Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Disznózsírral a terror ellen

2004.02.12. 14:03
Tisztátlan állatokat vetne be a terroristák ellen az izraeli rendőrség. A terv szerint disznózsírral töltött zacskókat szerelnének a buszokra. A muzulmánok számára tiltott állat elriaszthatja az öngyilkos merénylőket - véli a rendőrség.
Disznózsírral tartaná távol a palesztin merénylőket a buszoktól az izraeli rendőrség - jelentette csütörtökön a Maariv című izraeli napilap. A terv szerint disznózsírral töltött zacskókat akasztanának fel a tömegközlekedésben részt vevő járműveken.

Ha egy ilyen buszban hozná működésbe valamelyik palesztin merénylő a derekára erősített robbanó övet, akkor a tisztátalan állatnak számító sertés zsírja is ráfröcskölődne és bemocskolná. Ennek tudata, remélik az izraeli hatóságok, elriasztaná őket az akció végrehajtásától.

A lap szerint a zsidó vallási hatóságok annak ellenére zöld utat adtak az öngyilkos merényletek elleni védekezés e szokatlan módszerének, hogy a disznót a zsidó vallás is tisztátalan állatnak tekinti, húsának fogyasztása tiltott a kóser étkezésben.

"Mivel emberélet védelméről van szó nyilvános helyeken, ez a módszer legitim" - jelentette ki Eliézer Mose Fisher rabbi, egy talmudista tanulmányi központ vezetője. Az autóbuszok a palesztin öngyilkos merénylők gyakori célpontjai, a 2000 szeptembere óta tartó intifáda során több tucat, esetenként számos halálos áldozatot követelő robbantás történt autóbuszokon.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.