Judit
3 °C
6 °C

Szaddám mégis halott?

2003.04.12. 13:56
Életét veszthette Szaddám Huszein - vélik amerikai hírszerzők a rezsim magas rangú vezetőinek lehallgatott beszélgetéseire hivatkozva. Hivatalosan azonban semmi sem biztos, tárgyi bizonyítékot még nem találtak Huszein haláláról.
Szaddám Huszein halálára utaló üzenetváltásokat hallgattak le az amerikai hírszerzők - jelentette a New York Times és a Washington Post is. A diktátor haláláról a bukott iraki rezsim magas rangú vezetői beszéltek - állítják a hírszerzők.

Mivel Huszein haláláról tárgyi bizonyíték még nem került elő, a titkosszolgálatok és a védelmi minisztérium vezetői hivatalosan nem hajlandóak megerősíteni a híreket. A hírszerzés egyik név nélkül nyilatkozó vezetője szerint elképzelhető, hogy a lehallgatott üzenetváltások konspiratívak, céljuk a titkosszolgálatok félrevezetése - írja a Post.

A Timesnak nyilatkozó másik forrás szerint "távol vannak még attól" hogy bármi érdemlegeset kijelentsenek. Véleménye szerint az üzenetváltás csak egy újabb, de nem döntő bizonyíték arra, hogy Szaddám életét veszthette.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!