Emberkísérlet a Szigeten: már kék az absztinens nyelve

2007.08.14. 12:27
A metszően okos csaj, az absztinens és a punk egyre gyűröttebb. Egészségügyi Sziget-realitynk szereplői a csendes vasárnapon is kitettek magukért. Vajon túlélik-e az utolsó megpróbáltatásokat? Viceházmester, hatodik nap.

Aberrált nincs jól, Anilla nincs jól, Kutya nincs jól

Közvetlenül a Tankcsapda-koncert előtt érkezünk az egészségügyi sátorba, aggódunk, hogy sok lesz a dolog. "Á, a Tankcsapda-közönség ma már angolkisasszonyok gyülekezete. Régen még törtek a lábak, ma már az egyik legbékésebb banda" - mondja Dávid Ferenc, aki 15 éve a Sziget mentő-koordinátora. "Idén 63 esetet kellett kiszállítani a Szigetről, ebből 25-öt baleseti sebészeti beavatkozás miatt. Több olyan külföldi jött, akit nemrég operáltak, és kérte, vegyük ki a varratot, volt három vakbelünk, urológiai esetünk és két tűznyelőnk is, akik rosszul nyeltek." Borbély Katalin doktornő kipihent, most először aludt három órát. Aberrált viszont továbbra is halódik.

Aberrált (28)

Aberrált

Vasárnap, lázzal küzdve, már fél 12-kor elindult haza. Csupán öt sörig és egy mézes pálinkáig jutott, utóbbit szigorúan orvosi javallatra. "Meg akartam nézni a Terror Házát, de az egész egy nagy kivetítő volt, amin Kádár Jánosról beszéltek. Aztán a Nagyszínpad felé vetődtem, ahol épp Faithless volt. Szerintem ilyeneket, mint ez, kizárólag köcsögök hallgatnak. Hazafelé még a Volt-sátorban táncoltam egyet, este két Kalmopyrint ettem a teához, izzadtam, remegtem és rémálmaim voltak. Azt álmodtam, valaki ül mellettem az ágyban és angolul beszél." Tíz órát aludt, ma még mindig hőemelkedése van (37,4). Miközben mérik a lázát, Borbély doktornő megállapítja, minden eddiginél lepedékesebb a nyelve és igen magas, 106-os a pulzusa. "Most lesz a koncertje, azért izgul" - diagnosztizál a doktornő, majd megbeszéljük, hogy egy rohamkocsival az orvosok is eljönnek a Yellow Spotsra.

Kutya (25)

Kutya

"Odajött hozzám valaki tegnap, hogy én vagyok-e az abszintos" - meséli az absztinens. "Egy másik csávó meg sört akart adni, és amikor nem kértem, meggyanúsított, hogy valójában iszom, csak követ az Index és most miattuk nem merek." Kutya vasárnap 9.2 kilométert tett a Szigeten, most nagyon fáj a feje, mert egész nap dolgozott, viszont örömmel tájékoztatja az olvasókat: a hatodik napon már nem fosott. "Szaturációja is rendbe jött, már nem olyan, mint egy dohányosé. Első nap még magas volt a vérnyomása, mert nem szereti, ha mérik. Ma már 120/80, végre megszokta, de el is magyarázom, mi ez az egész" - mondja a doktornő és Kutya arca fehérebbre vált. "Ahogy felpumpálom a mandzsettát, elszorul a keringés. Hallgatózom, és amikor meghallom újra a szívverést, az a felső érték. Az a nyomás, amivel a szív kilöki a vért. Az alsó érték a szívbe visszaérkező vér nyomása." Kutya a garatvizsgálatnál megijeszti a doktornőt, azúrkék nyelvet ölt. "Cukorka, folyamatosan."

Anilla (25)

Anilla

Lelkiismeretesen folytatta a kalapkúrát: a három mézes meggy és a hat viceházmester miatt vasárnap 11 óráig egy helyben üldögélt. "Mentem Erik Truffazra, ahova nem fértem be, aztán Tiger Lilliesre, ahova szintén nem, úgyhogy a Pesti Est Színpadnál találtam valami jóféle gumipopot és arra ugráltam egymagam. A Zuboly rettenetes volt, nagy kedvencemről, a Barabás Lőrinc Eklektricről meg lemaradtam. Fél négykor, amikor hazaindultam, mondtam a lángososnak, hogy fokhagymázza meg nyugodtan, azóta sem merem nagyra nyitni a szám" - meséli a viszontagságokat. Anilla bőre megsínyli a Szigetet. "Piros az orra, a szeme is, ujjbegynyi folt az arcán és ma már hajszálerek is látszanak." - mondja a doktornő. Vérnyomása a már megszokott módon alacsony, 100/70.

Kutya, Anilla és az orvosok nyolckor érkeznek a Yellow Spotsra. Aberrált művérrel leöntve áll a színpadon, kenyeret és csirkefarhátat dobál a tömegbe. De ez már egy másik történet.

Dr. Borbély Katalin és Dávid Ferenc jól van