Leszavazták Eperjes Károly színházigazgatói pályázatát

2011.05.19. 13:35
A győri közgyűlés kulturális bizottsága 7:1 arányban Forgács Pétert javasolta a Győri Nemzeti Színház igazgatói posztjára.

A Kisalföld tudósítása szerint a győri közgyűlés kulturális bizottsága kedden egy-egy órában hallgatta meg a két pályázót, és szerdán végül 7:1 arányban Forgács Péter színész, rendezőt javasolta a Győri Nemzeti Színház igazgatói posztjára.

A bizottság zárt ülésen tárgyalta meg a pályázatokat, és döntött úgy, hogy a kiírásnak Forgács Péter pályázata felelt meg jobban. A bizottság Eperjes Károly pályázatát formai hibák miatt kizárásra javasolta, mivel a színész nem jelölte meg, mekkora fizetést szeretne színházigazgatóként.

A közgyűlés május 27-én szavaz Forgács Péter jelöléséről és arról, hogy Eperjes Károly pályázatát kizárják-e. Eperjes egyébként a veszprémi Petőfi Színház művészeti tanácsadója.

Forgács Péter rendezés közben a Győri Nemzeti Színházban (Fotó: Matusz Károly)
Forgács Péter rendezés közben a Győri Nemzeti Színházban
(Fotó: Matusz Károly)

Forgács Péter már másodszor pályázott a tisztségre, miután a megbízott igazgatói pozíciót is másodszor vállalta el a győri színházban. Forgácsot először 2007 februárjában kérték fel, akkor Korcsmáros Györgyöt váltotta. Az akkor kiírt pályázaton azonban nem ő, hanem Nagy Viktor nyert.

Nagy Viktor igazgatói megbízatását idén február 28-i hatállyal vonta vissza a közgyűlés, mivel a városvezetés és az igazgató nem tudott konszenzusra jutni műsorpolitikai kérdésekben. Azóta Forgács Péter vezeti megbízottként a teátrumot.