Radnóti dalra fakad a Gödörben

2009.04.09. 16:11
A Helikon Kiadó egyre több kiadvánnyal árasztja el a magyar hangoskönyv-piacot, a Radnóti-versek megzenésítését tartalmazó legújabb anyaguk már a sorozat 19. darabja. Nem titkolt céljuk, hogy minél több embert meggyőzzenek arról, hogy a verseket nemcsak olvasni, de hallgatni is érdemes.

A tavasszal érettségizők nem árt, ha fejben tartják, hogy idén is van szép kerek irodalmi évfordulónk köszönhetően annak, hogy Radnóti Miklós éppen száz éve született. Ez az az apropója a Helikon legújabb kiadványának is, melynek megzenésített verseit a Gödör színpadán mutatják be a közönség előtt április 11-én este.

Palya Bea, Cseh Tamás vagy Lovasi András után a kiadónak sikerült egy újabb érdekes arccal és zenekarral gazdagítania az előadók táborát, ezúttal a világzenét játszó, 2004-ben alakult Napra együttes adja elő a költeményeket. A zenét a korábban a VHK-ból és a Barbaro zenekarból is ismerős Both Miklós, a Napra vezetője és énekese kanyarintotta a versek köré. „Fontos volt számomra, hogy a versekhez olyan dallamokat írjak, melyekben a zene úgy egészíti ki a vers üzenetét, hogy a született dalok a legbelsőbb szinten beszélnek hozzánk a Természetről, a Szerelemről és a Halálról” – mondta el a gitárművész-zeneszerző a Radnóti-lemez létrejöttéről nyilatkozva.

A zalaegerszegiek már csütörtök este belekóstolhatnak a Radnóti-kiadvány hangulatába, a Napra zenekar este nyolckor lép fel a zalai városban, szombaton pedig a kilenckor kezdődő Radnóti-estet egy kiadósnak ígérkező Napra-koncert követi a Gödörben. Az 1000 forintos belépő ellenében Vígh Mihály Baudelaire-vázlatok című műsorát, valamint Dévényi Ádám és az Átmeneti Kabát fellépését is élvezhetjük.