Ágnes
-13 °C
0 °C

Újabb pakisztáni felszólítás a táliboknak

MTI
2001.09.22. 19:45
Pakisztán szombaton ismét felszólította az afganisztáni tálib kormányt: vegye még egyszer komolyan fontolóra súlyos helyzetét, mérlegelje a lehetséges amerikai katonai támadás veszélyét, és teljesítse a vele szemben támasztott követeléseket.

"Reméljük, hogy a tálibok újra fontolóra veszik, miként teljesíthetnék azokat a követeléseket, amelyeket az ENSZ Biztonsági Tanácsa intézett hozzájuk még szeptember 11-e előtt" - mondta iszlámábádi sajtóértekezletén Riaz Mohammad Hán, a pakisztáni külügyminisztérium szóvivője.

Pakisztán az utóbbi napokban többször is biztosította arról az Egyesült Államokat, hogy kész részt venni a terrorizmus elleni nemzetközi összefogásban. Az utóbbi napokban pakisztáni diplomaták, politikusok, magas rangú állami tisztségviselők hosszasan győzködték a fanatikus szunnita muzulmán tálibokat: adják ki az ország területén élő terroristavezért, Oszama bin Ladent, a szeptember 11-i merényletek fő gyanúsítottját.

Az Afganisztán területének 95 százalékát uraló tálibok, akiknek haderejét évekkel ezelőtt Pakisztánban képezték ki és fegyverezték fel, most ellentmondanak Iszlámábád sürgetésének, és dacolnak az amerikai követeléssel. Azt a viszontkövetelésüket, hogy Washington tárja fel előbb bizonyítékait Oszama bin Laden bűnösségnek bizonyítására, az amerikai fél visszautasította.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.