Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Milosevics titkosszolgálatának dolgoztak Djindjics gyilkosai

2003.03.17. 10:37
A Djindjics meggyilkolásával vádolt zimonyi klán négy tagja is védett tanúnak jelentkezett, vallomásaik alapján több eddig feltáratlan gyilkosságra fény derült - közölte a szerb belügyminisztérium. A rendőrség szerint a banda politikai gyilkosságokat hajtott végre Milosevics állambiztonságának megbízására.
Hétfőig 318 bűnözőt tartóztatott le a szerb redőrség a Djindjics-gyilkossággal összefüggésben. Az előállítottak közül 307-et harminc napos előzetes letartóztatásba helyeztek. A letartóztatottak közül négyen védett tanúi státuszt kaptak.

Fegyverarzenál, hamis dokumentumok

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint a nyomozást vezető különleges ügyész előtt tett tanúvallomásaik máris több, eddig felderítetlen gyilkosságra adtak magyarázatot - írja a BETA szerb hírügynökség.

"A letartóztatottaknál hatalmas fegyverarzenált foglaltak le" - idézi a belügyminisztérium közleményét a BETA. A rendőrség több tucatnyi géppisztolyt, kézigránátot puskát és pisztolyt, valamint "több kilogrammnyi kábítószert, hamis dokumentumot és rendszámtáblát" talált.

Közvetlen kapcsolat Milosevics állambiztonságával

A védett tanúk vallomása alapján a belügyminisztérium szerint kijelenthető, hogy a zimonyi klán néven ismert bűnbanda a "milosevicsi állambiztonság segítségével politikai gyilkosságokat követett el", valamint közvetlen kapcsolatban állt a kolumbiai drogkartelekkel is.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.