Kifosztották a Zagar-film vágóját

2011.02.20. 16:31
Ellopták a Zagar tízéves jubileumi koncertjéről készült felvételeket a DDK produkciós iroda és kiadó vágójától.

Az Európában is ismert együttes február 12-i Trafó-beli koncertjéről Bagota Béla rendezésében készült dokumentumfilm. Itt színpadra lépett Németh Juci, Judie Jay, Kutzora Edina és Hodosi Enikő, azaz az Underground Divas is. A teltházas koncertről és a próbáiról, körülményeiről a DDK húszfős stábja nyolc kamerával készített hang- és képanyagot.

A vágót február 14-ről 15-re virradóra, a nyersanyag átvétele után fosztották ki Budapest belvárosában. A produkciós iroda szerint "felbecsülhetetlen eszmei értékű", pótolhatatlan felvételek tűntek el a készülékekkel és adathordozókkal (egy Mac Book Pro 2.4-15.6 kijelző, egy Pentax K20 digi fényképezőgép, egy LACIE 120GB külső Winchester, egy Toshiba 500GB külső Winchester, egy Samsung 500GB külső Winchester) együtt.

Az őszi bemutatásra szánt dokumentumfilm gyártója kéri, hogy ha valakinek bármilyen információja van az esettel kapcsolatban, azt közölje a rendőrséggel vagy a zenekarral. "Az együttes bízik a megtaláló jóindulatában" - olvasható a közleményben.