Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Megfenyegettek egy szerbiai magyar párt Horvátországban

2005.08.26. 14:26
Halálosan megfenyegettek egy magyar párt a horvátországi Zadar melletti nyaralójuknál. A fenyegetést a szerbeknek címezték, Rablovszkiék ugyanis szabadkai rendszámú autóval járnak.

Szerbnek néztek és ezért halálosan megfenyegettek egy magyar házaspárt Horvátországban, jelentette a B92. Rablovszki István és neje évek óta Szabadkán dolgoznak, ezért szerb-montenegrói rendszámú autóval járnak.

Horvátországi nyaralójukba is a szabadkai rendszámú autóval érkeztek. Egyik nap nacionalista grafitiket találtak Zadar melletti, pakostanei házukon.

"Meg fogunk gyilkolni", illetve "utolsó figyelmeztetés a szerbeknek" - állt a falfirkákon. A támadók Rablovszkiék autójának rendszámát is kisatírozták, írja a Slobodna Dalmacija című regionális napilap.

"El sem hiszem, hogy valaki ezt tette velünk" - nyilatkozta a hatvannégy éves Rablovszki Hajnalka a Slobodna Dalmacijának. Mint mondta, már húsz éve van nyaralójuk Pakostanéban, és a helyiekkel kimondottan jó a viszonyuk. "Húsz év után valaki ilyen szörnyűséget tesz velünk, csak mert szabadkai rendszámú az autónk.

Az ügyben nyomozó zadari rendőrök még nem tudják, ki fújhatta le Rablovszkiék házát. A Slobodna Dalmacija értesülései szerint a hatóságok nagy erőkkel nyomoznak, de egyelőre nincs arra utaló jel, hogy bárkit is gyanúsítanának.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!