Lemondott a Duna TV elnöke

2010.07.09. 17:08 Módosítva: 2010.07.09. 19:28
Cselényi László döntése a televízió beszállítóival kapcsolatos vádakkal és a koalíció médiaszabályozási terveivel függhet össze.

Benyújtotta lemondását Cselényi László, a Duna Televízió elnöke – állítják a televíziót felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumához közeli források. Értesüléseik szerint Cselényi László a kuratóriumi elnökség csütörtök esti ülésén beszélt döntéséről, amelyet azonban hivatalosan csak a jövő héten jelent be.

A Duna TV és a Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége péntek délután közös közleményben reagált a hírre. "A Duna Televízió Zrt. elnöke, Cselényi László lemondásáról szóló hírt sem Cselényi László, a közmédium elnöke, sem a Duna Televíziót felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány Kuratóriumi Elnöksége nem erősíti meg" - írták.

Cselényi döntése összefügghet azzal, hogy a közalapítvány fideszes delegáltja pár napja a tévének bedolgozó cégek százmilliós nagyságrendű, korrupciógyanús üzleteinek kivizsgálását kérte.  Távozásának az is az oka lehet, hogy az új médiaszabályozás keretében a koalíciós pártok összevonnák a közmédiumok kuratóriumait, a stabil gazdálkodású Magyar Rádió és a Duna Televízió vezetői azonban ellenzik ezt.