott győzelmeivel szerzett lendületét, és tovább erősítette eddig is tetemes előnyét az államokban elnyert delegáltak között. Trump pedig  New York szinte összes delegáltjának bezsebelésével fontos lépést tett előre, hogy legyen még esélye összegyűjteni a republikánus jelöltséghez szükséges 1237 delegáltat, és így elkerülhesse azt a nyílt konvenciót júliusban, ahol ellenfeleinek még lenne esélye az előzésre.

41 hozzászólás Tovább

Clinton és Trump is New Yorkban vághat vissza kedd éjjel

április 19., 19:17 Módosítva: 2016-04-20 05:05:13
23
5 hozzászólás

A demokratáknál vezető Hillary Clinton és a republikánusoknál vezető Donald Trump is a hazai pályáiknak számító New Yorkban nyerhet újra az elmúlt hetekben elszenvedett vereségek után, az igazi kérdés azonban a győzelmük mértéke lesz. Főként a milliárdos esetében kulcsfontosságú, hogy pontosan mennyi delegáltat tud elnyerni az államban, ugyanis nagyon ki van centizve az útja a republikánus jelöltséghez szükséges 1237 küldött felé.

5 hozzászólás Tovább

Tényleg elszabadulhat a pokol a republikánusoknál

április 18., 21:28 Módosítva: 2016-04-22 06:38:23
56
27 hozzászólás
  • Donald Trump előtt kicentizett út áll, hogy még valahogy összegyűjtse a republikánusok elnökjelöltségéhez szükséges számú delegáltakat, de ellenfelei is csak abban bízhatnak, hogy ez nem sikerül neki, és így nyílt jelöltállító gyűlést kellene tartani júliusban, amin már megfordulhatnak az esélyek.
  • Trump kedden New Yorkban javíthat az elmúlt hetek vereségei után, de a színfalak mögött zajló delegáltgyűjtésben Cruz áll a legjobban.
  • Összeszedtük, milyen forgatókönyvek jöhetnek, és hogyan nézhetne ki egy esetleges nyílt konvenció a republikánusoknál.

Több tízezer ember, mindenhol lufik, táblák, tévések, miközben az egész Egyesült Államok egyetlen nagy csarnokra figyelt, ahol akár egy óriási meglepetés is kilátásban volt. Akadt olyan delegált, akit Gerald Ford elnök elvitt egy körre az Air Force One-nal, másokat pedig meghívott vacsorára a Fehér Házba a spanyol királlyal – kihívója, Ronald Reagan kaliforniai kormányzó pedig személyesen zárkózott be egy étterembe az el nem kötelezett pennsylvaniai delegáció tagjaival.

27 hozzászólás Tovább

Jöhet a forradalom, csak ne kerüljön sokba

április 15., 21:16 Módosítva: 2016-04-18 22:57:25
3
1 hozzászólás

Bernie Sanders demokrata elnökaspiráns hiába szerzett hatalmas támogatottságot “politikai forradalmat”, többek között ingyenes állami egészségügyet és felsőoktatást hirdető kampányával, egy friss felmérés szerint még saját hívei sem lennének hajlandók megfizetni programja költségeit.

1 hozzászólás Tovább

Trump meghekkelte Amerikát

április 15., 15:58 Módosítva: 2016-10-22 09:32:00
315
18 hozzászólás

Donald Trumpról tavaly júniusban senki nem tudta elképzelni – mi sem –, hogy 2016 áprilisára a republikánusok összes mérsékelt riválisát kiüti a nyeregből, és szinte már csak egy óriási párt-összeesküvéssel lehet elütni attól, hogy ringbe szálljon az Egyesült Államok elnöki székéért.

Sikerét a Republikánus Párttól az amerikai munkásosztályig politikai és társadalmi válságok sora alapozta meg. De Trump sikere annak is köszönhető, hogy a szabad és plurális sajtó erőtlenné, sőt eszköztelenné vált az ingatlanmágnás/reality-celeb erőszakos tempójával szemben.

18 hozzászólás Tovább

Izraelen kapott össze a két demokrata elnökjelölt

április 15., 07:22 Módosítva: 2016-04-15 10:03:03
1
4 hozzászólás

Keményen egymásnak csattant a jövő keddi New York államban esedékes előválasztás előtt a két demokrata elnökaspiráns. Brooklynban Bernie Sanders és Hillary Clinton is bizonyos szempontból hazai pályán érezhette magát, a vermonti szenátor Brooklynban született és nőtt fel, Hillary Clinton volt külügyminisztert pedig New Yorkban választották szenátorrá.

4 hozzászólás Tovább

Ejtik a vádakat Trump kampányfőnöke ellen

április 14., 21:47 Módosítva: 2016-04-15 06:54:35
0
0 hozzászólás

David Aronberg floridai ügyész bejelentette, hogy nem folytat eljárást Donald Trump kampányfőnöke, Corey Lewandowski ellen, írja a CNN. A floridai rendőrség könnyű testi sértéssel gyanúsította a republikánus elnökjelöltségért folyó küzdelemben élen álló milliárdos kampánycsapatának vezetőjét, akinek március végén kellett megjelennie a rendőrségen.

Szólj hozzá! Tovább

Sanderst támogatja a hírhedt tőzsdecápa

április 13., 15:23 Módosítva: 2016-04-13 18:10:32
1
0 hozzászólás

Bernie Sanderst, a magát demokratikus szocialistának nevező vermonti szenátort támogatja az elnökválasztási küzdelemben egy hírhedt Wall Street-i pénzember. Teszi ezt ráadásul azért, mert egyedül Sanders lenne hajlandó keményen nekimenni az amerikai pénzügyi szektornak.

Szólj hozzá! Tovább

Trump példás családapaként mutatkozott a CNN-en

április 13., 07:35 Módosítva: 2016-04-22 06:38:25
0
0 hozzászólás

Donald Trump szerint a republikánus pártelit mindent elkövet, hogy megakadályozza elnökjelöltségét. Az amerikai előválasztási versenyben a republikánus oldalon élen álló milliárdos a CNN hírtelevízióban beszélt erről.

Szólj hozzá! Tovább

Sanders nyert Wyomingban, az elmúlt nyolc államból hetet hozott

április 10., 00:23 Módosítva: 2016-04-10 17:52:51
87
1 hozzászólás

Bernie Sanders nyerte a szombaton rendezett kaukuszt Wyomingban, ezzel az elmúlt nyolc államból hetet megnyert a nagy esélyes Hillary Clintonnal szemben, és újabb győzelemmel erősítette lendületét a nagyon fontos, április 19-én szavazó New York előtt.

Sanders 55,7 százalékot szerzett, szemben Clinton 44,3 százalékával, azonban a volt first lady így is a várakozásoknál jobban tudott szerepelni több népes körzetben, ezért

az elnyerhető delegáltak egyenlően oszlanak meg közöttük, mindketten 7-7-et kapnak.

Az államokban elnyerhető küldöttek közül egyébként Wyoming küldi a legkevesebbet, 14-et a párt júliusi jelöltállító gyűlésére Philadelphiába.

1 hozzászólás Tovább