Simogasson csótányt a Sziget Fesztiválon!

2007.08.08. 11:10
Ötödik alkalommal vesz részt a Fővárosi Állat- és Növénykert a Sziget Fesztiválon. A Civil Sziget térségében felállított állatkerti sátornál ízeltlábúakkal, kiállítással és zoopedagógiai programokkal várják az élővilág és a természetvédelem iránt érdeklődőket.

"Részben megfogadta az Állatkert azoknak a vicces kedvű fiataloknak a tanácsát, akik a tavalyi évben azt javasolták, "hozzatok a Szigetre gibbont is, mert a hosszú karjaival jobban tud majd csápolni". Gibbont ugyan idén sem hoznak a fesztiválra, viszont egy vérbeli csápoló mégiscsak jelen lesz az Állatkert sátránál: a madagaszkári bütykös csótányról van szó, amelynek alighanem nagyobb rutinja van a csápok használatában, mint bárki másnak a Szigeten" - fogalmaz az Állatkert közleménye.

A csótányokat egyébként még simogatni is lehet, amivel az Állatkert nem titkolt szándéka éppen az, hogy rámutasson, nemcsak az aranyos, cuki jószágok, hanem a kevésbé népszerű, "nemszeretem" állatok is figyelmet érdemelnek, főként, mert rossz hírük sokszor csak indokolatlan előítéleteknek tudható be. "Tégy az előítélet ellen, simogass csótányt!" - akár így is össze lehet foglalni a csótánysimogató üzenetét. A termetes, de szelíd lelkületű, és kizárólag növényevő bütykös csótányokon kívül óriás ezerlábúval, és más szerethető ízeltlábúakkal is találkozhatnak a szigetlakók az Állatkert sátránál.

A Szigeten kézbe lehet venni a strucctojást, tanulmányozni lehet a levedlett kígyóbőrt, sőt, egy oroszlánkoponyán azt is meg lehet majd nézni, milyen fogai vannak az állatok királyának. Idén is tematikus kiállítás várja az érdeklődőket: témája ez alkalommal Madagaszkár élővilága lesz. Az Állatkert sátra a Civil Sziget zónában található.