Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Mádl fogadta a nagykövetség ügyvivőjét

2001.09.11. 19:20
Janet Garvey az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ügyvivője Mádl Ferenc meghívta dolgozószobájába Janet Garvey-t az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ügyvivőjét. A köztársasági elnök vidéki útját megszakítva érkezett Budapestre az események hallatán. A negyedórás találkozó utáni tájékoztatóján Mádl elmondta, a magyar nép részvétét nyilvánítja az amerikaiknak és felajánlja minden segítségét, amivel egy hasonló támadást el lehet kerülni.

Az államfő emlékeztetett arra, hogy a nemzetközi terrorizmus még soha nem nyilvánult meg ilyen kegyetlenül, hogy ennyi ember, érték intézmény pusztult volna el. A köztársasági elnök biztosította az ügyvivő asszonyt arról, hogy a magyar hatóságok mindent megtesznek a hazánkban tartózkodó amerikaiak biztonságáért.

Garvey válaszában megköszönte, hogy hazánk több vezetője kifejezte részvétét, és felajánlotta segítségét. A diplomata utalt arra, hogy ezekben az órákban rendkívül kevés információ áll rendelkezésükre, de mihelyst többet tudnak, értesítik Mádl Ferencet.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!