Elhunyt a Boney M frontembere

2010.12.30. 13:42 Módosítva: 2010.12.30. 14:02
Elhunyt a Boney M táncos-énekese, a négy fős csapat egyetlen férfi tagja, Bobby Farrell, aki táncairól volt híres. A lemezeken nem ő énekelt. A hotelszobájában reggel holtan talált énekesnek légzési problémái voltak a koncert előtt és után is.

A 61 éves holland híresség, Roberto "Bobby" Alfonso Farrell Szentpéterváron halt meg eddig ismeretlen okokból koncertjük után.

Farrell tizenöt éves korában hagyta el Arubát, hogy tengerész legyen. Norvégiában és Hollandiában élt, mielőtt Németországba költözött volna, ahol elsősorban dj-zett. Frank Farian producer szerződtette a csapatba, aki később bevallotta, hogy Farrell nem énekelt a Boney M lemezein, azokat Farian énekelte fel az albumra. Farrell főleg táncolt: 1976–1982-ig volt az együttes tagja, majd két év után 1984-ben visszatért a Boney M-hez.

boneym151205bb17 sunshine

A Boney M az 1970-es évek egyik legsikeresebb, eurodiscóban mozgó popegyüttese volt. Az együttes szülőatyja Frank Farian zenei producer volt. Fénykorában a Boney M a legendás svéd popcsapat, az ABBA legnagyobb vetélytársa volt. A diszkózene háttérbe szorulása az 1980-as évek első felében a Boney M-et is érzékenyen érintette, ám ennek ellenére az együttes ebben az évtizedben is többször szerepelt a sikerlistákon. Több alkalommal koncerteztek Magyarországon is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport