Árpád
7 °C
21 °C

A tenisz és a rendőrverés szezonja

2001.07.09. 10:42
Kapcsolódó cikkek (1)
Egy ázsiai vendéglőt, egy kocsmát és egy benzinkutat támadtak meg arcukat eltakaró fiatalok vasárnap este Bradfordban. A támadások intenzitása elmaradt a szombati összecsapásétól, a rendőrség több gyanúsítottat őrizetbe vett.

Egy ázsiai vendéglőt, egy kocsmát és egy benzinkutat támadott meg vasárnap éjjel Bradfordban egy harmincfős, álarcot viselő csoport. A huszéves Tayub Amjad, a megtámadott Kebabeesh Vendéglő igazgatója a hírügynökségeknek elmondta: a fehér fiatalok kövekkel verték szét vendéglője kirakatát. A támadás időpontjában nem tartózkodott vendég az étteremben, a tízperces rombolás azonban több ezer font kárt okozott.

Szétzúzták az alkalmazottak autóit is

A vendéglő igazgatója szerint az éttermet megtámadó fiatalok a szombati összecsapásra válaszoltak. Tayub Amjad úgy vélekdett, hogy a támadók helyi lakosok voltak, miután ismerték a vendéglő alkalmazottainak autóit, és azokat is kövekkel zúzták szét. Ugyanez a csoport később egy benzinkutat dobált meg kővel.

A harmadik incidens egy kocsma elleni támadás volt. A BBC szemtanúi szerint két férfi kitörte a Bradford Arms nevezetű kocsma ablakait és két Molotov-koktélt dobtak be az ablakon. A rendőrség nyolc embert tartóztatott le a vasárnapi történések miatt, hármat közülük lázadás szításával vádolnak. Egyébként a rendőrség szerint a környék a szombati eseményekhez képest csendes volt, az utcákon azonban megerősítették a rendőri jelenlétet.

A rendőrség nem volt ura a helyzetnek

A The Times brit napilapnak nyilatkozó Greg Wilkinson rendőrparancsnok-helyettes elismerte, hogy szombaton voltak pillanatok, amikor a rendőrség nem volt ura a helyzetnek. A rendőrparancsok ismertette: 400 rendőrrel többet hívtak segítségül, ám mikor "egy 500 vagy 700 fős lázadó tömeggel szembesülsz, nem tudod egy csettintéssel megoldani a helyzetet". Szombaton közel ezer fiatal randalírozott Bradford utcáin, 120 rendőr megsebesült, 36 embert őrizetbe vettek.

'A tenisz és a rendőrverés szezonja'

A The Independent a sajátos brit humorral tálalja a történteket. A jegyzetíró emlékezteti olvasóit a két évtizeddel ezelőtti, hasonló londoni és bristoli összecsapásokra, amikor "az időjárás is döntő tényező volt. Meleg volt: a tenisz és rendőrdobálás szezonja". A szerző úgy véli, az "erőszakot nem lehet tolerálni, de hülyeség lenne az okaira nem odafigyelni".

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.