Fél napra elsötétíttették a TV2-t

2009.07.15. 21:25 Módosítva: 2009.07.15. 21:25
Ahogy az RTL Klubot két hete, úgy most a TV2-t is fél nap elsötétítésre ítélte az Országos Rádió és Televízió testület. A médiahatóság szerint ugyanis délután nem lehet kiskorúak megrontásáról értékezni. Az Index információi szerint a Joshi Bharat show egyik anyagát nem tolerálta a médiahatóság.

Tizenkét órás elsötétítéssel szankcionálta a TV2-t szerdán a médiahatóság, mégpedig azért, mert egy délután sugárzott, 12 éven aluliaknak csak felnőtt társaságában megtekinteni ajánlott műsorban foglalkoztak kiskorúak megrontásával. Az Index úgy tudja, az Országos Rádió és Televízió Testületnél (ORTT) a Joshi Bharat című műsor verte ki a biztosítékot.

A médiahatóság irodája először kötbér kiszabását javasolta, de végül többséget kapott a testületbe a Fidesz által delegált Szalai Annamária indítványa, hogy fél napra vonják meg a csatorna műsorszolgáltatási jogosultságát.

Két hete a másik országos kereskedelmi televíziós csatornát, az RTL Klubot sújtotta – szintén egy délutáni kibeszélőshow egyik adása miatt – 12 órás elsötétítéssel a médiahatóság. A határozat indoklása szerint az adásban bemutatott egyik történet kapcsán abban nem értett a hatóság és a műsorszolgáltató, hogy túl részletesen foglalkozott-e a műsor (egy megtörténtnek mondott eset fiatalkorú résztvevőinek szerepeltetésével) a pedofíliával.

Egy másik – egy férfi korábbi és jelenlegi partnerének trágár szópárbajból tettlegességig fajuló vitáját bemutató – történettel kapcsolatban az erőszak-ábrázolás és a trágárság kérdéskörében ütközött az ORTT és az RTL Klub álláspontja.