-

Kevesebb bűncselekmény volt idén a Szigeten

2008. 08. 18., 19:31 | Frissítve: 2008. augusztus 18., hétfő 19:56

Csökkent a lopások és a gépkocsi-feltörések száma, viszont több drogterjesztőt fogtak el, mint tavaly. Szinte minden budapesti drogrendőr kint dolgozott, lefoglaltak 678 Ecstasy tablettát, de találtak speedet, marihuánát, hasist is.

Lényegesen kevesebb bűncselekmény történt a Sziget fesztivál környékén, mint tavaly, például a gépkocsi-feltörések száma a 2007-es 74-ről idén 17-re csökkent - mondta Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Összesen 276 bűncselekmény történt a Szigeten, míg tavaly 345. A bűncselekmények nagy részét - ahogyan a korábbi években is - a sátorból való lopás tette ki, összesen 146 ilyen eset volt idén, miközben tavaly 169. Emellett sok volt a Szigeten a zseblopás is.

A kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények is megjelentek a Szigeten; ezért a kábítószer-bűnözés elleni szolgálat szinte teljes létszámával végig kint dolgozott a fesztiválon-

 

Elfogás augusztus 14-én

A rendőrök 21 embert fogtak el az egy hét alatt, lefoglaltak 678 Ecstasy tablettát, de találtak speedet, marihuánát, hasist is. A főkapitány elmondta: nem csak magyar állampolgárságú kábítószer-terjesztőket fogtak, volt köztük nigériai, kongói és elefántcsontparti is. Tavaly 18 dílert fogtak el a fesztiválon a rendőrök.

A Sziget környékén viszont lényegesen kevesebb bűncselekmény történt, mint az elmúlt években. Tavaly 30 autólopás történt, idén 12, és amíg tavaly 74 gépkocsi-feltörést jelentettek a hatóságnak, idén mindössze 17-et - tette hozzá.

 
hirdetés