Emberkísérlet a Szigeten: absztinensünk állapota rosszabbodik

2007.08.10. 14:56
Egy bokaficam, bő vizelet, érdes tüdő. Tegnap kezdődő sorozatunkban bemutattuk egészségügyi Sziget-realitynk karaktereit: Anillát, aki metszően okos, Kutyát, aki absztinens és Aberráltat, aki a punk. Kíváncsi arra, hogy élnek-e még? Szaturáció, második nap. Bónusz: a fáslizás művészete (videó).

Anilla (25)

Anilla

Első nap Anilla semmit sem evett, ivott viszont 8 viceházmestert és egyszer majdnem hazament fél1-kor, de aztán hirtelen hajnali négyig bulizott, tízezer lépést tett, több ezer kalóriát fogyasztott. Bokáján fáslival érkezik csütörtökön, a második napra. „Korán keltem egy üzleti megbeszélés miatt, iszonyatosan köhögtem, fájt a torkom és fújtam az orrom. A Kaukázus, a Quimby és a Manu Chao után az Unkle koncerten ugráltam és rosszul léptem” – mondja, ahogy rákötik a vérnyomásmérőt. Értéke tökéletes, 120/80, pulzusa 68, véroxigén telítettsége kifogástalan, 99 százalék.

Borbély doktornő szerint Anilla bokája a tökéletesen rossz fáslizás mintapéldánya. „Erős merevítés kell, hogy jól fogja a bokaízületet. Ez itt nem tart semmit, ráadásul a sarok nincs átkötve” – magyaráz és kidobja a haszontalan vásznat, újat csavar Anilla lábára, aki szerint így kevésbé vagány, túlságosan kilóg a cipőből.

„Kicsit fehér a nyelve, de amúgy minden ugyanolyan szép, mint tegnap. Sőt, halványodott a szemnyálkahártya pirossága is” – halljuk a doktornőtől. Anilla később elárulja, folyamatosan doppingol a Szigetre. „Minden reggel vitaminokkal kezdek, ma dupla adagot vettem be. Két adag kalcium, két adag C-vitamin, egy ginzeng” – tudjuk meg titkát. Harmadik nap rákérdezünk a doktornőnél, doppingpárti-e.

Kutya (25)

Kutya

Absztinensünk közvetlenül koncertjéről érkezik az orvosi vizsgálatra. Első nap három liter, alkoholmentes folyadékot fogyasztott. „Megkóstoltam a Krisna-kaját is, ami nagyon finom. Buliztam reggelig” – mondja, majd a doktornő azt kéri, lélegezzen mélyeket, mert valamit hall a tüdejében. „Meglátjuk holnap, hogy alakul. Lehet hogy csak a koncert okozta megerőltetésről van szó, de a tegnapi tiszta tüdőt ma érdesebbnek érzem. A véroxigén-szintje sem túl jó, 95 százalékos, ami egy erős dohányos szaturációjának felel meg” – mondja a nikotin-absztinensről, majd hozzáteszi, Kutya szemnyálkahártyája bedurrant, vérbő. „Persze, mert a számítógépnél dolgoztam délelőtt és kialvatlan vagyok” – magyarázza Kutya. Vérnyomása a tegnapi értékhez hasonló, 130/70, pulzusa valamivel alacsonyabb, 62 percenként.

Aberrált (28)

Aberrált

Aberrált a legprecízebb szereplőnk, kis papírdarabokat rendszeresített a Szigetre, oda jegyzeteli minden fogyasztását. „Első nap voltam a Guiness pódiumon, ahol adtak sört, meg valami művészrészlegen, ahol megint kaptam piát. Nem tudom, melyik az, de kiállítás van ott. Amúgy tegnap magamhoz képest nagyon gyatra voltam. Csak tíz sör és egy házipálinka. Emellett másfél lángos, egy Túró Rudi és két gyümölcsjoghurt, amikor hazaértem. Ma eddig három sör, egy tejeskávé és 3 deci víz” – sorolja a doktornőnek, aki vizeletéről kérdezi. Aberrált az első nap nagyon sokszor vizelt, aminek a doktornő rendkívüli módon örül, azt mondja, így tisztul a szervezet. Valaki képtelen kiadni, aztán megvan a baj. „Alacsonyabb a tegnapinál a vérnyomása, 110/70, pulzusa 68. A jó hír azonban, hogy a herpesze teljesen meggyógyult, a teste teljesen, 99-100 százalékban telített oxigénnel” – dicséri a punkot a doktornő. „Egyre jobban vagyok, pedig tavaly előfordult, hogy már a HÉV-en elájultam kifelé. Mindig a Kaszásdűlőnél lévő Jutka presszóban gyűlünk a haverokkal melegíteni. Odatántorogtam, de nem bírtam meginni a sört, úgyhogy hazamentem pihenni. Így fordulhatott elő, hogy lemaradtam a nagyszerű Flash együttesről” – idézi tavalyi emlékeit.