Ágnes
-13 °C
0 °C

Az amerikaiak szerint ez csak a kezdet

MTI
2001.09.12. 10:15
A USA Today című napilap és a CNN hírtelevízió megbízásából a Gallup közvélemény-kutató intézet által kedd este elvégzett felmérésből kitűnik, hogy a megkérdezett személyek több mint fele (55 százalék) úgy véli: a keddi támadások csak a kezdetét jelzik az Egyesült Államok elleni terrorhadjáratnak, amely több hétig elhúzódik.

A túlnyomó többség (78 százalék) nagyon bízik (45 százalék), vagy legalábbis meglehetősen bízik (33 százalék) George Bush elnöknek a helyzet kezeléséhez szükséges képességeiben. A megkérdezetteknek csak a 7 százaléka mondta azt, hogy egyáltalán nem bízik az elnökben.

A válaszadók elsöprő többsége (87 százalék) jelentette ki, hogy a keddi terrortámadásokat tartja élete legtragikusabb eseményének, leszámítva a magánéleti vonatkozásokat. Ennek ellenére a megkérdezettek több mint kétharmada (71 százalék) azt tartaná helyes lépésnek, hogy kutassák fel és azonosítsák a tetteseket. Mindössze 21 százalék volt azon a véleményen, hogy az Egyesült Államoknak azonnal válaszcsapásokat kell tennie a merényletek nyomán.

A felmérést telefonon végezték, 407 ember megkérdezésével. A mintavétel négy százalékos hibaküszöböt jelent, emellett növeli a pontatlanság veszélyét, hogy a felmérés az eseményekkel azonos napon, nem pár nappal később készült - figyelmeztetett a Gallup.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.