Rudolf Péter sem vállalta a POSZT vezetését

2011.01.17. 10:18
Mácsai Pál után a hétvégén Rudolf Péter színművész is lemondta a rendkívüli színházi feladatot, a Pécsi Országos Színházi Találkozó művészeti vezetését.

Megváltozott a POSZT-ot szervező cég irányítása, csak egy ügyvezető igazgató maradt a programok pécsi szervezésére, Stenczer Béla, és mellette a művészeti teendőkre keresnek Jordán Tamáshoz hasonló kaliberű színházi embert, mondta Vajda Márta, a Magyar Színházi Társaság ügyvezető titkára a Bama-nak.

Mácsai Pál után a hétvégén Rudolf Péter színművész is lemondott a rendkívüli posztról, a Pécsi Országos Színházi Találkozó művészeti vezetéséről. Mint ismeretes, a pozíció azért üresedett meg, mert tavaly 10 évnyi sikeres működést követően a fesztiválszervező társaság két ügyvezetője, Simon István és Jordán Tamás visszavonult.

Az érintettek pedig nem azért húzódoznak, mert ez hálátlan feladat lenne. Mácsai Pál az Örkény Színház igazgatója, rendező-színművész, rengeteg szakmai elfoglaltsága miatt nem tudta elvállalni a munkát. Rudolf Péter is egy hónapot gondolkodott a megbízatáson, végül úgy döntött, hogy filmrendezői, színészi tevékenysége mellett nem jutna elég ideje a POSZT-ok teljes embert kívánó szervezésére.

Jordán Tamás egyébként visszatér idén is a színháztalálkozóra, ő lesz a díszvendég. A versenyprogram válogatása is a végéhez közeledik, idén először hárman szelektálnak, Szilágyi Lenke fotóművész, Vekerdy Tamás pszichológus és Urbán Balázs kritikus száznál több új bemutatót nézett meg. Minden valamirevaló darabot legalább ketten láttak, sőt, a versenyre kiválasztottakat mindhárman megnézik. A versenyprogramot azonban nem március elsejével, hanem csak egy héttel később hozzák nyilvánosságra, mert február utolsó napjaiban rengeteg még a premier, így egy hét haladékot kértek a megtekintésükre.