Emánuel
4 °C
12 °C

Vegyi támadásra készültek Párizsban?

2002.12.17. 12:17
Ismeretlen összetételű vegyi anyagokat találtak a francia titkosszolgálatok a hétfőn letartóztatott iszlám szélsőségesek lakásán. A francia szervek szerint a három férfi terrortámadásra készült.
Három iszlám szélsőségest tartóztatott le hétfőn a francia titkosszolgálat Párizsban. A férfiak lakásán végzett házkutatást követően az illetékesek arra a következtetésre jutottak, hogy a három férfi vegyi terrortámadás végrehajtására készült. A Le Figaro és a Le Parisien jelentései szerint a három algériai lakásán ismeretlen eredetű vegyianyagokat - porokat és folyékony vegyszereket -, legalább 5000 dollárnyi készpénzt és iszlám propaganda anyagokat is találtak a nyomozók.

Csecsenföld és Afganisztán

A férfiak, akik egyes információk szerint Afganisztánt és Csecsenföldet is megjárták, jelenleg előzetes letartóztatásban várják a további fejleményeket. A vegyianyagokat a francia rendőrség laboratóriumában vizsgálják. Egyelőre arról sem lehet tudni részleteket, hogy milyen formában, és mikor akarták felhasználni ezeket a gyanúsítottak. A francia ügyészség szóvivője nem kívánt nyilatkozni az ügy részleteivel kapcsolatban.

A Le Figaro tudósítása szerint a férfiakat "terrorszervezet keretén belüli szervezkedés" gyanújával vették őrizetbe a párizsi La Cournevue negyedben a titkosszolgálat emberei. A letartóztatást az a november 13-án indult nyomozás előzte meg, amely során a csecsen csoportok tevékenységét vizsgálták a francia szervek.

Növekvő aggodalom

Az AP jelentése szerint titkosszolgálati berkekben egyre többen tartanak európai terrorakciótól. Franciaországban november óta több mint 20 embert tartóztattak le a terrorelhárító szervek, igaz többségüket később szabadon engedték.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.