Ágnes
-13 °C
0 °C

Robotgépek és vasfüggöny a mexikói bevándorlók ellen

2006.09.30. 10:12
Több mint ezeregyszáz kilométer hosszan az Egyesült Államok és Mexikó határán elnyúló biztonsági kerítés felhúzására adott felhatalmazást a washingtoni szenátus egy péntek éjjel elsöprő többséggel elfogadott törvényben George Bush amerikai elnöknek.

A szenátorok 80:19 szavazataránnyal fogadták el a képviselőház által két hete megszavazott jogszabályt, amelynek értelmében a 3200 kilométer hosszú amerikai-mexikói határ egyharmadán megerősített, kettős vonalú kerítést emelnek kamerákkal és a földbe telepített érzékelőkkel az illegális bevándorlók és kábítószercsempészek visszatartására.

Az elképzelés szerint a védvonal mentén - Kalifornia, Arizona, Új-Mexikó és Texas szövetségi államok Mexikóval szomszédos határszakaszain - felderítő robotrepülőgépek fognak járőrözni.

A biztonsági kerítés felhúzásának költségéről nem láttak napvilágot pontos adatok. Annyit tudni lehet, hogy egy San Diegónál már épülő 23 kilométeres szakasz több mint 120 millió dollárba kerül. A kerítés megépítésének pénzügyi fedezete a belbiztonsági minisztérium költségvetésében fog szerepelni, amelyet egyelőre még nem fogadtak el.

A november 7-i kongresszusi választások előtti utolsó munkanapon megszavazott törvénnyel a képviselők és a szenátorok minden bizonnyal azt az üzenetet szerették volna eljuttatni választókhoz, hogy képesek megoldani az illegális bevándorlás problémáját.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!