7 nap, 7 helyszín, 7 ürügy a részeg hőzöngésre

2007.08.08. 11:24
Sokáig azt hitted magadról, hogy lázadó vagy, de mára beláttad: nincs benned sem társadalom-jobbító szándék, sem tehetség ahhoz, hogy kiforgasd a sarkaiból a világot. A tévé ostromát is a  tévében láttad, nem? Kinek kell a könnygáz és vízágyú, amikor sokkal kényelmesebb és veszélytelenebb körülmények között is kiválóan lehet hőzöngeni, mondjuk sok sör és sok unikum társaságában. A Sziget ideális helyszín minderre, itt a nyári uborkaszezonban is bármikor könnyedén találhatsz valamit, amin felhúzod magad  - mondjuk azt, hogy tíz éve a hetijegy került annyiba, mint ma a napi. Az sem mellékes körülmény, hogy a fejed fölött dühösen hátrahajított műanyag söröspohárral sem okozol akkora kárt, mint Begbie a Trainspottingban. Na elég a hülye dumából, itt a szubjektív ajánló:

UNKLE

Nap: augusztus 8. szerda 23.00
Helyszín: Wan2

Ürügy: Ezek még élnek? Azt hittem, az elektronikus zene ugyanolyan gyorsan romlik, mint a zöldség, ami tegnap még forró volt, az mára langymelegen rothad. És az UNKLE nem is tegnap volt. DJ Shadow nélkül az UNKLE pont annyit ér, mint a Doors Morrison nélkül. Vagy a mai rivális Boney M-zenekarok bármelyike. Komolyan.

Beatrice

Nap: augusztus 9. csütörtök 01.00
Helyszín: HammerWorld Színpad

Ürügy: Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás, hogy csatába nyerje meg!

Metalheadz Night

Nap: augusztus 9. péntek 22.00
Helyszín: Nokia Party Aréna

Ürügy: Mi ez a pircegés? Ennek üvöltenie kéne, wazz! Nem hiszem el, hogy nem képesek felhangosítani. Amúgy ezt bármelyik magyar dnb-diszkós utánuk csinálja, csak jobban.

Korda György és Balázs Klári

Nap: augusztus 11. szombat 23.30
Helyszín: Tibi Csoki Táncdalfesztivál

Ürügy: Miért nem a Nagyszínpadon lép fel a magyar Korda György és Balázs Klári? A fesztivál négy napján nem jutott magyar fellépő a Nagyszínpadra. Miközben a hazai pop-világ Kordáékhoz hasonló nagy túlélői és kortárs sztárjai mindenféle izzadtságtól csöpögő nejlonsátrakba száműzve adnak elő, jött-ment külföldi nyikhajok pöffeszkednek a soktízezres tömeg előtt a nagy réten. Ezt add össze! Vajon kinek áll ez érdekében? És miért nem énekli Korda György a Pilu által a pókerközvetítésekből összekollázsolt, Király vagy kilences? című időtlen klasszikust?

Te beszélsz, mi felvesszük

Nap: augusztus 12. vasárnap 13.00
Helyszín: Terror Háza

Ürügy: Mondjak el mindent a Kádár-korszakról, aztán ebből lesz az oral history? Hát elmondom: a fesztiválon résztvevő fiataloknak és külföldieknek erről a korszakról nem sok élményük van. Hogyan akarjátok a berúgva elröfögött hagymázból rekonstruálni a múltat, miközben mindent manipulálnak a titkosszolgálatok és az oligarchiák? A kenyér is olcsóbb volt!

Live act: Varga Vince & Márkos Albert

Nap: augusztus 13. hétfő 2.30
Helyszín: Jazz Színpad

Ürügy: Cselló meg dj? Ez nem ilyen posztmodern arcoskodás? És jövő héten mi lesz, TB 808-as és tuba? Magyarázd már el nekem, hogy ha a jazz lényege az improvizáció és a virtuóz hangszeres játék, akkor egy dj mit keres ezen a színpadon? Benkóék két perc alatt lejátszanák ezeket a színpadról, ha meghívták volna őket a Szigetre!

DJ Palotai szigetzáró ambient szett

Nap: augusztus 14. kedd 03.00
Helyszín: Cökxpôn Ambient Sátor

Ürügy: Naaaaa, mi ez a.... lassú... izé. Valami pörgősebbet nem lehetne, Zsolti? Haverokkal bekaptunk ezt-azt, még buliznánk, vágod?