Nem kapnak fizetést a Nemzeti színészei

2011.04.21. 23:24
A Blikk értesülései szerint a Nemzeti Színház színészei márciusi fizetésük felét kapták csak meg, a Budapesti Kamaraszínházban azonban már másfél hónapja ingyen játszanak a színészek.

A Nemzeti Erőforrás Minisztériuma a zárolások miatt csak március 16-án határozta meg a 2011-es támogatási összegeket. Vannak olyan színházak, amelyekkel még nem zárult le az üzleti tervek egyeztetése, addig pedig nem folyósítják a támogatásokat sem.

A Nemzeti Színház színészei csak márciusi fizetésük felét kapták meg - tudta meg a blikk.hu -, és nem is tudják, hogy mikor kaphatják meg az elmaradt illetményüket. A bulvárlap úgy értesült, hogy a műszaki dolgozók már megkapták a teljes összeget.

Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója többször jelezte a minisztériumnak és a vagyongazdálkodási főosztálynak, hogy támogatás hiányában nem tud fizetni az alkalmazottainak, de nem kapott választ.

A Budapesti Kamaraszínházban még rosszabb a helyzet, ott másfél hónapja nem kapott fizetést senki. Az üzleti tervüket sorozatosan visszadobja a minisztérium, ezért Dolmány Attila, a színház művésze „Velünk kezdődik a haldoklás" felvetéssel, nyílt levélben kért segítséget a 20 éve működő színház megmentésére.