Lelőtték Argentína kedvenc folkénekesét

2011.07.10. 15:37

Megölték Guatemalában Latin-Amerika egyik legismertebb folkénekesét, Facundo Cabralt. A 74 éves művész Guatemalavárosban adott koncertet szombaton, majd Henry Farinas nicaraguai koncertszervezővel indult a repülőtér felé, de megtámadták őket három autóból. Álvaro Colom guatemalai elnök szerint a merénylők vélhetően Farinas-val akartak végezni, a nicaraguai férfi azonban életben maradt, bár súlyosan megsebesült. Colom elnök vizsgálatot rendelt el, Guatemalában háromnapos gyászt hirdettek.

Facundo Cabral nagy népszerűségnek örvendett Latin-Amerikában, haláláról a térség több politikai vezetője is megemlékezett, Kolumbiától Ecuadorig. Hugo Chávez venezuelai elnök ezt írta ki a Twitterre: "Micsoda fájdalom! Megölték a pampák nagy trubadúrját, Argentínával sírunk".

Cabralnak nyomorúságos gyerekkora volt, feleségét és kisgyerekét pedig 1978-ban repülőszerencsétlenség érte. A zenész csaknem teljesen vak volt, gondja volt a mozgással, megküzdött a rákkal. Művein is átszüremlett nehéz élete, leghíresebb balladája a No soy de aquí ni soy de allá (Nem vagyok innen való, sem onnan) című dal volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport