Mária
-6 °C
-2 °C

Huszein Bagdad utcáin sétált

2003.04.04. 23:28
Bagdad utcáin ünnepelték a sétálgató Huszeint. Az amerikaiak szerint lehet, hogy csak a diktátor dublőre sétált a város utcáin, egy szintén pénteken sugárzott beszédében azonban közelmúltbeli harci eseményekről is beszámolt. Huszein életben lehet - ismerte el az Egyesült Államok.
Bagdad utcáin sétált Szaddám Huszein azokon a felvételeken, amiket péntek délután mutatott be az Abu-Dabi televízió. A felvételeken a város körül felgyújtott olajjal töltött árkok füstfelhői is látszottak, tehát a felvételt az elmúlt két hétben, a támadások megkezdése után vehették fel.

Dublőrgyanú

A BBC szerint nem kétséges, hogy a felvételen a diktátor látszott - cáfolva ezzel azokat a feltételezéseket, hogy Huszein meghalt, vagy legalábbis megsérült a háború kezdetét jelentő bombatámadásban. A CNN szerint azonban gyanús, hogy a diktátor lelkesen kezet rázott a környéken hamar összeverődő emberekkel.

Az amerikai hírcsatorna tudósítója szerint Huszein korábban nagyon vigyázott arra, nehogy valamilyen fertőzés érje. Az elnökkel csak alapos, fertőtlenítő kézmosás után lehetett kezet fogni - vélekedett a tudósító.

Életben van

Huszeinről tudott, hogy több hasonmása is van. Az amerikai hírszerzés most elemzi a felvételeket annak érdekében, hogy megállapítsák, Huszein vagy hasonmása beszélt-e.

Azt azonban most már az amerikaiak is elismerik, hogy Huszein életben lehet. Az iraki tévé pénteken a diktátor egy beszédét is bemutatta, melyben egy amerikai Apache helikopter lelövését is említette.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!