no

Pereli az Anna Nicole Smith-operát az exe

2011.02.18. 13:23
Bóvlinak és bulvárterméknek tartja a néhai Playmate-ről, Anna Nicole Smith-ről készült operát a híresség volt barátja, és jogi lépéseket tervez. A londoni Covent Gardenben csütörtökön mutatták be a produkciót.

A négy évvel ezelőtt, 39 esztendősen gyógyszer-túladagolásban elhunyt Smith egyetlen gyermekének apja, Larry Birkhead nem látta a Londonban hat alkalommal bemutatott operát, de a hozzá eljutott információk alapján nem tartja hitelesnek. Azt is kifogásolta, hogy a mű szerzői és az előadás producerei nem keresték meg a néhai sztármodell hagyatékának gondozóit, és nem kértek jóváhagyást az operához.

Eva-Maria Westbroek, Anna Nicole Smith szerepében (forrás: Royal Opera House)
Eva-Maria Westbroek, Anna Nicole Smith szerepében (forrás: Royal Opera House)

A darabot a Királyi Operaház felkérésére Mark-Anthony Turnage komponálta, a librettó Richard Thomas műve. Rendkívül óvatosan jártak el az opera színpadra állításánál, folyamatosan konzultáltak jogi szakértőikkel, és gondosan megválogattak minden elhangzó szót.

Az Anna Nicole című opera londoni előadásaira már elővételben minden jegy elfogyott, de nemzetközileg is nagy az érdeklődés, más színpadokon is szeretnék bemutatni, számolt be a bbc.co.uk. (Kritika itt olvasható).

Az előadásról megjelent fényképeken a főszerepet alakító holland szoprán, Eva-Maria Westbroek szőke parókában és - Smith szilikonmelleit idézve - jókora műmellekkel látható. A darab egy jelenetében a beszámolók szerint Smith egy kerekesszékben ülő férfivel szexel, bár a látványt elrejti a nézők elől a körülöttük állók csoportja. Smith a kilencvenes évek közepén ment férjhez a 89 éves olajmilliárdoshoz, J. Howard Marshallhoz, ám csakhamar özvegy lett.

"Ez a hölgy nem Anna Nicole - tiltakozott Birkhead. - Számba vesszük jogi lehetőségeinket, ha bebizonyosodik, hogy visszaéltek Anna imázsával" - mondta a hagyaték gondozóinak nevében. A férfi amiatt is aggódik, milyen hatással lesz a produkció kislányára, a most négyesztendős Danielynnre, ha majd elkezd érdeklődni korán elhunyt édesanyja után.