A Lego beépül a televízióba

2009.10.29. 13:18
Egy mozifilm terve már régen a Warner Brothersnél van, de úgy látszik, a dánok nem elégszenek meg a gyerekszoba padlójával, az egész lakásba be akarnak törni: valóságshow, gyerekműsor, dokumentumfilm is lesz a Lego 75. születésnapjának tiszteletére.

A Lego régóta feszegeti a kereteket, a kezdetben sima építőkocka-pótlék ma már kasszasikert arató filmek karaktereiről és ikonikus helyszíneiről mintázott speciális szettekkel támadja a gyanútlan szülőket. Van számítógéppel programozható építőkockájuk (Lego NXT), építhetünk bonyolult mozdulatok elvégzésére képes robotokat belőle, de még mindig megvan a lehetőség az old-school legózásra is, és ha akarjuk, egy hosszú hétvégén a dolgozószoba padlóján összerakhatjuk akár Hajdúbagost is, kocsmával, templommal, OTP előtt trécselő asszonyokkal.

A Lego-bábuk és építmények megfilmesítése nem mai ötlet, a YouTube tele van házivideókkal és meglepően jó rövidfilmekkel, amelyekben egy dolog a közös: a játék elemeiből összerakott környezetben játszódnak, és szereplőik is a sárga (fekete, fehér stb.) fejű figurák közül kerülnek ki. A Warner Brothers elképzelései alapján a készülő filmben animált és élő szereplők is lesznek, de ami a történetet illeti, csak annyit lehet tudni, hogy kalandfilmről van szó, ami a Legóhoz köthető környezetben játszódik majd. A Lego vezetőségét nem először környékezték meg filmes ötletekkel, de ez az első alkalom, hogy rá is bólintottak a forgatókönyvre.

Ami a tévés produkciókat illeti, egy a reality műfajban járatos producer, Scott Messick cége készíti majd mindet. Messick a Survivor egyik producereként kezdte pályafutását a valósághow-k világában, aztán saját műsorokat is készített, de igazán nagy áttörést nem hoztak neki. A Legónak forgatandó három műsor egyikéről már lehet tudni, hogy dokumentumfilm lesz, ami három megszállott legóst követ nyomon, ahogy szerte az USA-ban hatalmas építményeket raknak össze a műanyag építőelemekből.

A második sorozat az Európában már régóta kapható társasjátékok amerikai beindulását támogatja meg egy gyerekműsorral, amelyben bemutatják, hogyan lehet ezekkel a formabontó játékokkal játszani: a résztvevőknek először meg kell építeniük a tulajdonképpeni játéktáblát, ami így játékról játékra más és más lehet, majd ezen kell a hagyományos, kockadobásra alapuló társasjátékok egyikét lejátszani.

A harmadik, utolsó vállalkozás hagyományos realityvetélkedő lesz, ami valószínűleg a Legoland nevű vidámparkban fog játszódni, de felnőtteknek készül, akik vélhetően gyorsépítésben és más, a legózáshoz köthető tevékenységben mérik össze tudásukat.