Emánuel
3 °C
12 °C

Juscsenko takarítónőknek tartott beszédet a román parlamentben

2005.04.22. 19:09
Főleg a parlamenti segédszemélyzet hallgatta végig Bukarestben Viktor Juscsenko ukrán elnök orosz nyelvű beszédét. Mivel a teremben csak maroknyi honatya tartózkodott a látogatás idején, a szenátus elnöke mozgósította a takarítónőket és titkárnőket, villanyszerelőket és sofőröket.

Juscsenko látogatása egybeesett az ellenzéki PSD kongresszusával, illetve a parlamenti hétvégével, mely mind rendesen, csütörtök déltől vette kezdetét az alsóházban.

Juscsenkó nem tudta

Mivel a teremben csak maroknyi honatya tartózkodott a látogatás idején, Nicolae Vacaroiu, a szenátus elnöke a segédszemélyzetet mozgósította, hogy feltöltsék az üresen tátongó sorokat. A képviselők és szenátorok szerepét így a takarítónők és titkárnők, villanyszerelők és sofőrök vették át, az alkalmi gyülekezetben ráadásul a nők alkottak többséget.

Juscsenkót nem informálták az újonnan toborzott hallgatóság összetételéről. A vendég a padsorokban ülőkhöz intézve szavait kijelentette: "Romániai látogatásom legfontosabb momentuma, hogy Ukrajna nevében baráti jobbot nyújtsak. Ma ezt tettem Románia elnökénél is, s ezt teszem most is az Önök irányába, s örvendek, hogy a kinyújtott kéz nem üres levegőt markol."

A személyzet Vacaroiu intésére tapsviharban tört ki, amely folytatódott, amikor Juscsenko arról biztosította hallgatóságát, hogy Ukrajna kiáll az európai értékek mellett.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.