Szigorú feltételekkel kaphat engedélyt a Zöld Pardon és a Rio

2011.04.19. 12:36
Az újbudai önkormányzat szigorú feltételekhez köti a Zöld Pardon (ZP) és a Café del Rio közterület-használati engedélyének meghosszabbítását, közölte a XI. kerület vezetése kedden.

Az önkormányzat elfogadhatatlannak tartja, hogy a szórakozóhelyek az elmúlt években megszokott gyakorlat szerint folytassák működésüket, ezért a városrész vezetése úgy döntött: csak abban az esetben terjeszti képviselő-testület elé a két üzemeltető társaság kérelmét, amennyiben azok vállalják az előző évekhez képest jelentősen szigorított feltételeket és az elmaradt díjak rendezését.

A két cégnek 2011-re kétszeres bérleti díjat kell fizetnie, a Riónak csatlakoznia kell a ZP által meghirdetett közbiztonsági és köztisztasági programhoz, be kell tartaniuk a törvény által előírt zajhatárértékeket, és vállalniuk kell, hogy 2011 decemberéig elhagyják a közterületet, illetve a felépítményeket elbontják és parkosítanak.

Ezeket a feltételeket a két üzemeltető cég az önkormányzat tájékoztatása szerint elfogadta, ezért a képviselő-testület elé kerülhet a közterület-használati kérelem meghosszabbítása, amelyről április 21-én dönthetnek.