Előd
5 °C
12 °C

Újabb nyomok Németországban

MTI
2001.09.15. 17:04
Bochumban is a nyomára bukkantak az egyik arab férfinak azon három személy közül, akik éveken át Hamburgban laktak, és a jelek szerint részt vettek a szeptember 11-i terrorista akciókban - közölte szombaton Karlsruhéban a német szövetségi főügyész. Kay Nehm tájékoztatása szerint a német hatóságok átvizsgáltak két lakást Bochumban azután, hogy egy fiatal nő bejelentette a rendőrségen barátja eltűnését. Az illető, aki korábban a hamburgi egyetemen tanult, a nő közlése szerint azon a repülőgépen utazott, amelyik Pennsylvania állam területén zuhant le kedden.

Az átvizsgált bochumi lakások egyikében a rendőrök találtak egy bőröndöt, amely "gyanús iratokat" tartalmazott - mondta a főügyész, további részleteket azonban nem kívánt elárulni. Mint hozzátette, egyelőre nincs bizonyíték vagy támpont arra vonatkozóan, hogy a három diák kapcsolatban állt volna Oszama bin Ladennel. Az amerikai hatóságok feltételezése szerint az Afganisztánban bújkáló szaúdi milliomos áll a keddi merényletek hátterében.

Nehm közlése szerint az amerikai terrortámadásokkal összefüggésben a német hatóságok nyomozást indítottak egy negyedik arab férfi után is, aki egy ideig szintén Németországban élt. A férfi, akinek neve ismert a rendőrség előtt, nemrég ismeretlen helyre távozott.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.