A britek megnéznék még egyszer Michael Jacksont

2009.03.13. 11:29 Módosítva: 2009.03.13. 12:37
Ha minden összejön, egymillióan fogják látni az 50 éves sztárt a London közelében lévő színpadon.

Az érdeklődés hatására ismét hosszabbította Michael Jackson londoni koncertsorozatát. A szeptemberben kezdődő turné ötven előadásra bővült, és február végéig tart.

A szervezők máris megdönthetetlen rekordokról beszélnek. A több mint egy évtizedes turnészünet után visszatérő, tizenháromszoros Grammy-díjas világsztár július 8-ai kezdettel eredetileg tíz koncertet kötött le a délkelet-londoni Greenwich közelében lévő, 20 ezer fős befogadóképességű O2 Arénában.

jackson

A rajongók rohama után először szeptemberig, majd 2010 februárjának elejéig, pénteken pedig február végéig meghosszabbították a sorozatot. A nyitány változatlanul július 8-án lesz, a zárókoncer pedig 2010. február 24. Ha mindegyik előadás teltházas lesz, akkor egymillióan fogják látni az 50 éves Jacksont az O2 színpadán. Ez minden idők legnagyobb nézőközönsége egyetlen városban és egy művész esetében. Emellett máris rekordot döntött a jegyeladások üteme: a pénteki statisztika szerint 2 másodpercenként talál gazdára egy-egy belépőjegy. Az idei 30 koncert - vagyis a szeptember 29-éig tartó első szakasz - elővételben meghirdetett jegyei már elfogytak.

Az elővételben el nem kelt belépők árusítása pénteken kezdődött az O2 Aréna londoni pénztárainál, ahol már csütörtök déltől ezrek álltak sorban, a szabadban töltve az éjszakát. Sok jegy a biztonsági intézkedések ellenére üzérek kezére került, és a hivatalosan 50, illetve 75 fontért kínált belépők máris megjelentek az eBay netes portálon, esetenként 10 ezer fontos (több mint 3 millió forintos) induló árral. Az érdeklődés nem véletlen: Jackson egyenes utalást tett arra, hogy ez lesz utolsó brit fellépése. Erre utal a koncertsorozat címe is: This is it.